казано от Boby_ на 18.08.10, 07:13:
Не напълно - винаги е по-добре да се тренира погрешно, отколкото изобщо да не се тренира. Това е основна аксиома. :) Тренираш => имаш ползи и някакъв напредък. Но винаги може по-добре. :)
Човешките тела не са чак толкова различни, а възможните пътища към целта - толкова разнообразни, колкото много хора си мислят.
Аз пък мисля, че по-добре е да се тренира само ако имаш някакви цели и си ги гониш, защото ако го правиш само ей така няма нищо да постигнеш.
Съгласна съм обаче , че пътищата за достигане на целите са разнообразни.
А за повторенията, ами моите варират от 8 до 12, 15 и не мисля, че това е грешка поне на този етап и за целта, която в момента гоня ;).
казано от karpi на 18.08.10, 07:28:
Съгласна съм обаче , че пътищата за достигане на целите са разнообразни.
А за повторенията, ами моите варират от 8 до 12, 15 и не мисля, че това е грешка поне на този етап и за целта, която в момента гоня ;).
Ако някой твърди, че е открил абсолютната истина, то той е или мошеник, или глупак, а често и двете. :)
Щом ти върши работа и се чувстваш добре, не би могло да е грешка.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.08.10 08:21.
18.08.10
08:25
Хаха благодаря за добрите думи:)
след като повторенията са проблем ще направя сега тест с по малко повторения и ще видя как ми се отразява, тъй като ако си призная досега с многото повторения наистина тренирането не ми е било ефикасно ами накрая като се изморя “да мина номера”
След това ще кажа резултатите.
Аз съм в кетоза и вода пия повече от 4 литра на ден:) КАто бойелр съм. Но не е изкуствено пиене на вода ами задоволяване на нуждите и не е наливане. Само с витамините си по 3 пъти на ден имам 1,5 литра, отделно пия чайове и няма да спирам водата засега. Купих си л-карнитин (казаха ми течен по-добре и такъв и взех) и за фибрите някакви суруватки, трици ли са не ги знам как се превеждат (и транслейтора не ги определя)
С тях направих днес закуската малък мъфин от 1 яйце + трици + малко нашенско сирене 1 домат, 4 резъна шунка. чаййй
Днес е почивен ден от гледна точка физически натоварвания (отивам да уча че имам изпит).
:)
Здравей и от мен Дени и добре дошла.
Разгледах снимките ти и се присъединявам към коментара на Мария, наистина имаш много хубави женски пропорции.
Ще помагаме с каквото можем ти само имай воля и търпение...бавно, но славно :) Много малко ти трябва да изчисиш и ще изглеждаш пърфект!
Л-карнитина на коя фирма е?
Поздрави!
18.08.10
08:57
Здрасти,
Благодаря. Ами аз където ходя има само една фирма която снабдява магазина - (Met-RX) USA. Liquid L-Carnitine 1500 with Vitamin B5
MUSCULAR ENERGY FORMULA MET-Rx. Надявам се това да не е сметнато за реклама. Пия Липоична киселина на същата фирма 200мг пак оттам си я взех и нея.
И аз мисля че ако бавно и плавно станат нещата ще е по добре. Досега се преборих с това качване драстично от зимата то беше много фатално и от козметияна и от психологична гледна точка.
Благодаря за подкрепата:)
18.08.10
11:12
Към другарската дружба, която не може да прави повече от 8 повторения, считайки че е безсмисленно.
Тогава какъв е смисъла да правим суперсерия от две различни упражнения изпълнявани непосредствено едно след друго като за всяко по 8повторения = общо 16 повторения. Ами смисъла е че мускула ще се напомпа максимално като конкретно за суперсерията от различни ъгли, парещото напомпващо усещане при 16 повторения е едно, при 8 съвсем друго.
казано от Ангел Василев Тодоров на 18.08.10, 11:12:
Към другарската дружба, която не може да прави повече от 8 повторения, считайки че е безсмисленно.
Тогава какъв е смисъла да правим суперсерия от две различни упражнения изпълнявани непосредствено едно след друго като за всяко по 8повторения = общо 16 повторения. Ами смисъла е че мускула ще се напомпа максимално като конкретно за суперсерията от различни ъгли, парещото напомпващо усещане при 16 повторения е едно, при 8 съвсем друго.
Ти знаеш ли какво е суперсерия?!? :) Изглежда идея си нямаш. В тесния смисъл суперсерията натоварва два АНТАГОНИСТОЧНО разположени мускула, а в по-широкия - два различни, но в НИКАКЪВ случай синергисти.
