Тренировка за изгаряне на мазнини, цялото тяло

08.08.10
13:33

Здравейте,
на 21г съм, 189см., 85кг - имам около 6 месеца стаж и сега искам да поизгоря малко мазнини. Мисля да карам колело всеки ден (това ще ми е и основния начин на предвижване), както и да комбинирам със силови тренировки за цялото тяло, тъй като досега съм правил само сплит. Кое е по-добро - сплит или цялостна тренировка пре ден? Спрял съм се на  http://www.bb-team.org/workout/1282/ .. В чужди сайтове съм гледал пак тренировки за цялото тяло, но в тях 3 дни се правят разлни упр. но по 1 за всяка мускулна група. При тях естествено времето за тренировка е значиително по-кратко отколкото при 15-те упр. в първата програма. Каква ще е най-добрата комбинация и как да съчетая с тренировките глутамина и BCAA които имам.
Благодаря на отзовалите се предварително!

08.08.10
14:58

Зарежи тия сплитове,пък и като си почнал със сплит за 6 месеца нз какво може да си постигнал с техниката и масата.Според мен е най-добре цялото кръгови на цялото тяло през ден+ една добра диета (НВД) .Хубаво е ,че имаш БЦАА и глутамин(подтиска опетита за сладко,поне при мен),сега евентуално един бърнър или ако тренираш по-усилено и диетата ти е по-строга нещо за енергия.Разгледай за Oxy elit-a или огънчето :)
И не е хубаво да се прави всеки ден кардио+ силови............че аз така претренирах ,ама се усетих горе доло на време :D

08.08.10
18:18

Мерси за отговора, ще си взема бърнър или карнитин. А за тренировките? Значи едната е тази от горния пост, а другата е тази - http://www.muscleandstrength.com/workouts/3-day-whole-body-toning-workout.html
Няма да правя всеки ден тренировка. Тренировките са ми през ден (силовите), а кардио през останалите дни. Относно добавките - глутамина по 2 грама преди и след тренировка и преди лягане добре ли е?

09.08.10
04:28

Човеко........не казвам,че програмата няма да работи,но просто при различните хора ще действа различно.При мен като се знам няма да има желания ефект.Препоръчвам ти сам да си направиш програма
Влизаш в http://www.bb-team.org/fitness/exercises/#axzz0w4ykRNc4 ...гледаш другите и си избираш съответно по 1 и по 2 упражнения.После ги напиши и да кажем мнение.Аз се мотах 1-2 месеца по някви готови програми и нищо не ми пасна
За глутамина аз знам че се приема 5 гр. непосредствено след тренировка и 5 гр. вечер преди лягане.

09.08.10
09:03

Добре, мисля да започна с кръгови на цялото тяло през ден, а ако не съм доволен след 3-4 седмици ще пробвам три различни тренировки седмично, включващи по едно упражнение за всяка мускулна група.

Клякане с щанга - 3 х 15
Бедрено разгъване - 3 х 15
Повдигане на пръсти с дъмбели в ръце - 3 х 15
Изтласкване на щанга от полулег - 3 х 8
Флайс - 3 х 12
Набираня - 4 х MAX (защото не мога да правя повече от 5 засега на серия)
Хоризонтален скрипец - 3 - 10
Раменни преси 3 х 12
Бицепсово сгъване с права щанга - 2 х 12
Концентрично - 2 х 12
Разгъване на скрипец за трицепс - 2 х 12
Кикбек - 2 х 12

Коремът ще го правя 3 пъти седмично в дните без силова. По минутиа и половина м/у сериите и по 2 минути почивка м/у упражненията. НВД + веднъж седмично по-голям прием на въглехидрати. Тренирвоката ще ми отнеме около 1:30, което предполагам не е много за тренировки на цялото тяло и то през ден. Кардиото ще е целенасочена 2 пъти седмично, иначе ще си карам колело навън през останалото време. 2 BCAA след ставане, 3гр. карнитин преди тренировка, 5 гр. глутамин след тренировка, 2гр. глутамин и 2 BCAA преди сън. Чат пат протеинов шейк преди силова. За след нея бърз въглехидрат да приемам ли - нещо от сорта на банан, мед?

Мнението беше редактирано от bambooooo на 09.08.10 09:06.

11.08.10
13:45

Коментари?

Повечето упражнения, които си избрал, ще изгорят горе-долу еднакво калории с това да ги пишеш с химикал на лист хартия...

11.08.10
14:35

Препоръчай в такъв случай какво да включа.

Мнението беше редактирано от bambooooo на 11.08.10 14:40.

11.08.10
14:41

Тежки базови упражнения.

11.08.10
15:02

Лег, полулег, набиране, гребане с щанга, френско, лег с тесен хват, бицепсово сгъване с прав лост, раменни преси ??

