05.04.05
22:54
Ще помоля в тази тема тези, които са запознати с практическите изпити или учат в НСА да пишат. В тяхната интернет страница не е описано абсолютно нищо за това как ще протича един такъв изпит. Понеже сега съм 11клас и искам да знам дали има някаква възможност да попадна в този ВУЗ. Моля ви пишете каквато информация имате свързана с НСА. ( бих искал да знам дали тези професии са реални -> http://www.nsa.bg/bg/page,701 )
05.04.05
22:59
[quote author=“YODA”]офф: какво искаш там да учиш? (културизъм предполагам ама айде да питам)
Хах по-скоро се насочвам към кинтезитерапията и какво ще рече това “офф:” :?:
П.П Ако поустовете ще са с такава високомерност по-добре не пишете.
П.П. И не съм казал, че там ще уча или искам да попадна на всяка цена. Просто информативно се интересувам дали ще имам някакъв шанс в тази насока.
05.04.05
23:06
Не съм се обидил. Просто казвам, ако можеш да помогнеш с нещо по въпроса драсни няколко реда ако ли не по-добре не пиши. И в крайна сметка имаш ли някакво инфо или просто си пишеш?
Дичо и мен ми стана любопитно, сайта им не е обновен, но пък оттам си дръпни на .пдф миналогодишния им кандидатстудентски каталог, там са описани тея неща. Кинезитерапията мисля, че е с биология. Ама ако разбираш биология се хвани с чиста медицина, тва може и за после да го оставиш. Аз съм 12 клас и избора пред мен е доста по належащ. Никога не съм мислел сериозно за спортна академия, просто я оставих като любопитен краен вариант. Мислех за бадминтон или за тенис, практическите изпити може и да ги мина с малко зор, но квотата е малка и кат се изсипят едни профита от цялата страна и шанса ти отива.
Иначе мисля, че няма смисъл. Като спортен треньор може да се изкарват добри пари, но не всички имат този късмет. И при това има разни курсчета за треньори по незнам си кво, така, че и без академия може да се мине.
[quote author=“DichoN5”]Не съм се обидил. Просто казвам, ако можеш да помогнеш с нещо по въпроса драсни няколко реда ако ли не по-добре не пиши. И в крайна сметка имаш ли някакво инфо или просто си пишеш?
Не пиша без причина, имам информация за културизма, неслучайно те попитах, ама ти щом нещеш....
(кинези е едно от малкото неща където можеш да влезеш без да цакаш, приеми го като приятелски съвет, и го карай го по-спокойно)
05.04.05
23:56
[quote author=“YODA”]Не пиша без причина, имам информация за културизма, неслучайно те попитах, ама ти щом нещеш....
(кинези е едно от малкото неща където можеш да влезеш без да цакаш, приеми го като приятелски съвет, и го карай го по-спокойно)
За това направих тази тема, който знае нещо за НСА-то каквато и да е специалност да каже. Не съм казвал, че не искам информация за културизма - ако знаеш нещо и можеш да го споделиш с мен го напиши , ще съм ти много благодарен ( предполагам, че доста хора от форума ще сметнат това за полезна инфрмация, все пак щом влизаме в този форум значи се интересуваме или от фитнес или от боди-билдинг ).
П.П. Аз си го карам спокойно, незнам защо реши че съм неспокоен :roll:
Не бе щото нещо се засегна май и затова (може да е от стероидите :lol: бъзик)
Ами по принцип Емо повече знае ама:
Мисля че има кандидатстудентски курсове, част от изпита е позиране, ама трябва да си много здрав да изглеждаш културистично, абе като на състезание, бои, диети! Друга част от изпита е теорията която включва: анатомия, химия (тука имам предвид и нормалната и стероидите), знания за упражненията, желателно е да си се явил на поне едно състезание, ако си го и спечелил още по-хубаво, иначе май си има и един смешен тест по б.ез и литература! Трябва да проверя какво още имаше. Ако намеря ще постна, ако съм объркал нещо или същото го има на сайта на НСА извинявайте (не съм им отварял сайта)!
06.04.05
00:11
Мерси човек това наистина ми беше от нужда да го знам :) . Ако наистина трябва да съм някакъв културяга ( наблъскан със стероиди ) заебавам работата. Защото в такъв случей в тая категория ще влизат най-големите зобари ( а аз който не съм пипал нищо сериозно не им се вписвам в категорията ).
П.П. Ще пратя на Емил едно лс ако може да се включи в темата да видим какво ще каже по въпроса.
Аз съм 4-ти курс в НСА изчетох ти темата ама така и не разбрах какво искаш да кандидастваш :? Факултетите са 3 учителски, треньорски и кинезитерапия. За кинезитерапията изпитите са биология, езикова култура взима ти се и дипломата и имаш спортен изпит които включва троен скок, гимнастика ( на земя и успоредка) и спортни игри като целия спортен изпит минава за по малко от 2 мин тоест не е кои знае кво.
иначе с културизъм треньорски още от сега ти предлагам да се откажеш просто бях миналата година на кандидат студентския им малиииии
е това е единия пич каде го взеха в по добра форма от на снимките
http://www.haskovo.info/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=2&pos=94
http://www.haskovo.info/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=2&pos=104
06.04.05
01:20
Еми то такова тяло на тези години мисля, че малко сложно ще направиш без стероиди. Този човек доста труд е хвърлил, мисля че за една година няма как да стига до неговото равнище. Мерси за това че взе участие в темата и да те питам едно нещо - значи изпита за треньор по фитнес се държи изцяло на физиката :( и това с кинезитерапията ми изглежда доста добро - освен че не виждам как на бързо ще мине този изпит който включва троен скок, гимнастика и спортни игри ( ти минавал ли си нещо подобно и ако знаеш горе/долу каква трябва да ми е подготовката за да го издържа успешно... ).
ами да влезнеш треньорски е много трудно! Културизъм и фитнес е специиалноста и незнам точно какав е изпита там защото за всеки спорт е различен а мен това никога не ме е интересувало ама знам че има позиране и нали ти казвам миналата година бяха от изруд нагоре тия дето кандидатстваха... колкото до спортния изпит минава даже и по барзо от 2 мин. правил съм го като кандидатствах то не е кои знае кво правищ два троини скока после гимнастика на земя там има едни махове с ръце една стоика-кълбо и едно или премятане или превъртане после гимнастиката на успоредка ( тва е доста трудно за тия дето не са го тренирали), после има 3 стоики и триабва да минеш мейду тях със баскетболна хандбална и футболна топка и накрая има волеибол 3 пъти удряш от долу 3 пъти от горе и тва е... звучи много ама нема проблем трябва да си с гипсиран крак че да неможеш да се вмъкнеш във времето