26.08.10
07:39
Здравейте, тренирам от много години, но вече всекидневните тренировки не са ми приоритет. След едномесечно абсолютно нетрениране пак се връщам към тренировките, но този път няма да тренирам често. Съставих си елементарна програма за 2 тренировки седмично, през 2-3 дена. Целта ми е да тренирам комплексно всички мускулни групи в една тренировка 2 пъти седмично. Схемата не е Хеви Дюти, а нещо като общо физическа подготовка. Възстановяването ми е само от храна, никакви хранителни добавки няма да ползвам. Храня се 3-4 пъти дневно без да спазвам кой знае какви схеми. Най важното ми хранене е вечер задължително с мазни пържоли с 1 литър бира и салатка.
Ето и какво представлява тренировката ми, която е рано сутрин от 7 до 8 и е на гладно, защото сутрин не обичам да се храня, но само тогава имам отредено време за тренировка.
Тренировката:
една серия флайс дъмбели последвана от една серия лежанка с щанга по 6-8 повторения
веднага след това една серия набиране 6-10 повторения
Този комплекс го правя за 5 пъти
След това кофички на успоредка в суперсерия гребане с щанга или дъмбел -5-6 сери по 8-10 повторения
След това минавам на преден клек, 1 серия с 10-15 повторения (вече няма да правя стандартния клек, защото са ми много натренирани краката и става диспропорция с горната част на тялото)
След преднияклек правя обръщане на щанга или мъртва тяга или и двете едно след друго, комбинирам ги в супер серия с предния клек - 3 такива супер серии.
Завършвам тренировката със супер серии за ръце скотово сгъване заедно с разгъване на скрипец и кофички, тренирам ръцете за около 15 минути с къси почивки и напомпващи серии.
За корема тренирам предимно на лост - повдигане на краката, коремни обръщания и такива подобни упражнения с изометрично задържане
И така след една такава тренировка почивам 2-3 дена и пак тренирам цялото тяло комплексно. Целта ми е да се натренирам. Отделно стандартното кардио не го правя, защото не ми допада идеята за кардио тренировката.
Не ми допадат стандартните бодибилдинг системи и в два последователни дни не ми се тренира.
Ако някой има предложения ще се радвам да ги сподели.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:15.
26.08.10
10:34
то целта ти е да се натренираш ама ти май претренираш по-добре прави в едната тренировка крака+гърди+ бицепс и другата гръб+рамена+трицепс и трапец ако искаш ... така си мисля поне че ще е по добре :]
Да и така става, през 2002 година тренирах по схема тренировка 1 крака, гърди и бицепс, тренировка 2 - гръб рамо и бицепс
Още тогава от клякането ми пораснаха много бедрата и не искат да спадат, трябва някакви диети да спазвам да отслабвам, ама първо ми се свалят килограмите от горната част на тялото и ставам плосък като дъска, а сега цяло лято почти не съм тренирал и пия здраво бири и съм във форма, веднъж седмично тренирах както съм описал, но сега след 1 месец почивка ще пробвам да тренирам през 2-3 дена.
В началото на 2010 пробвах клек и мялко за 18 тренировки и имах страхотни резултати, но не искам да ствам прасе, целта ми около 82 кг с около 9 -10 % мазнини. Сега мазнините ми са 12 % на 85 кг.
26.08.10
13:16
щом имаш добър ген на краката половината ти фитнес е готов ... има хора които тренират много и пак немогат да ги направят огромни ( аз съм посредата някаде ) общо взето като направиш клека кръвта нахлува навсякаде и е по лесно после за гърди и т.н. и ти щом казваш че има резултати не променяй тренировка :) ако искаш голям гръден кош ( всеки го иска ;д ) клековое с полу-оувъри горната част на тялото ще стане огромна 8-)
Клек и пулоувър върши страхотна работа, това е комбинация използвана и доказана през годините. Аз го правя с крива щанга, но не с 15-20 повторения както се препоръчва, а правя 5 повторения до отказ, почивам 20 секунди, пак серия 3-4 повторнеи, 20 секунди почивка , 1-2 повотрения с много бавно спускане накрая. На другия ден след това упражнения рамене, гръб трицепси се пукат от мускулна треска.
26.08.10
13:56
и аз така и аз така :D