Дневникът на inis9 (Финал за 2010)

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.07.10
09:42

Оризът свърши почти :) И само сварен си е същият на вкус, абе яде се, особено като си гладен.

Днес - тренировка:

1. Набирания подхват: 5; 5; 5 (мъка на последното); 4 +
2. Zercher клек с 50 кг. - 3 х 8;

3. Сумо тяга:
3 х 5 със 70 кг.;
2 х 10 с 60 кг.; +

4. Ренегатско на пейка с 12,5 кг. - 4 х 5 +
5. Пул тру - 3 х 10 с 50; 50; 55 кг. +
6. Добро утро с 30 кг. - 3 х 10.

Всичко 50 мин.

Набирания - мисля да сменям с надхват и да се мъча....тези много ми удрят бицепса, а и спрях да качвам бройки. И не ми стават по - лесни. Сега си спомням, че преди точно това бях казала - че когато започна да правя 3 х 5 с подхват, ще минавам на надхват. Ще опитам следващият път;

Тяга - учудващо 70 кг. ми тежаха на сумо...;
Ренегатското беше доста лесно, трябваше да взема 15-ките;
Доволна съм, че видях на кросоувъра къде да правя пул тру и съм особено щастлива....малко тегаво върви, но става.

За пръв път от доста време устеих, че съм натоварила краката, леко ми трепереха после.

Довечера танци, репетиция и ще се до-омагьосам....

30.07.10
07:06

Добро утро,

вчера - репетиция 2,5 ч.

Днес - една лека тренировчица, с която направо разбих рутината:

1. Набирания надхват: 2; 2; 2; 2; 1; 1 :D +
2. Клек със 70 кг. - 10 х 3 +
3. Обратни коремни - 3 х 10 с 4; 3; 4 кг. +
4. Пул тру:
1 х 10 с 55 кг.;
2 х 15 с 55; 60 кг. +

5. Негативни набирания широк надхват - 3 х 5 +
6. Молитва с 55 кг. - 3 х 10.

Набирания:
Направо цепя мрака....ама к’во сега - двойки - двойки...рано или късно ще станат тройки. Всъщност на първата и втората минисерийки мисля, че можех да ги докарам. Обаче има и друго - усещам една неприятна болка по продължение на цялата дясна ръка по времето, когато се издърпвам нагоре. Това го имам и при тези с подхват и е една от причините да не качвам бройки - някак ръката ми отказва да се сгъне... Е,ще видим...След тренировката я усещах леко изтръпнала.

Клек - 10 х 3 - готино беше, ама много серии - идеята е от темата на Ади....но наистина натоварването е сериозно, макар че можех още толкова да направя. Почивките варираха между 30 сек и 60 сек, не съм гледала точно. Доволна съм, обаче. Иначе бях запланувала десятки с 65 кг., като имах съмнения малко.

Ами това е. Довечера ме очакват 3 часа танци.

Мнението беше редактирано от Инис на 30.07.10 07:06.

02.08.10
06:39

Добро утро,
вчера - тренировка с mbarton.

Започнах с опити за набирания - 4 + 1 измъчено подхват, 1 надхват, 2 подхват и се отказах. Имах остатъчна мускулна из целия гръб, едни странни болежки в ръцете ииии абе не ми беше ден за набирания, така че ги зарязах, за да не се ядосвам;

1. Лег:
1 х 7 с 25 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
3 х 5 с 45 кг.

+

2. Клек:
1 х 10 с 60 кг.;
3 х 10 със 70 кг.;

Не съм правила досега три серии десятки на 70….според mbarton при последните повторения на последните две серии се накланям повечко напред :D , и аз зная, че е така. Нооо...какво е едно леко наклонче между приятели :D

3. Zercher клек:
2 х 8 с 40 кг.;
1 х 8 с 50 кг.;

+

4. Knees to elbows - 3 х 6;
5. Пул тру с 60 кг. - 3 х 15 +
6. Молитва:
1 х 7 с 35 кг.;
1 х 20 с 20 кг.;
1 х 15 с 25 кг.

Е, скрипецът е друг и молитвата не можеше да се прави с 50-55 кг., както в нашата зала. 35 ми бяха много, а 20 и 25 - малко.
Ами това е засега.

03.08.10
07:10

Добро утро,

една бърза сутрешна тренировка:

1. Сумо тяга - надхват:
3 х 5 със 75 кг.;
3 х 10 с 65 кг.;

+

2. Гребане на машина с 30 кг. - 3 х 8 +
3. Ренегатско със 17,5 кг. - 3 х 6;
4. Пул тру с 60 кг. - 3 х 15 +
5. Обратни коремни с 3 кг. - 3 х 10.

