ръце един път в седмицата

10.08.10
14:22

Здравейте!
Искам да попитам дали ако правя 1 път в седмицата бицепс и трицепс по 16-20 серии ефекта ще е незадоволителен?
Всеки казва, че 2 упр макс 3 за бицепс е предостатъчно, аз пък си мисля, че 4-5 упражнения по 4 серии е доста по-добре?
+ Това защо да правя само някакви си 8-10 серии или нещо такова, когато имам сила за 20+ на бицепс и още толкова за трицепс, че и после правя корем..

А това са упражненията

Скотово на машина
Концентрирано сгъване
Чуково сгъване
Сгъване с крив лост
и евентуално вдигане на дъмбели или онова с онези макари (не му знам името)

Лег с тесен хват
скрипец за трицепс
френско разгъване(щанга/дъмбели)
На машината за трицепс
И тук (ако евентуално се прави) още някакво упражнение.

Не е ли колкото повече - толкова повече?
Просто не ме изморяват упражненията - излизам от залата без пот на челото...

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:16.

10.08.10
14:24

Само моля Ви, недейте с това 8-10 серии са ти достатъчни - Кажете защо :)

10.08.10
14:32

Сложи още 2-3 упражнения за бицепс и се старай повторенията да са 12-15. Трицепса също....

АН

10.08.10
14:38

Aз пък мисля, че 7-8 серии по 100-120 повторения за бицепс за достатъчни.

Бицепс: 2 упр
Трицепс: 3 упр

10.08.10
14:47

Щом не те изморяват значи не ги тренираш тежко. Не е колкото повече толкова повече, ако беше така всички щяхме да правим по 10 упражнения за бицепс, и за трицепс :D

10.08.10
14:51

как да не ги тренирам тежко като след първите 1-2 серии всички други са до отказ! Може би фактор е почивката ми 1.30мин - 3 мин. ?

10.08.10
14:51

Просто при 2 упражнения за бицепс и 3 за трицепс натоварването е достатъчно за да предизвика мускулен разстеж, ако след това възстановяването (храна, добавки, сън) са на съответното добро ниво.
Аз правя 1 упражнение в 5 серии, но тренирам 2 пъти седмично бицепса. Съответно упражненията са различни (концентрично или скотово е единия път, а другия - прав с прав или крив лост). Чувствам мускулът много по-добре отколкото при 2 или 3 упражнения в един ден.
Ако изпълняваш правилно упражненията, повече от 2 упражнения в 3 работни серии за бицепс трудно ще изпълниш

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.08.10 14:53.

10.08.10
14:57

казано от Стоянчо на 10.08.10, 14:51:

Просто при 2 упражнения за бицепс и 3 за трицепс натоварването е достатъчно за да предизвика мускулен разстеж, ако след това възстановяването (храна, добавки, сън) са на съответното добро ниво.

Ето това е то което ме интересува. ...достатъчно за да предизвика мускулен разтеж >> дали разтежа ще е по-голям при по-натоварваща тренировка?

АВ

10.08.10
15:10

Приятелю вероятно все още си начинаещ и представите ти са много погрешни.
Първо за умората, това не е маратон, една качественна тренировка не бива да надхвърля час, час и половина и не е задължително след всяка тренировка да си като умрял, даже напротив много хора се чувстват тонизирани след тренировка и душ и именно с тази цел ходят на зала. Много хора с липса на достатъчно време с оглед на професионалните си ангажименти посещават спортните салони рано сутрин преди работа за да се чувстват активни и тонизирани през деня.
За ръцете, бицепса е малък двуглав мускул и няма нужда от толкова сериозното внимание което му отделяш, максимум три упражнения, около 15серии са достатъчни. Трицепса заслужава повече внимание, той е 2/3 от ръката и големи ръце значи на първо място голям трицепс, за него четири упражнения, около 20серии. Чуковете са добре да ги правиш за брахиалиса, но не постоянно тъй като е изключително малък мускул и все пак не е за подценявяне.
Вярно е че се учим от грешките си но не е нужно всеки да ги изпитва сам на гърба си след като други вече са ги изпитвали, трябва да се учим от грешките на другите.

10.08.10
15:15

казано от johny_trevata на 10.08.10, 14:57:

казано от Стоянчо на 10.08.10, 14:51:

Ето това е то което ме интересува. ...достатъчно за да предизвика мускулен разтеж >> дали разтежа ще е по-голям при по-натоварваща тренировка?

Принципно да, но пак зависи от останаите компоненти (храна, сън, добавки). Ще ти обясня още по-просто нещата - колкото и да се напомпа мускула с кръв, ако в кръвта не циркулират необходимите хормони, след половин час всичко спихва. Затова професионалисти и не само те се бодат - вкарват в кръвообращението още хормони.

10.08.10
15:20

Хора, мисля че разбрах!
Сърдечно ви благодаря (най-вече на последните 2 поста).

Само да добавя, аз не отделям “много” време за бицепс. Представи си тренировката ми за гръб или гърди от 30+ серии (7-8 упражнения) Благодаря Ви още един път - разбрах това което ми трябваше.

ПоЗдрави :)

едит:
за тунизирането: ясно защо като се прибера в нас (на 15 съм) и няма никой започвам да крещя и да викам :)

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 10.08.10 15:22.

АВ

10.08.10
15:23

Целта е с минимум усилия, максимум резултати. Всичко друго е биене на главата в стената.
Един прост пример, погледни атлетите на 100м спринтово бягане и атлетите на по дългите бегови дисциплини, помисли си като кои искаш да изглегдаш и прави като тях. Колкото по изстощителна е една тренировка организмът се стреми към намаляване на масата защото в противен случай сърцето няма да издържи.
Дългите тренировки не водят до градеж, а до разпад на мускулна тъкан.

еми тея старите културисти гледам по разни сайтчета правят по 4 упражения по 5-6 серии и са много яки ... Джей кълтлър прави по 3 упражнения в 3 серии и пак е много як... пинципно в по-съвремения фитнес до 10 серии са достатачни ти ако правиш 20 серии за бицепс за гръб трябва да правиш 40… ти сигурно не правиш толкова неможе гърба и бицепса да ги тренираш с еднакъв брой серии същото важи и за трицепс и гърди... ще направиш така че да неможе да дигаш след 10 серия ... ПО ЗДРАВИ

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1