Въпрос за програма

09.08.10
21:23

Здравейте. На 14 години съм, висок 181 см, 64 кг. Тренирам от почти 8 месеца. Първият месец вдигах с програма за супер начинаещи (за всяка мускулна група по 1-2 упражнения, три пъти в седмицата). Оттогава вдигам по програма:
Понеделник - за гърди и рамо, легнала и полулегнала лежанка с дъмбели или щанга (сменям ги), флайс или гладиатор, кофички и с дъмбел повдигам ръката нагоре с длан към тавана за рамо.
Вторник - почивка
Сряда - за гръб и рамо, за гръб правя придърпване на скрипец пред гърди, широк хват, чукчета, гребане на водоравен скрипец, а за рамо правя с полусвита ръка разгъване настрани
Четвъртък - почивка
Петък - за бицепс и трицепс. За бицепс - бицепсово сгъване с прав лост, изправен, скотово с тесен хват, бицепсово сгъване с дъмбели, прав. За трицепс - прав лост хванат с дланите към пода, нагоре-надолу до 90 градусов ъгъл, дъмбел зад главата нагоре-надолу, седнал, малко лостче (само за една ръка), хващам го с длан към тавана и пак като миналото упражнение.
Събота и неделя - почивка
Играя футбол често - докато играя бягам доста. Тренирам и карате, от където развивам доста краката и пресата. Правя коремни преси 1-2 пъти в седмицата по тази програма: http://vbox7.com/play:a52130b5
За момента съм доста доволен от резултатите. Та въпросът ми е - има ли нужда да сменям програмата и ако не - има ли нещо за дооправяне в моята? Само да кажа, че краката не ме интересуват особено - не искам да имам някакви огромни бедра или прасец, затова и не ги тренирам.
Благодаря за отговорите предварително. :)

Темата беше редактирана от naigolemiq на 09.08.10 21:45.

АН

09.08.10
23:35

Тренирай си и не си давай много зор. Айде умната!

10.08.10
09:15

И все пак?

10.08.10
13:25

Някой? Нещо?

Я да видим - доволен си от резултатите. Значи си уцелил програмата. Тогава защо да я сменяш?

11.08.10
12:54

Чудех се просто дали има някаква по-ефективна или нещо за дооправяне в моята. Но явно наистина ще си продължа с тази поне още 3-4 месеца. Благодаря все пак за отговорите. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1