Всичко 45 мин.
Закъснявах отвсякъде, макар че тренировката си е прилична от към обем.
Забравих си ръкавиците и тягата ми дойде доста тегава за дланите, дългите серии ги накъсвах малко, защото ми се плъзгаше щангата.
От ренегатското съм доволна, не ми беше трудно. Преди едва правех с 15 кг. и все си извъртах таза - сега съм бетон на 17,5-ките. А и от обратните коремни съм доволна - като си спомня преди 2-3 месеца какви откази имах на 5 кг., а сега с 3 кг.ми е добре...Мисля, че съм увеличила силата на коремните мускули, а това ме радва - хипертрофията не ми мърда. Само д-то не върви и това си е...ма ще тръгне, де, къде ще ходи.

Уф, денят започва идеално : ))))))

Мнението беше редактирано от Инис на 03.08.10 07:14.

03.08.10
07:23

казано от inis9 на 03.08.10, 07:10:

Уф, денят започва идеално : ))))))

х2 (y)

06.08.10
19:53

Хайде, добра стига : )

В сряда 04.08.- репетиция.

Положението е “носят ме, мамо, влачат ме”. Втори пореден ден не успявам да стигна до залата - започвам работа по - рано, приключвам по - късно. За капак скъсах ремък снощи, та вместо на генерална репетиция за фестивала ме дърпаха и после пих бира...тази сутрин пак бях по - рано на работа - в 8,30, а си тръгнах в 20,50. Не съм закусвала, не съм обядвала - хапнах разни нещица по хапка, по две - минавайки покрай хладилника. И не можах да се класирам за репетицията тази вечер. Изтървах най - интересните репетиции....

Утре ще тренирам, надявам се. И още повече се надявам да се наспя като хората.
Уф, то било екстра да се оплачеш..веднага живнах :D

Мнението беше редактирано от Инис на 06.08.10 19:54.

06.08.10
20:46

Можеш да си  слагаш едно пакетче ядки в джоба когао няма какво да хапваш.
А на каква репетица ходиш ?
:)

07.08.10
07:15

Хубаво е да си се оплачеш олеква ти и се чувстваш по-добре.
А за работата знам какво е? Имаше периоди от време, в които съм ходела в 7 до 22 вечера и след това съм била като парцал без да съм хапнала нищо, но сега винаги си нося ядене. А и от доста време храна приготвена навън не ям, май не ми понася. Всичко в кутии и в раницата.

Ти ходеше на народни танци, нали? Любителски ли се занимаваш? Много се кефя на хора, които могат да танцуват - народни танци, латино и........., че аз съм си голямо дърво и не съм за това. В какъв фестивал ще участваш / май преди време беше споменала нещо, но не ми се търси назад/?

07.08.10
11:01

Ами да, народни са танците и съставът е любителски. А фестивалът е в Турция за 6 дни, утре вечер пътуваме. Ще играем всяка вечер на различна сцена и си водим и певици, защото правим 30-минутна програма и трябва да има време за преобличане между танците.
И аз мислех, че съм дърво, докато не започнах да се занимавам. Бях голяма - на 22 или 23 (сега съм почти на 30) и бях решила, че ми е омръзнало да не мога едно право хоро да изиграя като хората по кръчми и сватби :D
Сега нямам спирка, най - хубавите ми кръчми са с групата по заведения с народна музика. Просто е уникално :D
А като излезем с приятели някъде, мен не ме свърта на едно място :D

07.08.10
18:40

А добър вечер,

днес - тежка (в смисъл трудна) тренировка. От нея съм доволна, но бях много уморена някак...чак после се почувствах по - добре. Та:

1. Кофички 4 х 10 +

2. Клек:
2 х 6 с 60 кг.;
2 х 10 с 65 кг.;

3. Набирания подхват: 5; 5; 5; 4; 3 + 2 съвсем леко асистирани, просто се подбутнах леко. Разхвърляни между останалите серии;

+
4. Оувърхед клек - 3 х 5 с 20; 30; 30 кг. +
5. Shoulder dislocations - 3 х 5-6 +
6. Zercher клек с 50 кг. - 3 х 8 +
7. Обратни коремни с 3 кг. - 3 х 10 +
8. Пул тру с 60 кг. - 3 х 15 +
9. Добро утро с 30 кг. - 3 х 10.

Всичко ок. 70 мин.

На тия кофички отдавна им е време за тежест....само раменете ме притесняват....

Никаква сила на клека, чувствах се адски отпаднала...
Особено доволна от набиранията. Схванах техниката - а тя е просто да стягам гърба :D Усетих разликата на втората серия и след това ги правих, стягайки гърба максимално и ей богу, получава се доста добре....Щото досега както се дърпах, го отнасяше само бицепса, мисля, че заради това спрях да качвам бройки. Ако вече успявам да използвам гърба пълноценно, би трябвало бързо да дръпна с тях....
Оувърхеда го правих да си сверя часовника. Верен е :D, можех и още, но ме беше страх, някой трябва да ме пази на повече кг.;

Zercher клекът, редуван с обратни коремни, е истинско мъчение за корема, ама съм доволна.
Даже много съм доволна.

Хайде лека засега!

Мнението беше редактирано от Инис на 07.08.10 21:05.

