Бързо качване на ММ!!!

29.08.10
20:12

Така новак съм 1г опит но незнам дали резолтатите са ми добри качих общо около 11кг ММ с протеин последните 3-4 месеца сега мисля зимата да кача още колкото мога ако можете да ми препоръчате прграма мога да ходя всеки ден без проблем и дали само с протеин ще стане и ако не какво още

АН

29.08.10
20:19

:)

.

29.08.10
20:31

мерси помогна много :D

АН

29.08.10
20:36

Едва ли са чисти 11кг мускули. Кажи на колко години си първо.

29.08.10
21:09

Надали ще може да ходиш всеки ден, освен ако не правиш един ден силова, другия ден кардио на пътеката или там некой друг уред във фитнес залата, после пак силова и така.

29.08.10
21:15

Продалжаваи в сащиа дух както до сега.Моито мнение е че бьрзо стават само кунтузиите. :D

30.08.10
05:53

Имам предвид че МОГА да ходя всеки ден ако трябва на 15 г съм

аз от 48кг станах 66кг за година и половина и съм си доста чист там ето програма като си много надъхан всеки ден да ходиш
http://www.bb-team.org/workout/1283/#axzz0y4FxDvtz

DE

30.08.10
06:29

Имаш стаж 3-4 месеца това е доста задоволително 11Кг макар и да не са чисти мускули.Мисля,че ще е добре да продължиш с кръгова ако изобщо си бил с кръгова или пък да започнеш с Дихателен Клек http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303/ или пък това http://www.bb-team.org/workout/1290/#axzz0y4GyHTY8

30.08.10
09:06

Ако и към училището се отнасяше така,да ходиш всеки ден,щеше да си постигнал дсота повече.Според мен си загубул 8 години там,щом един препинателен знак нямаш в това,което си написал.

30.08.10
12:55

Макар и на 15 с всичките хормони и прочее - не са 11 кила мускули :) За възрастен чисто мускули едва ли можеш да качиш повече от 4-5 кила годишно. Е, на 15 и като начинаещ може да се постигне малко повече.
Иначе според мен - клек, лег, тяга, раменна преса ... кръгови тренировки или двудневен сплит с базови упражнения.

31.08.10
03:40

казано от Иван Божанов на 30.08.10, 12:55:

Макар и на 15 с всичките хормони и прочее - не са 11 кила мускули :) За възрастен чисто мускули едва ли можеш да качиш повече от 4-5 кила годишно. Е, на 15 и като начинаещ може да се постигне малко повече.
Иначе според мен - клек, лег, тяга, раменна преса ... кръгови тренировки или двудневен сплит с базови упражнения.

Старата догма “можеш да наддадеш само 4-5 кг чиста маса на година” е напълно погрешна според мен.

Мнението беше редактирано от El padre на 31.08.10 03:44.

31.08.10
07:17

казано от Иван Божанов на 30.08.10, 12:55:

чисто мускули едва ли можеш да качиш повече от 4-5 кила годишно. Е, на 15 и като начинаещ може да се постигне малко повече.
.

Аз пък съм се убедил, че ако спазвам на 90-5% диетата която съм си направил качам по 2-2.5кг. на месец, от които поне 1кг. е мускул, това прави поне 10кг. на година.
Поздрави :)

31.08.10
15:45

famous - колко пъти по 10кг мускулна маса си качил до момента, защото ако не се лъжа си към 60ина килограма някъде?
Не се заяждам, но ...помисли по въпроса. :)

Ако ставаше толкова лесно, щяхме да сме егати зверилника. Не ми се мисли на какво щяха да приличат “ненатуралните”. :)

Сори за оффтопика.

Мнението беше редактирано от 6th на 31.08.10 15:47.

мда и аз качих 15кг ей така .... сега обаче се боря за всеки 100 грама със зъби и нокти  :D

31.08.10
15:48

казано от С7АЛК3Р на 31.08.10, 15:45:

famous - колко пъти по 10кг мускулна маса си качил до момента, защото ако не се лъжа си към 60ина килограма някъде?
Не се заяждам, но ...помисли по въпроса. :)

Ако ставаше толкова лесно, щяхме да сме егати зверилника. Не ми се мили на какво щяха да приличат “ненатуралните”. :)

Сори за оффтопика.

Ми то качваш по 10 кг, ама и тийновете растат, което си е допълнително тегло. Ей аз за моите 30 кг как мога да ги аргументирам. Сигурно 15 кг за година от тренировки и 15 години просто щял съм да си порасна и без тях, нищо чудно че бях 55 кг преди да започна а баща ми е 115 кг на моя ръст. Сега ако тотално спря да тренирам, само да поддържам по 1 път на седмица и да се храня като за поддръжка, е вероятно да наддам поне 5 килограма през следващата година. А ако тренирам...ще видим.

Мнението беше редактирано от El padre на 31.08.10 15:50.

31.08.10
17:06

Еми догма или не ... това е моето мнение ...
Както казах и по-горе:
* не говорим за пубертета, но пък в този период и много трудно ще разбереш колко от това което си качил е мазно, кокал, мускули, кожа и прочее.
* не включвам и начинаещите, понеже тогава можеш малко повече да качиш.
* не включвам също и атлети след голяма пауза (т.нар. “мускулна памет”)

Оттам нататък оставаме с една голяма извадко от хората - над 20 години, с поне 1 година стаж и без невероятни генетични заложби - е точно тези хора не могат да качат повечко от горепосоченото според мен (а и не само според мен).