11.08.10
15:13

+ Tяга и клек

11.08.10
15:23

А ако нямам достатъчно техника за тягата? Освен с права щанга какво друго да включа за бицепса? Иначе за другите групи остават упр-та от предния ми пост с 3 серии за големите и по 2 за малките групи ли? Благодаря Ви отново.

казано от bambooooo на 11.08.10, 15:23:

А ако нямам достатъчно техника за тягата? Освен с права щанга какво друго да включа за бицепса? Иначе за другите групи остават упр-та от предния ми пост с 3 серии за големите и по 2 за малките групи ли? Благодаря Ви отново.

Чакай сега! За какво са ти упражнения за бицепса? Нали идеята е да гориш повече, отколкото приемаш. С бицепсови сгъвания гориш съвсем малко калории. Затова при кръговите се правят тежки базови упражнения, които засягат повече мускулни групи. Ако държиш на оформянето на бицепса и т.н. - изнеси си един културистичен блок с подходящите упражнения и отделно си направи кръгове с няколко подбрани упражнения, които да ти забързат метаболизма, СТКК (следтренировъчната кислородна консумация) и като резултат -> повече изгорени калории.

Хората ти казаха, тежки базови упражнения, а ти питаш за бицепса с който нито можеш да направиш тежка тренировка, нито е базов мускул.
Ако си начинаещ ползваш програма за начинаещ, ако си напреднал ползваш програма за напреднал. Не казваш как си тренирал през последните 6 месеца важно е и как си се хранил.
Свалянето на мазнини е комплексен процес изискващ внимание не само по отношение на тренировките.
Ако нямаш техника, ще я придобиеш малцина са се родили научени с идеалната техника за тяга.

11.08.10
17:37

Добре се обърках :S Бихте ли драснали 5 реда с примерна програмка с въпросните упражнения, моля? Oranje, прочетох за СТКК и наистина промени плитките ми познания за метаболизма и свалянето на килограми. Благодаря.

P. S Тренирал съм преди години цялото тяло, последните месеци 4 дни само сплит. Наблягал съм на пилешко, ориз и картофки, гледам да избягвам хляба, но в университета често хапвам сандвичи. Сега съм на яйца, млечни продукти, немазни меса, овсени ядки, веднъж седмично картофи и ориз зареждащ ден като гледам да е в ден със силова тренировка.

Мнението беше редактирано от bambooooo на 11.08.10 17:42.

11.08.10
18:48

Аз също съм начинаещ и също така съм на кръгова, та ми казаха по- 2 упражнения за Гръб,Гърди,Крака и по 1 упражнение за Рамене,Трицепс,Бицепс,Корем.
Ето я и програмата която ми препоръчаха на мен(за което благодаря на Denis22 :) )!
1.Лег - 3-4Х10
2.Полулег - 3Х10
3.Дърпане на вертикален скрипец или набирания - 3-4х10
4.Дърпане на хоризонтален скрипец - 3-4Х10
5.Клекове - 3-4Х10-12
6.Бедрено разгъване - 3Х10
7.Бицепсово сгъване -3Х8
8.Френска преса с дъмбел - 3х8
9.Раменна Преса - 3х10
10.Повдигане на крака от вис - 3Х10

BTW…Незнам дали е от значение, но моята цел е да качам ММ, а не да чистя като теб. ;)
Надявам се да съм помогнал с нещо! :)

13.08.10
14:33

За мъртвата тяга по-добре ли ще е да започна с дъмбели докато я овладея или направо с щанга? Естествено килограмите ще са незначителни.

АВ

13.08.10
14:55

Не съм съгласен че базовите упражнения са за изчистване, точно обртното с тях се трупа маса и сила и баба знае че лег, клек и тяга правят маса.
За да изчистиш ти трябва подходящ хранителен режим и кардиоаеробна дейност, лег, клек и тяга не са кардиоаеробни упражнения.

казано от Ангел Василев Тодоров на 13.08.10, 14:55:

Не съм съгласен че базовите упражнения са за изчистване, точно обртното с тях се трупа маса и сила и баба знае че лег, клек и тяга правят маса.
За да изчистиш ти трябва подходящ хранителен режим и кардиоаеробна дейност, лег, клек и тяга не са кардиоаеробни упражнения.

Бла бла бла, да не би само кардиото да гори енергия, с което да се повишава енергоразхода което е едно от необходимите условия за горене на мазнини.

13.08.10
15:04

Пич-а с базовите и чистенето дето казва,че не е вярно е много в грешка =)
Това,че се качва няква маса незначи ,че не се гори мазно

13.08.10
15:11

Дел

Мнението беше редактирано от bambooooo на 13.08.10 15:12.

13.08.10
15:10

Та в крайна сметка какъв да е подходът за започване на тяга, частична или класическа?

13.08.10
15:11

Това почерненото е хубаво. От двете му страни стоят, хмм - странни да ги наречем, твърдения, но ще се абстрахираме колкото можем.

