Силата!!!

Прескочи до:

05.04.05
22:30

Аз съм 105 кг. и цъм190см висок. Тренирам ве4е трети месец с прекъсвания, имам известен напредък но проблема е че въпреки големия си ръст немога да “откъсна” зоря се на 40 кг на лежанката. Абе с две думи нямам сила. Обръщам се към вас за съвет какво да направя зада увлича постиженията си? Прави ми фпечатление също че се изморявам след 3-тата серия и започвам да свалям тежестите.
Благодаря предварително :lol:

05.04.05
22:34

Чак след третата? Аз се изморявам след първата ;) Това е нормално и не трябва да те притеснява.
Кажи като начало как тренираш, колко пъти седмично, с какви упражнения. Силата идва с тренировките, никой не се е родил силен. Сигурен ли си, че изпълняваш упражненията правилно? Би трябвало първите месеци да дръпнеш бързо на сила, понеже се подобрява нервно - мускулната координация.

05.04.05
22:40

Vasilev, интересно... от килограмите ти не личи да си кой знае колко мазен... :? 

Не се притеснявай, всичко идва с времето си, няма да усетиш как след време ще почнеш да джаскаш железата. Всеки минава по този път.

Все се сещам как преди години не мъчех да направя 1 пълна кофичка и все не успявах. :) Да не ти пука. НАправи си хубава програма, диета, спи като пич и всичко ще е ок.

Ако искаш можеш да взимаш някой общи хран. добавки. Разгледай темите и прецени. Но нямам в предвид протеини и амино или нещо по-сериозно, в началото не е препоръчително да стартираш с тях.

Поздрави и успех!

05.04.05
22:46

брей твойте мерки са почти като мойте :) иначе търпение и разнообразие му е майката пробвай с по малко да направиш колкото можеш повторения или с МАЛКО повече за 1 чиста единица(загряваи добре преди тва) . а за сила може да си вземеш и некоя добавка след време ако продължава застоя поразгледай форума има бая полезно инфо. нормално е да се изморяваш но да сваляш кила значи си почнал с доста първите серии

05.04.05
23:00

Човече не бои се постоянство , качествена храна , и сън му е маиката.Аз преди година и половина като отидох за пръв път на фитнес се зорих на 30 кила и всички ми се хилиха , а пък сега 88 кила ги мятам - прави си изводите.С твоите мерки , би трябвало да имаш голям потенциал , само трябва да се развиеш .

05.04.05
23:07

Ми какво да ви кажа ще карам наред вярно е несъм толкоз мазен имам тежък скелет (вероятно и други работи) :lol: досега вземах високобелтъчен протеин и Фат бърнер. До колкото разбрах засега нее необходимо. Изградил сам си хранителен режим и искам да попитам също за пълнозърнест хляб ДА или НЕ. Да наблегна ли на белтъците :!:  :?:  :!:

05.04.05
23:12

Аз несе боя ама много ми е чудно как така 100 и кусур килограмова двуметрова ламя като мене свалям до 30кила за 4 или 5 серия.Вярно несъм се иурнал да праскам големи тежести за6тото засега целта ми е да орелефявам не да трупам маса. Колкото до потенциала всеки ми го казва ама има време.

05.04.05
23:20

Висок си, и си едър. Дори и да си дебел, трябва да дигаш повечко. Мисля че знам какъв ти е проблема, и аз отначало бях нещо такова. Загрявах с лост-а и после 30 кг. и си викам, леле толкова ли съм слаб. На другата тренировка се “престраших” направо на 40, И МИ БЯХА ПЕРФЕКТНИ просто ме е било страх да сложа по голяма тежест. Правех 3 серии по 10 повторения. Така че не се притеснявай, престрашавай се по често. И ходи редовно.

