11.08.10
23:18
Здравеите.Аз съм на 16 години ,188см съм висок и тежа 72кг.И искам да кача ММ и ми кажете тази програма подходяща ли е за ММ или поне дали е правилна защото много се трудих за да я направя.
Ден 1 гърди,бицепс
Повдигане на щанга от тилен лег 5x8
Флайс 3x10
Избутване на дъмбели от наклонен лег 4x8
Пулоувър 2x12
КОФИЧКИ 4x6-8
Бицепсово сгъване с прав лост 3 x8-10
Скотово сгъване 3 x6-12
Концентрично сгъвабе с дъмбел от седеж 3 x6-12
Ден 2 крака,корем
Клякане с щанга с ГОЛЕМИ КГ !!! 5x1-2-3-4-5
Напади 3x10-12
Бедрено разгъване на машина 3x10-12-15
Привеждане на скрипец 3x15-20
V-преса 3x15
Повдигане на краката от вис 4x15-20
Ден 3 ПОЧИВКА
Ден 4 рамо,трапец
Раменни преси с щанга зад врат 3x8-10
Вдигане на дъмбели встрани 3x10
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3x8-10
Повдигане на ръцете напред с дъмбели или Повдигане до брадата тип вертолет 2-3x8-12
Повдигане на рамене с лост 3 x10
Повдигане на рамене с дъмбели 4 x10
Ден 5 Гръб,трицепс
Набирания 3x6-8
Мъртва тяга 5x4-6
Придърпване на вертикален скрипец отзад 3x8-10
Гребане с щанга, Чукчета 4x6-8
Придърпване на долен скрипец 3x8-10
Избутване от лег с тесен хват 4x6-8
френска преса 3x8-10
Трицеспово разгъване на скрипец 3 x10
Ден 6 корем
Янда 3 x15-20
V-преса 3x15
Повдигане на крака от вис 3x15-20
Коремни преси за кос коремен мускул 3x15
Извивки с дъмбел встрани 4x15-20
Ден 7 ПОЧИВКА
И ми кажете 6-ти ден мога ли да добавя предмишница МОЛЯВИ ПИШЕТЕ.Много благодаря на отзовалите се.
12.08.10
09:51
Няма програми за маса - има хранене за маса.
12.08.10
10:32
Кажете поне дали е добра програмата.
За 6 дни в залата много маса няма да направиш което ще рече че не винаги повече е по добре.
Тоя 6-ти ден само корем не го разбирам въобще. Нали си правиш корем с краката, може да бутнеш и едно друго упражнение в някоя друга тренировка и това е.
Виж на сайт-а има качена подобна 4-ри дневна програма , но много по-изчистена и с по-добри упражнения.
С тоя пул-овър гърди няма да направиш, ако толкова държиш на него го прави като последно упражнение (за мен е безмислено).
И ти казаха - храненето е най-важното за масата ;)
И според мен са много 7 чисти серии за трапец, при положение че той влиза от почти всички упражнения за рамо. Прави само 4 серии по 12-15 повторени ;)
ПП: ако си с малко стаж (по-малко от 1 година без прекъсване) бих ти препоръчал да тренираш 3 пъти:
гърди бицепс
гръб трицепс
крака рамо
(и тая програма я има на сайта)
Мнението беше редактирано от Caleb на 12.08.10 13:56.
12.08.10
14:10
Програмата е разнообразна, сериите и повторенията са достатъчни, така че програмата сама за себе си е доста добра, от теб зависи да изпълняваш упражненията правилно и да си редовен в залата. За жалост програмата е една малка част от всичко необходимо за да повишиш теглото си с качественната мускулна маса, която всички бленуваме. В 24часовото денонощие тренировката ти е 1час, какво мислиш да правиш в останалите 23часа, когата намериш добър отговор на този въпрос наистина ще си готов да започнеш.
Пулоувърът ти предлагам да го включиш към втория ден след клякянето, изпълнението клякането изисква много въздух, дробовете се издуват и разширяват гръдния кош, затова комбинацията с пулоувър е много добра - в суперсерия, освен това да правиш пулоувър след три упражнения за гърди няма да има кой знае какъв ефект. За бицепса скотовото и концентричното се припокриват, избери едното и добави нещо ново за трето упражнение, например последователно сгъване на дъмбели от седеж - като дланите сочат напред, а не към тялото. За рамото махни щангата зад врат, много е опасна и не ти е нужна за сега, замения с избутване на дъмбели от седеж - тип Арнолд преси. Добави и някое упражнение за задно рамо, замени някое от повдиганията със свободна тежест с кабел. Махни тягата от гърба, тя е за щангисти и трибойци, а техния вид е чобанест.
