31.07.10
09:20
Здравейте,казвам се Маргарита.На 23 години съм и тежа 68кг.През последните три години варирах м/у 90 и 58 кг.
Сваляла съм винаги с разни диети от сорта на Дюкан,90-дневни,плодове и чай,жито и мед и др.След втората ми бременост
нещата се промениха и килограмите се закотвиха на 68 и немърдат.Намерих вашият форум и като прегледах някои дневници реших,
че няма за къде да бързам и искам да се храня здравословно.Надявам се на вашите съвети.
Двигателната ми активност се изразява в грижите за две малки деца и куче.Опитвам се да правя и упрежнения в къщи,
но не винаги ми се получава :)
Целта ми е да се чувствам добре в кожата си.
И така храната за днес:
Закуска:Омлет(3 яйца)с гъби и 1 домат
Обяд:200г пилешко филе на скара и домат
Сл.Обяд:30г сурови бадеми
Вечеря:риба на скара и салата
Вода на ден пия винаги към 3л
Добре дошла! :)
Лично аз не мога да ти давам кой знае какви съвети, но според мен ще е по-добре да нипишеш по-конкретна цел, защото това “да се чувствам добре в кожата си” е много относително и обширно..
Предполагам, че искаш да сваляш, но само това ли?
Относно храната мисля, че не е зле. Но пак зависи от целите ти...
Тук има много хора, които могат да ти дадат ценни съвети, на които може спокойно да се довериш ;)
Успех :)
казано от -MagikKa- на 31.07.10, 09:20:
Целта ми е да се чувствам добре в кожата си.
А сега защо не се чувстваш добре в кожата си? :)
Тоест какво би те накарало да се чувстваш така (стегнато тяло, намаляване на обиколки тук-таме, изчистване на целулит и т.н.)?
Колко си висока?
Всичко започва от главата (или както тати обича да казва: “Човек си пати от главата”). Първата крачка е направена :) . Останалото е постоянството. Храната ти в днешния ден е перфектна.
Welcome :) .
Мнението беше редактирано от maria на 31.07.10 10:26.
Хиха,Мария,благодаря за посрещането.Висока съм 174см.Не съм отпусната и мека,целулит нямам,но искам да
смъкна още малко от дупето и краката.Утре сутрин на гладно ще си взема мерките и ще ги постна тук
за да мога да се следя.
Калориите са прекалено малко. Рибата не знам каква е, но имаш максимум 40-50гр мазнини за деня и абсолютно никакви въглехидрати....
казано от Миsh0 на 31.07.10, 14:25:
Калориите са прекалено малко. Рибата не знам каква е, но имаш максимум 40-50гр мазнини за деня и абсолютно никакви въглехидрати....
Здравей,ами рибата беше ципура и като изчислих калорийте излизат 1365ккал.Въглехидратите гледем да ги ограничавам и да си ги
набавям от зеленчуци и плодове.
За днес менюто:
Закуска:омлет(2 яйца),30г бекон и гъби
Обяд:200г пиле с броколи,карфиол и малко сметана
Сл.Обяд:1 яйце и 1 домат
Вечеря:св.врат на скара около 150г и салата
Водата до момента ми е около 2л
Сутринта си направих една разходка 6км бързо ходене.
Успешех ден ви пожелавам!
Недей да бягаш от въглехидратите, те са важен източник на енергия. Приети в подходящото време и количество няма да навредят.
А калориите от зеленчуците недей да ги броиш изобщо, те не се броят за храна, а само гарнитура към нея :).
01.08.10
11:58
казано от Мария Никифорова на 31.07.10, 10:24:
казано от -MagikKa- на 31.07.10, 09:20:
Тоест какво би те накарало да се чувстваш така (стегнато тяло, намаляване на обиколки тук-таме, изчистване на целулит и т.н.)?
А дали можем да се върнем на тази част с целулита? (wasntme)
Карпи,а би ли ме посъветвала точно кои въглехидрати са полезни...предполагам,че най-подходящото време за тях е сутринта.
Аз млечни и плодове необичам и ми е малко трудно да ги ям,а овес и мюсли почти невъзможно.Дайте някакви идеи.
казано от -MagikKa- на 01.08.10, 15:42:
Карпи,а би ли ме посъветвала точно кои въглехидрати са полезни...предполагам,че най-подходящото време за тях е сутринта.
Аз млечни и плодове необичам и ми е малко трудно да ги ям,а овес и мюсли почти невъзможно.Дайте някакви идеи.