Ако правиш две последователни серии за една и съща мускулна група, това не е никаква суперсерия, а просто една единствена с по-голям брой повторения, от което наистина няма никакъв смисъл.
При суперсериите се разчита на това, че докато единият мускул се натоварва, антагонистът му почива. Така се постига съвсем прилична интензивност, макар че лично аз смятам суперсериите за излишни, освен в период на застой, когато целта е да се промени нещо, за да се стресира мускулът.
Ангеле, не знам какъв опит имаш в залата, не знам също и какво и колко си чел и учил (а и не ме вълнува ни най-малко), но е очевидно, че не си достатъчно навътре в материята, за да даваш съвети - дори не си в състояние да се аргументираш адекватно.
18.08.10
13:17
Е има някви пичове като Христомир Христов които правят суперсерия флайс и кофички (гледах го в някво филмче негово). Правят се и за една и съща мускулна група суперсерии.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 18.08.10 13:20.
казано от everytime we touch на 18.08.10, 13:17:
Е има някви пичове като Христомир Христов които правят суперсерия флайс и кофички (гледах го в някво филмче негово). Правят се и за една и съща мускулна група суперсерии.
Христомир Христов не е най-удачният пример - той е професионалист. Малко (за да не кажа николко) от хората в този форум могат да се сравняват с храненето, добавките (включително и онези, “специалните”), тренировките, възстановяването и генетиката му.
Идеята тук е друга - с каква цел се правят тези повторения? Какво се постига с 10-12 повторения, които не се правят при максимална интензивност? Защо да се правят нещата по-слабо ефективно, когато може да се правят по-ефективно?
Освен психологическата полза от по-малкия брой повторения, голямото предимство на този подход е, че при серия с 4-6 повторения е много по-лесно човек да остане фокусиран и съсредоточен при всяко едно повторение, отколкото при такава с 10-12. Осъзнаването на факта, че серията ще бъде кратка и интензивна, позволява на трениращия да я направи с максимална интензивност, максимална мускулна контракция и максимална сила.
Голямата тежест е най-силният стимул за мускулен растеж, а за да се използва такава, повторенията не бива да бъдат повече от 6.
В крайна сметка целта на тренировките с тежест е в основата на всичко - ако тя НЕ е мускулен растеж, тогава мога да приема всякакъв брой повторения.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.08.10 13:27.
18.08.10
13:46
Е, че не бих тръгнал да правя такива суперсерии не бих, но просто информативно го подхръвлих, че съществува такова нещо като суперсерия за една и съща мускулна група противоположно на това което ти отговори на Ангел Василев Тодоров.
А за повторенията сме на едно мнение.
Мнението беше редактирано от huckleberry на 18.08.10 13:47.
казано от everytime we touch на 18.08.10, 13:46:
Е, че не бих тръгнал да правя такива суперсерии не бих, но просто информативно го подхръвлих, че съществува такова нещо като суперсерия за една и съща мускулна група противоположно на това което ти отговори на Ангел Василев Тодоров.
А за повторенията сме на едно мнение.
Той говори за суперсериите изобщо, а точното определение за суперсерия е именно това - две последователни серии за мускули-антагонисти без почивка между тях. :) Това, че има и други варианти и че някой ги прави, е отделен въпрос.
Както и да е, разбрахме се. :) Оспамихме дневника на момичето.
Разбира се, че има такива методи. Наричат се сложни или комбинирани серии, но повечето хора пак си им викат суперсерии.
Ефект от тях разбира се, има, както и от високия брой повторения. Не съм съгласен, че мускулите не растат с над 6-8 повторения. Напротив.
казано от Петко К на 18.08.10, 13:50:
Разбира се, че има такива методи. Наричат се сложни или комбинирани серии, но повечето хора пак си им викат суперсерии.
Ефект от тях разбира се, има, както и от високия брой повторения. Не съм съгласен, че мускулите не растат с над 6-8 повторения. Напротив.
Не казвам, че не растат. Твърдението ми е (а и не е само мое всъщност), че при равни други условия (генетика, пол, хранене, възстановяване) 6 повторения с висока интензивност предизвикват по-бърз мускулен растеж от 10 с по-ниска, тоест са по-ефективни. Трудно се постига мускулен обем без покачване на силата.
казано от EastEu-Superwoman на 18.08.10, 08:57:
Здрасти,
Благодаря. Ами аз където ходя има само една фирма която снабдява магазина - (Met-RX) USA. Liquid L-Carnitine 1500 with Vitamin B5
Леле, Met-Rx са страхотни.
