Аддуктор-въпрос

31.08.10
17:47

Здравейте!
Чудя се има ли начин да стимулирам растежа на аддуктора в по-долната му част на крака(към коляното)?С някакви по специални упражнения или нещо друго ?
По принцип ми е ясно,че за да расте мускула му трябва цялостна стимулация което ще доведе и до цялостен растеж.Но тъй като горната ми част е доста развита и краката ми се трият искам да знам дали има начин да наблегна на друга част от мускула(без той самия реално да е разделен на такива “части”)

Надявам се,че съм се изразил разбираемо :)

АН

31.08.10
17:51

Свиквай с триенето. ;)

31.08.10
17:53

Свикнал съм ;) Задавам въпроса от естетична гледна точка ;)

АВ

31.08.10
18:23

Хипер развитието на задните бедренни мускули причиняват това триене от вътрешната част на бедрата, така че за известно време не прави задни бедра или поне не  така че да растат. Прави упражнения които не влияят на задните бедра и избягвай тези упражнения за другите мускулни групи които косвено натоварват задните бедра, като мъртвата тяга например.
Препоръчвам бедрено разгъване, в случая то най-добре ще повлияе на желаната от теб част като напълно изолира задните бедренни мускули. Всякакви клекове и напади стимулират и задното бедро, евентуално може да правиш клек с щанга пред гърди с лека тежест като пускаш да половината от цялото движение, целта е да изолираме задното бедро като същевременно натоварваме предната част на бедренните мускули.

31.08.10
18:47

Благодаря за съветите,Ангеле.Но работата е там,че аз не искам да спирам да го тренирам,а искам да наблегна на друга част от самия мускул.Целта ми е да уголемя долната част на аддуктора,с минимален растеж на горната му :) Не знам дали това е възможно и очаквам вашите съвети ;)

АВ

31.08.10
19:33

Мисля че най доброто упражнение за случая е клякане с щанга пред гърдите(слагаш я върху рамената, прихлупваш я кръстосвайки предмишници, като лявата длан върху дясното рамо и дясната длан върху лявото рамо, придържаш с ръце щангата към раменния пояс), клякането трябва да бъде до половината от движението за да се концентрира натоварване в долната част(т.е. не клякаш до долу), трябва да повдигнеш петите(с дискове, някаква летва или специални обувки) за допълнително увеличаване на натоварването в долната част.
Може да изпълняваш упражнението на смит машина за по-добър контрол.

01.09.10
07:27

Благодаря за съвета,Ангеле!Ще го пробвам и ще видим какъв ще е резултата. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1