07.08.10
18:48

Zercher клека, не ти ли убива на ръцете? 
Всъщност, възможността за контузие, не е ли доста голяма?

07.08.10
18:56

Не, не ми убива, все пак го правя само с 50 кг, С7АЛКЗР....и си ми тежи, много натоварва корема и гърба - аз изнасям лактите напред, така че точно в корема да го усетя - и в гърба, де. Не зная кога бих качила там, 50 кг си ме мъчат.

Мисля, че възможността за контузия е даже по - малка отколкото при класическия и предния - тук е по - лесно да претърколиш щангата, поне според мен. Много го харесвам иначе.

07.08.10
23:19

казано от inis9 на 07.08.10, 18:56:

Не, не ми убива, все пак го правя само с 50 кг, С7АЛКЗР....и си ми тежи, много натоварва корема и гърба - аз изнасям лактите напред, така че точно в корема да го усетя - и в гърба, де. Не зная кога бих качила там, 50 кг си ме мъчат.

Мисля, че възможността за контузия е даже по - малка отколкото при класическия и предния - тук е по - лесно да претърколиш щангата, поне според мен. Много го харесвам иначе.

Успя да ме убедиш и аз да го пробвам.  :D

08.08.10
10:31

Юлий, ако го пробваш, сложи тежест, която ще позволи на корема да задържи гърба прав. Той ще се умори пръв вероятно... този клек, в качеството му на такъв, е спомагателен, тъй като не може да се работи с обичайните за клек кг. Там повечко повторения са необходими - веднъж заради изометричното натоварване на корема и втори път заради по - ниските кг. на клек.
Поне аз не мога да използвам обичайните си кг засега.
Но клекът е един път.

Мнението беше редактирано от Инис на 08.08.10 10:37.

15.08.10
19:44

А добър вечер,
вкъщи съм си и съм доволна от този факт. Последните няколко дни изминаха под мотото “Танцувай много, не си доспивай и ходи пеш!” Което имаше негативно отражение върху стъпалата ми. Бяха подути и подпухнали, и сега са. Глезенът ми е направо двоен, не си личи какво е....мен лично това ме притеснява, тъй като по принцип нямам проблеми с тях....

Храната беше прилична - типична ВВД, репетиция и участие всеки ден, душ по четири пъти на ден, много жега, плаж (успях да изгоря) и болки в стъпалата. Добре, че успях да си изкарам всичките участия. Чудех се дали няма да се окажа дюстабан накрая....

Не мога да тренирам докато не ми се оправят краката, сигурно поне още 2 дни. Няма да мога и да тренирам сутрин, тъй като засега ще съм пеш и няма да успявам за работа, т.е. ще закъснявам твърде много. Ще видим, де.

Утре съм на работа, а ако краката са ок, вечерта може да мина през залата, че ми се и тренира.

21.08.10
13:07

Пфуу, хайде и аз да попиша, стига само вие сте тренирали  :D

Цялата седмица не тренирах, само на едни танци бях в сряда. 5-те дни фестивал в Турция ми заседнаха в гърлото от гл.т. на работата и 5-те работни дни ми се сториха като 5 години.

Нооо, днес потренирах, леко и внимателно след двете седмици почивка от тренировки.
Та, тренировка:

1. Набирания подхват: 5 х 5 +
2. Клек:
1 х 10 с 50 кг.;
5 х 5 със 70 кг.;

3. Ренегатско: 3 х 6 с 15; 17,5; 17,5 кг. +
4. Пул тру: 4 х 10 с 60; 60; 60; 65 кг. +
5. Zercher клек: 3 х 8 с 50 кг.

Много съм доволна от набиранията. Вярно, че си давам достатъчно почивки, понеже цялата тренировка е със суперсерии / редувани серии, но все пак. Е, последното повторение на петата серия беше с мах, но иначе отлично.

Клекът ми натежа. За десятки на 70 кг. не можеше да става въпрос, но е нормално. След 1-2 тренировки ще е ок.

Ренегатското - за пръв път усетих проблем с гребането, набиранията ми бяха уморили гърба. Това ме зарадва, тъй като явно съм нацелила най - накрая как да дърпам, набирайки се.

Пул тру-то ми е лесно вече на 60 кг., следващият път само със 65 кг ще го правя. Като натоваря скоро целия магазин от 70 кг., ще увеличавам бройките само.
Zercher клекът ми причини голяма умора, едвам го избутах.

Иии пак се изявих като инструктор в залата за клек и тяга. По тази причина си мислех, че доста съм си разтегнала тренировката, но беше точно 1 час. Супер!

Мнението беше редактирано от Инис на 21.08.10 13:08.

22.08.10
22:33

Хайде, като съм се почнала тия дни, та и днес да потренирам....та и да впиша, че утре хем няма да остане време, хем памет :D

Та, тренировка с mbarton:

1. Лежанка:
1 х 10 с 25 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 6 с 35 кг. (май шестица беше);
1 х 5 с 45 кг.;
2 х 8 с 40 кг.