Само сега ако кажеш как точно в долната тема най-важно за масата беше колко кръв си вкарал в мускула (не казвам, че е вярно; просто цитирам поредната глупост) и затова тягата не струвала, пък сега не става, ‘щото от нея се “качвало маса”.
Изобщо май за нищо не става тая тяга, а - бах я у безполезното упражнение  :D
Те тва ако ми го обясниш .. в смисъл, айде - няма да си първия дето пише безсмислици в този форум, ама дай поне се придържай към една абсурдистка школа, недей да взимаш от всички по малко, че стават противоречия в твърденията (а аз съм добър по математика и ведната ги усещам ;) ).

15.08.10
09:14

Имам и друг въпрос - удачно ли е да изкарам корема в почивните дни? Иначе тренировката ми идва около час и 20. За корем правя 4 упр. по 3 серии.

15.08.10
09:28

А баба знае ли колко калории се горят в тези упражнения ?:) Нещо ми се струва, че е пропуснала лекцията.

А като прочетеш мнението ти всичко изглежда вярно.., но точно тези упражнения горят най-много калории и изграждат основата за всичко останало. Ако целта е просто да станеш слаб като сухар - няма смисъл наистина.

15.08.10
09:30

И сигурно трябва да се прави “тренировка за релеф” ??? С леките гирички по 15-20 повторения........ аре бегай от тука.

15.08.10
10:16

казано от bambooooo на 15.08.10, 09:14:

Имам и друг въпрос - удачно ли е да изкарам корема в почивните дни? Иначе тренировката ми идва около час и 20. За корем правя 4 упр. по 3 серии.

15.08.10
10:27

Моята история е същата, започнах със сплит и смятам, че не съм изградил достатъчно мускул и техника, затова от 2 седмици съм на цялото тяло - клег, лег, набиране, гребане с щанга и по едно упр. за бицепс (прав лост) и трицепс (френско). Корема съм го изнесъл в почивните, чувствам се добре, не се преуморявам. Иначе пък почивните ми стават доста мързеливи в това топло време, без движение. Обърни внимание на храната, аз съм на НВД и съчетано с интензивните тренировки ми действа супер засега. Успех

АВ

15.08.10
10:32

Приятели предлагам ви да разширите кръгозора си и да погледнете възможност за усъвършенстване отвъд най-класическите и базови трибойски дисциплини, разбирам че се намирате в едно русло от което не искате да излезете, но това не ви дава право да заклеймявате всеки който ви покаже че има и други пътища на развитие. Тези упражнения се наричат базови точно защото са такива, не може да ги препоръчвате за всичко, те са за изграждане на база, ами след това, след като сме изградили базата какво да правим, трябва да потърсим в страни от общоприетия мироглед, да намерим нещо специално за да изградим детайлите, детайлите които правят разликата в нашия спорт.

15.08.10
13:02

казано от Ангел Василев Тодоров на 15.08.10, 10:32:

Приятели предлагам ви да разширите кръгозора си и да погледнете възможност за усъвършенстване отвъд най-класическите и базови трибойски дисциплини, разбирам че се намирате в едно русло от което не искате да излезете, но това не ви дава право да заклеймявате всеки който ви покаже че има и други пътища на развитие. Тези упражнения се наричат базови точно защото са такива, не може да ги препоръчвате за всичко, те са за изграждане на база, ами след това, след като сме изградили базата какво да правим, трябва да потърсим в страни от общоприетия мироглед, да намерим нещо специално за да изградим детайлите, детайлите които правят разликата в нашия спорт.

Прав си, но в случая ставаше дума за начинаещ, който иска да сваля - значи му трябат основно базови движения, а не за детайли и дори и да не си начинаещ, не съм съгласен, че трябва да се премахнат базовите движения в период за релеф.

22.08.10
16:28

казано от PixarchO на 11.08.10, 18:48:

Аз също съм начинаещ и също така съм на кръгова, та ми казаха по- 2 упражнения за Гръб,Гърди,Крака и по 1 упражнение за Рамене,Трицепс,Бицепс,Корем.
Ето я и програмата която ми препоръчаха на мен(за което благодаря на Denis22 :) )!
1.Лег - 3-4Х10
2.Полулег - 3Х10
3.Дърпане на вертикален скрипец или набирания - 3-4х10
4.Дърпане на хоризонтален скрипец - 3-4Х10
5.Клекове - 3-4Х10-12
6.Бедрено разгъване - 3Х10
7.Бицепсово сгъване -3Х8
8.Френска преса с дъмбел - 3х8
9.Раменна Преса - 3х10
10.Повдигане на крака от вис - 3Х10

BTW…Незнам дали е от значение, но моята цел е да качам ММ, а не да чистя като теб. ;)
Надявам се да съм помогнал с нещо! :)

В двусет ли ги правиш кръговите?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1