Прасец

04.09.10
07:48

Хора , ще можете ли да ми кажете упражнения за прасец с дамбели и щанга , защото каквито упражнения да правя ,прасеца не расте

Прасецът е мускул,който много трудно се претренира,но е и много капризен.Сам трябва да намериш начина който работи добре за теб.С щанга и дъмбели повдигане на пръсти евентуално,магарешко яздене,има и на легпресата едно упр за прасец,калфмашини.Аз пробвах наскоро една методика от списание при която на легпресата за прасец правиш една серия с умерени кг-ми 30 пов ,почиваш 2 мин слагаш още тежести правиш 30 пов и така слагаш докато повторенията паднат до 10,след това правиш 2 мега тежки серии по метода пауза,почивка,примерно правиш 8 повторения до отказ почиваш 15 сек после още 4-5пов,15 сек почивка и последни 3-4 пов,почиваш 2 мин и правиш още една такава.Аз това го правих 3 седмици и забелязвам видимо подобрение в прасците си,но може при теб това да не работи така както при мен,така че експериментирай.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 04.09.10 08:27.

04.09.10
08:59

казано от nasko3636 на 04.09.10, 07:48:

Хора , ще можете ли да ми кажете упражнения за прасец с дамбели и щанга , защото каквито упражнения да правя ,прасеца не расте

Ако гоенетично ти е заложено да не бъде голям...трудна работа.

АЧ

04.09.10
10:10

Също след тези упражнения измори още повече прасеца като отскачаш на място с пръсти, това много натоварва прасеца. По 5-10 мин без почивка е супер.

четох една статия в един сайт за дроп серии за прасец до пълен отказ... калф от стоеж до отказ ( 1 дроп серия с 3 понижания на тежеста ) и калф от седеж до отказ ( пак 1 дроп серия с 3 намаляния ) след всяка дроп серия продължително и силно разтягане на прасеца ... като се наведеж и хванеш пръстите на краката аз правих така 2седмици по 3тренировки седмично и аз нямам ген ама порасна с 1см сега малко ли е много ли е съм доволен :) много усилия и болка за 1см ама си струва

04.09.10
10:16

казано от Стоянчо на 04.09.10, 08:59:

казано от nasko3636 на 04.09.10, 07:48:

Ако гоенетично ти е заложено да не бъде голям...трудна работа.

И аз съм си мислил за това ама май не е

04.09.10
10:17

казано от IronFreak на 04.09.10, 08:27:

Прасецът е мускул,който много трудно се претренира,но е и много капризен.Сам трябва да намериш начина който работи добре за теб.С щанга и дъмбели повдигане на пръсти евентуално,магарешко яздене,има и на легпресата едно упр за прасец,калфмашини.Аз пробвах наскоро една методика от списание при която на легпресата за прасец правиш една серия с умерени кг-ми 30 пов ,почиваш 2 мин слагаш още тежести правиш 30 пов и така слагаш докато повторенията паднат до 10,след това правиш 2 мега тежки серии по метода пауза,почивка,примерно правиш 8 повторения до отказ почиваш 15 сек после още 4-5пов,15 сек почивка и последни 3-4 пов,почиваш 2 мин и правиш още една такава.Аз това го правих 3 седмици и забелязвам видимо подобрение в прасците си,но може при теб това да не работи така както при мен,така че експериментирай.

Пробвал съм какви ли не упражниния и нестава

04.09.10
13:16

Взимаш си тежести за крака и отиваш на някой стадион на стълбичките и почваш отгоре до долу(само в един коридор, без да се местиш от него), има доста видове упражнения които ще ти помогнат, на всяка стъпало бързо бягане, подскоци с двата крака, до половината на единия крак - после сменяш, жабешко като сгъваш до долу през 2,3 стълби да ти бъде отскока, а докато слизаш надолу разтърсваш краката и слизаш с разпускащо темпо, за да отпочинат мусколите. (Като направиш дадено упражнение 3 пъти почиваш за около 2 мин. и после пак продължаваш със следващото. Отначалото ще ти е доста трудно, но лека полека, ще почнеш да не чустваш толкова лесно умората в краката. Аз правя 5 упражнения x 3 пъти всяко x 3 серии, тук можеш да правиш примерно веднъж фитнес и два пъти тези упражнения.) Правиш го това няколко пъти примерно в седмицата по 2 пъти, така - две, три седмици и ще имаш ефект, това ще бъде достатъчно натоварване, за да има растеж. И имай предвид началото е най-трудно.
Забравих да ти кажа, колкото повече стречинг правиш за краката преди тези натоварвания - толкова повече работоспособен ще бъдеш и ще имаш по-голям лимит на тренировката.

Мнението беше редактирано от 4today на 04.09.10 13:20.

на калф машината от стоеж има 3 варианта когато петите и пръстите са прави ( | |  ) когат опръстите сачат навътре ( / \ )  и когато пръстите сочат навън ( \ / ) по брутално неможе да го измисля това в скобите иначе това което казвам си е така :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1