29.08.10
20:12
Така новак съм 1г опит но незнам дали резолтатите са ми добри качих общо около 11кг ММ с протеин последните 3-4 месеца сега мисля зимата да кача още колкото мога ако можете да ми препоръчате прграма мога да ходя всеки ден без проблем и дали само с протеин ще стане и ако не какво още
29.08.10
20:19
:)
.
29.08.10
20:36
Едва ли са чисти 11кг мускули. Кажи на колко години си първо.
Надали ще може да ходиш всеки ден, освен ако не правиш един ден силова, другия ден кардио на пътеката или там некой друг уред във фитнес залата, после пак силова и така.
Продалжаваи в сащиа дух както до сега.Моито мнение е че бьрзо стават само кунтузиите. :D
30.08.10
06:27
аз от 48кг станах 66кг за година и половина и съм си доста чист там ето програма като си много надъхан всеки ден да ходиш
http://www.bb-team.org/workout/1283/#axzz0y4FxDvtz
30.08.10
06:29
Имаш стаж 3-4 месеца това е доста задоволително 11Кг макар и да не са чисти мускули.Мисля,че ще е добре да продължиш с кръгова ако изобщо си бил с кръгова или пък да започнеш с Дихателен Клек http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303/ или пък това http://www.bb-team.org/workout/1290/#axzz0y4GyHTY8
Ако и към училището се отнасяше така,да ходиш всеки ден,щеше да си постигнал дсота повече.Според мен си загубул 8 години там,щом един препинателен знак нямаш в това,което си написал.
30.08.10
12:55
Макар и на 15 с всичките хормони и прочее - не са 11 кила мускули :) За възрастен чисто мускули едва ли можеш да качиш повече от 4-5 кила годишно. Е, на 15 и като начинаещ може да се постигне малко повече.
Иначе според мен - клек, лег, тяга, раменна преса ... кръгови тренировки или двудневен сплит с базови упражнения.
казано от Иван Божанов на 30.08.10, 12:55:
Макар и на 15 с всичките хормони и прочее - не са 11 кила мускули :) За възрастен чисто мускули едва ли можеш да качиш повече от 4-5 кила годишно. Е, на 15 и като начинаещ може да се постигне малко повече.
Иначе според мен - клек, лег, тяга, раменна преса ... кръгови тренировки или двудневен сплит с базови упражнения.
Старата догма “можеш да наддадеш само 4-5 кг чиста маса на година” е напълно погрешна според мен.
Мнението беше редактирано от El padre на 31.08.10 03:44.
казано от Иван Божанов на 30.08.10, 12:55:
чисто мускули едва ли можеш да качиш повече от 4-5 кила годишно. Е, на 15 и като начинаещ може да се постигне малко повече.
.
Аз пък съм се убедил, че ако спазвам на 90-5% диетата която съм си направил качам по 2-2.5кг. на месец, от които поне 1кг. е мускул, това прави поне 10кг. на година.
Поздрави :)
famous - колко пъти по 10кг мускулна маса си качил до момента, защото ако не се лъжа си към 60ина килограма някъде?
Не се заяждам, но ...помисли по въпроса. :)
Ако ставаше толкова лесно, щяхме да сме егати зверилника. Не ми се мисли на какво щяха да приличат “ненатуралните”. :)
Сори за оффтопика.
Мнението беше редактирано от 6th на 31.08.10 15:47.
31.08.10
15:47
мда и аз качих 15кг ей така .... сега обаче се боря за всеки 100 грама със зъби и нокти :D
казано от С7АЛК3Р на 31.08.10, 15:45:
famous - колко пъти по 10кг мускулна маса си качил до момента, защото ако не се лъжа си към 60ина килограма някъде?
Не се заяждам, но ...помисли по въпроса. :)Ако ставаше толкова лесно, щяхме да сме егати зверилника. Не ми се мили на какво щяха да приличат “ненатуралните”. :)
Сори за оффтопика.
Ми то качваш по 10 кг, ама и тийновете растат, което си е допълнително тегло. Ей аз за моите 30 кг как мога да ги аргументирам. Сигурно 15 кг за година от тренировки и 15 години просто щял съм да си порасна и без тях, нищо чудно че бях 55 кг преди да започна а баща ми е 115 кг на моя ръст. Сега ако тотално спря да тренирам, само да поддържам по 1 път на седмица и да се храня като за поддръжка, е вероятно да наддам поне 5 килограма през следващата година. А ако тренирам...ще видим.
Мнението беше редактирано от El padre на 31.08.10 15:50.
31.08.10
17:06
Еми догма или не ... това е моето мнение ...
Както казах и по-горе:
* не говорим за пубертета, но пък в този период и много трудно ще разбереш колко от това което си качил е мазно, кокал, мускули, кожа и прочее.
* не включвам и начинаещите, понеже тогава можеш малко повече да качиш.
* не включвам също и атлети след голяма пауза (т.нар. “мускулна памет”)
Оттам нататък оставаме с една голяма извадко от хората - над 20 години, с поне 1 година стаж и без невероятни генетични заложби - е точно тези хора не могат да качат повечко от горепосоченото според мен (а и не само според мен).