+
2. Набирания подхват - 3 х 5 - последното повторение от последната серия с лек мах и много зор :D ;

3. Сумо тяга - 5 х 5 с 65 кг., надхват;
4. Преден клек - 3 х 5 с 50; 60; 50 кг. +
5. Knees to elbows - 3 х 6 +
6. Клек с 60 кг. - 2 х 6.

Лежанката беше зор. След първата серия на 45 кг. опитах още една, но не отлепих лоста, според mbarton се бях проснала твърде напред. Но и не опитвах повече, а струпах две измъчени осмици на 40 кг.;
Набиранията ми дойдоха малко в повече, редувани с лега. А и имам от вчера сериозна мускулна на целия гръб. Но ок е, доволна съм;
Сумото ме изненада - тежеше ми, а и мускулната на еректорите хич не ми помагаше :D ;
Предният клек леко ме разочарова - едва си задържах гърба прав - мускулната треска, а пък и сумото преди това;
Knees to elbows се оказа предизвикателство за хвата ми най - вече...а съм и без ръкавици, което ми причинява освен мазоли, и болки в дланите...стават на мекици и ме болят. Непременно трябва да си взема ръкавички скоро, че е зле положението;
Двете последни серийки клек се оказаха също трудни, отначало мислех да са десятки, но къде ти...бях си пред отказ и двете серийки.

Иии бях доволна, когато приключихме. Щото бях и уморена, а ръцете си ме боляха.
Ще трябва още да потренирам за компенсация на двете седмици почивка.

С тая лежанка ще си докарам мускулна и на гърдите и трицепса - само там нямам от вчерашната тренировка :D

Мнението беше редактирано от Инис на 22.08.10 22:35.

Поли, я напиши някой път по-подробно храната :)
И я ми пиши на лично къде и кога са ти народните танци, че на няколко пъти вече ми се иска да пробвам и това :D
Поздрави ;)

24.08.10
18:18

Я виж ти, кой се завърна :))))

Здравей, Данчо...това с храната, ааааа, такова....ми зле. Напр. днес изглежда така:

- 1/2 голяма праскова;
- 120 гр. свинска пържола, 200 гр. зеле, 20 гр. сирене, 1 филийка типов хляб;
- тренировка;
- 200 гр. пиле, 1 домат, 1/2 краставица, 50 гр. сирене, няколко маслини - това предстои. Ако не устоя, ще хапна и малко хляб с масло.

Ям рядко, и мен ме дразни това...откакто ми свърши меда, спрях и да закусвам, а аз не купувам мед от магазина....закуската ми липсва определено. Е, чат-пат хапвам по някоя филия с масло....

Днес реших да тренирам след работа. Във фитнеса имаше няколко души, а от тях двама-трима си говореха през цялото време и се кикотеха....определено ми липсваше концентрация, изнервих се, ядосах се на тях и на себе си.

Нямах грам сила и си усещах кръста слаб. Въпреки това реших да правя тяга, резултатът беше плачевен, развалих си тренировката. Наложи се да се редуваме на тяга с едно момче, аз бях толкова вече изнервена, че не ми се искаше да му оправям техниката. Гледах го и си мълчах. Че тя и моята не беше кой знае какво.

Третото нещо - липсата на ръкавици и болката от мазолите. Беше глупаво да правя тяга без ръкавици, сега положението с ръцете е още по - зле. И това ми развали тренировката и настроението още веднъж...

Та, скапаната тренировка:

1. Оувърхед клек с 20 кг. - 3 х 6 за загрявка + малко shoulder dislocations ;

2. Tяга:
1 х 5 със 70 кг.- надхват;
1 х 5 с 80 кг. - смесен;
1 х 2 с 90 кг. + 1 х 3 с 80 кг. - смесен;
2 х 10 със 70 кг. (5 надхват + 5 смесен, с раздишване при смяната);

Тежеше ужасно проклетата тяга, никаква сила нямах и ме приболяваше кръста. Е, там ме приболяваше, а сега, след тренировката, си ме боли;

Направих една петичка набирания подхват, за да ме заболят дланите още и продължих с

3. Напади с 40 кг. - 4 х 6 +
4. Обратни коремни с 3 кг. - 4 х 10;
5. Пул тру - 4 х 10 с 65; 60; 60; 55 кг.

И си тръгнах. Тренировката продължи дълго - 1 час, за толкова малко упражнения....от нападите съм доволна, тежаха ми, но на инат направих 4 х 6. Иначе се задоволявам с 3 х 5, че много ме мъчат.

Ам това е. Другият път по - добре.

ЕДИТ: По случайност установих впоследствие, че на тягата съм използвала дискове не от 20 кг, а от 22,5 кг. Т.е. + 5 кг. на всяка серия...пък аз се чудех защо толкова тежи :D

Мнението беше редактирано от Инис на 06.09.10 11:28.