На закуска и обяд. Първото нещо, което щях а напиша е овеса, но ти казваш че не го обичаш, но има много начини ,по които да го приготвиш и да ти хареса - прословутата овесена питка. Аз я приготвям по следния начин - няколко белтъка + 1 жълтък / Някои от форума ще кажат, направо да слагаш цели яйцата, но това си е личен избор и аз за мен съм си преценила, че 1,2 жълтъка за деня ми са достатъчни. Ти сама ще си решиш./ + 1 с.л. ленено семе, 50 или 75 гр овес, малко канела, ако искаш може да добавиш и сушени плодове. Всичко това изпечено на тефлон става много вкусно, бързо и здравословно, а и е добър вариант за закуска. Ако не може пък наистина да понасяш овеса хапвай - гречка или елда и яйца. Към обяда е добре да добавиш ориз / кафяв или картофи. Ако обичаш да хапваш плодове гледай да ги ядеш през първата половина на деня или най-късно следобед.
01.08.10
19:36
Здрасти!
Чудесни въглехидрати са бобовите храни - фасул, грах, леща, нахут... ОК, щом не спортуваш, избягвай да ги ядеш вечер.
Зеленчуците са неизменна част от качественото хранене, но наистина не ги брой, когато смяташ (изключение - моркови).
казано от karpi на 01.08.10, 19:07:
хапвай - гречка или елда и яйца.
Ти щом не харесваш овеса и мюслито, едва ли и гречката ще ти хареса. Традиционно като се свари гречката, в нея се добавя масло и сол на вкус. Елда не съм яла. Кафевия ориз и той не е вкусен, но се яде :) . Общо взето има шанс неща, които не си яла досега да започнат да ти харесват след като знаеш, че са полезни и хранителни.
Мнението беше редактирано от maria на 02.08.10 06:18.
Благодаря за съветите!Карпи тази рецепта ще я ползвам в най-скоро време звучи вкусно.
Храната днес;
Закуска:омлет от 2 яйца,бекон и гъби и 1 филийка Вита
Обяд:Скумрия на скара с гарнитура варени картофи
Вечеря:към 200-250г пиле на грил и салата
Водата до момента е около 2,5л.
Здравейте!Вчера свекърва ми взе децата при нея за няколко дни и аз намерих малко време да отида на фитнес.
Направих едно леко подобие на тренировка,но определено
се чувствам по добре :)
Тренировка:
12 мин пътека 7км/ч
Лег преса 3х30
разтваряне на пек-бег машина 3х30
придърпване на вертикален скрипец 3х30
и накрая на един уред нещо като вибро масажор 7мин
За тежестите немога да кажа колко са,защото бяха с някаква странна за мен мярка lbd
Храна:
Закуска:2 яйца,бекон,чушка,маслинии 1 домат
Обяд:бутчета на фурна и задушени зеленчуци(карфиол,броколи,царевица,грах и морков)
Сл.Обяд:20-30г бадеми
Вечеря:св.ребра на скара мисля да са около 200г
Водата до момента пак надхвърля 2л.
Лек и усмихнат ден ви пожелавам!
Здравейте!Днес тренировката беше вело 20мин и много,много разходки на слънце към 10км сигурно :)
Храната:
Закуска:омлет от 2 яйца,бекон,маслини и чушка
Обяд:крила на скара и салата варени картофи с лук
Вечеря:2кюфтета(50/50 св. и телешка кайма) и салата
Водата днес ми е малко,но има време ще наваксам.
Здравейте!Ами днес тренировка нямаше,но пък за сметка на това с децата бяхме на басейн,та цял ден си играхме във водата.
Храната:
Закуска:омлет от 2 яйца,гъби и лук
Обяд:пъстърва на скара и салата и 1/2 пърленка
Сл.Обяд:биволско мляко с мед
Вечеря:Св.ребра на скара около 250г.
Вода над 4л и 2 чаши бяло вино.
Дано алкохола днес не ми попречи на режима,но пък няма да се повттори скоро.....или поне се надявам!
казано от -MagikKa- на 03.08.10, 09:06:
За тежестите немога да кажа колко са,защото бяха с някаква странна за мен мярка lbd
Здрасти, lb е паунд и 1 lb=0.45359237 кг
Анелиа,благодаря за разяснението!
Тренировката днес беше 20 мин вело и упрежнения в къщи.
Свободен клек 3х10
напади с гирички 3х10х2кг (giggle)
кофички 3х10
метроном 3х5 на страна
Храната:
Закуска:овесената питка на Капри(хареса ми!!!) и кафе
Обяд:Скумрия на скара и салата от печени чушки и лук
Сл.Обяд:1 яйце и 1 домат
Вечеря:Пилешко бутче с броколи и сметана
Вода до момента към 2л.
Лек и успешен ден ви пожелавам!
Здравейте,преди малко се прибирам,бяхме на басейн....слънце,вода,смях,релакс-пълен :)
Тренировка няма ама имаше много плуване и игри с децата във водата....