Миналата година си бях взела протеин с вкус на банан. Беше невероятен/уникален/прекрасен ииии само хубави думи :P .
Мнението беше редактирано от maria на 18.08.10 16:20.
казано от Boby_ на 18.08.10, 13:02:
Ако правиш две последователни серии за една и съща мускулна група, това не е никаква суперсерия, а просто една единствена с по-голям брой повторения, от което наистина няма никакъв смисъл.
Тук не съм съгласна с теб. Това си е така наречената смесена серия (комбинация 2 упражнения за една мускулна група).
Идеята тук е ясна - увеличаваме времето, под което мускулът е в напрежение, с което се стимулира мускулна хипертрофия.
Много важно е просто да бъдат добре подбрани двете упражнения, за да се тренират различните зони на мускула.
В кое от това не виждаш смисъл? За мен има смисъл, защото по този начин се увеличава плътността на самата тренировка, както е и при стандартните суперсерии...
18.08.10
15:15
казано от Мария Никифорова на 18.08.10, 13:54:
казано от EastEu-Superwoman на 18.08.10, 08:57:
Здрасти,
Благодаря. Ами аз където ходя има само една фирма която снабдява магазина - (Met-RX) USA. Liquid L-Carnitine 1500 with Vitamin B5Леле, Met-Rx са страхотни.
Миналата година си бях взела прпотеин с вкус на банан. Беше невероятен/уникален/прекрасен ииии само хубави думи :P .
Супер значи :И не беше скъп 10 евро (за тукашния стандарт повече от добре:))
18.08.10
15:31
Боби виждам че си регистриран от преди пет години, рожденната ти дата също не е съвсем от скоро, почитания за което, но е жалко да се опитваш да обясниш нещо което не разбираш, по добре попитай, помисли, сравни това което си разбрал с друг, прецени дали информацията ти е адекватна и чак след това я предавай нататък.
Сега ще ти обясня какво е суперсерия за да не изпадаш друг път в подобна неловка ситуация.
Суперсерия е изпълняване на две или повече(забележи суперсерия не се прави само от две упражнения) различни упражнения непосредственно едно след друго.
Суперсерия е както две упражнения за мускулни групи антагонисти, така и две или повече упражнения за една мускулна група, както и две или повече упражнения за съвсем различни мускулни групи - пример: клек и пулоувър в суперсерия. Нещата май започнаха да се изясняват, не ми благодари затова участвам във форума.
Ключовото в суперсерията е че се изпълняват повече от едно различни упражнения без почивка между тях, това прави обикновенната серия в супер.
Странно е да не си чувал с оглед на стажа ти както отбелязах по горе за: суперсерия за бицепс - сгъване от стоеж с лост + последователно сгъване с дъмбели от седеж, суперсерия за трицепс - френско от лег + френско с дъмбел от стоеж + избутване на щанга с тесен хват, пример за суперсерия от три упражнения, суперсерия за гърди - лег преси + флайс, суперсерия за гръб - мечка + набирания, суперсерия за крака - напъди + бедрено разгъване, суперсерия за задно бедро - бедрено згъване + мъртва тяга с изпънати крака, суперсерия за прасец - от седеж с щанга на коленете + на смит машина от стоеж.
Това е една малка част от възможните упражнения и комбинации за суперсерии.
Суперсериите са много тежки и натоварващи затова не се изпълняват постоянно, а само в случаи на застой, препоръчвам да не се изпълняват системно повече от три седмици.
Ангеле, не виждам защо се опитваш да влезеш в терминологичен спор, който е завършил дори преди ти да се сетиш, че има такъв.
Петко каза достатъчно по въпроса:
казано от Петко К на 18.08.10, 13:50:
Разбира се, че има такива методи. Наричат се сложни или комбинирани серии, но повечето хора пак си им викат суперсерии...
Вместо да обяснявам отново, ще добавя към втората част на изречението “повечето незапознати с материята хора”, макар че това се подразбира.
Изместването на темата показва липса на аргументи. Ако искаш да си говорим за броя на повторенията като фактор, определящ ефективността на мускулната хипертрофия, заповядай. Ако не, не ми губи времето с глупостите си.
Извинявай, че ще съм толкова прям, но, защо по-дяволите си на Аткинсово диета?!?! Защо се опитваш да си съсипеш хубавото и женствено тяло?
