15.08.10
20:31
Здравейте,
Темата беше редактирана от EastEu-Superwoman на 07.01.11 14:28.
16.08.10
04:15
И защо от най-нездравословен режим реши да минеш направо на аткинс?
16.08.10
06:08
Добро утро:)
1. Защото не ме лишава от ядене (мразя всякакви типове гладуване и диети тип яж 1 яйце на ден)
2. Четох много по темата и Аткинс го представят като средство срещу липсата на енергия, който проблем при мен беше огромен заради смяната на климата и ниското атмосферно налягане тук
3.Разгледах и НВД но Аткинс ми се стори по лесна за изпълнение.
Въпроса е сега след като получих “желаното отслабвне” но си стопих и мускулите, как да продължа да се храня. (да увелича белтъчиинте или да продължа така докато тялото се адаптира към промените)
Тук е 8:00 и отивам да направя сутрешният крос, след което за закуска ме чакат 3 яйца на омлет с гръцко сирене 1 домат с малко майонеза:)
Спокоен ден:)
1. Според мен прекаленото кардио води до задържане на мазнинки - виж тази статия http://figureathlete.t-nation.com/article/training/the_final_nail_in_the_cardio_coffin&cr;= и тази - http://radical180.wordpress.com/2008/02/27/top-5-ways-to-gain-body-fat-by-rachel-cosgrove/
2. Нямаш упражнения, с които да правиш мускули, само такива, с които ги гориш.
3. Бих те посъветвала също да махнеш навежданията настрани и коремните преси - ето тук има повече съвети за това как да тренираш корем - http://www.bb-team.org/articles/3734/#axzz0wkZPeF83
Мнението беше редактирано от adichka на 16.08.10 07:13.
казано от adichka на 16.08.10, 07:07:
1. Според мен прекаленото кардио води до задържане на мазнинки - виж тази статия http://figureathlete.t-nation.com/article/training/the_final_nail_in_the_cardio_coffin&cr;= и тази - http://radical180.wordpress.com/2008/02/27/top-5-ways-to-gain-body-fat-by-rachel-cosgrove/
Абсолютно е вярно!
16.08.10
12:49
Много просто стреми се във всяка тренировка да напомпваш мускулите с тежести с които можеш да правиш 10-15 повторения, използвай протеин и аминокиселини след тренировка, протеина около 120гр, разделен на четири приема, ако направиш това няма начин мускулите ти да не прогресират.
Вкарай и малко тестостерон.
16.08.10
13:11
Ангел, ти сериозно ли?
Към авторката: как точно тренираш сега?
16.08.10
13:13
Момичето иска мускули.
16.08.10
23:39
казано от EastEu-Superwoman на 15.08.10, 20:31:
Здравейте,
. В същия момент продължавам да си нося любовните дръжки които даже не влизат в употреба :)))))
за тоя ти проблем може да измислим нещо :)
17.08.10
03:46
Така, Прочетох всичко изписано. Съжелявам ако темата не е била за тук но съм новак и не съм запозната много със структурата и като цяло подредбата на сайта, но почнах да се ориентирам. Щом съм писала дневник значи дневник ще е :)
Сега се прибирам от работа 5: 30 е и си направих едно яйце с малко сирене че бях много гладна. (последно ядох предаи работа в 10)
Утре ще ходя да купувам протеин тогава. Междувременно - продължавам да съм в кетоза и се чудих дали протеина би ми повлиял отрицателно на състоянието?
Програмата за 11 сутринта е : 20 минути кросче из парка (на гладно)
закуска (омлет 2 яйца най вероятно с майонеза и 100 грама салата и 60г бекон)
Значи упражненията за корема както бяха описани в статията никакви коремни преси.
Гиричките ще намаля повторенията. Мисля че 5 кг си е достатъчно тежко за мен ако греша ме поправаете.
Упражненията в страни ги махам.
Мисля да включа “Руско усукване” - четох в сайта за него.
За сега лека нощ и благодаря на всички за помощта.