05.04.05
23:22

Петко ами значи програмата ми е тридневна без крака.По принцип правя до 12 повторения загрявам със сравнително мако тежест и пия много вода по време на тренировка минимум 1литър.Това добре ли е :?:

Май ви затрупах с въпроси ма ко да се праи писна ми да говоря с някви си там измислени билдари дето само се надуват и така обясняват че.. абе тва е друга тема. Малко са тези които могат да ти дадат вещ савет затова се обръщам към вас :!:

05.04.05
23:29

верно бая въпроси завъди :lol: ще започна отзад напред за водата е мноо добре, за пълнозърнестия хляб-да ,белтъците са задължителни

05.04.05
23:35

[quote author=“Vasilev”]Петко ами значи програмата ми е тридневна без крака.По принцип правя до 12 повторения загрявам със сравнително мако тежест и пия много вода по време на тренировка минимум 1литър.Това добре ли е :?:

Май ви затрупах с въпроси ма ко да се праи писна ми да говоря с някви си там измислени билдари дето само се надуват и така обясняват че.. абе тва е друга тема. Малко са тези които могат да ти дадат вещ савет затова се обръщам към вас :!:

Наистина, прегледай други теми за програми и т.н. ОТ там ще научиш доста.

ЗА ВОДАТА. Аз те съветвам, не пий по време на тернировка. Това е грешка според мен. Аз пия с литрите наден. Но преди и след тренировка, по много. А повреме НИКОГА. Плюс това, може да се простудиш жестоко, не подценявай това.

05.04.05
23:42

Нормално е да пиеш по време на тренировка, ако ти се пие. Но не е задължително, т.е., няма нужда да се наливаш насила. Аз пия по няколко глътки почти след всяко упражнение, т.е., поне 3 - 4 пъти по време на тренировката, но литър със сигурност не ми се събира. Но просто ожаднявам и затова пия.
Според мен грешката ти е, че не си почнал с програмите за начинаещи, и също така, че не тренираш краката. 12 повторения са доста също така, смятам, че е време да минеш на по - малък брой. Пробвай следващия път с 45 кг да направиш 8 повторения, а по следващия път с 50 кг, поне 6 - 8 повторения. Опитвай се на всяка трениравка да качваш по 2.5 кг и да запазваш броя на повторенията между 6 и 8. Ако направиш 8 (в първата работна серия) - другия път качи 2.5 кг и пробвай пак 8. Ако направиш само 6, следващия път пак със същата тежест пробваш 8, и така. Тежестите трябва да се увеличават съзнателно, те сами няма как да се увеличат ;) А и не прави повече от 2 - 3 тежки серии на упражнение - 2 загряващи с лека тежест и 2 - 3 с работната тежест са достатъчни.

05.04.05
23:53

Петко К и аз почти след всяко упеажнение пия по една глътка защото просто ми пресъхва устата.Ще послу6ам съвета ти но едва ли 6те прасна 45 кг също така какжо има6 предви да загрявам сас по малко тежест конкретизирай. по принцип загрявам първо с махове без тежест и след това с като се пораздвижа слагам 30 и така правя около 15 и отгоре след това качвам на 40 и правя 10 после почвам да свалям.ЗАЩОТО ИЗДЪХВАМ БРАТ МИ :lol:  :lol:  :lol:

06.04.05
00:07

ами щом искаш а повишиш силата качвай веднага килата,няма какво да му мислиш,аз от всичките ти постове не разбрах много много за какво точно тренираш.Обаче старай се да вдигаш повечко,щом правиш  по 10 повторения с 30-40,с 50 ще успееш поне 4,даже и само в една серия да са,просто опитвай,без значение дали правиш само по две три.Ако целиш релеф,тогава го давай по-кроткосилата сама ще дойде,и се престрашавай както те съветват,и аз си вдигах с 40 кила,докато един ден не пробвах със 60,страх ме беше,ама стана,и сега си блъскам с 90 без никакви проблеми. Успех :!:

06.04.05
00:20

да,наистина пробвай с по-малко повторения и повече тежест,но намери някой сигурен да те пази
много хора само защото се чустват сигурни под щангата могат да вдигат така повече,включително и аз :wink:
не ги слушай тея че не трябва да пиеш вода-напротив трябва,а 1л е супер.даже може и повече ако чустваш че имаш нужда.
и хапвай стабилна след тренировка

06.04.05
00:23

10х за съветите о6те утре 6те пробвам да увелича килата.Добре че поне за краката нямам проблеми релефен сам като Светомир Андреев  :lol: ма тва е деуг вапрос ае пичове утре ако има нещо пак ще питам :lol:  :!:  :lol:

06.04.05
02:04

С тия 30 х 15 се изморяваш, това не е загрявка. Загрявка е примерно първата серия с лоста да направиш 8, после с 30 кг да направиш 6 повторения. Сложи след това директно 45, и ще видиш, че ще направиш минимум 8 повторения ;) Пробвай се да направиш 3 х 8 с 45 кг, после с 50 и така нататък.

