Скок от място

07.09.10
13:27

Знаете ли някакви програми или каквото и да било което да помогне да скачам повече, трябват ми 20-5см. някъде. Аз скачам редовно, но проблема е, че няма резултат, а тея 20-5см. ми трябват  за след около месец.

Темата беше редактирана от fam0us на 07.09.10 16:48.

там е до взривност в краката аз съм 162см и скачам 280см ... има едно момче от фитнеса 120кг някаде ама скача и той към 280см даже ме би ... един път се състезавахме освен много упражнения незнам как да стане :)

07.09.10
13:33

Имаш впредвид експлозивна сила ? Дали ще стане ако скачам с 2 диска по 5кг.  ?

амии може би да това е добър вариант :)

07.09.10
13:42

тежести за крака  , ще ти е много по-удобно

07.09.10
15:33

казано от nikolaeva на 07.09.10, 13:42:

тежести за крака  , ще ти е много по-удобно

Да, ама са много скъпи. Ще скачам с дисковете, може да ги сложа в раница :). Ще пробвам и ще пиша резултата.

07.09.10
16:02

Като гледам ти трябва скок от място, а не скок дължина - дето си е дисциплината на големите лекоатлетически първенства. Дай малко инфо колко си висок какви кг. си и колко скачаш сега ? Защото при някои може да станат тези неща, но при други не (толкова бързо). И ако питаш мене тва с дисковете в раницата не го пробвай, освен че е адски некомфортно като нищо може и да се нараниш :) .

Мнението беше редактирано от 4today на 07.09.10 16:03.

07.09.10
16:48

Опа, мерси за поправката, точно така, трябва ми скок от място ... вмомента скачам към 180-5см. поне сега толкова скочих, но с 5кг. Преди скачах 245см. но все пак това са към 10кг. отгоре, вмомента съм 166см. висок, към 65кг. мисля, ако не съм свалил още, сложи ги 63 някъде.

Мнението беше редактирано от fam0us на 07.09.10 16:49.

теглото не ти е проблем бе аз съм по нисък и по тежък малко и скачам повече... работата е в опитите и експлозивноста в краката колко да са скъпи тежестите за крака пък и без тях ... скачай скачай скачай и готово друго е дали имаш правилна техника при скока .... мислил ли си дали скачаш правилно :)

07.09.10
16:58

казано от kristiancho на 07.09.10, 16:53:

теглото не ти е проблем бе аз съм по нисък и по тежък малко и скачам повече... работата е в опитите и експлозивноста в краката колко да са скъпи тежестите за крака пък и без тях ... скачай скачай скачай и готово друго е дали имаш правилна техника при скока .... мислил ли си дали скачаш правилно :)

Не :Д, но забелязах, че когато се разкрача и скачам примерно с 10-15см. по-малко ме кефи скока, а когато събера краката и скоча 180см. не ме кефи и ми е някво се едно не съм скачал. Не знам защо така. Един приятел ми беше казал се да стремя да скоча колкото се може по-високо, ама така и не опитвам. Дали е правилно ?

аз вообще не скачам на високо... скачам напред като с максимален взрив в краката сигурно да съм на 30-40 см от земята по време на скока и докато ми падне тежеста вече съм преминал 250см заради краката :)

07.09.10
17:32

Някой има ли клип с изпълнение на движението, че аз не намерих това което ме интересува. -Намерих си ;д
Ето един цитат от тема в друг форум “- засилваш ръцете скачаш и гледаш да вдигнеш краката по-нагоре/ ва е мн важно, защото повечето не го правят / и ги избутваш напред .” Отделно ще правя тяга с прави крака и прасец 3 пъти седмично. Дали ще помогне ?

Мнението беше редактирано от fam0us на 07.09.10 17:47.

07.09.10
18:28

Олимпийските лифтове са добри начини да си подобриш скока.

07.09.10
19:42

Тайната на дългия скок от място се крие в това когато скачаш да се опитваш да скочиш по-нависоко, тук най-доброто ти трениране би било с тежестите, виж някой приятел ако има земи ги за определено време ще с тея дискове в раницата ще се потрошиш. Друг хубав метод който можеш да пробваш е ( жабешки ) скок с пълен клек до долу - по стълбите на стадиона нагоре, като скачаш през 2,3 стълби през колкото можеш, но задължително до пълен клек.

Мнението беше редактирано от 4today на 07.09.10 19:44.

07.09.10
19:46

П.С - Забравих да ти кажа, когато тренираш за тея неща правиш ги както трябва без никакво кръшкане до последен дъх както се казва. И никога не тръгвай с отрицателно мнение като го правиш, колкото повече положително мислиш толкова ефекта ще е по-голям, това може да се стори странно за някои - но ефект има :)

08.09.10
08:28

Хм, това с стълбите ми се вижда някси тъпичко, но ще го правя. Благодаря ви, на всички.

казано от 4today на 07.09.10, 19:46:

П.С - Забравих да ти кажа, когато тренираш за тея неща правиш ги както трябва без никакво кръшкане до последен дъх както се казва.

Не мога да се съглася с удебеленото.

08.09.10
11:36

казано от Oranje на 08.09.10, 08:35:

П.С - Забравих да ти кажа, когато тренираш за тея неща правиш ги както трябва без никакво кръшкане до последен дъх както се казва.