17.08.10
08:26
казано от EastEu-Superwoman на 16.08.10, 06:08:
Добро утро:)
1. Защото не ме лишава от ядене (мразя всякакви типове гладуване и диети тип яж 1 яйце на ден)
2. Четох много по темата и Аткинс го представят като средство срещу липсата на енергия, който проблем при мен беше огромен заради смяната на климата и ниското атмосферно налягане тук
3.Разгледах и НВД но Аткинс ми се стори по лесна за изпълнение.Въпроса е сега след като получих “желаното отслабвне” но си стопих и мускулите, как да продължа да се храня. (да увелича белтъчиинте или да продължа така докато тялото се адаптира към промените)
Тук е 8:00 и отивам да направя сутрешният крос, след което за закуска ме чакат 3 яйца на омлет с гръцко сирене 1 домат с малко майонеза:)
Спокоен ден:)
Изобщо не ме разбра(или по-скоро не искаш), пък аткинс е режима с най-ниски нива на енргия(освен ако не го сравняваш с водния режим :) )
казано от EastEu-Superwoman на 17.08.10, 03:46:
Утре ще ходя да купувам протеин тогава. Междувременно - продължавам да съм в кетоза и се чудих дали протеина би ми повлиял отрицателно на състоянието?
Според мен нямаш нужда от протеин на прах. Ядеш яйца, месо, от това си набавяш достатъчно.
За да станеш стегната ти трябват мускули. Нямаш нужда от прием на тестостерон, тъй като не искаш да ставаш мис Олимпия, а и да искаше, си далеч от формата, в която се започва прием на такива неща.
Трябват ти упражнения, с които ще изградиш мускулна маса - аз бих ти препоръчала базови упражнения с тежести - намери си фитнес с инструктор, който да ти каже как да изпълняваш упражненията.
На въпроса ти дали 5кг са ок за теб - няма как някой да знае. И дори да са ок за теб сега, не значи, че няма да са ти леки след 1-2 седмици.
Опитай да смениш кардиото с подобни тренировки: http://figureathlete.t-nation.com/article/most_recent/get_more_metabolic&cr;=
Не прави всеки ден кардио...
17.08.10
08:42
казано от Ангел Василев Тодоров на 16.08.10, 12:49:
...Вкарай и малко тестостерон.
Хайде стига вече с “мъдрите” съвети.
Стероидче няма ли да препоръчаш? Просто ей така, да не е самотно тестостерончето...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.08.10 08:43.
17.08.10
09:00
казано от Кольо Пияндето на 17.08.10, 08:42:
казано от Ангел Василев Тодоров на 16.08.10, 12:49:
...Вкарай и малко тестостерон.
Хайде стига вече с “мъдрите” съвети.
Стероидче няма ли да препоръчаш? Просто ей така, да не е самотно тестостерончето...
Чо то тестостерона какво е (think)
17.08.10
09:19
казано от everytime we touch на 17.08.10, 09:00:
Че то тестостерона какво е (think)
Хормонче... ;)
17.08.10
09:41
Кольо мисля че се бяхме разбрали за повишаването нивата на тестостерона с помоща на натурални продукти, които са много ефективни и напълно безвредни, но ти явно парадираш за интелигентност само на думи.
За да ти порастнат мускулите трябва да ги нахраниш с това от което имат нужда - протеин и аминокиселини, не обръщай внимание на опортюнистичния дух на колегите, те са толкова натурални че биха живяли в гората, в което има и голяма доза романтизъм, само че нашия спорт няма нищо общо с романтиката.
За да си набавиш нужното количество протеин от храната трябва да изядеш толкова много храна че ще претовариш стомаха и черния дроб и ще изхабиш огромно количество енергия за да я разградиш. Така че медицината се е погрижила да създаде хранителни добавки с концентрирани стойности, безумие би било да се лишаваме от тях заради някакви несъстоятелни предрасъдъци. Ако искаш да постигнеш нещо прави това което ти казвам, това което ти казват другите и сама го знаеш.
Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 17.08.10 09:43.
17.08.10
09:50
Качване на мускулна маса може да се постигне и без тези добавки, както и без да ядеш толкова много храна.
Последно качих 4кг ММ за 6 месеца, храната ми е била около 2000.
Според мен освен храненето точно в този случай по-голямо значение имат тренировките. За мен те са ключът.
Трябва да се включат повече тежести и базови упражнения.
Аз как мога да приемам нужния протеин от храна, без да си претоварвам нищо?
