Правилна техника на Флайс с дъмбели

28.08.10
18:37

От доста време правя това упражнение и се наслушах на доста мнения.Та въпроса ми е свиваме ли лактите или ръцете са постоянно изпънати.

28.08.10
18:41

Леко свити постоянно.

28.08.10
19:31

казано от Петко К на 28.08.10, 18:41:

Леко свити постоянно.

х2
Без да се променя ъгъла по време на изпълнението. Намаляваш ли ъгъла (ако тръгнеш да свиваш повече), значи ти е тежко. Лактите се фиксират и си седят по фиксирания начин през цялото време. Все едно прегръщаш дърво е най-добрата илюстрация.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.08.10 19:32.

29.08.10
06:50

Ето това е движението  :)

29.08.10
08:35

Сетих се една подробност - ако имаш възможност прави флайса на скрипци, защото с тях получаваш постоянно съпротивление, докато дъмбелите в горната точка са си неефективни.

30.08.10
17:30

Аз пък доколкото знам не се вдига до горе, а само до половината, защото в другата половина няма почти никакво натоварване върху гърдите(поне според мен), аз така го правя и го чувствам по-добре.

09.09.10
11:35

# Започнете да отваряте ръце и да спускате дъмбелите надолу. Едновременно с това си поемайте въздух.
# Задръжте в долна точка, подсигурете контрола върху раменния пояс преди тръгване нагоре, така че да сте сигурни, че малките гръдни мускули и трапецовидните мускули (горен дял) няма да отлепят раменете ви от пейката.
# Започнете да повдигате, мислейки за лактите си и издишайте на 2/3 от амплитудата.
# Спрете движението с китки над раменете си и се пригответе за следваща серия.

Източник: Флайс с дъмбели http://www.bb-team.org/exercise/1203/#ixzz0z1z53zDt

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1