Храната:
Закуска:2яйца,печени чушки
Обяд:200г св. дроб на скара
Сл.Обяд:1 царевичка малка,сладка и вкусна
Вечеря:ципура на скара и някаква салата
Вода много над 3л до момента.
Приятен ден....:) :) :)
казано от -MagikKa- на 06.08.10, 12:02:
кофички 3х10
Браво за кофичките ! По-рядко срещано...
ВМ ли се храниш ?
казано от tonu на 07.08.10, 16:31:
Браво за кофичките ! По-рядко срещано...
ВМ ли се храниш ?
Мерси :) Да опитвам се.
07.08.10
23:49
Вкарай малко тестостерон под формата на натурални продукти, ще ти се отрази доста добре - енергия, сила, твърдост, малко животински инстинкт, трябва да счупиш статуквото на средната статистика. Прогресът е резултат от промяна.
08.08.10
03:16
казано от Ангел Василев Тодоров на 07.08.10, 23:49:
Вкарай малко тестостерон под формата на натурални продукти...
Би ли дал примери за такива продукти, моля?
-MagikKa-, кофичките са впечатляващи! Страхотно! (muscle)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.08.10 03:35.
08.08.10
10:34
Билката бабини зъби, вари се около час, получената консистенция се охлажда и се приема по няколко супени лъжици на ден, няма особени вкусови качества, екстрактът от тази билкастимулира производството на лутенизиращ хормон, който влияе пряко върху производството на тестостерон, богата е на стероидни фито сапонини. Нарасналото ниво на тестостерон даво възможност на атлета да задържа повече азот, така трениращият задържа повече усвоени от храната аминокиселини.
Трибестана за който предполагам всички сте чували, един уникален продукт произвеждан от магарешкия бодил, растение което е характерно единсвенно за нашата географска ширина, един натурален продукт който трябва да бъде повод за гордост, не по-малко от киселото мляко. Както знаете трибестана поддържа естествен анаболен ефект, абсолютно безвреден и напълно натурален.
08.08.10
11:36
Направих грешка и искам да я поправя. Трибестана не се произвежда от магарешки бодил, а от билката Tribulus terrestris (бабини зъби).
Магарешкия бодил от своя страна притежава много благотворни действия върху организма и може да се използва за най различни проблеми, включително и за повишаване на тестостерона, цветовете му могат да се берат директно от планината и да се варят.
Билката Tribulus terrestris може да се намери под формата на капсули, прах, ситна дрога, които представляват екстракт от листата и корените на билката, може да се намери и под формата на чай както обясних по-горе. Приема се от 600 до 1500мг дневно, полуживотът на активните сапонини е около 8часа затова оптималния му прием е три пъти дневно. Цикълът трае 8седмици, като след четиринадесет дневна почивка може да се поднови. Не е токсичен но е възможно стомашно разстройство, ако в организма има непоносимост към него, в такъв случай трябва да се приема с храна.
В САЩ се смята че Tribulus terrestris произведен в България съдържа значително по-големи количества от стероидни растителни сапонини, благодарение на географско разположение, уникален климат и релеф на почвата, има мнения които твърдят че неговите сапонини са сред най-лесно разградимите в сравнение с останалите познати видове.
Кольо,мерси! :) Ангеле накараме да се замисля,но някакси не си падам по разни билки и отвари,а и аз не съм професионален атлет!
Даже съм много далеч от атлет :).Правя това,защото ми харесва и защото изпитвам удоволствие само при мисълта,че се опитвам
да живея здравословно и правя нещо за себе си,а добрият външен вид е бонус към всичко останало.
Днес ми беше ден за мерене.Резултата е задоволителен.
От 68кг—>65,300 и съм намалила обиколките на талията и ханша с по 2 см.Бюста не е мръднал,от лявото бедро съм -0,5см,а дясното
-1см почти.Доволна съм и се чувствам супер заредена и някакси по-жива :)
Днес сутринта на гладно каране на вело 34 мин интервално.10мин на най-високата степен,2мин най-ниска незнам дали съм го
направила правилно....ама много се уморих и изпотих дори вече чувствам и една много приятна мускулна треска на краката....
Храната:
Закуска:2яйца и бекон
Обяд:150г тел.сърце с лук в масло
Сл.Обяд:биволско мляко100г с боровинки50г(пресни)
Вечеря:св.гърди на скара и салата
Водата до момента към 2л
Успешен ден ви пожелавам!
Мнението беше редактирано от -MagikKa- на 08.08.10 11:55.
08.08.10
17:08
казано от Ангел Василев Тодоров на 08.08.10, 10:34:
Билката бабини зъби...
Намирам идеята за абсурдна. Дамата няма нужда от такава добавка.
Днес без тренировка....само домашен фитнес-чистене,пране,проскане,миене на прозорци,готвене за домочадието :) уморих се доста!