SS

06.04.05
03:04

Здравей!

Моят съвет е да правиш една отделна силова тренировка, ако имаш възможност. Пример: Слагаш килограми които ще са ти 100% тежки. Да речем слагаш 60 килограма на лежанка. Викаш някой приятел зад теб и правиш 1-2 повторения. Човека зад теб не трябва да поема цялата тежест, а съвсем малко от нея. Можеш да пробваш така и с други упражнения. Гарантирам ти, че ще се покачи силата ти.

нк

06.04.05
09:07

[quote author=”Петко К”]С тия 30 х 15 се изморяваш, това не е загрявка. Загрявка е примерно първата серия с лоста да направиш 8, после с 30 кг да направиш 6 повторения. Сложи след това директно 45, и ще видиш, че ще направиш минимум 8 повторения ;) Пробвай се да направиш 3 х 8 с 45 кг, после с 50 и така нататък.

Петко , за мен точно това е загрявка.На лег имам 4 серии .Преди тях правя една 1x15 с 40 кила и 1x12 с 60 кила - това е загрявка и въобще не изморява.

06.04.05
09:10

[quote author=“master”][quote author=”Петко К”]С тия 30 х 15 се изморяваш, това не е загрявка. Загрявка е примерно първата серия с лоста да направиш 8, после с 30 кг да направиш 6 повторения. Сложи след това директно 45, и ще видиш, че ще направиш минимум 8 повторения ;) Пробвай се да направиш 3 х 8 с 45 кг, после с 50 и така нататък.

Петко , за мен точно това е загрявка.На лег имам 4 серии .Преди тях правя една 1x15 с 40 кила и 1x12 с 60 кила - това е загрявка и въобще не изморява.

ако базовите ти серии са с по 100кила може и да не те изморява,иначе по твоята програма пича трябва да почне с 20Х15

06.04.05
09:55

[quote author=“freakster”][quote author=“master”][quote author=”Петко К”]С тия 30 х 15 се изморяваш, това не е загрявка. Загрявка е примерно първата серия с лоста да направиш 8, после с 30 кг да направиш 6 повторения. Сложи след това директно 45, и ще видиш, че ще направиш минимум 8 повторения ;) Пробвай се да направиш 3 х 8 с 45 кг, после с 50 и така нататък.

ако базовите ти серии са с по 100кила може и да не те изморява,иначе по твоята програма пича трябва да почне с 20Х15

Базовите ми серии са с 88 кила , но иначе си прав че трябва да прави 1x15 с 20 кила за загрявка.

06.04.05
14:01

Аз в загряващите серии правя със същия брой повторения, като в работните. Така наистина загрявам, без да се изморявам. Няма смисъл да се правят много повторения в загряващите серии.

Абсолютно. В методика за сила няма за какво да загряваш с 50 повторения. Нито се търси напомпване с кръв, нито има ефект, само се увеличава кумулативната умора, която е много сериозна пречка пред силата.
Василев, а можеш ли да си опишеш по - подробно тренировъчна си програма? Защото така е трудно да ти се отговори.
В общи линии основната идея е: увеличаваш малко почивките между сериите, качваш тежестите и намаляваш повторенията.
А виж, болката понякога трябва да я игнорираш...
Просто се бори... На третия месец при под 110 кг и 1,87 височина - т.е. твоите параметри - вече наближавах 100-те на лежанката... Можеш и ти.

06.04.05
17:55

аве Звер ти ма уби бе данеби да ми 4ете6 мислите :o верно е има бая болка ама ако тръгна да се отказвам явно несъм за тука :lol: колкото до малкото повторения с по голяма тежест,които ми препоръчвате сички, абе нали за сваляне на кила се праят повече повторения сас по малки тежести.

06.04.05
17:59

[quote author=“Vasilev”]...абе нали за сваляне на кила се праят повече повторения сас по малки тежести.

Няма такова нещо ;) Свалянето на кила зависи от храненето.