Xaxa , яко си хейтнала тренировката. При такива случай може да правиш две неща :
1. Да се откажеш от тренировката и да си кажеш ” Е колко съм готина научила съм се да чувам сигналите на тялото си и го послушах “
2 Да се измъчиш на макс и да си кажеш ” Е колко съм готина имам супер яка воля и нищо не може да ме спре :) “

:D :D :D   Винаги има начин да сме позитивни ;)

Иначе храната ти както никога ми изглежда доста добрре ;) Вярно няма нормална закуска и количествата са малки, но пък си имаш месо,  плод , зеленчук , си сиренце :) какво повече ти трябва. Гледай ако не издържиш да е дебело парче масло с филийката ;) Всъщност ако имаше за закуска няколко яйца с масло храната ти щеше да е перфектна ;)
И това с яйцата ще ти отнеме точно 7 мин и 46 сек. ;)  Ако не вярваш ето : Как да си направим бъркани яйца ;)

24.08.10
19:37

Aхаха, е, поразмина ми, като ти прочетох поста.
Обикновено правя т.2, макар че и т.1 съм правила, хубавото е, че все съм си готина :D

Храната....минах онзи силно тестен период. Ям всичко, включително и по малко джънк, но понеже всичко ми е разрешено, не залитам в крайности. Кантарът си е все там - 62 - 64, макар че отдавна не съм го поглеждала. Няма и нужда, аз се виждам. Е, плочките ги пропускаме тая година, но пак се чувствам добре. Ще се наканя да си направя някоя фитнес снимка скоро, не като снимка 1, а ти след някой и друг месец ще носиш мъжкия вариант на облеклото от снимка 2 :D (и на двете съм си аз):

П.П. Много забавен готварския курс, ще ядем бъркани яйца :D

Мнението беше редактирано от Инис на 25.08.10 14:21.

24.08.10
21:31

Супер тяло имаш.
^ Танците повече ли те уморяват от кардиото ?  :D

25.08.10
07:14

ЦЦЦЦЦЦ тази Поли много хубава беееееееее....пуууууууупууууууууу да не те урочасаме.... (grin)

25.08.10
13:09

Днес реших да тренирам след работа. Във фитнеса имаше няколко души, а от тях двама-трима си говореха през цялото време и се кикотеха....определено ми липсваше концентрация, изнервих се, ядосах се на тях и на себе си.

За съжаление доста срещана гледка по залите. И аз се вбесявам много, когато се опитвам да си направя качествена тренировка, а наоколо хората се събрали само да зяпат и клюкарят.

25.08.10
19:40

Мерси : ))))

Гаги, да ти кажа, спрях да се занимавам със себе си, в огледало не се поглеждам, само 2 пъти дневно като си мия зъбите :D
Преди си правех разни планове - тук ще сваля малко, там ще кача малко....да, ама не върви срещу гена. Тъй че каквото - такова.

Юлий, аз не правя кардио, но ако правех - да, танците са по - уморителни. Най - малкото продължават 3 часа - е, с почивки, но все пак.
А ей с тоя момент по залите не мога да свикна, от ЕГН-то ли е, що ли, но буквално не ми се тренира в тарапаната. Еле, ей ся от септември, като започне новия сезон на “билдърите”...

Айде, тъй и тъй пиша, да запиша едни танци днес.
Зачудвам се дали да тренирам утре, понеже кръстът ме боли.
Да видим как ще се получи - готина съм, щото си слушам тялото или щото съм инатлия.....:D

26.08.10
06:00

Полииии,ти не се гледай....ние ще се радваме на хубавата гледка.Хм, ми че то се е моделирало,мое мнение.... :D А че си готин човек....спор няма ;)

26.08.10
19:16

Гаги, чудесна си : )))) Само дето не си пишеш тренировките, та те позигубихме от поглед....аз все се зачудвам още ли тренираш там и как е положението. Драсни 2 реда ей в тоя дневник : ))))))

Та, днес спазих т. 2 и вечерта цъфнах във фитнеса. Днес беше по - добре, крякащи нямаше, всички си тренирахме, на всичко отгоре от 5 човека познавах 3-ма....и беше забавно. Но поради факта, че всички тренираха сериозно, днес почти нямам суперсерии - лостовете и лежанките се оказаха кът....

Та, тренировка:

1. Лег:
1 х 11 с 20 кг.;
1 х 8 с 30 кг.;
5 х 6 с 40 кг.
+

2. Клек:
1 х 10 с 60 кг.;
2 х 10 със 70 кг.;
1 х 10 с 60 кг.;

3. Ренегатско - 3 х 5 със 17,5 кг.;
4. Zercher клек - 3 х 8 с 45 кг. +
5. Набирания подхват - 5;  5; 5 (последното с мах); 3; 3 +
6. Добро утро - 3 х 8 с 35 кг.

Лег - нарочно оставих 40 кг, но бухнах 5 серии. Добре ми дойде, усещам, че ще ме разтресе сериозна мускулна на гърдите;

Клек - още има да потренирам за 3 х 10 на 70 кг. Щях да опитам, но на втората серия последните 4-5 повторения ми дойдоха тежички и реших да не рискувам. Следващият път ще стане;
Ренегатско - трудно беше...