Тя колко кила е, колко от тях са мускули и колко тежко тренира? За нея 100 грама протеин дневно е свръх нуждите и. А това са примерно 3 пържоли. Да, направо огромно количество храна.
Ангеле,престани си е правил на много знаещ,чак става дразнещо.Момичето тепърва навлиза в тези среди,ти вече и казваш протеин и аминокиселини да си купува.
Петко,каза каквото имаше да се казва.
17.08.10
10:30
казано от Ангел Василев Тодоров на 17.08.10, 09:41:
Кольо мисля че се бяхме разбрали за повишаването нивата на тестостерона с помоща на натурални продукти, които са много ефективни и напълно безвредни, но ти явно парадираш за интелигентност само на думи.
За да ти порастнат мускулите трябва да ги нахраниш с това от което имат нужда - протеин и аминокиселини, не обръщай внимание на опортюнистичния дух на колегите, те са толкова натурални че биха живяли в гората, в което има и голяма доза романтизъм, само че нашия спорт няма нищо общо с романтиката.
За да си набавиш нужното количество протеин от храната трябва да изядеш толкова много храна че ще претовариш стомаха и черния дроб и ще изхабиш огромно количество енергия за да я разградиш. Така че медицината се е погрижила да създаде хранителни добавки с концентрирани стойности, безумие би било да се лишаваме от тях заради някакви несъстоятелни предрасъдъци. Ако искаш да постигнеш нещо прави това което ти казвам, това което ти казват другите и сама го знаеш.
Чета и не вярвам на очите си !
Как може да й препоръчваш да се тъпче с мъжки хормони ?!? Та тука половината жени се лекуват от завишени нива на тестостерона . Въобще запознат ли си до какви състояния води повишаването на тестостерона в женския организъм ? Границите са 0.5-2.6 , представям си какви ще станат като момичето почне да се тъпче с така “интелигентно” измислените добавки !! Поликистозата й е в кърпа вързана просто .... Или поне някой мустак в повече ( това са мъжки хормони все пак , окосмяването си върви ръка за ръка ). С хормоните шега не бива . Я се размърдат един път НЯМА оправяне после ... особено , ако сам си си го причинил , само защото искаш мускули и търсиш лесния начин с добавките !!
И за какво ? 100 гр протеин мога да ги изям дори и да не вкуся месо , представям си ако мина на “Аткинс” - никакъв проблем .
Изумявам се какви “експерти” има в този форум .
Извинявам се за малко по-грубия тон . Просто наистина ми изглежда нелогично и НЕздравословно .
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 17.08.10 10:32.
17.08.10
11:15
казано от Кольо Пияндето на 17.08.10, 09:19:
казано от everytime we touch на 17.08.10, 09:00:
Че то тестостерона какво е (think)
Хормонче... ;)
Той, че е хормон е хормон. Tестостерон енантат, тестостерон пропионат и другите инжекционни форми се наричат стероиди. Стероидите в тия среди(фитнес, спорт) като цяло са анаболни хормони. Не се заяждам просто ако не си го знаел ето едно ново научено нещо за деня :D
Мнението беше редактирано от huckleberry на 17.08.10 11:15.
17.08.10
13:52
Прости ми, но съм свикнал да парадирам с мнимата си интелигентност. Природа... не съм безгрешен.
Не виждам нито една разумна причина да се търси увеличаване на тестостероновите нива в случая.
За да си набавиш нужното количество протеин от храната трябва да изядеш толкова много храна че ще претовариш стомаха и черния дроб и ще изхабиш огромно количество енергия за да я разградиш...
Това твърдение е меко казано забавно. Останалото е споменато от Петко.
казано от everytime we touch на 17.08.10, 11:15:
Той, че е хормон е хормон. Tестостерон енантат, тестостерон пропионат и другите инжекционни форми се наричат стероиди. Стероидите в тия среди (фитнес, спорт) като цяло са анаболни хормони. Не се заяждам просто ако не си го знаел ето едно ново научено нещо за деня :D
Имах предвид най-широкото понятие ‘тестостерон’.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.08.10 13:53.
Лелееее, ще откажете девойчето бе...
И наистина, Ангел, как може да препоръчваш тестостерон??????? Напълно съм съгласна с fire- чето. С природата шега не бива.
