19.08.10
17:16
Тренирам от 6 месеца в зала.178/85кгЦелта ми винаги е била ММ.Сега този месец нямам възможност и ще тренирам само един път седмично.Като тренировката я комбинирам с лостове.Гърдите са ми изоставаща група.В залата ще тренирам гърди и малко рамо а другите 2 тренировки ще са ми на лостове.И май ще се получи нещо като специализация за гърди.За крака не говорете.
Понеделник-Гърди,рамо Сряда-гръб Петък-ръце
1.горен лег-4по8 1.набиране широк надхват-5по8 1кофички-5по8
2.лег4по8 2.набиране широк неутрален хват 5по8 2.тесни лицеви 5по8
3.флайс-4по8 3.войнишко набиране-5по8 3.набиране тесен подхват-5по8
4.раменни преси-4по8 4.набиране тесен надхват-5по8 4набиране тесен неутрален хват-5по8
5.разваряне-4по8
6-трапец-4по15
Добра ли е прогтрамата.Храната е като за маса.
19.08.10
17:55
Сряда сложи ръцете, пък Петък - гръб.
Ами то няма да се пада винаги пон сряда и петък ами ще е пон.,ср.,пет.,неделя,вторник и май няма значение.
19.08.10
19:58
А какво представлява това войнишко набиране?
20.08.10
07:42
казано от KiUpAr4eTo на 19.08.10, 19:58:
А какво представлява това войнишко набиране?
x2
20.08.10
16:54
войнишкото набиране е раменен подхват ;)
Ами какво да кажем, тренировка като тренировка. Интересно само защо всичко е в 5х8? И колко са ти трудни тия серии и повторения?
Имай предвид, че при ръцете натоварваш пак гръб и гърди, а бицепса и трицепса се натоварват още веднъж при гърдите и гърба, а и самите тренировки за гръб и гърди са доста обемни (гръб - 20 серии плюс още 10 серии набиране при ръцете, общо 30 серии)
Пробвай, все пак е само един месец,
Ами аз като правих гръб в залата правех по 20 серии.И сега за това.Обаче упражненията в залата бяха много по тежки-мечка,тяга чукчета, така че тренировката на лоста ся ми се получава по-лека.Повторенията са 8 защото толкова мога,което е добре защото работя за маса.Пък аз като качвам мускол гледам и задължително да качвам и малко мазно,защото така ми се запазват повторенията на лоста и колкото и сила да качва продължавам да работя за маса.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 20.08.10 18:32.
много набирания .... ако не са ти проблем - прави си ги. лично аз, ако трябва да направя 20 серии набирания, сигурно ще ги правя 2 часа. в залата упражненията ги правиш по толкова серии, но в повечето случаи са по-изолирани и не уморяват чак толкова. имам съмнение, че на бицепса ще му вземеш ъкъла - след 160 набирания .... + още малко след само един ден почивка ...
21.08.10
09:06
казано от FRANKO1 на 21.08.10, 05:18:
много набирания .... ако не са ти проблем - прави си ги. лично аз, ако трябва да направя 20 серии набирания, сигурно ще ги правя 2 часа. в залата упражненията ги правиш по толкова серии, но в повечето случаи са по-изолирани и не уморяват чак толкова. имам съмнение, че на бицепса ще му вземеш ъкъла - след 160 набирания .... + още малко след само един ден почивка ...
x2(виж бицепсите на гиманстиците)
21.08.10
09:20
Бицепсите на гимнастиците не са направени само от набирания. Може да се набираш 30 пъти и пак да ти е слаб бицепсът за техните упражнения от най-ниското ниво.
По програмата: долна част не виждам да правиш, но си казал да не коментираме това. Обаче нещо и средна част няма...
Аз бих сложил рамото в нас или на лостовете. По-добро упражнение за рамо от стойката на ръце няма. На набиранията не бих фиксирал бройка, но може и 5х8, само че в този случай ще променям темпото, така че 8-мото повторение да е последното (или почти последното, не те знам колко често работиш до отказ). В зависимост от дължината на ръцете ти и къде как си с масата бих променил програмата така, че в залата да се тренират изоставащите. Ако си що-годе симетричен щях или да сложа ръцете в понеделник в залата, или тогава да е хоризонтално бутане и дърпане (при условието, че си забранил да се говори за краката).
И един съвет: излез от ограничението, което си поставяме за лостовете. Билдерите си мислим, че там може да се правят само набирания и кофички. Ако някой лаик гледа състезание по трибой ще си мисли, че във фитнес залата само се кляка, дърпа тяга и има лежанка. Обаче във фитнес залата може да правиш и много други упражнения, нали? Е, същото е с лостовете и упражненията със собствено тяло като цяло.
Крака не тренирам защото бедрото ми е 63см и ми се струва голямо за 85кг студени 42ръка и 120 гръдна 90талия и 100задник.Не тренирам като акробат на лостовете с разните нестандартни упражнения , защото се считам за по тромав човек.Всяка от сериите ми в тренировката е до отказ затва в първите серии понякога правя по 10 повторения,а в последните падам до 6.Но винаги правя до отказ.Гърди и рамо реших да тренирам в залата защото според мен това ми е най-зле.Като цяло масата ми е концентрирана в краката и гърба.От общо 6 месеца в залата крака съм транирал 3месеца.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 21.08.10 16:50.
21.08.10
17:04
Или си дьомбел, или имаш добра генетика на краката. Не ги заебавай!
Еми то е хубаво да имаш добър ген в краката и лисно да ги правиш обаче нали трябва симетрия.Като са нелея още в горната част ще поклякам малко и готово.
22.08.10
07:36
казано от anonymous на 21.08.10, 17:04:
Или си дьомбел, или имаш добра генетика на краката. Не ги заебавай!
Aбе стига с тая генетика и аз имам страхотна на краката но знаеш ли на мускула колко обработка му трябва да изглежда красив?
Той утре ще каже няма изобщо да тренирам и пак ще го подкрепите!
Краката са 50% от тялото, ако не ти пука за 50% от тялото ти най-вероятно скоро няма да ти пука изобщо и за другите 50…
22.08.10
12:15
Последното изречение от поста ми прочете ли го?
23.08.10
07:57
казано от anonymous на 22.08.10, 12:15:
Последното изречение от поста ми прочете ли го?
Oп сори
25.08.10
10:18
за крака мже и само да се мине с клекове ,защото те си дават мн силен резултат и не са като за цялостна тренировка
26.08.10
05:07
казано от Martin Iliev на 25.08.10, 10:18:
за крака мже и само да се мине с клекове ,защото те си дават мн силен резултат и не са като за цялостна тренировка
Стига бе хора! Стига с тия генетични крака.