Zercher клек - като клек хич не е уморителен, но коремът ми става на сол. Отбелязвам си да го правя по - бавно. Не правих с 50 кг. както обикновено, тъй като кръстът още ме приболява....за всеки случай;

Болната ми тема - набиранията - в третата серия петото повторение с мах - не успях за 2 сантиметра да изкарам брадата над лоста. И на следващите 2 серии имах неуспешни опити за четвърто повторение - до половината и това е. Хич не ми се нрави, ама ще трябва програма за тия набирания, така като ги правя измежду останалите серии нещо не качвам бройки, а как ме мъчат! Ще видим, де.

Ами толкова засега.

Я малко офф:
Ааааа, днес отидох да ми вземат връхчетата.....в резултат косата ми вече е нивото на ушите, а не под раменете, както беше преди това.....представям си, ако бях отишла да се подстригвам :D

Мнението беше редактирано от Инис на 26.08.10 19:49.

30.08.10
16:57

Хайде аз.
Ама не с тренировки.....в петък бях на танци и като се прибрах, бях болна. Събота и неделя само лежах - а особено в събота ми беше много трудно и да ставам. Трябваше да съм днес на работа задължително. Е, отидох на работа, естествено свърших с 2 часа по - късно, нищо не съм яла, а водата ми за 3 дни едва ли е повече от 3 литра.
Утре ще съм по - добре сигурно и мисля да се раздвижа малко в залата. Пфууу, омръзна ми да започвам отначало...
Иии нищо не хейтвам, яд ме е, че тренировките ми абсолютно излязоха от ритъм.
Другата седмица пътувам, ще се върна след няколко дни и един ден по - късно заминавам в командировка пак за седмица. Тренировките, отсега го виждам, ще са равни на половината на нулата.

П.П. А за косата нямам думи...сега пък и сешоар всяка сутрин :D

Мнението беше редактирано от Инис на 30.08.10 17:18.

30.08.10
18:54

Поли,това е просто един от онези гадни периоди....всички ги имаме :D Ще отмине и всичко ще си дойде на мястото,не се впускай в меланхолии за тренировките,едва ли имаш сили.....доста натоварено е покрай теб,май,а и си болна. ;)

02.09.10
07:00

:) Гаги, периодът е направо...още ме държи.
Преболедувах - всъщност още съм болна, кашлям, вратът ми е схванат и ме боли. Мислех във вторник да направя сутринта една тренировка, но не можах да стана - напоследък спя по 4-6 часа на денонощие и във вторник чух алармата, станах и я изключих. А идеята да разпръсквам бацили вечерта в залата не ми допадна особено, така че направо пропуснах.

Вчера бях на танци, където се размазах подобаващо и тази сутрин цъфнах в залата още преди да отворят. Тренирах без да съм пила кафе преди това, което си е прецедент. В резултат след тренировката ме заболя леко главата, но бързо я оправих с едно двойно кафе :D

Тренировка:

1. Набирания подхват: 7 х 3 през 30 сек. - очаквах да ми е по - лесно като са на тройки, ама цък...трябва нещо да ги мисля тия набирания, защото започвам да се нервирам;

2. Клек с 65 кг. - 3 х 10 - правих го бавно и в двете фази, добре ми дойде. Аз по принцип правя всички упражнения бавно и в концентричната и в ексцентричната част, което утежнява изпълнението, но днес се постарах до забавен каданс;
+

3. Ренегатско на пейка с 12,5 кг. - 3 х 5;

4. Напади с 40 кг. - 3 х 5 +
5. Напречна лежанка с 1 дъмбел 12,5 кг. - 3 х 6;
6. Пул тру с 60 кг. - 3 х 10.

Всичко 50 мин.
Идеално, макар да са ми доста редки тренировките напоследък, не усетих спад на сила, даже нападите ми бяха по - лесни от обикновено. Набиранията, по - точно застоят там, ме притеснява и ядосва.
От следващия път ще разучавам front lever, четох за една прогресия и мисля да пробвам. Че всички упражнения за корем ми втръснаха :)))) Само ръкавици да си взема, че тия лостове ми правят ръцете на банички.

Мнението беше редактирано от Инис на 02.09.10 07:01.

04.09.10
11:22

А добър ден,
в петък (вчера) - танци.
А днес потренирах малко:

1. Клек:
1 х 10 със 70 кг.;
3 х 5 със 75 кг.;

2. Кофички:
2 х 10;
1 х 5;
1 х 10;

3. Римска тяга с 60 кг. - 3 х 6;
4. Knees to elbows - 3 х 6 +
5. Zercher клек с 50 кг. - 3 х 8.

Малко се разтегли във времето, затова имам три серии клек на 75 - ок. 2 часа стоях в залата, а моята тренировка покри 1,5 часа.
Дете на мои близки изяви желание да става животно и доста време ни отне, докато се учим на клек и тяга, а и не само - правихме и изометрични клекове, напади, лег, набирания, кофички.
Затова моята тренировка беше някак между другото, от римската тяга натам беше както си трябва.

