Качване на маса и същевременно сваляне на ненужните мазнини от корема.

24.08.10
22:26

Такааа... мъча се тука сам да си измисля някаква програма.. е,измислих си,но не знам до колко е ефективна, а не ми се иска да направя нещо неправилно. И затова ще споделя тук и ще се надявам да ми отговорите и ако програмата не става да ми помогнете да я коригирам. Общо взето целта е да кача мускулна маса,но и същевременно да сваля корема.. Понеже съм слаб,но имам мазнини по корема.. Ето малко данни :  16г. и 8 мес. 75кг (по моя кантар) :D и някъде към 180 висок.

Та ето и какво правя. :

Сутрин : 7:00 съм във фитнеса
1.Почвам да бягам на пътеката 20-30 минути. (бягане)
2.Отивам да правя коремни (3 серии по 15)
3.Има един уред,на който се набираш (правят се кофички) и не само.. със собственото си тегло.. - там правя към 3 серии по 15
4.Отивам доло на скрипеца за гръб ..
5.После на същата машинка нали има разни проспособения.. дето се закачат. за бицепс мисля,че беше.. и там правя някое друго упр.
6.После отивам на онази уред за гърди. Не му знам името.. дето разтягаш там..

Ииии вече там може да мина покрай някой друг уред за ръце,крака.. и тъй.. и накрая правя пак коремни.. и си зминавам..

Ако можете да ми препоръчате някаква конкретна програма.. ако тази не става ще съм ви мн.благодарен,защотото попринцип няма сега кой да ми изготви и сам си мисля.. :)

За яденето : Ям месо,яйца,ориз,картофи и такива неща... Скоро може и протеин да си взема (вие ще кажете дали да си взема) Общо взето боклуци никакви не ям с изключение на сладолед .. сега лятото без него не мога.. моята слабост :D

тааа.. очаквам мнения,въпроси,препоръки и т.н

Мерси :)

Темата беше редактирана от photoshopmania на 24.08.10 22:26.

24.08.10
23:32

Абе место да се мьчиш прочети тука в раздел програми.

25.08.10
05:07

казано от photoshopmania на 24.08.10, 22:26:

Такааа... мъча се тука сам да си измисля някаква програма.. е,измислих си,но не знам до колко е ефективна, а не ми се иска да направя нещо неправилно. И затова ще споделя тук и ще се надявам да ми отговорите и ако програмата не става да ми помогнете да я коригирам. Общо взето целта е да кача мускулна маса,но и същевременно да сваля корема.. Понеже съм слаб,но имам мазнини по корема.. Ето малко данни :  16г. и 8 мес. 75кг (по моя кантар) :D и някъде към 180 висок.

Та ето и какво правя. :

3.Има един уред,на който се набираш (правят се кофички) и не само.. със собственото си тегло.. - там правя към 3 серии по 15
5.После на същата машинка нали има разни проспособения.. дето се закачат. за бицепс мисля,че беше.. и там правя някое друго упр.

Ииии вече там може да мина покрай някой друг уред за ръце,крака.. и тъй.. и накрая правя пак коремни.. и си зминавам..

Стаж?
Ако можете да ми препоръчате някаква конкретна програма.. ако тази не става ще съм ви мн.благодарен,защотото попринцип няма сега кой да ми изготви и сам си мисля.. :)

За яденето : Ям месо,яйца,ориз,картофи и такива неща... Скоро може и протеин да си взема (вие ще кажете дали да си взема) Общо взето боклуци никакви не ям с изключение на сладолед .. сега лятото без него не мога.. моята слабост :D

25.08.10
06:51

казано от Miro Gi4ev на 25.08.10, 05:07:

казано от photoshopmania на 24.08.10, 22:26:

Та ето и какво правя. :

Стаж?

Чел съм споко,но не всичко разбирам и мога да си го сглобя като за мен.
Иначе ходя около половин месец...

