Молба за помощ.

10.08.10
06:42

Добро утро на всички.
Казвам се Пламен и съм на 45 години. Обръщам се към всички тук за помощ. Не е прилично мъж на 45 години да моли за помощ, но в случая се налага. Нека започна от начало и да бъда малко по-подробен, за което моля да ми простите ако отекчавам някого.
През месец Май 2009 година тежах 108 килограма при ръст 1,89 метра. Представлявах меко казано отвратителна гледка и реших, че това трябва да се промени. Започнах съвсем неинформирано и любителски да се занимавам с тогава го наричах “фитнес” у дома. Правех коремни преси и някакви упражнения с една 4 килограмова гира на сина ми и една 10 литрова туба от минерална вода /ползвах я за упражнение за корем/, гребях на еднин гребен тренажор у дома. Наистина нямах информация и мислех, че с упражнения за бицепс и трицепс, с 4 килограмова гира и с тубата от вода и гребане по 10 - 15 минути ще постигна нещо. Но упорито тренирах всеки ден. От месец август 2009 година по съвет на един мой роднина започнах да бягам. Но с бягането ударих на камък - просто не се получаваше, може би защото съм пушач - не пуша много, но по кутия на ден....За съжаление. Общо взето бях упорит но резултатите не ме задоволяваха а и настъпи есента , а после и зимата. По съвет на сина ми се записах на фитнес през месец Октомври 2009 година и ходих там около месец, но по различни причини се отказах и започнах да тренирам у дома. За целта в началото се снабдих с един дъмбел 10 килограма и огледах мебелировката у дома, в смисъл как тя може да ми помогне за тренировките. Започнах да тренирам всички мускулни групи в домашни условия. Трябва да вмъкна тук, че през детството си претърпях нещастие и дясната ми ръка ,  как да кажа е останала като на осмокласник. Това не го казвам за оплакване, а като факт. Когато започнах да тренирам у дома всички мускулни групи не можех да правя и 5 лицеви опори, но както казах упоритост имах и за износ. Тренирах гърди, гръб, коремна мускулатура, бицепс, рамо и трицепс, като вече отделях и по около 30 - 40 минути за гребане на гребния тренажор. Давах си почивка само в събота и неделя - и то не всеки път. Но резултати така и нямаше - поне видими. През февруари 2010 година тежах около 100 - 102 килограма. Купих си още един дъмбел 10 килограмов и продължих да тренирам. Но трябва да призная, че не спазвах диета - в смисъл ограничаване на хляба и употребата на спиртни напитки. С настъпването на пролетта започнах отново да се опитвам сутрин да бягам по около 20 - 30 минути и продължих силовите си тренировки за всички групи мускули след работа /тренировка по около 50 - 55 минути/. Както казах бягането ми създава проблеми и започнах да го съчетавам с бързо ходене.  Към края на пролетта вече като, че ли имаше някакъв резултата - тежах 95 килограма. Но се закотвих на тях и не мърдах - за съжаление. Тогава реших, че трябва да се занимавам с някакво интензивно кардио и в началото на лятото преустанових бягането и бързото ходене сутрин и започнах да се уча да скачам на въже. Към средата на месец Юли 2010 година тренировъчният ми режим беше вече такъв:
Сутрин - Кардио. Около 40 минути скачане на въже. Разбира се с почивки. Правех по около 2000 прескока за 40 минути.
Вечер след работа - Силова тренировка, която съдържа: Гърди - Лицеви опоро 5 х 12 с обърнат наклон /краката ми са на по-високо ниво от раменете/, Коремна мускулатура - Коремни преси за долната част на корема /в смисъл лягам по гръб и повдигам изпънати краката си/ 5 х 20, Гръб - Упражнения с 2 10 килограмови дъмбела 5 х 12, Бицепс - Бицепсово сгъване 5 х 12, Трицепс - Кофички 5 х 12 и Рамо - Вдигане на дъмбели от седеж 5 х 12. Силова ми тренировка продължаваше по около 50 - 55 минути. Правех я всеки делничен ден, като в събота и неделя почивах от нея а само скачах на въже по около 50 минути. Към края на месец Юли вече тежах 90 килограма и отново така да се каже се закотвих на това ниво. Спазвам някаква диета - в смисъл вече почти не  ям хляб, консумирам кисело мляко, плодове, зеленчузи , риба и месо. От началото на месец Август въпреки проблемът с дясната ми ръка реших да обърна внимание на гръбната мускулатура и започнах да се уча да се набирам на лост. Началото беше ужастно - не можех да се набера и 1 път. Сега успявам с огромни усилия да направя 7 серии по 3 набирания.
Отново се извинявам за дългото обяснение но желанието ми е за около 2 месеца и половина да сваля още около 7 килограма и все пак да изпъкне някакъв релеф по мен. По този повод искам да попитам такъв вид усилия биха ли дали резултат?

СУТРИН -  Кардио. Около 40 минути скачане на въже.

ОБЯД /В обедната почивка/ Около 50 минути - Изкачване на 650 стълби, набиране на лост, упражнения със собственно тегло на открито - Лицеви опори 5 х 12 и Кофички 5 х 12.

ВЕЧЕР /след работа/ Около 55 минути - Силова тренировка включваща Гърди - Лицеви опоро 5 х 12 с обърнат наклон /краката ми са на по-високо ниво от раменете/, Коремна мускулатура - Коремни преси за долната част на корема /в смисъл лягам по гръб и повдигам изпънати краката си/ 5 х 20, Гръб - Упражнения с 2 10 килограмови дъмбела 5 х 12, Бицепс - Бицепсово сгъване 5 х 12, Трицепс - Кофички 5 х 12 и Рамо - Вдигане на дъмбели от седеж 5 х 12.

Моля да откликнете на молбата ми и да ми кажете ако греша, къде греша? Нормална ли е идеята ми за такъв тренировъчен режим в рамките на идущите два месеца и половина? Ако успея да сваля до 83 килограма как да задържа това ниво? Какво да направя от тук нататък за подчертаване на релефа?

Надявам се, че ще бъдете снисходителни и добронамерени в съветите и коментарите.

Благодаря Ви!!!

10.08.10
07:16

Прекалено много тренираш и ще претренираш(ще спреш да сваляш след 15-20 ден и до там).Понамали тренировките

10.08.10
07:26

Тренировките ти идват в повече. Това дали ще сваляш или не зависи от това как се храниш. 3 пъти седмично бягай и 3 пъти си прави домашната трениовка. Ето ти един сайт -> http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php. Получената цифра я умножаваш по 1.55 и след това вадиш 500. За справки може да ползваш темата за НВДто на емзо(цък). (Не е нужно да минаваш точно на НВД) Полученото ОКБ трябва да ти служи за ориентир по колко да ядеш дневно. Старай се да ядеш чиста храна. Свалянето на килограми не значи глад. Не си мисли че ако спреш да ядеш ще свалиш. Пробвай да спреш цигарите, или поне ги намали до минимум
Разгледай сайта и се ориентирай какво кардио ще е най-добре да правиш. 40 минути инервално кардио може да се замени с 15 минути интензивно
Опитай се да подредиш и една нормална кръгова тренировка. 10кг дъмбели не са много, но пак е по добре от нищо. 1000 коремни преси са напълно излишни(да не кажа вредни). Сайта има страхотна секция с упражнения. Разгледай я и си избери нещо за корем което е по твойте сили. Ако имаш възможност 3пъти седмично да посещаваш зала това е още по-добре.
Почивката е много важна част. Не я пренебрегвай

Мнението беше редактирано от Fallen на 10.08.10 07:28.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1