Поясни : )

казано от 4today на 08.09.10, 11:36:

2 oт нещата, които се тренират докато сме свежи и не стигаме до отказ на тях, са уменията и екзплозивността. Тъй като умението (правилната техника) в скока на дължина дава от 20см нагоре, то той в никакъв случай не би искал да оттренира техниката до последен дъх, защото това води до влошаване на точността на изпълнението и риск от травми.
Темата за експлозивността е по-дълга.
Пък и авторът не ме обича особено много, тъй че да не му спамя темата :)

08.09.10
12:37

Защо да води до влошаване на точността, аз принципно говорех за отскоците по стълбичките да ги прави до последно. Там при едно доста голямо натоварване с тежести, а винаги успеха е по-голям при по-голямо натоварване, защото тук освен техниката на движение на ръцете и самото клякане за отскока, няма начин при по-дълго правене да почнеш да ги правиш по-лошо. Не съм казал да се влачиш при тея отскоци, ами правиш, почиваш и така докато имаш сили !

08.09.10
16:21

казано от Oranje на 08.09.10, 11:55:

казано от 4today на 08.09.10, 11:36:

Пък и авторът не ме обича особено много, тъй че да не му спамя темата :)

По природа ми е да не обичам мъже.

08.09.10
16:25

казано от 4today на 08.09.10, 12:37:

Защо да води до влошаване на точността, аз принципно говорех за отскоците по стълбичките да ги прави до последно. Там при едно доста голямо натоварване с тежести, а винаги успеха е по-голям при по-голямо натоварване, защото тук освен техниката на движение на ръцете и самото клякане за отскока, няма начин при по-дълго правене да почнеш да ги правиш по-лошо. Не съм казал да се влачиш при тея отскоци, ами правиш, почиваш и така докато имаш сили !

Не знам ти какво правиш, но наистина скачам докато не ме заболяха краката та сега съм седнал и не ги чувствам, за твое сведение последните опити бяха под 150см. А за правилната техника някой ако знае нещо, да казва.

AZ

08.09.10
16:37

Гледай да си синхронизираш движенията на ръцете и краката.Недей да махаш много с тях и не се бави много.Клекът може би ще ти помогне най много,а този с отскок в крайното положение е най-добрият вариант.Говоря за клякане с тежести естествено.Но ако искаш да покриваш някакви нормативи  в училище ще те посъветвам да ги заеВеш тия простотии.И 20 см отгоре не е малка задача,като говорим за повишаване на силата и оттам разстоянието,а не за оправяне на техниката.

08.09.10
16:55

казано от fam0us на 08.09.10, 16:25:

казано от 4today на 08.09.10, 12:37:

Не знам ти какво правиш, но наистина скачам докато не ме заболяха краката та сега съм седнал и не ги чувствам, за твое сведение последните опити бяха под 150см. А за правилната техника някой ако знае нещо, да казва.

Ти какво очакваш последните опити да ти бъдат по-добри от първите ?! Все едно Болт да бяга 10 пъти подред 100 метра, и последното бягане да му е по-бързо от първото - как го виждаш. Имай предвид че сега днес ще ти е най-тежко, после ще ти стане по-леко и така виж, сега следващата тренировка и най-вече последващата трябва да ти е доста по-лесно при отскока. Прави ги минимум през два дена :). Вземи изпий два упсарина днес преди да си си лягнал, за да нямаш чак толкова много мускулна треска утре :)

Мнението беше редактирано от 4today на 08.09.10 16:58.

08.09.10
19:22

казано от az100yan на 08.09.10, 16:37:

Гледай да си синхронизираш движенията на ръцете и краката.Недей да махаш много с тях и не се бави много.Клекът може би ще ти помогне най много,а този с отскок в крайното положение е най-добрият вариант.Говоря за клякане с тежести естествено.Но ако искаш да покриваш някакви нормативи  в училище ще те посъветвам да ги заеВеш тия простотии.И 20 см отгоре не е малка задача,като говорим за повишаване на силата и оттам разстоянието,а не за оправяне на техниката.

Чесно да ти кажа не ми дреме дали са 2 метра или с 10см. по-малко, но просто е нужно да постигна тоя скок. И другото което е, не знам дали си го внушавам или не, но когато има хора около мен скачам по-малко, а когато съм сам повече. А иначе за клека знам, но тези тежести които имам мога да клекна 30+ пъти с тях.

08.09.10
19:48

Виждам че няма смисъл да пиша повече, успех все пак : )

08.09.10
19:49

казано от fam0us на 08.09.10, 19:22:

казано от az100yan на 08.09.10, 16:37:

Чесно да ти кажа не ми дреме дали са 2 метра или с 10см. по-малко, но просто е нужно да постигна тоя скок. И другото което е, не знам дали си го внушавам или не, но когато има хора около мен скачам по-малко, а когато съм сам повече. А иначе за клека знам, но тези тежести които имам мога да клекна 30+ пъти с тях.

Нормално е, не е притеснение, ама нещо не се получава. И аз като съм сам скачам над 2.50 ама като има хора около мен най-много 2 метра :D

09.09.10
10:15

Колкото толкова, айде стига, че вече има 10000000 теми такива...

Здравеите колеги .Аз съм 100кг-195 и скачам малко над 2.10.Дайте ми съвет как да постигна 2.45 Опитвам със скачане но не посригам никакъв резултат - скачам през два дни. Благодатя ви.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1