15.08.10
21:07
Болката е в областта на кръста. Знаете ли някакъв начин, по който мога да проверя. Казвали са ми, че имало някакви точки.
Симптоми?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.08.10 05:22.
16.08.10
05:56
казано от anonymous на 15.08.10, 21:07:
Болката е в областта на кръста. Знаете ли някакъв начин, по който мога да проверя. Казвали са ми, че имало някакви точки.
Симптоми?
лекар
17.08.10
08:35
казано от 4today на 16.08.10, 07:39:
Наистина тук решението е лекар, защото все пак това не е шега работа ... : )
x2 изобщо
Симптоми?
Аз съм с дискова херния вече близо 2 години, правена ми е рентгенова снимка на която не излезна нищо. Бях на невролог нищо. Правиха ми ядрено магнитен резонанс и там излезна. За това бързо при лекар. Защото може да е защипан нерви и само да се освободи, ако е дискова не е фатално. Повярвай ми с тренировките се чувствах по добре :)
Поздрави
20.08.10
10:50
На скоро на баба ми й откриха две дискови хернии и дископатия. Предложиха й операция, но тя категорично отказа, защото много често осакатявали хората. Познати я посъветваха да отиде да се лекува в Павел баня. Но и аз като другите мисля, че най-удачното решение е лекар. Това е нещо сериозно. Не го оставяй така.
20.08.10
11:24
Я да се изкажа като специалист вече :)
На ЯМР се виждат много повече детайли, отколкото на скенера. И нямаш такова облъчване.
Областта на дисковите хернии е една от малкото, в която съвременната медицина все още се опитва да разбре народната и да извлече ползи от нея. Може да помислиш и върху това.
Освен това може да попаднеш на лекар, който си знае, че това вече ти е до живот и трябва да живееш едва ли не като бг пенсионер. Не казвам само пенсионер, щото чуждите ходят по планините, по морето, на екскурзии и т.н. Та идеята ми е да се допиташ до повече от един лекар.
казано от Oranje на 20.08.10, 11:24:
Я да се изкажа като специалист вече :)
Освен това може да попаднеш на лекар, който си знае, че това вече ти е до живот и трябва да живееш едва ли не като бг пенсионер.
Хайде да не се отписваме още. :) Има разни терапии със стволови клетки и други подобни в процес на разработка - все нещо ще изскочи през новото десетилетие. :) Не сме с единия крак в гроба засега.
казано от Oranje на 20.08.10, 11:24:
Та идеята ми е да се допиташ до повече от един лекар.
Абсолютно подкрепям!
20.08.10
20:52
Недей търси точки.
За да не намериш... нерв.
Малк още подкрепя Ориндж за народната медицина .За стволови клетки не знам.
Но много тежка контузия на кръста с радикулит при мен я спасиха... кални бани.
Опитай. Не боли. Даже може и по джоба да не боли толкоз, край поморие и бургас има още свободни блата с лечебна кал...
казано от elenkov на 20.08.10, 09:06:
Симптоми?Аз съм с дискова херния вече близо 2 години, правена ми е рентгенова снимка на която не излезна нищо. Бях на невролог нищо. Правиха ми ядрено магнитен резонанс и там излезна. ...
Естествено, на рентген не се вижда дали има дискова херния - само скенер или ЯМР.
Има много хора, които имат дискова херния и не знаят. Те обикновено казват през определен период: “Вчера нещо си сецнах кръста и сега ще изчакам 1-2 седмици да ми мине”.
Лекар е добро решение, най - малкото заради диагностицирането. Но само ако ти направят скенер или ЯМР....
21.08.10
16:05
На рентген могат да видят контузен или изестен прешлен.. .Ак отова е било съмнението. Както и изкривявания в гръбначния стълб.
21.08.10
17:34
Преди 1 седмица ми наместиха прешлените, които са били разместени /прищипали нерви или мускули/ (така ми каза кинезитерапевта), така съм бил близо 2 месеца . Почти изпих блистер нурофен форте и се чувствам много по-добре. В понеделник ще отида при ортопеда да ми направят снимките. Преди да ми отщипят прешлените бях блокаж, не можех да ходя. А сега болката е по-малка и само в началото, докато се раздвижа.
09.09.10
19:36
Някой от вас знае ли въобще какво е дискова херния...тя няма нищо общо с прескрипване на нещо какво и да е то
09.09.10
20:10
Ходих де, възпален нерв и съм на някакви хапове. Да се успокоите малко >:D
Имам приател които го оперираха има четири болта и една титанова плака.Два месеца след операциата е в залата.Има положениа когато само операциа помага не е страшна сега в Бьлгариа незнам как е ама тука е безплатна иначе железата само струват 12000 евро.Тои имаше вече една година болки в левиа крак и крьста и оправяне нямаше сега е супер и тренира.
10.09.10
01:53
Здравейте,
смесиха се много понятия нещо, операции ала-бала. Малко разяснения:
- в повечето случаи при дисковата херния човек може да се възстанови почти напълно (откъм функции на тялото) дори само посредством специални упражнения за пояса (основно такива за стабилност)
- операция се налага единствено при МНОГО ТЕЖКИ случаи. Примерно, един приятел го бяха оперирали, защото беше паднал от третия етаж .. назад.
- прищипан нерв се получава най-често при мускулен спазъм. Това е, когато даден мускул остава контрахиран (стегнат) най-често след тежко натоварване. В такъв случай помага масаж, отпускане, отщипване и прочие методи насочени към отпускане на мускулите и сухожолията.Важно е обаче да попаднете на добър специалист, който си разбира от работата и няма да ви изкриви.
- възпаленият нерв често е и прищипан такъв. С други думи - често, за да е възпален даден нерв, значи има нещо, което буквално го дразни (механично) и предизвиква и потенцира реакция на възпаление. Там е важно да се открие причинителя и да бъде премахнат. Лесно ли е това? Както всяко нещо - понякога - да, понякога - не.
поздрави
Лазар
10.09.10
03:45
Дисковта херния е,поне както на мен ми обясни доктора понеже имам, Е спукване на хрущяла който разделя двата прешлена,има няколко степени на сериозност не ги помня а и неща,хрущяла играе роля на буфер между прешлените,спуква се или уврежда(както ви е удобно)от претоварване неправилна стойка на тялото...когато диска е спукан той мърда леко и притиска мускули сухожиля нерви тогава БОЛИ ,а когато мръдне и притисне гръбначния мозък който се намира вътре в прешлените тогава има вероятност от парализиране на тялото от там надоло зависи къде е хернията, повечето случай са 4-5 и 5-6 прешлен,тоест кръста Но ако се падне на врата или гърба парализата може да е от там на долу НО там са редки случай получват се при падане,удряне,катастрофи,след операция човек се въстановява,операция не е желателана прави се в краен случай или при невъзможност да се движат крайниците.
П.П. На мене лично доктора ми каза,че докато не почна да рева като магаре поне 2 седмици от болка и немога да спя поне един месец вечер пак от болка да не си помислям за операция дори и тогава има вероятност ТЯ да се размине(не е желателна)
Поздрави!
.