28.03.08
15:15
Имате ли си прякор и от къде идва той? Приятелите ми ме наричат “глигана”, което идва от едни френски комикси на Астерикс и Облеикс. На френски дев глиган е sanglier и от там Сангли-глигана. Колегите ми се обръщат към мен със “Сто”може би защото им е по-лесно за обръщение. Като по-малък в училище са ми викали и буцата :) Вие сте...
28.03.08
17:43
ади, хахах Ма вече съм свикнал ... :D
Моят прякор е в ника ми! Повече инфо на http://www.belchohristov.com/162.html ;)
29.03.08
08:35
Буч,защото който е учил немски ще ме разбере там ch се четат х,и аз отаначало като ме изпитваха и казвах Ич,буч и т.н. И оттам и прякора...
05.04.08
10:14
Постоянен прякор никога не съм имал :)
Откакто започнах да тренирам по-сериозно, някои приятели започнаха да ме наричат Здравко :-)
А брат ми ми вика “дебел”
05.04.08
16:04
На мен пък ми лепнаха гаден прякор, но няма отръвка... викат ми кокошка, защото всеки ден ям овес...
Казвам се Антон иначе ми викат Тони,Тонка,Пена,Пенчо( не знам защо покрай брат ми нещо)хап,хапче,но най-често се обръщат към мен по име :)
06.04.08
09:40
Викаха ми “малката” в тийнейджърските години, защото бях дребна (не че съм пораснала оттогава ;-) , но самата среда се промени).
12.04.08
15:55
казано от ASTOR на 11.04.08, 20:15:
Нямам прякор ,а и не съм чувал някой да ме нарича по друг начин.
Че смее ли да го направи някой. :)
topeto , дойде изведнъж както си играехме футбол в 4 клас. Иначе съм Тодор и когато някой се обърне по име към мен , не го отразявам , за всички съм TOPETO :)
Моят дойде от фамилията ми Киров и ми викат Кире, Киро , Кику абе странна работа :-)
Мнението беше редактирано от kuKy на 02.07.08 05:31.
Повечето ми познати ми викат Кали, двама-трима Кика ( и по това ги различавам ), част от колегите ми Ка и една друга част от колегите ми викат Малката, щото съм най-малката в офиса и щото са зевзеци :cheese:
02.07.08
07:31
Иви, Иви-Биви, Ивка, Ивка-Усмивка, Ивчонка......
казано от Ива Павлина на 02.07.08, 07:31:
Иви, Иви-Биви, Ивка, Ивка-Усмивка, Ивчонка......
Павка не ти ли викат
02.07.08
07:50
Ми не, защото това ми е фамилията и ударението е на първото “а”:)
казано от Ива Павлина на 02.07.08, 07:50:
Аз пък мислех, че е на “и”-то и че е или второто ти малко име, или прякор :-)
02.07.08
09:52
Хаха-всички така мислят и са ме обърквали в най-важните моменти от живота ми - на двете дипломирания, на сватбата.......и съответно на развода:)))))
аз съм Продиджито, доказан фен на електонна музика от самото начало през 90 - те дори и от преди това, иначе са ми викали и гадости, по тази причина аз не наричам хората по прякори, освен ако прякорите не са такива които има харесват. Вече от 15 години, че и повече съм с този прякор и не ми прави много много впечатление. %-P
освен всичко наскоро започнаха да се обръщат към мен с ЕЗК, Екологичен Звуков Корпус, което е името на органзиацията която създадхоме - ДНЦ, също и Нико - Лайт - Шоу, което идва от Нико - Лай - Чо, защото въртя огън, което е хубаво - не винаги прякорите са обидни!
Мнението беше редактирано от ognem на 04.07.08 07:10.
06.07.08
13:44
Казвам се Иван , в момента прякора ми е пирона (историята е МНОГО деградираща и унизителна и не искам да я споменавам...) , но навремето ми викаха петела :D
Ми последно ми викаха в училище “Фитнес-машината”, защото някои път откачам, и като почна само фитнес, фитнес, фитнес и пак фитнес, направо ми става Фикс-идея, от време на време.
казано от Ива Павлина на 02.07.08, 07:50:
На мен ми викат Лаза, или Лазаров - фамилията ми. ;) Последните 10 години не съм си чувал първото име, освен от майка ми и тук-там някой непознат, който да ми рече Митко, Митя и т.н.
Общо взето от дълги години сме 4-5 митковци в компанията и всеки си има баш прякор, а мен по фамилия ме викат. А в скайп или на смс-и като ми пишат на латиница, ми викат често waza.
[07.08.10 12:05:08] §OuL`Of`†hЄ`Nigh†`: wazza, brato idvai kam lulin sled 10 min !
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.08.10 11:48.
Родителите ми викат Роки (така се казва кучето ни на вилата :D ) , а приятелите, Тонката или Флекс :)
Мнението беше редактирано от anton1o на 09.08.10 14:42.
-На бай Лаза му влаза и му излаза.
-Цицероне, Цицеронеее....ти еб* майката,Цицеронее :D
Пиро ми викат още от както рисувах по стените преди години.Това е най-разпространения де иначе имам още 2-3…
Хубава тема.
От малък ми викат Гого , а от ученическите ми години - Вълка .
Мнението беше редактирано от Гошко на 09.08.10 16:04.
09.08.10
18:23
Най-старият ми е Джоунс. Даскала по физическо в 5ти-6ти клас ми се извика докато се приготвяхме за 50м спринта “Аре Бен Джонсън, до кога ще загряваш?” И от тогава съучениците ми и после в квартала всички Джоунс тва, Джоунс онова, Джонса и т.н.
В гимназията от мен тръгнаха в класа повечето да се стрижат късо, хип-хоп слушах само, на баскетболни маратонки бях фен и оттам ми викат още 2ма-3ма Негъра, Негро, Нигга..
Понеже съм Християн и на някои им идваше дълго за произнасяне и са ми викали Христо, Ицо. Тити и Титка не знам откъде идват, ама и така са ми викали ?!? Една съседка още ми вика Краси, братовчед ми ми вика само Титка, майка ми вика Зайче, сестра ми Крисе. В София всички ме знаят Хрис/ Крис, Хриси !?!
хахаха, въй те били много обръщения ве
Госпожата ми по труд и техника преди години ме нарече Трапчинка. Една-две години ми викаха така, само задето имам трапчинки по бузите като се усмихна (а да си го кажа направо - аз постоянно се хиля на нещо, дори на себе си).
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.08.10 19:39.
Скота- ‘щото съм бил прост като животно... а си спомням, че имаше и една история дето бе писана от съученик и там аз бях общ работник под името Боко Скота... иначе имам и други, но не толко използвани- Мурзуфул(заради едната вежда)... и тн...
Странно аз нямам прякор, но съм измислил на 2-3 човека :D :D
Само не знам защо откакто се помня ме наричат Мишо, а не Миро (все пак не съм Михаил), но това не е от значение.
Хах, като не си махам космите от гърдите ми растат точно между 2те гърди и то доста, и ми викат панкар хАХАХАх.
12.08.10
15:38
Нашите ми викат Ати с ударено а, защото като съм бил малък съм се ядосвал, че не съм можел да си кажа името Атанас и от там съм го съкратил. Иначе приятелите ми викат Стойчо, Нака. Брат ми винаги ми вика Бро. А като почнах с фитнеса започнаха да ми викат Арни и Крънч-а и дори Олимп-а, но с него не продължиха... :D Крънч-а най-много ми харесва.