Е, както виждам няма да е зле да говорим с модератори и администратори - да се отцепи една тема “Генетично надарени”, че само в тоя топик има поне 2-3-ма ;)
Зависи какво точно разбираш под генетична дарба - някои имат поне по 1 от доло изброените точки, а някои даже 2 или повече:
1. да си силен по рождение,
2. да си голям по рождение,
3. да станеш голям след като си бил хилка с бързо темпо,
4. да станеш силен след като си бил слаб с бързо темпо,
5. да се регенерираш и адаптираш бързо към дадена схема,
6. да успееш да правиш лесно релеф след като вече имаш масата,
7. да си с такъв ген предразполагащ адаптиране според периодите съобразено с целите, т.е добра кондиция,
8…,
Всеки има по някой генетичен “дар”, няма генетично ощетени, стига да търсиш и да се стремиш към това за което си създаден.
Пример: един силен по рождение ендоморф, който има висок процент мазнини и дебела талия, роден за трибой, примерно да тръгне да се чисти и търси дълбокия релеф. Това се отнася и за слабичкия висок ектоморф с плочките и релефа, който иска високи резултати (тежести) и сериозен успех в тази насока. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 31.08.10 18:37.
казано от Иван Лординов на 31.08.10, 18:32:
Зависи какво точно разбираш под генетична дарба - някои имат поне по 1 от доло изброените точки, а някои даже 2 или повече:
1. да си силен по рождение,
2. да си голям по рождение,
3. да станеш голям след като си бил хилка с бързо темпо,
4. да станеш силен след като си бил слаб с бързо темпо,
5. да се регенерираш и адаптираш бързо към дадена схема,
6. да успееш да правиш лесно релеф след като вече имаш масата,
7. да си с такъв ген предразполагащ адаптиране според периодите съобразено с целите, т.е добра кондиция,
8…,Всеки има по някой генетичен “дар”, няма генетично ощетени, стига да търсиш и да се стремиш към това за което си създаден.
Пример: един силен по рождение ендоморф, който има висок процент мазнини и дебела талия, роден за трибой, примерно да тръгне да се чисти и търси дълбокия релеф. Това се отнася и за слабичкия висок ектоморф с плочките и релефа, който иска високи резултати (тежести) и сериозен успех в тази насока. :)
И ръста е важен много :) Особено за трибоици, щангисти...
31.08.10
19:19
Аз пък знам,че тези,които имат сериозна разлика между Ръст/Килограми (180/65 да речем) би трябвало да качват повече от 4-5 кг на година при стабилни режим,тренировки и добавки.Но честно казано мисля,че е глупаво да се правят такива сметки,защото всеки организъм си е индивидуален.Един извод трябва да си правим от това,че постоянството му е майката,както и удоволоствието,което ни доставя тренирането.Нека това не се отнася за “онези” плажни билдъри :)
Аз съм точно както преди мен споменаха - 187см висок - 64/65кг и ми е много трудно да качвам кг. Според мен всичко си опира до генетичните заложености на всеки човек. Баща ми и майка ми са слаби, а в рода ми май нямаме някой с наднормено тегло. Отбелязвам факта, че до 15-16 годишна възраст съм бил доста пълен. Мисля си, че не може да се прецени точно едно 15 год. момче до каква степен е качило мускулна маса, тъй като неговите мускули все още не са се развили достатъчно. ИСкам да кажа, че след една определена възраст просто човек променя коренно физиката си( възмъжава с една дума). Затова не може ясно да се разграничи качването на ММ при по-малките.
01.09.10
06:43
казано от Любослав на 01.09.10, 05:33:
Аз съм точно както преди мен споменаха - 187см висок - 64/65кг и ми е много трудно да качвам кг. Според мен всичко си опира до генетичните заложености на всеки човек. Баща ми и майка ми са слаби, а в рода ми май нямаме някой с наднормено тегло. Отбелязвам факта, че до 15-16 годишна възраст съм бил доста пълен. Мисля си, че не може да се прецени точно едно 15 год. момче до каква степен е качило мускулна маса, тъй като неговите мускули все още не са се развили достатъчно. ИСкам да кажа, че след една определена възраст просто човек променя коренно физиката си( възмъжава с една дума). Затова не може ясно да се разграничи качването на ММ при по-малките.
Ти не му даваш на това твоето тяло да тръгне да расте. То тамън се накани и ХОП! - трета тренировка за деня. :)
Преди бях тръгнал да правя таблица от дневниците - колко серии има средно за мускулна група и по колко маса се качва на година.
И колко корем се прави и дали се виждат плочките от цялата тая работа. Резултатите се оказаха доста предвидими за мен, но шокиращи за притежателите на дневниците и затова се отказах да довърша и пусна резултатите. Ти имаш време, дори от скука правиш преси и лицеви, т.е. поиграй си и си направи подобна таблица и изводите от нея ;)
какво мислите за това
* първи ден - гърди, корем
* втори ден - гръб
* трети ден - крака,
* четвърти ден - рамо, трапец, корем
* пети ден - ръце
* шести ден - почивка
* седми ден - почивка
за разгрявка около 10мин крос на пътека
01.09.10
16:54
супер е давай яко сега :)