17.08.10
15:14
Повишаване нивата на тестостерона следствие на приемане на натурални продукти има благотворен ефект върху всички хора, включително и върху жените.
При жените действа като повишава силата, мускулния растеж, либидото, лекува менструални болки, повишава плодовитостта, тонизира общото състояние на организма, повишава трудоспособността, повишава самочувствието.
Високите нива но тестостерон следствие на приемане на натурални продукти се явяват алтернатива на стероидите.
Нарасналото ниво на тестостерон дава възможност на спортуващия да задържа повече азот, така задържа повече усвоени от храната аминокиселини свързвайки ги в нови протеинови структури на мускулните си влакна.
Ангеле, обърна ли внимание, че авторката на дневника не е тренирала въобще силово досега + че не се стреми към големи мускули, а просто да е “стегната”. За целта тренировките ще са повече от достатъчни. Ако след няколко години реши, че иска да се състезава в мис Олимпия или нещо подобно - можеш и стероиди да и препоръчаш. За момента е меко казано безумна идеята ти. Това не е първата жена в секцията, на която препоръчваш такова нещо. Моля те, прочети малко за хормоните, преди да обясняваш колко “абсолютно безвредно” е.
Към авторката: винаги ще има различни мнения... Преди да последваш някое, помисли си, кое е по-логично. Ако 80кг мъж(Петко, не знам колко си, казвам примерно :)) си набавя достатъчно протеин от храната, смяташ ли, че за теб ще е невъзможно? Относно хормоналните препоръки - в интернет има достатъчно по темата, правиш впечатление на умно момиче, потърси си и си прецени дали ти се поемат рисковете.
Мнението беше редактирано от adichka на 17.08.10 15:28.
казано от Ангел Василев Тодоров на 17.08.10, 15:14:
Повишаване нивата на тестостерона следствие на приемане на натурални продукти има благотворен ефект върху всички хора, включително и върху жените.
При жените действа като повишава силата, мускулния растеж, либидото, лекува менструални болки, повишава плодовитостта, тонизира общото състояние на организма, повишава трудоспособността, повишава самочувствието.
Високите нива но тестостерон следствие на приемане на натурални продукти се явяват алтернатива на стероидите.
Нарасналото ниво на тестостерон дава възможност на спортуващия да задържа повече азот, така задържа повече усвоени от храната аминокиселини свързвайки ги в нови протеинови структури на мускулните си влакна.
Зависи от какво е нараснало това ниво на тестостерона, пък аз не видях в твоите препоръки да с иго набавя от храната. Щом от най- обикновени противозачатъчни, дето са уж са най- ново поколение и били уж пречистени, човек може да качи 10 кила, както стана в моя случай, значи хич нищо не е толкова безобидно.
17.08.10
17:21
Хей хора,
Аз не искам да ставам състезател по културизъм ( може и да си прав за тестостерона и тем подобни хормонални изкуствени изменения, но аз съм против намесата с такива вещества). Храната в днешно време и въобще всичко (поне тука), е достатъчно подправено и изкуствено за да добавям и това.
Относно кардиото се консултирах с още хора и те ми препоръчаха да разредя. Утре е почивка (:)
Ходих и при познат фитнес инструктор днес, но той каза да се върна от България и тогава да започваме с фитнеса (т.е Септември) :)
А междудругото на Аткинс се чуствам по енергична отколкото преди но просто отслабването беше явно много бързо и затова така се получи едно увисване без мускул.
Ако трябва да обобщя това което разбрах:
Фитнес с повече тежести по малко повторения (умерено кардио, не всеки ден) + продължавам Аткинс (Протеин-а не знам дали да го взимам или не последно не разбрах кой е по добрия вариант като се има впредвид че Аткинс би трябвало да е повече мазнини и по малко белтъчини ? С въглехидратите вече нямаме проблеми разбираме се с по 13-20 на ден. :)
Нещо ако съм пропуснала ?
Наистина съм супер мотивирана и научавам супер много работи за тялото и т.н и може да правя мнгоо грешки но много ми е и объркано затова съжелявам ако има заблудени възприятия от моя страна.