25.08.10
07:51

По ред на номерата:
1) Бягането на пътека е кофти за колената, защото не се активира гъза както при нормалното бягане (защото реално няма движение, а си стоиш на едно място). С една дума - не си е работа. А и 20-30 минути кардио преди тренировка..
2) Коремните са кофти за кръста като цяло, но при такъв обем може да ги броим като част от загрявката, с една дума - преживява се.
3) 3х15 набирания/кофички ли значи това? Ако е така - добре.
4) От скрипеца за гръб след набиранията (особено щом можеш да правиш по толкова бройки) няма да има файда особена.
5) От бицепс лошо няма, ама нека е след като си свършил сериозната работа.
6) И аз не знам за какво говориш, ама имам смътното усещане, че не е нещо читаво.

Общо взето - не става. Няма ли щанги и дъмбели в тоя фитнес, че ползваш само някакви машинарии? Едно клекче (предно, задно), някоя тяга, гребане (с щанга или дъмбел), лежанка (тясна и широка), раменни преси (с щанга и дъмбели) - е такива неща не можеш ли да правиш? Щото ако не може най-добре смени фитнеса преди да търсиш смислена програма :)
Без тези упражнения ако караш само на някакви машинки най-много да поддържаш някаква леко тонизирана и почти несъществуваща мускулатура, което не е точно като “качване на маса”.
Щом ходиш от половин месец, отдели време (месец-два) да научиш техниката на тези движения и после вече като свикнеш с тях и натоварването, което ти носят ще започнат да ти идват и идеи как да ги съчетаваш.

Мнението беше редактирано от G33K на 25.08.10 07:52.

25.08.10
08:28

Туй е най-хубавия фитнес в цялия град попринцип.. Има абсолютно всичко..  Аз като ги броих има над 50 уреда.. ако не и повече.. просто аз съм мега незапознат..  ся ще прочета мнението докрай да вида.. и като не става моята програма.. можеш ли нещо да ми измислиш или?

Просто ми трябва някаква програма хем за качване на маса (мускули) и хем за сваляне на мазното от корема. КАТО се има наизпредвид,че във фитнеса има 95% от уредите,които може да се сетите,ще съм ви мн благодарен ако ми измислите някаква програма за моите години ръст и т.н. :)

Мнението беше редактирано от photoshopmania на 25.08.10 08:33.

В Гугъл “offseason + bodybuilder” снимките не са фотошопмания, а истински. Т.е. явно или професионалистите са много тъпи и не се сещат да качват маса докато чистят, или може би тялото не работи на принципа “30минути свалям от корема, после следващия час качвам на бицепсите и гърдите чиста мускулна маса”.
Относно машините - когато си постигнал добра мускулатура и искаш да оформиш детайли - хубаво е да използваш повечко машини. Но дотогава щангите и дъмбелите са това, което прави масата. Разбираш ли сега кой фитнес е хубав?

25.08.10
11:54

казано от Oranje на 25.08.10, 09:34:

В Гугъл “offseason + bodybuilder” снимките не са фотошопмания, а истински. Т.е. явно или професионалистите са много тъпи и не се сещат да качват маса докато чистят, или може би тялото не работи на принципа “30минути свалям от корема, после следващия час качвам на бицепсите и гърдите чиста мускулна маса”.
Относно машините - когато си постигнал добра мускулатура и искаш да оформиш детайли - хубаво е да използваш повечко машини. Но дотогава щангите и дъмбелите са това, което прави масата. Разбираш ли сега кой фитнес е хубав?

Нищо не съм казал. То там където ходя има супер мн.дъмбели и щанги.. нали казах,че всичко има.. не само машини..
Демек да си дигам дъмбели и това е.. тъй ли!?

Щанги и дъмбели. От 10 упражнения може да правиш 1-2 на машина, но от 10 9 да са ти на машина не бива.
В логиката ти има и други пробойни - 3х15 ще ти орелефят плочките, а 3х15 кофички на уреда ще ти качат маса. 3х15?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1