Домашен протеинов шейк?

17.08.10
19:28

Значи мисля си да почна да си правя шейк у нас докъто събера парички за хубава пудра.
Та мисля да е нещо такова
4-5 белтъка отделям и в блендера+160 гр извара + лимонов сок много(да пресече яйцата) + кисело мляко.
Целя да има повече протеини от колкото въглехидрат.Кажете вашите мнения! :)
п.с чудя се дали белтъците да не са варени???

17.08.10
19:37

5 яйца = 1лв, + 0.60-0.70ст за изварата и млякото(ако приемем че слагаш две-три лъжици кисело мляко)... докарваме ги до 1.70-1.80
Примерна цена на протеин - 90-100лева за 70-80 дози
Можеш да направиш сметка кое ще ти излезе по-евтино. Кое ти изглежда по-вкусно?
Това което си го замислил с тоя лимонов сок ми звучи доста гадно. Ето ти една идея за междинно хранене:
Извара, цедено кисело мляко, белтъци, червена или зелена чушка. Всичко се смесва и се бърка до получаване на хомогенна смес

Мнението беше редактирано от Fallen на 17.08.10 19:38.

18.08.10
04:57

казано от fatrat на 17.08.10, 19:28:

Значи мисля си да почна да си правя шейк у нас докъто събера парички за хубава пудра.
Та мисля да е нещо такова
4-5 белтъка отделям и в блендера+160 гр извара + лимонов сок много(да пресече яйцата) + кисело мляко.
Целя да има повече протеини от колкото въглехидрат.Кажете вашите мнения! :)
п.с чудя се дали белтъците да не са варени???

A като нямаш парички защо махаш жълтъците, които съдържата почти половината протеин от яйцето?

18.08.10
07:51

казано от Miro Gi4ev на 18.08.10, 04:57:

казано от fatrat на 17.08.10, 19:28:

Значи мисля си да почна да си правя шейк у нас докъто събера парички за хубава пудра.
Та мисля да е нещо такова
4-5 белтъка отделям и в блендера+160 гр извара + лимонов сок много(да пресече яйцата) + кисело мляко.
Целя да има повече протеини от колкото въглехидрат.Кажете вашите мнения! :)
п.с чудя се дали белтъците да не са варени???

A като нямаш парички защо махаш жълтъците, които съдържата почти половината протеин от яйцето?

Холестерол?

казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:

Холестерол?

Нямаш причина за такова притеснение.

18.08.10
09:05

казано от Кольо Пияндето на 18.08.10, 08:36:

казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:

Холестерол?

Нямаш причина за такова притеснение.

Окейче.Мерси!
(ето ,че научих и нещо ново :D )

Да допълня - яйцата е по-добре да бъдат сварени.
От една страна - хигиена, от друга страна - по-висока усвояемост.

19.08.10
04:02

казано от Кольо Пияндето на 18.08.10, 08:36:

казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:

Холестерол?

Нямаш причина за такова притеснение.

Mай в този форум само ние двамата мислим така :)

20.08.10
15:45

казано от Miro Gi4ev на 19.08.10, 04:02:

казано от Кольо Пияндето на 18.08.10, 08:36:

казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:

Холестерол?

Нямаш причина за такова притеснение.

Mай в този форум само ние двамата мислим така :)

Поне още 3ма има , който мислим така .Това с холестерола беше многократно отхвърляно , да не говорим че в жълтъка са всички полезни съставки на яйцето

21.08.10
08:31

казано от Wrestling_pro на 20.08.10, 15:45:

казано от Miro Gi4ev на 19.08.10, 04:02:

казано от Кольо Пияндето на 18.08.10, 08:36:

казано от fatrat на 18.08.10, 07:51:

Холестерол?

Нямаш причина за такова притеснение.

Mай в този форум само ние двамата мислим така :)

Поне още 3ма има , който мислим така .Това с холестерола беше многократно отхвърляно , да не говорим че в жълтъка са всички полезни съставки на яйцето

Eeee радвам се че има още съмишленици, но все още сме малцинство :)

22.08.10
12:49

Бе то баш протеинов си стана. С извара мляко и яйца. :D

22.08.10
15:53

Защитниците на суровите яйца препоръчват, за да не се притеснявате, преди да бутнете яйцата в блендера да ги пуснете за минута във вряща вода.Това убивало бактериите ли,не знам какво точно (мързеше ме да чета), но смятам и аз да го пробвам скоро.Рохко яйце в блендера със сигурност ще стане на крем :) Може да сложа какао, стевия, кокос и още не знам какво.
Казвайте как го правите сега :)

01.09.10
17:23

Аз 5 яйца ги разбърквам сурови в купа и слагам малко натрошено сирене, после в микровълновата за 5-6 минути. :) На 3-тата минута малко разбърквам и пак слагам вътре да се повъртят още. :)

Мнението беше редактирано от didistyle на 01.09.10 17:24.

Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.08.13 21:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1