28.08.10
09:12
lorem iqwerthb asrtyukl xfghj asdfghj, sdfghj
Темата беше редактирана от Ина Норков на 18.02.18 21:51.
28.08.10
13:11
Аз лично бих ти предложил в началото да започнеш с хубава диета и кардио тренировки, а самите фитнес-тренировки да останат по-назад във времето, когато вече си отслабнала значително и вече е настъпил момента да започнеш да оформяш самите мускули по тялото ти. За кардио по-добре се ориентирай към някакви кардио-тренировки в група - примерно спининг, тае бо и т.н., а можеш и индивидуални като разходки, леко тичане и т.н. - важното е да ти е приятно, за да има постоянство в тренировките ти и разбира се натоварването да бъде съобразено с възможностите ти. Имам приятелка, която започна спининг в младост 4 и е много доволна. Колкото до диетата - в никакъв случай не разбирай гладуване, просто правилните храни в правилните количества. Най-добре ще ти се помогне ако започнеш дневник, за да могат останалите да следят кога се храниш, как, с какво, както и тренировките. Успех :)
Напротив, кардио на тия килограми... не ми се мисли за коленете. По-скоро само от храненето би свалила едно 15-20 килограма, отделно ако почне да ходи по няколко километра, и да прави упражнения за цялото тяло във фитнеса, а кардиото по-нататък като улекне, че коленете не прощават.
Rikko - защо да не прави кардио на вело примерно ?
Пък и хубавите пътеки убират голяма част от вибрациите, то в началото ще е просто ходене естествено, при тези кг.
Няма невъзможни неща! Ако здравословните проблеми не са пречка на свалянето на теглото (не зная какво е положението с хормонален баланс и т.н.), то отслабването е въпрос на воля, добър режим на хранене и тренировки. Няколко съвета:
1.Намери инструктор, който адекватно да подходи към ситуацията и да индивидуализира познанията си спрямо теб, а не просто да ти нахвърля баналните и общоважащи хранителни режими. Като казвам индивидуализирано, имам рпедвид, че този човек трябва да притежава уменията да се справя с подобни ситуации и по възможност да го е правил вече, т.е. да има опит. Опит в случая не е да е постигнал с някоя клиента смъкване на 2-3-5кг. Трябва да ти изготвя хранителни режими съгласно моментното ти тегло и съгласно вскяка една промяна надолу, т.е. трябва да го актуализира редовно за да има ефект. Това са си доста изчисляния на приети калории, изразходвани калории за деня и съотношението което трябва да се достигне за да се свалят килограмите. Също така трябва така да го прави, че да не свалиш изведнъж 20-30 кила и да се чудиш къде да я денеш увисналата кожа!!! Това е много важно, защото съм виждал подобни резки промени в теглото и доста свлечена кожа. Най-вероятно ще трябва да има периоди, в които не сваляш, а само поддържаш килограмите и чак след като свикне организма, отново ще се тръгва надолу. Това е шок за тялото и затова не трябва да се стресира изведнъж.
2.Тренировките ще включват кардио (вело), но също така трябва да има и такива на уреди.
...за съжаление не се сещам за друг освен Белчо Христов, който е във Варна. Някой хора не го долюбват, други са много доволни от него. Аз нямам преки впечатления.
П.П. аз съм свалял близо 30кг за 5-6 месеца и мога да кажа, че е грешка! Трябваше да паднат за 1 година.
П.П.2: принципно и сама можеш да се справиш (с наставления на мацките от форума) с всичко това, което описах по-горе - подбор на храна, изчисления на калории и т.н. Цялата (или почти цялата) необходима информация я има качена в сайта - разгледай долу в зеления правоъгълник. Съфорумките са доста активни и имат доста натрупани познания относно режими и тренировки и спокойно може да се допитваш и до тях, дори да си намериш треньор.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.08.10 15:56.
казано от Mihaela Dimitrova на 28.08.10, 09:12:
Килограмите са следствие от неправилно хранене, липса на физическа активност, стрес и заболявания ( автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, което открих наскоро и за което приемам необходимите медикаменти).
