04.09.10
18:36
Здравейте, пичове!
Тук съм за да се посъветвам с вас относно една програма, която сам си направих. Тренирах 1 година и 4 месеца, след което почивах 2 месеца и в момента завършвам 1 цикъл от кръгови тренировки. Никога не съм взимал добавки и няма и да взимам. Програмата е експериментална и е следната:
1-гръб
2-гърди
3-гръб
4-*** ПОЧИВКА ***
5-гръб след 4 часа крака
6-гърди
7-*** ПОЧИВКА ***
8-гръб
9-рамо
10-гръб след 4 часа бицепс+трицепс
11-*** ПОЧИВКА ***
12-гръб след 4 часа крака
13-гърди
14-*** ПОЧИВКА ***
15-гръб и т.н.
Смятам да я правя 1 месец. Целта е сила за гръб и маса и сила за всички останали групи. Всички тренировки за гръб ще представляват от 4-5 серии набирания. Не съм сигурен само дали ще успявам да се възстановявам. Ако може да коментирате или да ме посъветвате нещо ще съм ви много благодарен.
Години: 17
Ръст: 175
килограми: 65
гръдна обиколка: 106
ръка: 34
талия: 74
бедро: 54
Пропускаш нещо много важно - краката. Те са една от трите големи мускулни групи. Ако започнеш да я тренираш тя ще започне да се развива несъмнено и другите мускулни групи ще я последват ;)
Мнението беше редактирано от MeGa_xXx на 06.03.11 12:00.
04.09.10
19:58
две тренировки с тежести на ден без добавки... хайде сутрин кардио и после тренировка с тежести по може ама две тренировки с тежести го правят билдърите а те не карат на извара и ориз... ако успееш да възтановяваш и да има напредък напрао си за Олимпия сериозно ти говоря
Става въпрос само за месец, така че според мен няма да претренира, още повече, че гърба е само 5 серии набиране (което е нищо).
Все пак, пробвай и кажи какви са резултатите.
П.П. MeGa_xXx, краката ги е писал.
04.09.10
20:30
а тя програмата има ли някаква конкретна цел ... ?
Мисля,че е написал каква е ;)
Обаче, според мен сила на гърба само с набирания няма да стане. Зависи какво разбираш под сила, ако е само на набиранията, да може да се качи от тази програма. Но гърба е комплексна група и му трябват повече упражнения.
04.09.10
20:59
Пробвай задно гръбно прехвърляне на пудовка от челен упор, страшно влиза в гърба, ще ти трябват трима партньори за изпълнението, ако успееш да го направиш първия път, то останалите ще са яко напомпващи.
04.09.10
21:02
Целта е сила за гръб и маса и сила за всички останали групи.... тоест иска да направи всички мускули големи масивни и силни което може би оправдава факта защо ги тренира някой път по 2 пъти на ден иска да ускори процеса един вид .... иска да убие всички зайци (мускули) с 1 куршум
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 04.09.10 21:05.
Никъде не тренира едни и същи мускули два пъти на ден. Тренира по 1 група дневно и гърба през ден с по 5 серии набиране.
05.09.10
06:24
Под сила за гърба имах впредвид само набиранията. Надявам се само да мога да се възстановявам и да не претренирам някъде...
:)
05.09.10
16:03
А също да питам дали в дните когато правя 2 тренировки е по-хубаво да започвам с гръб или по-добре с другата мускулна група?
Не виждам, много смисъл в това нещо, но..
То май целта са набиранията, а не просто сила в гърба.
При това положение, можеш да правиш по няколко серии набирания и с “кръговата” програма. Във всеки тренировъчен ден(не повече от 3 на седмица), правиш набирания.
Не виждам никакъв проблем, след няколко серии набирания да си направиш тренировката на краката, трицепсите, рамото...
Същото важи и за гърдите, но при тях, може и да ти е по-тегаво поради разтягането от набиранията. Дори и да звучи странно, набиранията уморяват и гърдите в някаква степен.
Като, независимо как процедираш, набиранията ще ти пообъркат тренировките на бицепсите и е желателно или да са комплект(в една тренировка) или да са в отделни тренировки.
09.09.10
07:32
Иска ми се да чуя още няколко коментара :).
09.09.10
07:48
и на мен не ми се вижда много правилно ... даже не е и тренировка тея набиране ще правиш набирания там 4-5-6 серии тва са 20минути максимум и ще ходиш до залата само за това ?! то ако искаш да правиш набирания може да ги правиш преди всяка тренировка таман да загреят мускулите ....