Кардио всеки ден, Аткинсон и Л-Карнитин? Ти въобще имаш ли енергия да ходиш? Зарежи малоумния Аткинс. Сега ти е времето да живееш. Как си представяш да имаш достатъчно енергия с Аткинс, кардио, л-карнитин, секс, училище и дискотеки? Започни да си ядеш хубава храна, даваща ти всичко, което тялото ти има нужда - протеини, въглехидрати, мазнини. Разгледай дневниците на другите представителки на твоят пол и ще получиш горе-долу ясна представа. Процеса на адаптация на организма, да разгражда мазнините, вместо въглехидратите, за да си получава необходимата енергия при Аткинсонова диета трае между пет и шест месеца при различните хора. Но никога няма да разбера, защо ще си мъчиш организма да разгражда мазнините за енергия, вместо толкова по-лесните въглехидрати. Отделно Аткинсоновата диета е ужасно скъпа в сравнение с нормалното, разнообразно хранене. Пръскаш пари на вятъра. Можеш да пътуваш с парите, които ще спестиш, като разкараш Аткинсон. Имаш страхотни самолетни връзки от Холандия за целият свят.
Направи си, или помоли другите момичета да ти помогнат, една хубава три-дневна програма от кръгови тренировки с базови упражнения за цялото тяло. Ще гориш три пъти повече калории при изпълнението на тези упражнения, отколкото за цял месец тичане и в същото време ще стягаш мускулатурата. Прави програмата поне два месеца. Целта на тези кръгови тренировки е да ти помогне на нервната система да свикне с новият вид натоварване на тялото. Разкарай това кардио всеки ден. Ако толкова ти се тича, прави го Събота или Неделя с музика и просто за удоволствие.
Не прави грешката на всички начинаещи да започват директно със сплит и по една мускулна група всеки ден. Има време за сплитове и суперсерии и специализации и прочие. След като приключиш цикъла от кръгови тренировки, можеш да си разделиш тялото на горна и долна част и да тренираш четири пъти в седмицата: Понеделник и Четвъртък - Горна част. Вторник и Петък - Долна част. Това общо прави две кръгови тренировки за седмица. След като приключиш и този цикъл, вече можеш да минеш на трениране по веднъж на мускулна група, защото тялото ти ще се е адаптирало към новият вид стрес и спокойно можеш да прилагаш по-голямо напрежение върху отделните мускулни групи.
Какви са тия тестостерони? Трябва да се въведе тест за обща грамотност при регистрация в този форум. Тук се дискутира здравето на потребителите, той предлага тестостерон на 20 годишно момиче....
18.08.10
16:28
Сложни, комбинирани, смесени, супер серии, най общото понятие е суперсерии и то покровителства останалите, така че когато става въпрос за подобни серии най-правилно е да използваме понятието суперсерии, останалите понятия като комбинирани, сложни и смесени са подвидове на общото понятие суперсерия.
Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 18.08.10 16:30.
Дени, извинявам се от името на всички спамещи дневника ти...
Към TO ALL - дайте да спрем да спамим дневника на момичето, има си СПАМ тема за тази работа!
казано от Ангел Василев Тодоров на 18.08.10, 16:28:
Сложни, комбинирани, смесени, супер серии, най общото понятие е суперсерии и то покровителства останалите, така че когато става въпрос за подобни серии най-правилно е да използваме понятието суперсерии, останалите понятия като комбинирани, сложни и смесени са подвидове на общото понятие суперсерия.
Изместваш темата, защото не ти изнася. Излагам тезата си за последен път, защото спорът е безпредметен, а и не му е тук мястото.
Както комбинираните, така и суперсериите работят, защото се използват за кратко, а почти всяка промяна води до краткотраен прогрес заради стреса върху мускулите. Това е и идеята им. Примерът с тях няма доказателствена стойност в дискусията за броя повторения.
Казано най-кратко, НЕЩО > НИЩО. Това обаче далеч не означава, че няма по-добър начин, а именно по-кратките и интензивни серии с 4-6 повторения. Естествено, това не дава застраховка срещу застой, така че не е абсолютната панацея.
Пояснявам, че говорим за непрофесионални спортисти - някои от професионалистите използват хиперобемни тренировки, които водят до други механизми на хипертрофия.
казано от libra на 18.08.10, 16:48:
Дени, извинявам се от името на всички спамещи дневника ти...
Към TO ALL - дайте да спрем да спамим дневника на момичето, има си СПАМ тема за тази работа!
И аз се извинявам. Повече няма да храня трола.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.08.10 16:51.
19.08.10
15:25
След критиките относно храненето ми по програмата на Аткинс , и след като успях да се разболея със синузит реших да обогатя малко храната на въглехидрати чрез въвеждането на фибри(трици).