Като изключим това, съм доволна. Римската тяга нещо не ми се удава, много ми е трудно да държа щангата близо до краката. Доволна съм от клековете, обаче.
Засякох се с един приятел в залата и се разбрахме да правим максове следващия път като се видим.

Мнението беше редактирано от Инис на 05.09.10 18:16.

04.09.10
14:32

И на мен ми беше трудно да свикна с римската тяга. Ако целта ти е да натовариш заднот обедро можеш да опиташ, като мен.
Слагаш един по обемен диск и слагаш петите върху него. След това вдигаш тежеста и при спускането, за да го държиш лоста колкото може по-близо, изнасяй дупето назад. Усеща се голям стречинг в задното бедро и в по-малко се усеща в кръста. Оставаш тежеста, както пр итрадиционната тяга и отново по същият начин. Нормално е в крайнотот долно поожение да не ти е толкова близо до краката. Според мен обаче трябва да се търси пълния стречинг при това упражнение. Опитай и така, ако го правиш по друг начин. :)

06.09.10
11:05

Ахой и днес,
Юлий, така я правя, но без подложка. Но май не е моята тяга, ще залагам повече на доброто утро.
Правилно ли разбирам, че оставяш щангата на всяко повторение?!

Днес - още една поразтеглена тренировка с партньор.

3 мини кръгчета от:
1. Гребане с щанга-  х 8 с 35; 40; 40 кг.;
2. Обръщане с щанга- х 5 с 35; 40; 40 кг.;
3. Оувърхед клек - х 6 с 25; 30; 30 кг.;

4. Пул тру - 3 х 10 с 60 кг.;
5. Сумо тяга:
1 х 10 с 60 кг. - надхват;
2 х 5 със 70 кг. - надхват;
1 х 5 със 75 кг. - лява подхват;
1 х 5 с 80 кг. - дясна подхват;

Чак ме хвана яд, че не правих класическа....отдавна не съм опитвала на сумото 80 кг., беше лесно, значи на класическата можех да правя с 90-95 кг. Но си усещах кръста слаб и не опитах, пък после беше късно за геройства;

6. ФКТ - 3 х 5 с лоста 20 кг. + 7,5 кг.;
Тук направо съм си прогресирала, преди не можех да завърша цели три серии със 7,5 кг., все намалявах на втората.

Общо 1,5 ч., от пул тру-то натам нямаше големи почивки.

Мнението беше редактирано от Инис на 06.09.10 19:57.

13.09.10
14:49

казано от inis9 на 04.09.10, 11:22:

Дете на мои близки изяви желание да става животно и доста време ни отне, докато се учим на клек и тяга, а и не само - правихме и изометрични клекове, напади, лег, набирания, кофички.

Лично аз не се съмнявам, че с такъв учител ще стане ИСТИНСКО животно :) Завиждам му даже :)

18.09.10
16:09

Хей, Карфичке : )))
Радвам се, че и тук се засякохме : )))

Хич ме нямаше последната седмица, тъкмо се прибирам и утре пътувам пак. Досега на море, а утре - работа. И ако тази седмица имаше някаква възможност да тренирам, то следващата няма да има. Доволна съм, че на 24.09 се прибирам, така че събота / неделя ще компенсирам.
Понеже бях на море, имам точно една импровизирана тренировка с дъмбели. Доволна обаче съм не от нея, а от плуването. Оказа се, че мога спокойно да преплувам 3-4 дължини на басейна без почивка и това много ме зарадва. С водата определено се сприятеляваме : )

Та, тренировката с дъмбели на 13.09.:

1. Гоблет клек с 20 кг. - 3 х 8 +
2. Напади - 3 х 10 с 10; 12,5; 10 кг.;
3. БГ клек със 7,5 кг. - 3 х 6 +
4. Ренегатско с 12,5 кг. - 3 х 5;
5. Римска тяга с дъмбели 20 кг. - 2 х 5; 1 х 10 +
6. Обратни коремни с 2,5 кг. - 3 х 10.

И имаше още нещо, което съм забравила. Бяха шест упражнения, май отпади, но не съм сигурна.
ЕДИТ: Аааа, сетих се, римска тяга...

Тегаво ми беше, понеже раменете ми изобщо не издържат на офанзива с дъмбели. Иначе беше лекичко и забавно, в резултат - мускулна в д-то.
А във въпросния фитнес имаше само пътеки, велота, степер и дъмбели до 20 кг. А, и пейка имаше. Кой ги кръщава тия неща “фитнес зали”, не зная, като дори един лост нямаше. Но както и да е, де.
Имам намерение утре да отскоча до залата да се пораздвижа леко, че много ми липсва клека с щанга.

Мнението беше редактирано от Инис на 18.09.10 21:59.

19.09.10
10:29

Ахой,
намерението да тренирам днес се превърна в реалност. Тренирах, и то как!