Храна:
Закуска:2яйца,бекон,масло и печена чушка
Обяд:150г риба тон в собствен сос,салата
Сл.Обедна:20-30г сурови бадеми
Вечеря:пиле на сол и салата
Водата днес много зле до момента не съм пила,но ще наваксам.
Лек ден ви пожелавам!
казано от -MagikKa- на 09.08.10, 10:09:
Днес без тренировка....само домашен фитнес-чистене,пране,проскане,миене на прозорци,готвене за домочадието :) уморих се доста!
Хах , това да не е малко , аз такива мускулни трески съм имала след такъв home фитнес , не е истина :D .
Тренировката днес:
10 мин вело на 2степен
1х10х5кг свободен клек
1х10х2кг напади
1х10 кофички на стол :)
1х10 скок звезда
20 мин вело на последна степен
Храната:
Закуска:2 яйца,бекон,масло
Обяд:250г пил.дроб с бекон и гъби,малко кьопоолу
Вечеря:200г пил.дроб с бекон и гъби,малко кьопоолу
Вода 3л и 1 чаша бяло вино (blush)
10.08.10
21:13
Велоергометъра се прави на най-ниска степен, там целта не е да трупаш мускули на краката, а да гориш мазнини, когато въртиш тежко трупаш мускули а това е крайно неправилно, мускули на краката се трупат с други упражнения и на други уреди. Бързото въртене на най-ниска степен те кара да вдигнеш пулса и да поемаш огромно количество въздух за кратък период от време, това са така наречените кардиоаеробни тренировки, изразходването на голямо количество въздух за кратък период от време кара обмяната на веществата да се ускори и по този начин мазнините изгарят. Трябва да въртиш толкова бързо че единственното нещо което да обсебва вниманието и мисълта ти да бъде дишането, всякаква странична дейност би означавала че не си вършиш работата. Защото има някои лелки които си въртят колелото докато си четат любовния роман и си разказват за обратите на съдбата в сериала.
Ангеле,мерси за съвета!
Храна:
Закуска:2 яйца с бекон,чушка и масло
Обяд:броколи с яйца
Сл.Обяд:20-30г сурови орехи
Вечеря:150г свинско на скара и салата
Водичка днес има...:)
Тренировката днес беше:
Вело 20 мин
Скок звезда 3х10
Свободен клек 3х10
коремни преси 50
Вело 15мин
Храната днес:
Закуска:шкембе чорба (giggle)
Обяд:2св.шишчета и мешена салата
Сл.Обяд:овче кисело мляко(домашно) и 50г боровинки
Вечеря:крилца и салата
Водичка над до сега малко на 1л :)
Тренировка днес няма,пълен релакс от всичко и всички... :)
Храна:
Закуска:омлет от 2 яйца с бекон и масло
Обяд:пиле на грил и салата
Вечеря:пиле на грил и салата
Вода над 3л.
Днес вело 20 мин на ниска степен
Закуска:омлет от 2 яйца,бекон и масло
Обяд:пиле,топено сирене и сметана
Сл.Обяд:200г сметана
Вечеря:Св.гърди на скара и 10 маслини
14.08.10
21:06
Колелото добре, с тия високохолестеролни храни да не си решила да се наказваш, края на света е чак след две години.
Добави към храната си зеленчуци богати на фибри - варени, забелязвам че не използваш риба, за предпочитане е морската риба.
казано от Ангел Василев Тодоров на 14.08.10, 21:06:
Колелото добре, с тия високохолестеролни храни да не си решила да се наказваш, края на света е чак след две години.
Холестеролът от храната не влия на холестеролът в тялото. Хайде стига си раздавал акъл навсякъде, без да си се поинтересувал от нищо!
15.08.10
10:55
казано от adichka на 15.08.10, 08:41:
Холестеролът от храната не влия на холестеролът в тялото.
Това е някакво ново велико прозрение което заслужава дълги, неудържими и нестихващи ръкопляскания.
А от какво според теб се повишава холестеролът в тялото, много интересно, може би извънземните ни го вкарват за да разберат след колко време ще изпукаме. Това за храната която не влияе с високото си съдържание на холестерол върху организма го кажи на хората които ежедневно получават инфаркт и с зъби и нокти търсят спасение в правилен режим на хранене. Яж на ден по 10 пържени яйца с жълтъка и да видим къде ще я докараш след месец. Освен това ти нямаш никакво право да казваш на мен какво, къде и по колко ще пиша просто защото нямам никакво отношение към теб, твоето отношение към мен не го разбирам.
15.08.10
15:03
Жълтъка е много концентрирано хранително вещество и в по голямо количество е опасен, за белтъка няма проблем, освен това не разбирам какво очаквате да ви донесат повече жълтъци - енергия ли.