17.08.10
19:28
Значи мисля си да почна да си правя шейк у нас докъто събера парички за хубава пудра.
Та мисля да е нещо такова
4-5 белтъка отделям и в блендера+160 гр извара + лимонов сок много(да пресече яйцата) + кисело мляко.
Целя да има повече протеини от колкото въглехидрат.Кажете вашите мнения! :)
п.с чудя се дали белтъците да не са варени???
5 яйца = 1лв, + 0.60-0.70ст за изварата и млякото(ако приемем че слагаш две-три лъжици кисело мляко)... докарваме ги до 1.70-1.80
Примерна цена на протеин - 90-100лева за 70-80 дози
Можеш да направиш сметка кое ще ти излезе по-евтино. Кое ти изглежда по-вкусно?
Това което си го замислил с тоя лимонов сок ми звучи доста гадно. Ето ти една идея за междинно хранене:
Извара, цедено кисело мляко, белтъци, червена или зелена чушка. Всичко се смесва и се бърка до получаване на хомогенна смес
Мнението беше редактирано от Fallen на 17.08.10 19:38.
18.08.10
04:57
#2
казано от fatrat на 17.08.10, 19:28:
Значи мисля си да почна да си правя шейк у нас докъто събера парички за хубава пудра.
Та мисля да е нещо такова
4-5 белтъка отделям и в блендера+160 гр извара + лимонов сок много(да пресече яйцата) + кисело мляко.
Целя да има повече протеини от колкото въглехидрат.Кажете вашите мнения! :)
п.с чудя се дали белтъците да не са варени???
A като нямаш парички защо махаш жълтъците, които съдържата почти половината протеин от яйцето?
казано от Miro Gi4ev на 18.08.10, 04:57:
казано от fatrat на 17.08.10, 19:28:
Значи мисля си да почна да си правя шейк у нас докъто събера парички за хубава пудра.
Та мисля да е нещо такова
4-5 белтъка отделям и в блендера+160 гр извара + лимонов сок много(да пресече яйцата) + кисело мляко.
Целя да има повече протеини от колкото въглехидрат.Кажете вашите мнения! :)
п.с чудя се дали белтъците да не са варени???A като нямаш парички защо махаш жълтъците, които съдържата почти половината протеин от яйцето?
Холестерол?
18.08.10
08:36
#4
казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:
Холестерол?
Нямаш причина за такова притеснение.
казано от Кольо Пияндето на 18.08.10, 08:36:
казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:
Холестерол?
Нямаш причина за такова притеснение.
Окейче.Мерси!
(ето ,че научих и нещо ново :D )
18.08.10
10:19
#6
Да допълня - яйцата е по-добре да бъдат сварени.
От една страна - хигиена, от друга страна - по-висока усвояемост.
19.08.10
04:02
#7
казано от Кольо Пияндето на 18.08.10, 08:36:
казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:
Холестерол?
Нямаш причина за такова притеснение.
Mай в този форум само ние двамата мислим така :)
20.08.10
15:45
#8
казано от Miro Gi4ev на 19.08.10, 04:02:
казано от Кольо Пияндето на 18.08.10, 08:36:
казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:
Холестерол?
Нямаш причина за такова притеснение.
Mай в този форум само ние двамата мислим така :)
Поне още 3ма има , който мислим така .Това с холестерола беше многократно отхвърляно , да не говорим че в жълтъка са всички полезни съставки на яйцето
21.08.10
08:31
#9
казано от Wrestling_pro на 20.08.10, 15:45:
казано от Miro Gi4ev на 19.08.10, 04:02:
казано от Кольо Пияндето на 18.08.10, 08:36:
казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:
Холестерол?
Нямаш причина за такова притеснение.
Mай в този форум само ние двамата мислим така :)
Поне още 3ма има , който мислим така .Това с холестерола беше многократно отхвърляно , да не говорим че в жълтъка са всички полезни съставки на яйцето
Eeee радвам се че има още съмишленици, но все още сме малцинство :)
Защитниците на суровите яйца препоръчват, за да не се притеснявате, преди да бутнете яйцата в блендера да ги пуснете за минута във вряща вода.Това убивало бактериите ли,не знам какво точно (мързеше ме да чета), но смятам и аз да го пробвам скоро.Рохко яйце в блендера със сигурност ще стане на крем :) Може да сложа какао, стевия, кокос и още не знам какво.
Казвайте как го правите сега :)
Аз 5 яйца ги разбърквам сурови в купа и слагам малко натрошено сирене, после в микровълновата за 5-6 минути. :) На 3-тата минута малко разбърквам и пак слагам вътре да се повъртят още. :)
Мнението беше редактирано от didistyle на 01.09.10 17:24.
19.08.13
17:56
#13
Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.08.13 21:09.