06.04.05
18:00

тука знам какво ще ми отговорите че въпроса ми е бил за повишаване на силата не за програма за сваляне на килата.А относно по подробната програма тя е три дневна
1ден:
Гърди и бицепс
2ден:
дръб и трапец
3ден:
трицепс рамо и кардио или вело
4ден:
почивка
и отначало

06.04.05
18:04

сам самя изградил и според мен има ефект но ако весе пак нещо неви хареса кажете ще пробвам.
Проблема ми е само че нямам сила.

06.04.05
22:20

Тренираи по нашите препоръки и постепенно ще придобиеш сила - не става изведнъж.

П.С. Не пиши 2 поредни поста - против правилата на форума е !!!

06.04.05
23:31

[quote author=“Vasilev”]сам самя изградил и според мен има ефект но ако весе пак нещо неви хареса кажете ще пробвам.

Абе 2 нещо мога да ти кажа за програмата ти.

1) НЯкои хора смятат, че при бицепс-гърди трен. прекалено много се измаряш и не е качествена тренировката. Опитай да трампиш:
- гърди- ТРИЦЕПС
- Гръб- БИЦЕПС

Така може да ти е по-малка умората. Опитай. Макар, че според мен това дали ще ти е гръб-биц., гърди триц. или обратното, няма голямо значение на този етап/начинаещ/

2) Корем си прави. Това много много не ти дреме за сиалта, но според мен е супер важно. Ако човек не прави корем, все едно никъв фитнес не прави. /лично мнение/

п.п. Ядеш ли месо като хората?? Това е много важно, в него има и креатинец, който “доставя” и сила.
п.п.п. Виж какво съм ти казал за общи хран. добавки за стимулация. Ако не си разбрал още, фитнеса е в 80% хранене. Каквото и да правиш в залата, без да ядеш по точния начин, няма и с 5 кг да завишиш постиженията си.

Поздрави

07.04.05
02:07

Така с гърди-трицепс, гръб-бицепс е по-голяма вероятността да претренира, а той е още начинаещ и му е в кърпа вързано. Според мен е по-добре така:
Гърди и бицепс
почивка
гръб, трапец и трицепс
почивка
рамо, крака
почивка
почивка
Така хем ще тренира качествено, хем ще почива качествено.

07.04.05
09:29

[quote author=“Vasilev”]сам самя изградил и според мен има ефект но ако весе пак нещо неви хареса кажете ще пробвам.

Основният проблем е отсъствието на на тренировки а крака според мен. Иначе програма като програма.

Хм... Даваш ми сплита, а не програмата.
Сплитът ти е добър за маса и сила; тренират се несинергитично действащи мускулни групи; но къде са краката???
Без тях силата е наполовина.
Като не правиш клек, правиш ли мъртва тяга???
Намали броя на упражненията. Намали го за сметка на изолиращите упражения; и без това от тях при не съвсем оформени мускули няма голяма полза; увеличавай постепенно тежестите. Увеличавай ги всяка тренировка, с минималната стъпка - не знам колко е тя във вашата зала - дали 2 кг. или 2,5. Намали броя на повторенията и увеличи почивката между сериите.
Като стигнеш пределна тежест на дадено упражнение, с която вече трудно се справяш, намали тежестта на това упражнение за следващата тренировка с да кажем 15-20% и отново я увеличавай всеки път, на всяка тренировка, докато пак стигнеш до предела.
За болката можеш да ползваш аспирин в началото; но не прекалявай! Не го пий повече от седмица! Вреден е за стомашната лигавица и за кръвта; за смекчен ефект използвай ефвервесцентни таблетки, около половин час преди тренировка.
И преди всичко използвай волята си за борба с болката.
Що се отнася до релефа:
Сила и орелефяване едновременно не съществува като опция.
Орелефяването изисква отрицателен калориен баланс. За да може да се сваля.
Силата изисква свободна енергия, т.е. положителен калориен прием.
Според мен правилният им хронологичен ред е:
1. Правиш сила
2. Правиш релеф.
Може би с участието на определени медикаменти е възможно известно време да сваляш и да не губиш, че дори и да качваш сила. Когато спреш медикаментите обаче, ефектът от тях отмине и “се озовеш в по - долна категория”, силата ще намалее.
Задължително прави упражненията:
1. Лег
2. Клек
3. Тяга
Т. нар. базови упражнения. Силата се прави предимно не на машините.
Много внимавай за тов ада заучиш правилно пълната амплитуда на движението. Избягвай тренировки с преобладаващи частични повторения. Клекът е до долу, легът е до гърдите, тягата е от земята.
Това е. Поздрави.
Дано да съм ти бил поне малко от полза... Трибоец с тази методика може и да не станеш, но ефект определено трябва да постигнеш...