А и тъй като свалянето ще е продължително във времето трябва да помислиш и над ума/духа, защото при евентуален проблем, независимо какъв, евентуална депресия и т.н. в един момент можеш да теглиш майната на постигнатите резултати и да се отдадеш на т.нар. емоционално хранене и всичко да иде на кино.
Трябва да си намериш приятели или някой, с който да можеш да разговаряш за да не изпаднеш в дупка, примерно.
Мнението беше редактирано от maria на 28.08.10 15:54.
28.08.10
17:45
Хора, благодаря ви !!! Вдъхнахте ми надежда !!!
Надеждата е песъчинка, тоест нищо без останалите елеметни, тоест само надежда, а ти искаш резултати, нали?
Какво смяташ да правиш?
28.08.10
18:32
Ами първо имам следоперативна консултация с ендокринолозите ми ... Най -веротно освен другите лекарства ще ми предпишат и подходящи противозачатъчни, така хормоните ми най-накрая ще си бъдат в норма :) След това ще се отдам на някакъв хранителен режим съчетан с двигателна активност под формата на разходки :) Мисля началото на отслабването ми да не е много стресиращо, защото съм студентка и полагам изключително много изпити ... Мисля да запиша като спорт към СУ йога или фитнес. Като сваля килограмите до 100 (сега съм 130) ще влезна по-сериозно във фитнеса и ще си потърся подходящ инструктор. Препоръчахте ми Белчо Христов и аз го намерих във facebook. Мисля да се консултирам с него или поне да го помоля да ми препоръча някой. Надеждите са ми да сваля максимално килограми, да има възможно най-малко увиснала кожа, но не и прекалено много мускули и да си подобря тонуса и начина на живот :) Пък и ако трябва да съм честна има едно момче, което ме обича такава каквато съм, но аз не мога да му позволя да ме обича такава и това е един от мощните двигатели към промяната ... Дано не се наложи да ме чака прекалено дълго ... :)
Остави го Белчо Христов (без лоши чувства), но едно че е във Варна, второ че няма да успее да ти отдели вниманието, което ти е нужно. Аз ти препоръчвам ЛАЗАР РАДКОВ. Разгледай неговия сайт: www.livetolift.com. Залата се намира близо до х-л Плиска. Той ще подходи не само професионално към теб, НО И ЧОВЕШКИ, и психологически. В сайта му има телефони, можеш да го намериш и във фейсбук, и в скайп. Наистина смятам, че това е ЧОВЕКЪТ/ТРЕНЬОРЪТ, който търсиш. Успех.
Мнението беше редактирано от maria на 28.08.10 18:42.
И за още един се сещам - ORANJE. Погледни в мъжките дневници и му драсни едно лично съобщение.
28.08.10
19:47
Непременно :)
28.08.10
23:41
Още една препоръка за Лазар и от мен.
Хубаво е че си се решила за това си трябва доста воля, но тепърва ще има доста трудности ! Както виждаш хората веднага те насочиха по правилния път ! УСПЕХ !
казано от Mihaela Dimitrova на 28.08.10, 18:32:
Мисля началото на отслабването ми да не е много стресиращо, защото съм студентка и полагам изключително много изпити ... Мисля да запиша като спорт към СУ йога или фитнес.
Нека студентсването не ти пречи! Аз завърших тази година право в СУ (успех 5.45) и мога да ти кажа, в сесийно време се намира време за кардио - абсолютно всеки ден по 30 мин + 3 пъти седмично силова тренировка.
Хубаво, нека не бъде стресиращо, но не си намирай оправдания с това, че си студентка! :)
29.08.10
10:49
казано от Стоянчо на 29.08.10, 08:41:
Хубаво, нека не бъде стресиращо, но не си намирай оправдания с това, че си студентка! :)
х2
казано от Стоянчо на 29.08.10, 08:41:
казано от Mihaela Dimitrova на 28.08.10, 18:32:
Мисля началото на отслабването ми да не е много стресиращо, защото съм студентка и полагам изключително много изпити ... Мисля да запиша като спорт към СУ йога или фитнес.
