08.09.10
10:41
е те загряват ... като си тръгнеш слагат 130-140кг :D
казано от kristiancho на 08.09.10, 10:41:
е те загряват ... като си тръгнеш слагат 130-140кг :D
В същност не (; Масово хората (по мои наблюдения) си гребат с до 60кг.
08.09.10
10:47
пък тия като нас с тебе почваме от 60кг и стигаме до където фитил покаже :D
казано от Madboy на 08.09.10, 10:43:
В същност не (; Масово хората (по мои наблюдения) си гребат с до 60кг.
По мои пък гребат масово със 120+.
Не знам кое от двете е по-тъжна гледка обаче :D
Аахахаха, е те някои просто си чешат онова нЯщо, не гребат :D
kristiancho - Аз винаги почвам първо само с лоста :P :D
Днес специално за тебе, ще греба с лост, да видя до къде ще го докарам. Но лостовете в залата в която ще ходя са толкова гладки, че фитилите са неизбежни ...
П.С. Трибойските лостове са толкова добре уребрени, че при тяга с лекота ти свалят кожата от коленете и от ръцете :D :D Голям е фън :D Но пък те са и доста по-твърди от стандартните, и са относително прави.
Мнението беше редактирано от Madboy на 08.09.10 10:54.
08.09.10
10:54
хубаво трибоецо .... ама да не кажеш после зарад мене си изпуснал 1то място че те занимавам с глупости и т.н. :P аз съм стигал с 90кг само 15повторения (фен съм на много повторения за гръб)
казано от kristiancho на 31.08.10, 10:07:
егати цепеняка дето трябва да си ... някой да се набира с тежест колкото теглото си ?
Оооо... Ето го цепеняка, който вдига доста повече от своето тегло !!! Той е доста известен в “Street-fitness-a” наричат го “Звяра” и вдига в този клип 400lbs (1 се “:” и “.” по 2.2 / Тоест 400 lbs : 2.2 се получава някаде 181кг с точност не знам колко е точно )
http://www.youtube.com/watch?v=T2wIa_3TZkE :)
Мен хич не ми се виждат като 180 кг... Иначе и 100 даса, пак е пълна лудница:)
казано от MeGa_xXx на 08.09.10, 11:06:
казано от kristiancho на 31.08.10, 10:07:
егати цепеняка дето трябва да си ... някой да се набира с тежест колкото теглото си ?
Оооо... Ето го цепеняка, който вдига доста повече от своето тегло !!! Той е доста известен в “Street-fitness-a” наричат го “Звяра” и вдига в този клип 400lbs (1 се “:” и “.” по 2.2 / Тоест 400 lbs : 2.2 се получава някаде 181кг с точност не знам колко е точно )
http://www.youtube.com/watch?v=T2wIa_3TZkE :)
Впечатляващ е.
Но всъщност допълнителното тегло е 200 lbs (3 жилетки с тежести - 100 lbs, 60 lbs и 40 lbs) или 91 кг. На заглавието пише 400 lbs, защото самият той тежи 203 lbs и събира личното си тегло и това на жилетките.
09.09.10
10:55
казано от Madboy на 08.09.10, 11:11:
Мен хич не ми се виждат като 180 кг... Иначе и 100 даса, пак е пълна лудница:)
Eвала на момчето, ама не ми е ясно как може да се толерира подобна техника на изпълнение?
казано от Miro Gi4ev на 09.09.10, 10:55:
...
Eвала на момчето, ама не ми е ясно как може да се толерира подобна техника на изпълнение?
Хм... Просто Kipping pullups. Я виж Константинов (в коментара под клипа “I do ONLY kipping pullups last 25 years”) :
казано от Vic на 09.09.10, 11:40:
...