Та, тренировка:

Първите три упражнения редувани серии:

1. Набирания подхват:
4 х 6 - ужасен кеф, цели четири серии стриктни набирания....само на четвъртата серия последното повторение малко си помогнах с лек мах, тъй като се вдигнах до носа;
1 х 4 +1 + 1 - нямаше начин, петата серия я разбих, понеже гърбът ми тотално отказа. Пуснах се след четвъртото повторение, раздишах малко и направих още две единички;

2. Лег:
1 х 8 с 20 кг.;
1 х 6 с 30 кг.;
1 х 6 с 40 кг.;
1 х 5 с 45 кг.;
1 х 6 с 40 кг.;

Не се усещах много стабилна и затова направих само една серия с 45 кг.;

3. Клек:
1 х 10 с 50 кг.;
1 х 10 с 60 кг.;
3 х 5 със 75 кг.;

Стабилна съм на 75 кг., още 1-2 пъти и ще качвам. Добре върви, даже много добре, като се има предвид, че напоследък рядко тренирах;

4. Zercher клек - 3 х 8 с 50; 45; 45 кг.;
Нямаше начин, намалих, вече си бях уморена, а коремът ми стана на сол от тоя клек още на първата серия;

5. Напади - 3 х 5 с 40 кг. +
6. Молитва - 3 х 10 с 55; 50; 50 кг.

Нападите ме разбиха както винаги.....не ми останаха сили за добро утро, но тренировката започна да надхвърля час и затова направо си тръгнах. 2 литра вода ми заминаха в залата....

Но! Много, много съм доволна, понеже очаквах силата ми да е паднала заради рехавите тренировки напоследък.
Особено набиранията ме потопиха в блаженство : ))))))

О да:) и аз съм впечатлена от тях:)
Браво и за клека. Екстра си!!

26.09.10
22:38

Верка, нали ти казах, че всеки твой пост прави една моя тренировка?!
Продължавай да пишеш тук!!!!

Та, приключих с отпуски и командировки. Последната седмица не съм тренирала, но пък потренирах днес с mbarton. И то как!

Тренировка с mbarton 26.09:

1. Лег:
1 х 10 с 20 кг.;
1 х 8 с 30 кг.;
1 х 4 с 35 кг.;
3 х 3 с 45 кг.;
1 х 8 с 40 кг.;

Върнала съм кг на лежанката; първо, защото напоследък тренирам от дъжд на вятър, и второ, защото още по - рядко правя лег....Не можах да направя петици на 45 кг., а си правех планове да качвам на 50 ! Голям майтап, има още да поработя....разочаровах се леко, типично в мой стил;

+

2. Набирания подхват: 6, 6, 6, 5 - на третата серия се мъчих за седмо, вдигнах се до половината, последва отказ и четвъртата серия ми пострада...само пет. И все пак, доволно, макар че всяка серия сама по себе си ми е трудна  :( ;

3. Клек:
1 х 5 с 60 кг.;
2 х 5 с 80 кг.  (sun) ;
1 х 10 със 70 кг.;

Екстра, малко на инат, а и защото имаше кой да ме пази....След всяка от двете серии на 80 кг. леко ми се зави свят, точно както ми се получава винаги при ултра тежки за мен серии. Силата беше с мен.
Малко се изхвърлям, защото ми е рано да качвам на 80 кг. в две серии, имам още работа по 75. Да не говорим, че 80 кг. вече са ми по - трудни за баланс, трябва ми време да свикна с тежестта. Ама пък съм доволна много;

4. Пул тру - 3 х 10 с 60 кг. +
5. Сумо тяга - 3 х 6 със 70 кг., надхват;

Тягата много ми дотежа, особено в първата серия. Клекът ми беше тотално изсмукал силите. После ми беше по - лесно;

6. Молитва - 3 х 10 с 25 кг. - този скрипец е друг, в нашия фитнес приблизително същата тежест отговаря на 55 кг., с които обикновено правя молитва там.

Малко се проточи във времето тренировката - ок. 75 минути.
Дотежа ми, обаче.

Е, започвам пак, да видим какво ще да е....

Мнението беше редактирано от Инис на 26.09.10 22:45.

27.09.10
11:14

съжалявам за тъпия въпрос :) но вече нз кой да слушам :) гледам от дневниците, че жените правят също доста клекове и ти също. Треньора от залата ми каза да правя 3 серии по 15 с клек с лост зад врта ... аз съм начинаеща затова не слагам допълнително тежести.. т.е. 10или15кг колкото си е лоста ми стигат, но пък половината мъже мои познати ми казват че заради.. добре “развитите” ми огромни бедра трябва изобщо да ги пропускам... ами кое е вярното?

Мнението беше редактирано от Mayweda на 27.09.10 11:14.

27.09.10
11:26

С 15 кг клекове няма как да имаш много развити мускули (още повече щъм си начинаеща), но дори и да имаш, това не е основателна причина да не правиш клекове.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.09.10 11:26.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1