Така е, тук студентите са не малко така или иначе :)
Да не говорим колко по-стресиращо е после, в истинския живот. :) Искам пак да съм студентче, пък даже и в сесия. :D
30.08.10
08:59
Какви са ти целите в крайна сметка, колко килограма искаш да свалиш, културист ли искаш да ставаш.
Като начало мога да ти препоръчам, абсолютно безвредно - всяка сутрин велоергометър без съпротивление, на гладно на отворен прозорец, трябва да има приток на чист въздух, прави го колкото можеш - 5мин, като се стремиш всеки следващ път да увеличаваш с по няколко минути, целта е не да товариш а просто да движиш краката максимално бързо колкото можеш, увеличи приема на вода - два до три пъти, много е важно да намаляваш вечерното хранене, ако сега вечеряш в 22:00 часа , всяка седмица сваляй с по половин час докато стигнеш 17-18-19 часа, намаляй въглехидратите след 14:00часа, не пий сладки напитки и още повече газирани, приемай по малко калории на ден от тези които са ти необходими за да запазиш настоящото си тегло - но не драстично, всичко трябва да става много постепенно, както Стоян каза рязкото сваляне на тегло е много опасно и то особенно когато процентното съдържание на мазнини преобладава, тъй като органите са обвити в мазнина и когато тя се редуцира органите променат положението си, така че това трябва да става много постепенно, в случая увисналата кожа е по малкия дявол, хубаво и да взимаш все пак и някакви добавки за кожа, които ще засилят способността й за свиване и стягане. Също антиоксидантни продукти, и вместо хляб и пържено варени зеленчуци богати на фибри.
Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 30.08.10 09:02.
Здравей и добре дошла!
Аз много бих искала да ти споделя как сестра ми от 96 стана 85 за около 6 месеца. Без никакви особени усилия. Хранителен режим, който й беше изготвен специално за нея и ходене пеша всеки ден по един час. Но тя много бързичко след това реши, че 85кг. са супер и изглежда като манекенка и заряза всичко! Дано ти имаш повече воля и успееш да постигнеш целите си! Желая ти успех от сърце!
01.09.10
12:42
Един от потребителите на форума се зае да ми помогне лично :) и сега изпълнявам съветите му. Днес ще хода на пазар за продуктите от диетата, която ми даде :) Иначе чета и темите от форума, за да се образовам :)
Поздрави,
ММД
01.09.10
13:36
Не знам дали е редно да споделям, но ако има желание може сам да се представи :)
казано от Ангел Василев Тодоров на 30.08.10, 08:59:
Какви са ти целите в крайна сметка, колко килограма искаш да свалиш, културист ли искаш да ставаш.
Като начало мога да ти препоръчам, абсолютно безвредно - всяка сутрин велоергометър без съпротивление, на гладно на отворен прозорец, трябва да има приток на чист въздух, прави го колкото можеш - 5мин, като се стремиш всеки следващ път да увеличаваш с по няколко минути, целта е не да товариш а просто да движиш краката максимално бързо колкото можеш, увеличи приема на вода - два до три пъти, много е важно да намаляваш вечерното хранене, ако сега вечеряш в 22:00 часа , всяка седмица сваляй с по половин час докато стигнеш 17-18-19 часа, намаляй въглехидратите след 14:00часа, не пий сладки напитки и още повече газирани, приемай по малко калории на ден от тези които са ти необходими за да запазиш настоящото си тегло - но не драстично, всичко трябва да става много постепенно, както Стоян каза рязкото сваляне на тегло е много опасно и то особенно когато процентното съдържание на мазнини преобладава, тъй като органите са обвити в мазнина и когато тя се редуцира органите променат положението си, така че това трябва да става много постепенно, в случая увисналата кожа е по малкия дявол, хубаво и да взимаш все пак и някакви добавки за кожа, които ще засилят способността й за свиване и стягане. Също антиоксидантни продукти, и вместо хляб и пържено варени зеленчуци богати на фибри.
Това да не вечеря след 19:00 е едно от най-тъпите неща, които съм чувал (не само от теб). Ии защо да не вечеря след 19:00? Пречи ли в 21:00 да хапне малко месо със краставици и зеле?
