18.08.10
12:40
Хилоу, въпросът ми е следният: как да изолирам максимално участието на раменете при лег ? От това, което съм чувал се спрях на следните варианти : стесняване на хвата до малко по-широк от раменен ; метод на предварителното изморяване (не знам дали точно така се казва, някой ако може да обясни по-подробно) и вариант три е скъсена амплитуда без заключване на лактите в горно положение.
Моля за мнения и препоръки :)
казано от korpusito на 18.08.10, 12:40:
Хилоу, въпросът ми е следният: как да изолирам максимално участието на раменете при лег ?
Конкретно по този въпрос - дъмбели.
Сега като искаш да изолираш има изолиращи упражнениа бутането от лег не е такова такаче няма нужда да тьрсиш под вола теле.
Това е многоставно упражнения,няма как да изолираш раменете.А с предварителната умора е доста рисковано при упражнения като лега,които са базови и изскват доста сила и координация на няколко стави.
18.08.10
21:49
И ти ли като Сашо ше се правиш на хироу? :Д
18.08.10
21:59
Въпрса ти е леко глупав.Това е Базово упражнение едно от Светата троица.Би трябвало да знаеш какво е базово упржанение.Все едно да питам как при клековете да изолирам повече адукторите.Щом искаш да си къртиш рамото прави си раменна преса и там още някое си избери след гърдите :)
казано от anonymous на 18.08.10, 21:49:
И ти ли като Сашо ше се правиш на хироу? :Д
Той Сашо си е хироу :))
Няма начин да изолираш рамото иначе, ако те боли търси защо те боли, а не как да не те боли :)
Denis22 - той иска рамото да НЕ участва в движението, или поне да не се товари много, ти май си разбрал обратното :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 18.08.10 22:02.
От известно време ползвам техниката на пауърлифтърите - засега виждам само ползи... Много добро натоварване усещам точно където искам - в гърдите. Ако не си пробвал те съветвам да опиташ. Малко ми паднаха работните кг, но все още я заучавам. Ето и клип: Дейв Тейт за техниката от лег ...
Пиши как ти се е отразило. ;)
Едит:
@ Денис22 Всичко изглежда много просто, но като се замислиш всяко едно упражнение трябва максимално да се пригоди към биомеханиката на човек за максимални резултати с минимални поражения (износени стави, скъсани мускули и т.н.)...
На пръв поглед нищо трудно - вадиш от стойката, пускаш до гърди и вдигаш, а всъщност си има “чалъми”... Ама стига съм давал акъли, като и на мен не ми стига. :)
Мнението беше редактирано от Madman_ на 18.08.10 22:12.
18.08.10
22:09
Извинявам се ако наистина има това в предвид,но и дори това да има в предвид не виждам как ще стане все пак го играе ролята на синергист.
19.08.10
04:17
казано от korpusito на 18.08.10, 12:40:
Хилоу, въпросът ми е следният: как да изолирам максимално участието на раменете при лег ? От това, което съм чувал се спрях на следните варианти : стесняване на хвата до малко по-широк от раменен ; метод на предварителното изморяване (не знам дали точно така се казва, някой ако може да обясни по-подробно) и вариант три е скъсена амплитуда без заключване на лактите в горно положение.
Моля за мнения и препоръки :)
Последното работи най-добре
Вие ме взехте за мезе :D Знам, че няма как да изолирам рамото, търся да минимизирам ролята му просто. В следващите няколко тренировки ще опитам гилотината, пауърлифтърския лег и скъсената амплитуда и ще дам мнение. Мерси на всички за препоръките :)
Мнението беше редактирано от korpusito на 19.08.10 06:14.
Ми според мен със скъсена амплитуда няма да те товари толкова в рамото.Аз пускам щангата до гърдите и усещам голямо напрежение в рамото.Пробвай, па дано стане
казано от martinski на 19.08.10, 06:48:
Ми според мен със скъсена амплитуда няма да те товари толкова в рамото.Аз пускам щангата до гърдите и усещам голямо напрежение в рамото.Пробвай, па дано стане
То аз пак ще спускам до гърдите, идеята е да не заключвам лактите горе ;)
А ако се извиваш като змия, смисъл дигаш кръста колкото се може по-нагоре, а рамената ги дърпаш назад, аз така правя, когато се наложи да тренирам рамо и гърди.
19.08.10
09:06
Лифтърския лег не е най-оптималното за помпане на гърдите. Билдърския лег върши по-добра работа.
Като не заклучваш лактите според мен намаляваш ролята на трицепса но предно рамо се товари по сьщиа начин.На гилотината няма да участват стабилизиращите мускули което пак не променя много картинката.Успех всепак :)
Значително намалих натоварването в раменете, когато започнах да прибирам плешките една към друга и съответно раменете назад и надолу.Когато правя лег гледам гърдите да са максимално изпъчени.
15.09.10
19:25
ако метода на изморяване е Флайс с дъмбели и след това лежанка като супер серии ... е чудесно !! просто раменете и трицепса отказват по бързо както се казваше в една статия за Х.И.Т. тренирането... ако заключиш лактите гърдите си почиват...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 15.09.10 19:26.
Намали тежестите дотолкова, че наистина да усещаш как работят мускулите на гърдите. Незаключването на лактите не е решение, защото ти пак можеш да си буташ с рамо и до незаключеното положение. Ако обаче имаш болежки в рамото, късата амплитуда е ОК. Пауърлифт е повече трицепс.
От всички неща които съм чел и гледал най много ми помогна ето този пич http://www.youtube.com/user/vicsnatural#p/u/8/wI45XAFWDoo Може да не е някаква различна техника която търсиш но пък с правилно изпълнение не виждам смисъл да се търси нещо различно. Може би твариш много килца и ти се разваля техника ?
бтв. Тоя човек е доста напред и всички останали упражнения са му супер добри и перфектно обяснени :)
Мнението беше редактирано от Manigga на 16.09.10 19:10.