Класическа Програма

31.08.10
16:23

Здравейте,

От почти една година тренирам по следния начин с леки вариации -редувам две тренировки:
Тренировка 1: Гърди, трицепс, рамо, крака.
Тренировка 2: Гръб, бицепс, корем.
Между тренировките има 1 или 2 дена почивка (според това дали се чувствам възстановен и дали имам време за тренировка).
Всяка тренировка правя упражнения различни от предходната.
Стаж - малко над 4 години, хранене - добро през повечето време, суплементи - от доста време не бях ползвал и в момента съм на казеин Про Лонг (преди лягане и ако се наложи и като заместител на хранене през деня) и Супер Пъмп250 на Гаспари преди тренировка. След 1 седмица продължавам със Слин Сейн, и Атак на Скайтек.
Досегашният тренировъчен план ми е перфектен от гледна точка на свободното време, но мисля че е крайно време да го сменя.

Мисля да тренирам така:
1 ден - Гръб
2 ден - Гърди
3 ден - Почивка
4 ден - Бицепс, Трицепс
5 ден - Рамо, Крака
6 ден - Почивка и след това отначало. Ще включвам и упражнения за корем от време на време.

Всякакви коментари и забележки са добре дошли. :)

Темата беше редактирана от PullTheTrigger на 31.08.10 16:25.

31.08.10
16:40

Имаш ли някакви резултати от тази програма,по която тренираш сега,защото е адски безмислена.Всичко почти е изсипано пред първият ден.Иначе тази 4 дневната не е лоша,но ръцете трябва да са след рамото и краката :).

Мнението беше редактирано от D3Co на 31.08.10 16:41.

31.08.10
16:52

казано от D3Co на 31.08.10, 16:40:

Имаш ли някакви резултати от тази програма,по която тренираш сега,защото е адски безмислена.

Аз тренирах няколко години по същия сплит, така че не бих го нарекъл безсмислен. 
По-отношение на новия сплит, аз бих сложил ръцете накрая (за да не пречат на тренировката на раменете) и след тях ден-два почивка.

31.08.10
16:57

казано от D3Co на 31.08.10, 16:40:

Имаш ли някакви резултати от тази програма,по която тренираш сега,защото е адски безмислена.Всичко почти е изсипано пред първият ден.Иначе тази 4 дневната не е лоша,но ръцете трябва да са след рамото и краката :).

Ето малко мерки и постижения към момента
Ръст - 172
Тегло - 79-80
Бицепс - 42

Вдигане от лег - 110x5
Мъртва тяга - 120x5
Клек - 90x8

Какви са ти доводите, че досегашната ми програма е безмислена?  Иначе точно за това, че ръцете трябва да са след рамото и краката се колебая и аз, обаче ако последния тренировъчен ден са ръце и след ден почивка правя гръб, мисля че бицепса няма да е възстановен и от натоварването което ще му дойде и от гърба, ще го претренирам. Нещо напоследък ми отказваха бицепсите като ги тренирах с гърба, а правя най-често само по 1 упражнение за тях...

Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 31.08.10 17:01.

може би не се възтановяваш достатачно тоест не се храниш достатъчно разлика в тренировките за бицепс и гръб от 48часа е достатъчна при добро хранене мисля :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.08.10 17:06.

31.08.10
17:14

казано от kristiancho на 31.08.10, 17:05:

може би не се възтановяваш достатачно тоест не се храниш достатъчно разлика в тренировките за бицепс и гръб от 48часа е достатъчна при добро хранене мисля :)

Не мисля че проблема е в храненето. Приемам достатъчно протеин а напоследък и повечко въглехидрати. Сладко не ям, тестени неща 1-2 пъти седмично. Понякога ми е малко спането и по цял ден съм на крак. По скоро това е проблема :)

31.08.10
17:22

Бицепса ще се възтанови за толкова време.От доста време тренирам по тази програма и ръцете ги правя последни.Като ти гледам силовите постижения,мисля че една 5х5 ще ти дойде по-добре :).Погледни за какво става въпрос :).

амии защо тогава не пробваш да направиш :
1ден - Гърди + трицепс
2ден - Гръб + бицепс
3ден - почивка
4ден - Рамена
5ден - Крака
6ден - почивка
7ден - повтаря се ...

смисъл примерно програма да видиш идеята ... да удариш гърба и бицепса заедно и после чак след 6 дена ще ги тренираш ... :)

31.08.10
17:39

Според мен тренираи както си го написал в пьрвиа пост обаче през де аз така тренирам и сам по доволен.

31.08.10
17:43

казано от D3Co на 31.08.10, 17:22:

Бицепса ще се възтанови за толкова време.От доста време тренирам по тази програма и ръцете ги правя последни.Като ти гледам силовите постижения,мисля че една 5х5 ще ти дойде по-добре :).Погледни за какво става въпрос :).

Правил съм 5x5. Хyбава програма е, особено ако се цели сила, но не ме устройва за момента. Така или иначе аз не тренирам с много повторения.

31.08.10
17:43

A, защо не опиташ 3 дневен сплит?
Гърди, бицепс
почивка
Гръб, трицепс
почивка
Крака, рамо
Може и 5х5, клека и тягата са ти смешни пред лега.

Мнението беше редактирано от Riko на 31.08.10 17:45.

31.08.10
17:48

казано от kristiancho на 31.08.10, 17:24:

амии защо тогава не пробваш да направиш :
1ден - Гърди + трицепс
2ден - Гръб + бицепс
3ден - почивка
4ден - Рамена
5ден - Крака
6ден - почивка
7ден - повтаря се ...

смисъл примерно програма да видиш идеята ... да удариш гърба и бицепса заедно и после чак след 6 дена ще ги тренираш ... :)

Не искам да правя ръцете заедно с гръб и гърди, не за друго, а защото цяял живот така ги правя. Даже ме мързи да ги тренирам само тях в една тренировка и да не правя в същия ден някое по-тежко основно упражнение като тяга например  :D , но ще си ги правя отделно от големите мускулни групи, пък ще видим как ще им се отрази :)

аз ако става дума винаги съм тренирал на 5дена още от 1тренировка е залата по причините каито спомена ... но има хора на които им действа много добре като ги правят заедно (гръб+бицепс) (гърди+трицепс) и за мен след тягата е абсурдно да вдигна каквото и да е ... ама някой могат :)

31.08.10
17:58

казано от Rikoo на 31.08.10, 17:43:

клека и тягата са ти смешни пред лега.

Така е наистина. Причината е, че в началото преди години правех много лежанка  а тягата и клека изобщо отсъстваха. По принцип краката са ми доста масивни и не искам да раcтат още. Затова тренирам краката само с едно упражнение - обикновено клек или лег преса и това са единствените упражнения в които правя повече повторения - 10,12. Клякам само и единствено колкото да дам стимул за растеж на останалите части на тялото. Така или иначе маса отдавна не гоня, а по скоро атлетично и симетрично тяло :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1