15.08.10
03:34
Писах отностно това и в дневника си.Та исках да попитам какво да правя в нетренировъчните дни? Знам, че повечето от вас ще кажат, че затова се казват нетренировъчни, за да се почива, но аз просто не се чувствам добре ако си почивам. Преди един мой нетренировъчен ден минаваше в 260 лицеви, 200 лицеви с тесен хват за трицепс и 200 повдигания на кофа с вода( 14кг някъде) и много корем( повдигания на крака, коремни преси в различни пози, V преси).
Чувствам се обаче доста уморен, защото не давам никаква почивка на тялото. След 4 дневния сплит аз го засипвам със супертежките тренировки със собствено тегло когато то се нуждае от някаква почивка, поне от силови упражнения.
Затова се замислих дали да не започна кардио през почивните дни. 3 дни в седмицата мисля, че е напълно достатъчно. Въпросът е, че не знам как ще ми се отрази това? Не съм свикнал да почивам. Не знам до колко кардито е достатъчна тренировка. Мисля то да бъде интензивно качване на стълби + въртене на велоаргометър, но дали това е достатъчно за деня? Това са главните ми питания - как ще се отрази да правя само кардио в почивните дни, без тежките силови тренировки и дали едно примерно 30 минутно кардио да е достаъъчна тренировка за целия ден? Ще ми е интересно да споделите какво правите вие в нетренировъчните ви дни. Благодаря :)
Темата беше редактирана от Любослав на 15.08.10 03:37.
Предполагам целта е да гориш мазно тогава - по-добре кардио. Но въпреки това пак трябва да имаш някой друг почивен ден..в седмицата, за да може тялото да вземе решение :)
Тежа 64кг и съм висок 186см, нямам никъде мазно по мен. Целта е просто да натоварвам тялото и да опитвам да качвам само чист мускул.
казано от Любослав на 15.08.10, 03:34:
Писах отностно това и в дневника си.Та исках да попитам какво да правя в нетренировъчните дни? Знам, че повечето от вас ще кажат, че затова се казват нетренировъчни, за да се почива, но аз просто не се чувствам добре ако си почивам. Преди един мой нетренировъчен ден минаваше в 260 лицеви, 200 лицеви с тесен хват за трицепс и 200 повдигания на кофа с вода( 14кг някъде) и много корем( повдигания на крака, коремни преси в различни пози, V преси).
Чувствам се обаче доста уморен, защото не давам никаква почивка на тялото. След 4 дневния сплит аз го засипвам със супертежките тренировки със собствено тегло когато то се нуждае от някаква почивка, поне от силови упражнения.
Затова се замислих дали да не започна кардио през почивните дни. 3 дни в седмицата мисля, че е напълно достатъчно. Въпросът е, че не знам как ще ми се отрази това? Не съм свикнал да почивам. Не знам до колко кардито е достатъчна тренировка. Мисля то да бъде интензивно качване на стълби + въртене на велоаргометър, но дали това е достатъчно за деня? Това са главните ми питания - как ще се отрази да правя само кардио в почивните дни, без тежките силови тренировки и дали едно примерно 30 минутно кардио да е достаъъчна тренировка за целия ден? Ще ми е интересно да споделите какво правите вие в нетренировъчните ви дни. Благодаря :)
Умората се натрупва с времето.Ти вече си започнал да усещаш първите симптоми.Ако продължаваш по този начин скоро няма да ти се тренира въобще.Кардиото го прави след силовите тренировки.Ако са ти малко четири тренировки,направи ги пет,просто извади краката в самостоятелна тренировка.През останалото време почивай.През моите почивни дни,а те са два седмично,особено сега в жегите,си лежа целодневно,с кратки паузи за облекчаване на нуждите /физиологични и сексуални / и запасяване с хранителни провизии :)
ПП:Сега прочетох предният ти пост.Какво кардио на тези килограми ??? Да изчезнеш ли искаш???
Мнението беше редактирано от Любо на 15.08.10 08:19.
казано от Любослав на 15.08.10, 08:12:
Тежа 64кг и съм висок 186см, нямам никъде мазно по мен. Целта е просто да натоварвам тялото и да опитвам да качвам само чист мускул.
То при толкова много тренировки, май ще ти е трудно да качваш. Намали малко оборотите. Щом искаш да качваш по-добре махни кардиото или го намали до 15 мин. максимум. Чистото качване на килограми зависи най-вече от храната.
Не тренираш явно достатъчно добре през тренировъчните дни. Стига с т’ва кардио. Тренирай душманската, когато трябва и си почивай почивните ти дни (това не значи разбира се да лежиш цял ден).
15.08.10
10:13
От прекалено кардио само ще губиш мускулна маса, почивните дни са за да се възстановиш от тежките силови пренировки през които си изразходил мускулна тъкан, съответно във времето в което не тренираш е възстановяването ти и то е най-интензивно през почивните дни. Възстановяването има за цел да върне мускулната тъкан която си изразходил по време на тренировката с тежести и да надгради над нея, това е така наречената хипертрофия, мускулите имат способността да се приспособяват към стреса който им прилагаш и да се усъвършенстват като надграждат над предишното си състояние за да са по подготвени за последващите стресови ситуации. Така че ако не доставиш на оргатизма си нужното възстановяване вместо да градиш ще разграждаш мускули.
В почивните дни ти предлагам да правиш само стречинг, което ще повиши качеството на мускулатурата и ще я направи по пригодна за стрес и съответно за прогрес. Освен това в почивните дни трябва да приемаш и нужните хранителни елементи тъй като именно тогава надграждането е най-интензивно, ние не растем в залата а по време на възстановяването, в залата само стимулираме мускулатурата. Някои твърдят че няма нужда да се взимат хранителни добавки през почивните дни, това е много погрешно.