Eвала на момчето, ама не ми е ясно как може да се толерира подобна техника на изпълнение?Хм... Просто Kipping pullups. Я виж Константинов (в коментара под клипа “I do ONLY kipping pullups last 25 years”) :
Е да, ама виж той си помага с краката, така е доста по-лесно от обикновенните “Pull Ups” !!!
09.09.10
15:51
аз незнам с такава техника влиза ли нещо в гърба ?! пък и с това лашкане може и рамо да се повреди знае ли човек :)
Остави дали е по-лесно или не, но киповете имат приложение май само в кросфита с цел да намалят времето(ако не се лъжа). Иначе погледнато от към бб е все едно да летиш на вертикалния скрипец - няма файда.
По-лесно е ако те мързи. Ако не те мързи няма по-лесно и по-трудно, защото ще работиш до край. Просто вместо 10 нормални ще направиш 15-16-17 кипа и така.
Това, че единичното повторение е по-лесно, не значи че не можеш да стигнеш същата свършена работа както с обикновените :P
Разликата е осезаема единствено при тренировки с фиксирани бройки, в които се гони време (комплексите най-вече). Ако се тренира “за гръб” или “се правят набирания” - завишаваш бройките и си готов.
Мнението беше редактирано от G33K на 09.09.10 16:22.
Според мен пича от клипа тьрси експлозивнос това е не става вьпрос за по лесно или по трудно. (bow)
Мнението беше редактирано от vatman на 09.09.10 16:35.
казано от vatman на 09.09.10, 16:35:
Според мен пича от клипа тьрси експлозивнос това е не става вьпрос за по лесно или по трудно. (bow)
+1
Киповете са по-функционални, за кондиционна тренировка за бойни изкуства според мен са по-добри от нормалните.
10.09.10
06:21
казано от MeGa_xXx на 09.09.10, 15:47:
казано от Vic на 09.09.10, 11:40:
...
Eвала на момчето, ама не ми е ясно как може да се толерира подобна техника на изпълнение?Хм... Просто Kipping pullups. Я виж Константинов (в коментара под клипа “I do ONLY kipping pullups last 25 years”) :
Е да, ама виж той си помага с краката, така е доста по-лесно от обикновенните “Pull Ups” !!!
Toва имах впредвид. Да пусна и аз един набиращ се руснак
http://www.youtube.com/watch?v=cvztX84hOgg
казано от Miro Gi4ev на 10.09.10, 06:21:
Toва имах впредвид. Да пусна и аз един набиращ се руснак
http://www.youtube.com/watch?v=cvztX84hOgg
Какво направи ти бе човек :D Тоя може да създаде комплекс за малоценност в някой носорог. Правилно питат в коментарите да не е роден в Чернобил :D
Иначе за експлозивност според мен не е толкова важно колко бързо се движи щангата/тялото, а колко голямо ускорение се опитваш да им придадеш. Тоест, и с нормални набирания и рязко дърпане също се работи нелошо за експлозия. Само че при нормалните по-лесно да слага допълнителна тежест, което е техния плюс (е, ако имаш жилетки като негрото това отпада). Специално за бойни спортове е на кантар това кое е по-добро, и двете имат добри страни и евентуално приложение. Но ако става дума само за експлозивност аз лично бих правил нормални набирания с тежест и рязко издърпване за тройки.
Голям офтопик стана, вече никой не му пука за набирането на 1 ръка :D
Мнението беше редактирано от G33K на 10.09.10 06:55.
10.09.10
10:53
Радвам се че темата ви ентусиазира толкова, май разбихме всички рекорди по активност за тема. Вик отново ни тласна към бруталния натурализъм, разбира се в това няма нищо лошо, защото темата трябва да бъде разгледана от всяка възможна гладна точка.
След като обсъдихме фитилите и установихме че позитивите са повече от негативите (аз все още не се сещам за негативи), сега ще ви попитам за нещо със сходна функция на фитилите, а именно какво е становището ви за куките, при които значението на хвата се изолира в още по-голяма степен да не кажа напълно.