Е, както виждам няма да е зле да говорим с модератори и администратори - да се отцепи една тема “Генетично надарени”, че само в тоя топик има поне 2-3-ма ;)

31.08.10
18:32

Зависи какво точно разбираш под генетична дарба - някои имат поне по 1 от доло изброените точки, а някои даже 2 или повече:

1. да си силен по рождение,
2. да си голям по рождение,
3. да станеш голям след като си бил хилка с бързо темпо,
4. да станеш силен след като си бил слаб с бързо темпо,
5. да се регенерираш и адаптираш бързо към дадена схема,
6. да успееш да правиш лесно релеф след като вече имаш масата,
7. да си с такъв ген предразполагащ адаптиране според периодите съобразено с целите, т.е добра кондиция,
8…,

Всеки има по някой генетичен “дар”, няма генетично ощетени, стига да търсиш и да се стремиш към това за което си създаден.

Пример: един силен по рождение ендоморф, който има висок процент мазнини и дебела талия, роден за трибой, примерно да тръгне да се чисти и търси дълбокия релеф. Това се отнася и за слабичкия висок ектоморф с плочките и релефа, който иска високи резултати (тежести) и сериозен успех в тази насока. :)

Мнението беше редактирано от El padre на 31.08.10 18:37.

31.08.10
19:07

казано от Иван Лординов на 31.08.10, 18:32:

Зависи какво точно разбираш под генетична дарба - някои имат поне по 1 от доло изброените точки, а някои даже 2 или повече:

1. да си силен по рождение,
2. да си голям по рождение,
3. да станеш голям след като си бил хилка с бързо темпо,
4. да станеш силен след като си бил слаб с бързо темпо,
5. да се регенерираш и адаптираш бързо към дадена схема,
6. да успееш да правиш лесно релеф след като вече имаш масата,
7. да си с такъв ген предразполагащ адаптиране според периодите съобразено с целите, т.е добра кондиция,
8…,

Всеки има по някой генетичен “дар”, няма генетично ощетени, стига да търсиш и да се стремиш към това за което си създаден.

Пример: един силен по рождение ендоморф, който има висок процент мазнини и дебела талия, роден за трибой, примерно да тръгне да се чисти и търси дълбокия релеф. Това се отнася и за слабичкия висок ектоморф с плочките и релефа, който иска високи резултати (тежести) и сериозен успех в тази насока. :)

И ръста е важен много :) Особено за трибоици, щангисти...

DE

31.08.10
19:19

Аз пък знам,че тези,които имат сериозна разлика между Ръст/Килограми (180/65 да речем) би трябвало да качват повече от 4-5 кг на година при стабилни режим,тренировки и добавки.Но честно казано мисля,че е глупаво да се правят такива сметки,защото всеки организъм си е индивидуален.Един извод трябва да си правим от това,че постоянството му е майката,както и удоволоствието,което ни доставя тренирането.Нека това не се отнася за “онези” плажни билдъри :)

01.09.10
05:33

Аз съм точно както преди мен споменаха - 187см висок - 64/65кг и ми е много трудно да качвам кг. Според мен всичко си опира до генетичните заложености на всеки човек. Баща ми и майка ми са слаби, а в рода ми май нямаме някой с наднормено тегло. Отбелязвам факта, че до 15-16 годишна възраст съм бил доста пълен. Мисля си, че не може да се прецени точно едно 15 год. момче до каква степен е качило мускулна маса, тъй като неговите мускули все още не са се развили достатъчно. ИСкам да кажа, че след една определена възраст просто човек променя коренно физиката си( възмъжава с една дума). Затова не може ясно да се разграничи качването на ММ при по-малките.

казано от Любослав на 01.09.10, 05:33:

Аз съм точно както преди мен споменаха - 187см висок - 64/65кг и ми е много трудно да качвам кг. Според мен всичко си опира до генетичните заложености на всеки човек. Баща ми и майка ми са слаби, а в рода ми май нямаме някой с наднормено тегло. Отбелязвам факта, че до 15-16 годишна възраст съм бил доста пълен. Мисля си, че не може да се прецени точно едно 15 год. момче до каква степен е качило мускулна маса, тъй като неговите мускули все още не са се развили достатъчно. ИСкам да кажа, че след една определена възраст просто човек променя коренно физиката си( възмъжава с една дума). Затова не може ясно да се разграничи качването на ММ при по-малките.

Ти не му даваш на това твоето тяло да тръгне да расте. То тамън се накани и ХОП! - трета тренировка за деня. :)
Преди бях тръгнал да правя таблица от дневниците - колко серии има средно за мускулна група и по колко маса се качва на година.
И колко корем се прави и дали се виждат плочките от цялата тая работа. Резултатите се оказаха доста предвидими за мен, но шокиращи за притежателите на дневниците и затова се отказах да довърша и пусна резултатите. Ти имаш време, дори от скука правиш преси и лицеви, т.е. поиграй си и си направи подобна таблица и изводите от нея ;)

01.09.10
16:43

какво мислите за това   
  * първи ден - гърди, корем
  * втори ден - гръб
  * трети ден - крака,
  * четвърти ден - рамо, трапец, корем
  * пети ден - ръце
  * шести ден - почивка
  * седми ден - почивка
за разгрявка около 10мин крос на пътека

супер е давай яко сега :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1