12.08.10
18:36
Благодаря ви много за съветите.
12.08.10
20:02
казано от Ангел Василев Тодоров на 12.08.10, 14:10:
Махни тягата от гърба, тя е за щангисти и трибойци, а техния вид е чобанест.
E за тва изречение те дирим.
Не можах да повярвам като го прочетох :)
Колега, по скоро е глупаво да отделяш половин тренировка на безумния трапец. Това е недосмислица на назобаните батки в залата, които и идея си нямат как се тренира. Това е двойно по опасно от тягата за контузии и десет пъти по - безполезно, а ти правиш цифра упражнения, от които вероятно ще стане точно обратното на казаното по - горе - ще претовариш задното рамо, а трапец я ти излезе, я не.
А тягата даже да я увеличиш, ела да видим после ше имаш ли трапец или няма да имаш.
Въобще не си ипомисляй да клякаш с големи килограми без тяга.
Колегата, дето ти го препоръчва, той да кляка.
13.08.10
19:30
Ще бъда благодарен ако и други хора си дадат мнението.
казано от KiUpAr4eTo на 13.08.10, 19:30:
Ще бъда благодарен ако и други хора си дадат мнението.
И да дават, и да не дават - слушай Дзвера и няма да сбъркаш.
13.08.10
20:10
добре хора немога да ви разбера вас вцеки казва различно на кои да вярвам.Не само в тази тема но и в други теми съм виждал различия в мненията.
казано от KiUpAr4eTo на 13.08.10, 20:10:
добре хора немога да ви разбера вас вцеки казва различно на кои да вярвам.Не само в тази тема но и в други теми съм виждал различия в мненията.
Това е нормално. Затова човек не се учи на основните неща от мнения на хора по форуми. Форумът (който и да е )е по-скоро за приказка, ако ти е единствен източник на информация на много глупости ще се научиш
И след като го написах това да си дам и своя принос към лафчето - на твоите години и мерки, най-добре се насочи към нещо по-класическо на този етап. Сам си прави програми след някоя друга година, класически и доказали се схеми има бол, дори има някои преведени и обяснени тук някъде, но и по принцип в Интернет има всичко.
13.08.10
20:37
Прави това което ти казах, мен ме атакуваха само за тягата, така че сам прецени дали да я правиш или не, пробвай няколко серии ако ти върви добре, ако се помпаш яко супер правия, в противен случай мисля че е безмисленно, освен това на тази възраст бих ти препоръчал да наблегнеш на изометричните упражнения, по леки тежести с повече повторения, за да изградиш изящна физика имаш нужда от изящна обработка. Ако целиш да си просто голям и силен блъскай и яж като животно, ако целиш да виждаш изомление в погледите на хората с които се разминаваш работи прецизно и с ум.
В света на културизма единстенното което има значение е как изглеждаш, цифрите нямат стойност, всичко е симетрия, пропорции, сепарация.
13.08.10
20:51
Едно специално мерси на всички които ми помогнаха но най-вече на Ангел Тодорв.
13.08.10
21:32
казано от KiUpAr4eTo на 13.08.10, 20:51:
но най-вече на Ангел Тодорв.
Благодаря и аз, пожелавам успех и се надявам да постигнеш желаните резултати с минимум усилия и в най-кратък период от време.
15.08.10
12:17
Моля ако има още някои които да си даде мението.Ще черпя.
15.08.10
14:25
Хаиде бе хора помогнете моля.
Тренирай цялото тяло базово 3 пъти седмично, без сплитове и се храни като за маса. Поне докато не качиш още 10 кг при същото качество като сега. Тогава вече мисли за по-сложни програми.
16.08.10
09:01
Еи хора даваите искам още мнения.
казано от Петко К на 15.08.10, 14:28:
Тренирай цялото тяло базово 3 пъти седмично, без сплитове и се храни като за маса. Поне докато не качиш още 10 кг при същото качество като сега. Тогава вече мисли за по-сложни програми.
x2
16.08.10
12:34
казано от Андриан К на 16.08.10, 10:17:
Хората ти дават-ти не слушаш.Защо да се хабим?