Зависи кога си лягаш да спиш. Повечето хора си лягат преди полунощ, така че примерно един час преди това е нормално да се яде. За мен е нормално и след полунощ.
01.09.10
20:21
Ставаш в 8:00часа сутрин и си лягаш в 00:00часа вечер.
В първата част на деня метаболизма ти е много по-бърз от втората част.
Колкото по-късно става през деня, т.е. времето за лягане наближава, метаболизма се забавя като следствие на това организма понижава способността си да усвоява и разгражда храна.
Следователно късното хранене когато метаболизма е по-бавен, не позволява храната да бъде усвоена и една голяма част от нея остава като депо.
Храна = депо = мазнини и токсини.
Разбира се това е общия случай и той не важи за всеки, повечето активни спортисти ядат преди лягане, но не ядат какво до е, и не ядат кога да е, а по особен режим и схема съобразно конкретно подбран цикъл на трениране и възстановяване.
Тук не става въпрос за активен спортист, а за човек със сериозно наднормено тегло, и то тегло с преобладаващи мазнини, а не мускули, с вероятно много бавен метаболизъм, така че късното хранене и премането на въглехидрати в късния следобед е непрепоръчително.
За да бъда откровен и нелицемерен Рико аз също считам че твойте коментари са тъпи и нямат стойност, както ти считаш за мойте.
казано от Ангел Василев Тодоров на 01.09.10, 20:21:
Ставаш в 8:00часа сутрин и си лягаш в 00:00часа вечер.
В първата част на деня метаболизма ти е много по-бърз от втората част.
Колкото по-късно става през деня, т.е. времето за лягане наближава, метаболизма се забавя като следствие на това организма понижава способността си да усвоява и разгражда храна.
Следователно късното хранене когато метаболизма е по-бавен, не позволява храната да бъде усвоена и една голяма част от нея остава като депо.
Храна = депо = мазнини и токсини.
Разбира се това е общия случай и той не важи за всеки, повечето активни спортисти ядат преди лягане, но не ядат какво до е, и не ядат кога да е, а по особен режим и схема съобразно конкретно подбран цикъл на трениране и възстановяване.
Тук не става въпрос за активен спортист, а за човек със сериозно наднормено тегло, и то тегло с преобладаващи мазнини, а не мускули, с вероятно много бавен метаболизъм, така че късното хранене и премането на въглехидрати в късния следобед е непрепоръчително.
За да бъда откровен и нелицемерен Рико аз също считам че твойте коментари са тъпи и нямат стойност, както ти считаш за мойте.
Хмм, обясни ми се с теории, а тук говорим за 130 килограмова жена. Ами щом смяташ, че щом не яде след 19:00 ще и се отрази добре. Не съм казал, че считам коментарите ти тъпи, и че нямат стойност (освен ония за тягата, ама е друг въпрос това), но това е напълно погрешно. Нищо няма да стане на жената ако хапне малко месо със салата, друг е въпроса и с глада..Постепенно нещата при тази жена ще се нормализират, с подходящото хранене и физическа активност.
Мнението беше редактирано от Riko на 01.09.10 20:38.
01.09.10
21:10
Ако беше прочел добре, което трябва да правиш по често, щеше да разбереш че не съм и препоръчал да спре храненията до 19часа, а да ги намаля постепенно с по 30мин на седмица, което означава че за около 2месеца ще стигне до там докъдето сама пожелае и прецени че е добре за нея.
казано от Mihaela Dimitrova на 01.09.10, 13:36:
Не знам дали е редно да споделям, но ако има желание може сам да се представи
А той така и не се представи. Значи не е Оранйе :( . Дано си попаднала на някой читав, защото във форума има и такива, които искат да помагат, но не са много в час или просто са праволинейни. А защо не се свърза с Лазар. Все пак положението ти е сериозно и ти трябва професионалист.
Мнението беше редактирано от maria на 03.09.10 12:13.
05.09.10
21:09
Не знам дали си се свързала с Лазар, тук във форума(по-скоро предполагам, че не си), но ти препоръчвам да му се обадиш. Както ти казаха - ще подходи много професионално и много човешки към теб - уникален човек и страхотен треньор е :)