Кандидат студентски изпити.

DI

05.04.05
22:54

Ще помоля в тази тема тези, които са запознати с практическите изпити или учат в НСА да пишат. В тяхната интернет страница не е описано абсолютно нищо за това как ще протича един такъв изпит. Понеже сега съм 11клас и искам да знам дали има някаква възможност да попадна в този ВУЗ. Моля ви пишете каквато информация имате свързана с НСА. ( бих искал да знам дали тези професии са реални -> http://www.nsa.bg/bg/page,701 )

05.04.05
22:56

офф: какво искаш там да учиш? (културизъм предполагам ама айде да питам)

DI

05.04.05
22:59

[quote author=“YODA”]офф: какво искаш там да учиш? (културизъм предполагам ама айде да питам)

Хах по-скоро се насочвам към кинтезитерапията и какво ще рече това “офф:”  :?:

П.П Ако поустовете ще са с такава високомерност по-добре не пишете.
П.П. И не съм казал, че там ще уча или искам да попадна на всяка цена. Просто информативно се интересувам дали ще имам някакъв шанс в тази насока.

05.04.05
23:03

Не се обиждай бе човек! Това имах предвид оффтопик! За кинези незнам!

DI

05.04.05
23:06

Не съм се обидил. Просто казвам, ако можеш да помогнеш с нещо по въпроса драсни няколко реда ако ли не по-добре не пиши. И в крайна сметка имаш ли някакво инфо или просто си пишеш?

05.04.05
23:24

Дичо и мен ми стана любопитно, сайта им не е обновен, но пък оттам си дръпни на .пдф миналогодишния им кандидатстудентски каталог, там са описани тея неща. Кинезитерапията мисля, че е с биология. Ама ако разбираш биология се хвани с чиста медицина, тва може и за после да го оставиш. Аз съм 12 клас и избора пред мен е доста по належащ. Никога не съм мислел сериозно за спортна академия, просто я оставих като любопитен краен вариант. Мислех за бадминтон или за тенис, практическите изпити може и да ги мина с малко зор, но квотата е малка и кат се изсипят едни профита от цялата страна и шанса ти отива.
  Иначе мисля, че няма смисъл. Като спортен треньор може да се изкарват добри пари, но не всички имат този късмет. И при това има разни курсчета за треньори по незнам си кво, така, че и без академия може да се мине.

05.04.05
23:33

[quote author=“DichoN5”]Не съм се обидил. Просто казвам, ако можеш да помогнеш с нещо по въпроса драсни няколко реда ако ли не по-добре не пиши. И в крайна сметка имаш ли някакво инфо или просто си пишеш?

Не пиша без причина, имам информация за културизма, неслучайно те попитах, ама ти щом нещеш....
(кинези е едно от малкото неща където можеш да влезеш без да цакаш, приеми го като приятелски съвет, и го карай го по-спокойно)

DI

05.04.05
23:56

[quote author=“YODA”]Не пиша без причина, имам информация за културизма, неслучайно те попитах, ама ти щом нещеш....
(кинези е едно от малкото неща където можеш да влезеш без да цакаш, приеми го като приятелски съвет, и го карай го по-спокойно)

За това направих тази тема, който знае нещо за НСА-то каквато и да е специалност да каже. Не съм казвал, че не искам информация за културизма - ако знаеш нещо и можеш да го споделиш с мен го напиши , ще съм ти много благодарен ( предполагам, че доста хора от форума ще сметнат това за полезна инфрмация, все пак щом влизаме в този форум значи се интересуваме или от фитнес или от боди-билдинг ).

П.П. Аз си го карам спокойно, незнам защо реши че съм неспокоен  :roll:

06.04.05
00:05

Не бе щото нещо се засегна май и затова (може да е от стероидите  :lol:  бъзик)
Ами по принцип Емо повече знае ама:
Мисля че има кандидатстудентски курсове, част от изпита е позиране, ама трябва да си много здрав да изглеждаш културистично, абе като на състезание, бои, диети! Друга част от изпита е теорията която включва: анатомия, химия (тука имам предвид и нормалната и стероидите), знания за упражненията, желателно е да си се явил на поне едно състезание,  ако си го и спечелил още по-хубаво, иначе май си има и един смешен тест по б.ез и литература! Трябва да проверя какво още имаше. Ако намеря ще постна, ако съм объркал нещо или същото го има на сайта на НСА извинявайте (не съм им отварял сайта)!

DI

06.04.05
00:11

Мерси човек това наистина ми беше от нужда да го знам :) . Ако наистина трябва да съм някакъв културяга ( наблъскан със стероиди ) заебавам работата. Защото в такъв случей в тая категория ще влизат най-големите зобари ( а аз който не съм пипал нищо сериозно не им се вписвам в категорията ).

П.П. Ще пратя на Емил едно лс ако може да се включи в темата да видим какво ще каже по въпроса.

06.04.05
01:04

Аз съм 4-ти курс  в НСА изчетох ти темата ама така и не разбрах какво искаш да кандидастваш  :?  Факултетите са 3 учителски, треньорски и кинезитерапия. За кинезитерапията  изпитите са биология, езикова култура взима ти се и дипломата и имаш спортен изпит  които включва троен скок, гимнастика ( на земя и  успоредка) и спортни игри като целия спортен изпит минава за по малко  от 2 мин тоест не е кои знае кво.
  иначе с културизъм треньорски още от сега ти предлагам да се откажеш просто бях миналата  година на кандидат студентския им  малиииии 
  е това е единия пич каде го взеха в  по добра  форма от на снимките
http://www.haskovo.info/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=2&pos=94

http://www.haskovo.info/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=2&pos=104

DI

06.04.05
01:20

Еми то такова тяло на тези години мисля, че малко сложно ще направиш без стероиди. Този човек доста труд е хвърлил, мисля че за една година няма как да стига до неговото равнище. Мерси за това че взе участие в темата и да те питам едно нещо - значи изпита за треньор по фитнес се държи изцяло на физиката :( и това с кинезитерапията ми изглежда доста добро - освен че не виждам как на бързо ще мине този изпит който включва троен скок, гимнастика и спортни игри ( ти минавал ли си нещо подобно и ако знаеш горе/долу каква трябва да ми е подготовката за да го издържа успешно... ).

06.04.05
01:42

ами  да влезнеш треньорски е много  трудно! Културизъм и фитнес е специиалноста и незнам  точно какав е изпита там защото за всеки спорт е различен а мен това никога не ме е интересувало ама знам  че има позиране и нали ти казвам миналата  година  бяха от изруд нагоре тия дето кандидатстваха... колкото  до спортния изпит минава даже и по барзо от 2 мин. правил съм го като кандидатствах то не е кои знае кво правищ два  троини скока после гимнастика на земя там има едни махове с ръце една стоика-кълбо и едно  или премятане или превъртане после гимнастиката на успоредка ( тва е доста трудно за тия дето не са го тренирали), после има  3 стоики и триабва да минеш мейду тях със баскетболна хандбална и  футболна  топка и  накрая има волеибол  3 пъти  удряш от долу  3 пъти от горе и тва е...  звучи много ама  нема проблем  трябва да си с гипсиран крак  че да неможеш да се вмъкнеш във времето

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1