07.09.10
16:35
На 17 години съм,178см висок,тежа 69кг.Вземам креатин,не спазвам строго определена диета.Гледам да хапвам по повечко и по-често.8 месеца стаж в залата.До сега съм тренирал с “Kласическа програма за покачване на мускулен обем” от сайта.Ще съм Ви благодарен,ако ме посъветвате какви серии и повторения да правя и дадете мнението си за настоящата ми програма:
1ви ден:
1.гръб
-придърпване на горен скрипец с широк прониран хват зад врат
-придърпване на горен скрипец с широк прониран хват пред гърди
-придърпване на горен скрипец с тесен супиниран хват
-гребане с дъмбел
2.крака
-клякане с щанга
-бедрено сгъване
-повдигане на пръсти от стоеж
3.трапец
-трапецовидно повдигане на рамене с лост
3ти ден:
1.трицепс
-повдигане на щанга от лег в тесен хват
-френско разгъване
-трицепсово разгъване на скрипец
-двустранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
2.бицепс
-бицепсово сгъване с дъмбели
-бицепсово сгъване с щанга от стоеж с раменен хват
-бицепсово сгъване с щанга от седеж с тесен хват
5ти ден:
1.гърди
-повдигане на дъмбели от полулег
-повдигане на щанга от лег
-повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон
-флайс
-пуловър
2.рамо
-изнасяне дъмбели напред
-повдигане на ръце в страни
-раменна преса зад врат
-разтваряне на пек-бек машина
Отделно правя корем.Не искам да наблягам на краката, защото са ми масивни и правя редовно кардио - затова ги слагам при тренировката за гръб.Желанието ми е да натрупам мускулна маса и да се разширя в гръдния кош. :)
Темата беше редактирана от t_sh0w на 07.09.10 16:37.
Според мен е неправилно да тренираш в един ден 2 големи мускулни групи,
а в другия да тренираш 2 малки.
Също така 3 упражнения за крака , и 3 за бицепс. Виж на някоя картинка кой мускул , колко е голям и пак
помисли дали е правилно.
Ако мислиш, че като тренираш ръцете отделно ще ти пораснат по-бързо си се заблудил.
За да ги правиш така ти трябва 4-ри дневен сплит (поне), но с толкова малко добавки и стаж най-вероятно ще претренираш още на 2рата седмица и няма да постигнеш нищо.
Продължи си по класическата програма, като сменяш само упражненията има още какво да постигнеш с нея.
Като видиш че нямаш напредък тогава помисли за стриктен хранителен режим, доста добавки и 4-ри дневен сплит ;)
07.09.10
16:50
голям гръден кош.... клекове със полу-овери супер серии и се кефи после на огромния си гръден кош... и махни краката от гърба ;)
казано от Caleb на 07.09.10, 16:45:
Според мен е неправилно да тренираш в един ден 2 големи мускулни групи,
а в другия да тренираш 2 малки.Също така 3 упражнения за крака , и 3 за бицепс. Виж на някоя картинка кой мускул , колко е голям и пак
помисли дали е правилно.
Ако мислиш, че като тренираш ръцете отделно ще ти пораснат по-бързо си се заблудил.
За да ги правиш така ти трябва 4-ри дневен сплит (поне), но с толкова малко добавки и стаж най-вероятно ще претренираш още на 2рата седмица и няма да постигнеш нищо.
Продължи си по класическата програма, като сменяш само упражненията има още какво да постигнеш с нея.
Като видиш че нямаш напредък тогава помисли за стриктен хранителен режим, доста добавки и 4-ри дневен сплит ;)
Би ли изяснил защо да не тренира 2 големи групи и после 2 малки ? Да речем гърди - гръб и бицепс-трицепс ? Бутане- дърпане и сгъване-разгъване !