18.08.10
06:09
Ще можете ли да ми кажете упражнения за повишаване на отскока
18.08.10
11:49
Скачай с тежести прикрепени към краката, също може и с ластици които оказват съпротивление.
И много практика, единственият начин да станеш добър в нещо е да правиш многократно нещото.
Air Alert е добра програма наистина и помага.Това с тежестите на глезените също помага,но освен,че помага има и вероятност да си прецакаш колената.С тежки клякания и прасец на смит машина също се подобрява отскока :).
Мнението беше редактирано от D3Co на 18.08.10 14:27.
Даже е препоръчително.Тренирай и не се притеснявай даже ще има по-бърз резултат.Успех :)
казано от Spider2 на 18.08.10, 14:27:
Даже е препоръчително.Тренирай и не се притеснявай даже ще има по-бърз резултат.Успех :)
Много благодаря на всички,които ми помогнаха
18.08.10
16:36
Ей брат значи слагаш си щангата на вратъ като за клякане и започваш клякаш и при изправянето на горе отскачаш доста помага.
18.08.10
16:41
казано от KiUpAr4eTo на 18.08.10, 16:36:
Ей брат значи слагаш си щангата на вратъ като за клякане и започваш клякаш и при изправянето на горе отскачаш доста помага.
ако искаш да не скачаш няколко месеца - пробвай го...
Защо му даваш подобни съвети? Имаш ли капка разум? според теб ще си нареди 60-100 кг на щангата и с тях ще скача?
18.08.10
19:54
казано от johny_trevata на 18.08.10, 16:41:
казано от KiUpAr4eTo на 18.08.10, 16:36:
ако искаш да не скачаш няколко месеца - пробвай го...
Защо му даваш подобни съвети? Имаш ли капка разум? според теб ще си нареди 60-100 кг на щангата и с тях ще скача?
Значи тои ако е умен няма да сложи 60-100 кг някъде с около 20-25 кг зависи с колко може доста помага тва.Още когато бях джудис го правех и доста повече скачах след това.
18.08.10
19:56
Тежестта за скачането се движи някъде в границите на 20-25% от макса. Все пак зависи и от броя повторения, докъде се кляка преди отскока, приземяването...
18.08.10
20:29
ами аз никога не съм си правил “скоци” с щангата на раменете, но по начина по който обясни, все едно си нарежда за клек и като си направи клека после отскок..
Извинявай, че така те нападнах, но представи си, че си той си нареди щангата като за клек и почне да прави отскоци? само си помисли какво би станало... :D
18.08.10
20:41
Еи човек казах с малка тежест...
Тва е много рисковано, ще ти отскокне щангата повече отколкото трябва няма да я хванеш и като те излумпат 20 кт на главата .... Правиш отскоци редовно, тренираш на стълби, жабешки отскок пред две или три стълби - през колкото можеш правиш отскоци от място и още доста начинии .... :)
Кажи за какъв спорт ти трябват -волейбол или баскетбол?Като за начало скачай правилно в зависимост от спорта,но скачаи с цялото тяло-с мах в ръцете и експлозивно отскачане с целите крака,дори и с палците на краката използвай за завършен отскок.Аз тренирам волейбол и от опит ще ти кажа да правиш напади с отскок като редуваш краката (нещо като ножица),като се тремиш да натоварваш винаги предния крак предния крак , а задния само като опора да го ползваш.Аз го правя това с 30 кг,ско си малко по-силен в краката може да проваш с 40кг,но повече не е мн препоръчително.За скачането на въже може да пробваш 2 варианта -с тежести или като скочиш да превъртиш въжето 2 или повече пъти,което ти развива това да задържаш повече във въздуха.За експлозивност има плиометрични упражнения,които честно казано немога и затова няма да се опитам да обесня,но също помагат.Тренера ми е казвал че плиометри упрж е когато мускула извърши движение което е с голяма амплитуда и рязко съкрати използвания мускул.Напримет да скочиш от стол и в момента на приземяване направиш стойка за скок(свити крака,не повече от това бедрата да са успоредни на земята,и ръце назад готови за мах) и отскочиш максимално.В момента се сещам само за тези упражнения доста ми доразвиват оскока,но всичко което правиш за крака било то от кардио (тичане) до силови тренировки(клекове напади) също помагат.
Мнението беше редактирано от Fan92 на 19.08.10 20:00.
казано от Fan92 на 19.08.10, 19:51:
Кажи за какъв спорт ти трябват -волейбол или баскетбол?Като за начало скачай правилно в зависимост от спорта,но скачаи с цялото тяло-с мах в ръцете и експлозивно отскачане с целите крака,дори и с палците на краката използвай за завършен отскок.Аз тренирам волейбол и от опит ще ти кажа да правиш напади с отскок като редуваш краката (нещо като ножица),като се тремиш да натоварваш винаги предния крак предния крак , а задния само като опора да го ползваш.Аз го правя това с 30 кг,ско си малко по-силен в краката може да проваш с 40кг,но повече не е мн препоръчително.За скачането на въже може да пробваш 2 варианта -с тежести или като скочиш да превъртиш въжето 2 или повече пъти,което ти развива това да задържаш повече във въздуха.За експлозивност има плиометрични упражнения,които честно казано немога и затова няма да се опитам да обесня,но също помагат.Тренера ми е казвал че плиометри упрж е когато мускула извърши движение което е с голяма амплитуда и рязко съкрати използвания мускул.Напримет да скочиш от стол и в момента на приземяване направиш стойка за скок(свити крака,не повече от това бедрата да са успоредни на земята,и ръце назад готови за мах) и отскочиш максимално.В момента се сещам само за тези упражнения доста ми доразвиват оскока,но всичко което правиш за крака било то от кардио (тичане) до силови тренировки(клекове напади) също помагат.
Аз тренирам волейбол