Благодаря пак на всички
17.08.10
17:29
Нищо не си разбрала, трябват ти повече повторение, не по малко, стимулирайки кръвообръщението тялото ти ще се стегне по бързо и кожата ще се прибере.
17.08.10
17:56
Е добре де, аз правех по 30? Значи продължавам все така?
17.08.10
18:02
Качвам снимки. На 5-тата снимка с червено отбелязах проблемната зона с която имам най голям проблем
Мнението беше редактирано от EastEu-Superwoman на 07.01.11 14:31.
17.08.10
18:07
Това е положението сега. Беше много зле с 6 кила отгоре.
Екстра ти е тялото. Тоест основата която имаш е шест. Плюс това имаш страхотни женски пропорции.
Сега ти трябват едни тренировки - 3 пъти седмично и хубава храна. Мани го тоя Аткинс - Маткинс :) .
17.08.10
18:31
Повторенията до 15, 30 са много и значат инерция.
В последните три повторения мускулите ти трябва да горят, пий по минимум 4л вода, взимай екстракт от зелен чай, калций, л-карнитин, зеленчуци богати на фибри, карай велоергометър сутрин на гладно, прави напади и т.н.
Няма как да ме убедиш,че мускула работи най-добре с повече от 6-8 повторения.
До авторката:Тялото ти е направо страхотно.Ако тренираш както трябва по плажа трябва да сложат още спасители...
казано от Ангел Василев Тодоров на 17.08.10, 18:31:
Повторенията до 15, 30 са много и значат инерция.
В последните три повторения мускулите ти трябва да горят, пий по минимум 4л вода, взимай екстракт от зелен чай, калций, л-карнитин, зеленчуци богати на фибри, карай велоергометър сутрин на гладно, прави напади и т.н.
Абе човек, не се заяждам, ама 4 литра вода знаеш ли какво предизвикват на бъбреците и сърцето?
18.08.10
04:48
казано от Мария Никифорова на 17.08.10, 18:20:
Екстра ти е тялото. Тоест основата която имаш е шест. Плюс това имаш страхотни женски пропорции.
Сега ти трябват едни тренировки - 3 пъти седмично и хубава храна. Мани го тоя Аткинс - Маткинс :) .
x2
казано от Андриан К на 17.08.10, 19:54:
Тук се присъединиявам и аз. При по-голям брой от 8 повторения (даже бих казал от 6, ама ще скандализирам публиката) мускулът не работи на върха на възможната интензивност, а това не го стимулира почти по никакъв начин. Всичко над 8 повторения е загуба на време, сили и мотивация, за над 10 да не говорим.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.08.10 06:01.
казано от Boby_ на 18.08.10, 06:01:
казано от Андриан К на 17.08.10, 19:54:
Тук се присъединиявам и аз. При по-голям брой от 8 повторения (даже бих казал от 6, ама ще скандализирам публиката) мускулът не работи на върха на възможната интензивност, а това не го стимулира почти по никакъв начин. Всичко над 8 повторения е загуба на време, сили и мотивация, за над 10 да не говорим.
И какво излиза, че ние дето правим по 10, 12 повторения си губим времето в залата?
За мен всичко е индивидуално и зависи от целите, които гониш.
казано от karpi на 18.08.10, 06:43:
И какво излиза, че ние дето правим по 10, 12 повторения си губим времето в залата?
За мен всичко е индивидуално и зависи от целите, които гониш.
Не напълно - винаги е по-добре да се тренира погрешно, отколкото изобщо да не се тренира. Това е основна аксиома. :) Тренираш => имаш ползи и някакъв напредък. Но винаги може по-добре. :)
Човешките тела не са чак толкова различни, а възможните пътища към целта - толкова разнообразни, колкото много хора си мислят.
@karpi,
Напр. 5 х 10 клек + 5 х 12 напади определено не ти позволяват да се раздадеш докрай, най - вероятно падаш под 50% RM и вероятността да се натоварваш повече аеробно, вместо анаеробно, каквато би трябвало да е целта на тренировките за сила/хипертрофия, е доста добра. Което като краен резултат ще означава малко или никакво увеличение на силата/мм.
За губене на време - не е, щом човек е доволен от себе си. А целите се постигат с подходящи методи, а не въпреки тях...:)