До някаде си прав но според мен колкото повече мнения толкова повече човек може да се научи.
За мен е важно хората да си дават мненията.
16.08.10
12:59
Истината е,че колкото повече мнения чуеш,толкова повече различни ще има.И според мен една кръгова тренировка или разделяне на тялото на две части ще е най-добре за теб.
казано от az100yan на 16.08.10, 12:59:
Истината е,че колкото повече мнения чуеш,толкова повече различни ще има.И според мен една кръгова тренировка или разделяне на тялото на две части ще е най-добре за теб.
Абсолютно.Не винаги най-сложното е най-добро.
16.08.10
17:51
казано от Андриан К на 16.08.10, 10:17:
Хората ти дават-ти не слушаш.Защо да се хабим?
На антидепресанти и валериан съм, какво да ти кажа?!
17.08.10
06:03
казано от az100yan на 16.08.10, 12:59:
И според мен това е истината. И наблегни на храненето ... и базовите упражнения.
17.08.10
08:50
Еми то да казвам, ма на някой който е готов да слуша.
Казах ти:
1. Не махай тягата.
2. Махни трапеца.
3. Прави основни упражнения. Ако сега не ги научиш, никога няма да ги научиш и никога няма да достигнеш свестен напредък.
Може иу в кръгова, а ако държиш, опитай в сплит.
Това е.
ТОчно кои упражнения работят за теб ти трябва да си установиш. Аз не мога да ти кажа, нито който и да е тук. Ти трябва да установиш.
Но като цяло ти според мен искаш да чуеш нещо точно определено, а от останалото не отсяваш.
Не ти трябват повече мнения.
Трябва ти щанга.
17.08.10
11:37
Значи ако тренирам три пъти седмично в кръгова тренировка може ли в някои от дните за почивка да тренирам корем.
17.08.10
12:16
Естествено,че може.
17.08.10
13:07
Благодря на всички за помоща.
На твоито ниво ще качиш и мускули с 5x5 >>>> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418/
17.08.10
14:09
Ти корем може да тренираш в дните за почивка, но като цяло не виждам защо да е изключен от кръговата тренировка?
От горното мнение имай предвид, че 5х5 е тренировка за средно напреднали. Максове с малко повторения НЕ СА РАБОТА ЗА НАЧИНАЕЩ, а претоварването не е съвсем препоръчително в пубертета.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 17.08.10 14:10.
18.08.10
04:50
казано от KiUpAr4eTo на 17.08.10, 11:37:
Значи ако тренирам три пъти седмично в кръгова тренировка може ли в някои от дните за почивка да тренирам корем.
Може и в трите по малко(при мен работи по-добре)
18.08.10
11:59
казано от D3BEP на 17.08.10, 14:09:
а претоварването не е съвсем препоръчително в пубертета.
Това се опитвам да обясня от както съм тук.
Ще споделя малко личен опит..
Тренирал съм по сплитове с по 8-10 повторения,тренирал съм и силово с по 5-6 с базови упражнения.И двата вида имат своите плюсове,както и минуси.
Когато тренирах по сплитовете с многото повторения,имах напредък във визията,но нещата се развиваха твърде бавно.След това се ориентирах към силовите тренировки с базови упражнения,правих и 5х5 силова програма.Определено покачих сила,но нещата отново не вървяха баш както трябва.
След това разсъждавах известно време и се ориентирах към нещо като смесен тип тренировки - тренирам по тридневен сплит (Гърди,бицепс;рамо,крака:гръб,трицепс:),като правя тежки серии с по 4-6 повторения на клека и тягата,а останалите упражнения си ги правя с по 8-10 повторения.Лично при мен това дава най-добър резултат,поне за момента.
И все пак,при всеки е индивидуално.
А по темата : Аз лично мисля,че програмата е добра,друг е въпроса дали е подходяща според нивото ти и стажа ти.(Никъде не видях от колко време тренираш)
Мнението беше редактирано от vortex на 18.08.10 13:38.
18.08.10
14:23
Еми Тренирах Джудо 3 години и там също съм имал тренировки с тежести,след това започнах 2 години на лостове така наречения уличен фитнес и от 1 година година и полвина тренирам фитнес значи някъде около 6 години.