07.04.05
19:10

:lol:  :lol:  :lol: абе вие ме убихте засипахте ме със инфо :P .след всичко казано от вас разбрах най голямата си грешка не правих крака и не много често корем, върхо което както разбирам се крепи силата.Ще започна да увеличавам килата след всяка тренировка а относно комбинацията трицепс и гърди, вав началото започнах точно така но просто немога като правя гърди след това немога да правя трицепс защото веднага се схваща и немога да отлепя а като започна сас трицепс още по зле защото изпуснах листа инали се сещате какво щеше да стане ако нямаше никой до мене. Още сега ще взема аспирин защото вече трети ден немога да си движа ръцете.Стана въпрос и за месото, казахте че то има креатин предполагам става въпрос за телешко и агнешко а не за пилешки гърди тъй като до колкото знам вав червеното месо има не само креатин а и Л-карнетин, което вав моя случай е добре а може ли да вметна и един въпрос може ли да взема високобелтъчен протеин 90% 15 мин преди трен.

10х предварително.

07.04.05
23:36

Не е препоръчително да консумираш храна по-малко от 1 час преди трен. Абе направо ще те пребием със съвети... ама както да се прави, брутални сме тука...
:lol:
1) Дзвера ти е казал хубави работи. Счита се че сила се прави с тези 3 упражнения./тяга, лег, клек/ Заеми се с тях, ако искаш сила, а определено без нея не може. НАучи ги да ги правиш добре, че да не стане “играчка-плачка” :P
2) Това, че не правиш крака наистина не е добре. Трябва и тях да товариш. А корема не е хич важен за силата, но е важен за свалката :lol: .
3) НЕ ПРЕТРЕНИРАЙ! Да не се улееш. Както го каза това за ръцете... май претренираш яко. НЕ прави така, защото ще забавиш със месеци резултатите си. Ако тренираш по-умерено и постоянно, ще напреднеш 10 пъти по-бързо, отколкото ако се юрнеш сега и се скапеш.

Айде стига толкова съм дрънкал, че сприказки работа не се върши...

чао:)

08.04.05
09:32

tpd, хубавите работи ги каза Дзвера, аз бях кратичък  :lol:

08.04.05
18:49

[quote author=“Martin”]tpd, хубавите работи ги каза Дзвера, аз бях кратичък  :lol:

Ооо, Дзер, моите извинения, аватара ме обърка. :D

Поздрави

08.04.05
23:11

tpd научих още едно ново нещо, по принцип на всяка тренировка тренирам като за последно тоест на връщане за вкъщи се влача като умрял.Днеска например правих крака и след тована излизане от залата има едно стъпало и аз като стъпих краката ми се подгънаха и паднах на гъзъ си  :lol:  :lol:  :lol:  така тренирам че по време не трен от носа брадата ми и даже от веждите капе пот един път изчислих че изливам 700гр пот на тренировка щото се меря преди и след. И явно това ми е бил един от главните проблеми. 10х за по реден път

09.04.05
23:48

Не прекалявай пич не е в твой плюсhttp://smilies.sofrayt.com/sae/knockout.gif

Ако гониш силата, високата плътност на тренировката не е желателна. Прави почивки между сериите. И сериите да са само с големи тежести и малки повторения.
По въпроса за претренирането - не знам какво да кажа... Освен, че от теб не се очаква да правиш много повторения или 100 тона желязо на всяка тренировка. Но се очаква едва ли не веднъж всяка седмица поне на трите основни упражнения да правиш максове. Ако не и всеки ден да правиш максове. Или пък по няколко пъти на тренировка.
Та не знам кое е и кое не е претрениране. Но помисли върху тези неща.

10.04.05
21:55

След като вече разбрах че тябва да вмъкна и крака и корем вав трнировката ми каде да ги вмъкна кога е добре да се правят краката през кой ден
значи до тука тренировката беше
1.ден
Гърди бицепс
2.ден
гръб и трапец
3.ден
трицепс рамо и кардио
4.ден
почивка
каде да сложа крака и корем

10.04.05
22:24

сложи трицепса при гърба а краката ги прави с рамото и трапеца

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1