Врат

31.03.05
21:42

Как и правите ли въобще врат. Аз никога не съм, но сега се замислям...

Не се ли товари много вредно врата с такива тренировки? Какви упражнения правите вие?

WO

31.03.05
23:27

аз не правя упр за врат(според мен се товари достатъчно при трапеца) иначе има 2 упр, за които се сещам:
1.слагаш тила на лежанката , а с краката стъпваш на пода...опирайки се само на тила не правиш големи дъги в кръста, а натоварваш (сгъваш) врата
2.лягаш на лежанката така че вратът ти да е извън нея, слагаш кърпа на челото и отгоре диск и почваш да сгъваш
схвана ли ги ?

31.03.05
23:49

Ами и аз не правя упражнения за врат защото не съм борец (не казвам че не трябва но в по късен етап и то ако шията ни е като клечка за зъби)

01.04.05
11:07

Имай в предвид че тези упр. не са никак безопасни,така че трябва да внимаваш.Що се отнася до моето лично мнение няма смисъл,ако тренираш сериозно трапец и то с повдигане на раменете с дъмбели

01.04.05
11:59

Вратът ми е достатъчно дебел :lol:  и затова рядко го правя. Но ето какво: правих изометричен натиск, като оказвах съпротивление с ръце. 3 серии с ръцете на тила и 3 серии с ръка под брадата. За месец и половина вратът ми порастна с 3см. Оттогава не смея много-много да го тренирам :D . Опасността при подобни упражнения клонми към нула според мен. Един приятел от залата правеше на лежанката с диск върху челото (и дунапренчета под диска). Екстра му се отрази, прикрепяше диска с ръце и нямаше никакви проблеми.

01.04.05
14:13

Оок, мерси!
Мисля да понаправя, защото врата ми е тъничък, а от трапеца, чесно казано имам усещането, че нищо не хващам за врата специално. Той също не ми е кой знае колко масивен, но силно релефен. Та, мисля да понаправя за врат.

И ще внимавам, за да не си направя някакво усложнение... прешлени, стави работи... трябва да се внимава.

01.04.05
20:47

а-а-а требе си просташкия мускул трябва да се развива :lol: аз го тренирам един път на 1-2 седмици в супер серий с трапеца като легна на лежанката и си изнеса главата си шибвам едно дъмделче на чело и почвам  8)

04.04.05
04:50

И дрягото не е ли, че вратът е горе-долу равен на ръкъта,демек като качваш мускули навсякъде ще качиш и на врата. Скивай някой културист в офсийзън за каккъв врат си говорим.

05.04.05
11:05

Вратът трябва да е горе-долу равен на ръката и прасеца, ако говорим за пропорции. Но като правиш ръце не ти се развива врата....

05.04.05
11:06

леле,на мен ако ръката и прасеца са ми колкото врата ще се пръсн от кеф - 45см са си сериозно нещо

05.04.05
11:08

Е то си е до генетика, на мен ръката много трудно ми расте, докато врата и прасеца, ако се качвам по стълби и се оглеждам насам - натам и порастват с няколко санта :D

WO

05.04.05
11:34

и моя прасец от стълби ако ставаше............ :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1