Дисковa херния

АН

15.08.10
21:07

Болката е в областта на кръста. Знаете ли някакъв начин, по който мога да проверя. Казвали са ми, че имало някакви точки.
Симптоми?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.08.10 05:22.

16.08.10
05:56

казано от anonymous на 15.08.10, 21:07:

Болката е в областта на кръста. Знаете ли някакъв начин, по който мога да проверя. Казвали са ми, че имало някакви точки.
Симптоми?

лекар

16.08.10
07:39

Наистина тук решението е лекар, защото все пак това не е шега работа ... : )

17.08.10
08:35

казано от 4today на 16.08.10, 07:39:

Наистина тук решението е лекар, защото все пак това не е шега работа ... : )

x2 изобщо

20.08.10
09:06

Симптоми?

Аз съм с дискова херния вече близо 2 години, правена ми е рентгенова снимка на която не излезна нищо. Бях на невролог нищо. Правиха ми ядрено магнитен резонанс и там излезна. За това бързо при лекар. Защото може да е защипан нерви и само да се освободи, ако е дискова не е фатално. Повярвай ми с тренировките се чувствах по добре :)

Поздрави

KD

20.08.10
10:50

На скоро на баба ми й откриха две дискови хернии и дископатия. Предложиха й операция, но тя категорично отказа, защото много често осакатявали хората. Познати я посъветваха да отиде да се лекува в Павел баня. Но и аз като другите мисля, че най-удачното решение е лекар. Това е нещо сериозно. Не го оставяй така.

Я да се изкажа като специалист вече :)
На ЯМР се виждат много повече детайли, отколкото на скенера. И нямаш такова облъчване.
Областта на дисковите хернии е една от малкото, в която съвременната медицина все още се опитва да разбре народната и да извлече ползи от нея. Може да помислиш и върху това.
Освен това може да попаднеш на лекар, който си знае, че това вече ти е до живот и трябва да живееш едва ли не като бг пенсионер. Не казвам само пенсионер, щото чуждите ходят по планините, по морето, на екскурзии и т.н. Та идеята ми е да се допиташ до повече от един лекар.

20.08.10
13:29

казано от Oranje на 20.08.10, 11:24:

Я да се изкажа като специалист вече :)
Освен това може да попаднеш на лекар, който си знае, че това вече ти е до живот и трябва да живееш едва ли не като бг пенсионер.

Хайде да не се отписваме още. :) Има разни терапии със стволови клетки и други подобни в процес на разработка - все нещо ще изскочи през новото десетилетие. :) Не сме с единия крак в гроба засега.

казано от Oranje на 20.08.10, 11:24:

Та идеята ми е да се допиташ до повече от един лекар.

Абсолютно подкрепям!

Недей търси точки.
За да не намериш... нерв.
Малк още подкрепя Ориндж за народната медицина .За стволови клетки не знам.
Но много тежка контузия на кръста с радикулит при мен я спасиха... кални бани.
Опитай. Не боли. Даже може и по джоба да не боли толкоз, край поморие и бургас има още свободни блата с лечебна кал...

21.08.10
08:35

казано от elenkov на 20.08.10, 09:06:

Симптоми?

Аз съм с дискова херния вече близо 2 години, правена ми е рентгенова снимка на която не излезна нищо. Бях на невролог нищо. Правиха ми ядрено магнитен резонанс и там излезна. ...

Естествено, на рентген не се вижда дали има дискова херния - само скенер или ЯМР.
Има много хора, които имат дискова херния и не знаят. Те обикновено казват през определен период: “Вчера нещо си сецнах кръста и сега ще изчакам 1-2 седмици да ми мине”.
Лекар е добро решение, най - малкото заради диагностицирането. Но само ако ти направят скенер или ЯМР....

На рентген могат да видят контузен или изестен прешлен.. .Ак отова е било съмнението. Както и изкривявания в гръбначния стълб.

АН

21.08.10
17:34

Преди 1 седмица ми наместиха прешлените, които са били разместени /прищипали нерви или мускули/ (така ми каза кинезитерапевта), така съм бил близо 2 месеца . Почти изпих блистер нурофен форте и се чувствам много по-добре. В понеделник ще отида при ортопеда да ми направят снимките. Преди да ми отщипят прешлените бях блокаж, не можех да ходя. А сега болката е по-малка и само в началото, докато се раздвижа.

SO

09.09.10
19:36

Някой от вас знае ли въобще какво е дискова херния...тя няма нищо общо с прескрипване на нещо какво и  да е то

АН

09.09.10
20:10

Ходих де, възпален нерв и съм на някакви хапове. Да се успокоите малко >:D

09.09.10
22:26

Имам приател които го оперираха има четири болта и една титанова плака.Два месеца след операциата е в залата.Има положениа когато само операциа помага не е страшна сега в Бьлгариа незнам как е ама тука е безплатна иначе железата само струват 12000 евро.Тои имаше вече една година болки в левиа крак и крьста и оправяне нямаше сега е супер и тренира.

ЛР

10.09.10
01:53

Здравейте,
смесиха се много понятия нещо, операции ала-бала. Малко разяснения:

- в повечето случаи при дисковата херния човек може да се възстанови почти напълно (откъм функции на тялото) дори само посредством специални упражнения за пояса (основно такива за стабилност)

- операция се налага единствено при МНОГО ТЕЖКИ случаи. Примерно, един приятел го бяха оперирали, защото беше паднал от третия етаж .. назад.

- прищипан нерв се получава най-често при мускулен спазъм. Това е, когато даден мускул остава контрахиран (стегнат) най-често след тежко натоварване. В такъв случай помага масаж, отпускане, отщипване и прочие методи насочени към отпускане на мускулите и сухожолията.Важно е обаче да попаднете на добър специалист, който си разбира от работата и няма да ви изкриви.

- възпаленият нерв често е и прищипан такъв. С други думи - често, за да е възпален даден нерв, значи има нещо, което буквално го дразни (механично) и предизвиква и потенцира реакция на възпаление. Там е важно да се открие причинителя и да бъде премахнат. Лесно ли е това? Както всяко нещо - понякога - да, понякога - не.

поздрави
Лазар

SO

10.09.10
03:45

Дисковта херния е,поне както на мен ми обясни доктора понеже имам, Е спукване на хрущяла който разделя двата прешлена,има няколко степени на сериозност не ги помня а и неща,хрущяла играе роля на буфер между прешлените,спуква се или уврежда(както ви е удобно)от претоварване неправилна стойка на тялото...когато диска е спукан той мърда леко и притиска мускули сухожиля нерви тогава БОЛИ ,а когато мръдне и притисне гръбначния мозък който се намира вътре в прешлените тогава има вероятност от парализиране на тялото от там надоло зависи къде е хернията, повечето случай са 4-5 и 5-6 прешлен,тоест кръста Но ако се падне на врата или гърба парализата може да е от там на долу НО там са редки случай получват се при падане,удряне,катастрофи,след операция човек се въстановява,операция не е желателана прави се в краен случай или при невъзможност да се движат крайниците.
П.П. На мене лично доктора ми каза,че докато не почна да рева като магаре поне 2 седмици от болка и немога да спя поне един месец вечер пак от болка да не си помислям за операция дори и тогава има вероятност ТЯ да се размине(не е желателна)
Поздрави!
.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1