Сутринта закусих в 7:30 ч - 2 яйца със зелена салата(300грама), половин домат, 90 грама бекон + зелен чай
10:00 - мъфин от трици (3 супени лъжици трици + 1 яйце + половин лъжица фъстъчено масло + половин лъжица брашно)
Обяд 13:00 Зелена салата с малко майонеза(Без добавени захари) (200грама) + 120 грама рибно филе (пангас)
Следобедна закуска : лъжица фъстъчено масло + лъжица трици в 100мл квак
Вечеря: 300г Зелена Салата с риба тон (на салатите не добавям никога сол или олио или зехтин вместо това си слагам малко майонеза (Аткинс я подкрепят като цяло но ако трябва да я махам?
Въпрос: Сега не мога да тренирам но до 2-3 дена като се възстановя и почна тренирвките такава ли би трябвало да е храната ми?
Относно фитнеса: Момчето във фитнеса също ми каза че е по добре да тренирам всичко по малко вместо наблягане на определена група мускули в определен ден.
Програмата ще си я получа в понеделник и ще пиша. Засега се мъча да оздравея;(
П.С - И въпреки въведените въглехидрати съм още в кетоза? Това нормално ли е? те станаха повече от 30г за деня
Фибрите се вадят от сумата на въглехидратите, защото не се усвояват от организма. Как разбираш, че с в кетоза? Ketostix ли имаш?
30гр въглехидрати? :) Това са пет усмивки и едно протягане :) И какви са тези трици? Ти да не си кокошка? Яж си ориз и картофи. Живееш в среда с много висока влажност и високо атмосферно налягане. Това е предпоставка за увеличен разход на енергия на организма -> трябва ти енергия. Да не говорим, че си болна в момента. Чай с лимон и мед задължително, ама твоят Аткинс сигурно ще те разстреля, ако си помислиш за мед :)
19.08.10
16:04
Относно кетозата - кето стикс ползвам да.
Относно ориз и картофи не са ми сред любимите. Само пържени картофи.
Може би броколи, моркови , карфиол? МНОГО ОБИЧАМ БОБ:)?
А за чая с мед - тука няма хубав мед;( Верно е че е влажно. Нямам търпение да се прибера за 2 седмици да подишам замърсеният ни но не 98процента влажен въздух:)И все пак проблеми с енергията наистина нямам- като смених режима на хранене и трениране всичко се промени.
Броколи, карфиол, спанак, зелен боб, гъби и салати няма да ти попречат на режима.
Пиле шарено какви са тези 30гр въглехидрати....те са си направо нищожни.
Какво ще кажеш тогава за овесеки ЯДКИ /не ТРИЦИ...тези трици изобщо ги забрави/, кафяв ориз, плодове?
И още едно питане...защо не слагаш зехтин на салатите?! Дори няма да дочакам отговора ти, а ще ти кажа - почни да слагаш.
Мнението беше редактирано от libra на 19.08.10 19:56.
20.08.10
10:49
;
Мнението беше редактирано от EastEu-Superwoman на 07.01.11 14:32.
21.08.10
20:56
според мен по добре зарежи тази диета и се съсредоточи към някоя диета като например така наречената зона 40% 40% 20% и с един доста добър режим ще имаш много по добри резултати от колкото диетата на Аткинс.Препоръчвам ти също и книгата на Том Венуто БФФМ гарантиран успех за хора с малки или постепенни цели и най вече здравословен начин на живот
казано от EastEu-Superwoman на 20.08.10, 10:49:
:) Еее триците какво им има бe
Нямат хранителни стойности - това е обелката на овеса.
казано от amistad на 19.08.10, 15:42:
30гр въглехидрати? :) Това са пет усмивки и едно протягане :) И какви са тези трици? Ти да не си кокошка? Яж си ориз и картофи. Живееш в среда с много висока влажност и високо атмосферно налягане. Това е предпоставка за увеличен разход на енергия на организма -> трябва ти енергия. Да не говорим, че си болна в момента. Чай с лимон и мед задължително, ама твоят Аткинс сигурно ще те разстреля, ако си помислиш за мед :)
Напълно съм съгласна с теб amistad!
Дени мила наистина, за да бъдеш пълноценна в тая влажност и мрачност, трябва да ядеш въглехидрати.
След време ще го разбереш.
От къде си взимаш тази майонеза без добавена захар? На мен всичките майонези тук ми сладнеят та ми е чудно къде си я намерала.
Според мен не е добър вариант да се яде майонеза в процес на сваляне. Много по-добре ще е ако си овкусяваш салатите със зехтин.
Триците наистина са булшит само уголемяват размера на изпражненията.