07.09.10
09:33
Здравейте ! Искам да се ви питам за вашето мнение относно пилешкото месо, което някой дюнерджийници, продавар на порция. Месото, което не на грила го нарязват на ситно и се получава чиста порция пилешко месо. Според вас, до каква степен е полезно и различава ли се от нормалното пилешко, което можеш да си направиш в кущи. Идеята ми е че месото изглежда чисто, без мазнини, все пак е правено на грил? Вие как мислите, добре ли е да се яде при хранителен режим за ММ. Мерси
не мисля ,че има някакъв проблем щом си в режим за покачване на ММ .. еденствено малко ме притеснява много подравки,които се изполват при правенето на шиша
07.09.10
09:55
казано от Mitio на 07.09.10, 09:33:
Здравейте ! Искам да се ви питам за вашето мнение относно пилешкото месо, което някой дюнерджийници, продавар на порция. Месото, което не на грила го нарязват на ситно и се получава чиста порция пилешко месо. Според вас, до каква степен е полезно и различава ли се от нормалното пилешко, което можеш да си направиш в кущи. Идеята ми е че месото изглежда чисто, без мазнини, все пак е правено на грил? Вие как мислите, добре ли е да се яде при хранителен режим за ММ. Мерси
Принципно месото е нискокачествено, но определено става при масов период
казано от Miro Gi4ev на 07.09.10, 09:55:
Амо точно затово си мислех - защо според вас е нискокачествено и знае ли някой как се прави големия пилешки шиш? Какво месо ползвар, мариноват ли ги и други?
07.09.10
10:42
аз преди колко Дюнери набивах нито съм мазен нито нищо само дето качих тегло което и ми беше цел качих работни тежести вообще само позитиви съм извлякъл от дюнерите ;)
Първо хигиената на местата, където продават дюнери е ужасна. Тя не е приоритет, най-важна е печалбата все пак. Досега не съм виждала да се ползват ръкавици, а всичко се прави с голи ръце. Тези араби винаги са ми били гнусни, жега, те мърляво облечени, потни, няма гаранция, че 5 минути преди да ти направят дюнера не са ходили до тоалетна и не са забравили да си измият ръцете. А такива неща със сигурност се случват.
Месото се реди на големия шиш. Много ясно, че това, което е по средата в тая жега се разваля. По принцип се прави в различни маринати, които често са “транс мазнини”, създадени изкуствено за да се удължи срока на годност на месото. Тоест пилешкото месо от дюнерите не е като печено пилешко в “нормални” условия.
http://vbox7.com/play:c4a65d65&start=20&r=emb :D
Мнението беше редактирано от maria на 07.09.10 10:50.
08.09.10
08:14
казано от Mitio на 07.09.10, 10:02:
казано от Miro Gi4ev на 07.09.10, 09:55:
Амо точно затово си мислех - защо според вас е нискокачествено и знае ли някой как се прави големия пилешки шиш? Какво месо ползвар, мариноват ли ги и други?
Aми приятел мисли малко
цел=по-голяма печалба
евтино месо=по-голяма печалба
евтино месо=нискокачестено
08.09.10
08:16
казано от kristiancho на 07.09.10, 10:42:
аз преди колко Дюнери набивах нито съм мазен нито нищо само дето качих тегло което и ми беше цел качих работни тежести вообще само позитиви съм извлякъл от дюнерите ;)
Стига бе малък, в дюнерите има само скъпи празни калории.
Не знам колко е полезно това месо, за което авторът говори. Според мен не бива това да е основния източник на белтъчини. На шиша ръгат нискокачествено месо с кожата, най-вероятно крилца и бут. Нали не мислиш, че целия шиш е от бонфиле?
Месото не е чисто, гарантирам ти. Те затова го нарязват на ситно.
Мнението беше редактирано от Sincere на 08.09.10 10:32.
08.09.10
10:32
е и в протеините ти не всичко е 100% натуранлно ама ги пиеш ....
И пак е по-добре от тия неща,който ги има в “месото” на дюнера.А и един дюнер ако ти е 3 лева,това ти е 450-500 гр пилешко.
08.09.10
13:15
За последно ядох дюнер преди няколко дни , но в Турция, нищо общо с нашите, беше превъзходен и като че ли не беше толкова мазен и наблъскан с подправки.
казано от diksi на 08.09.10, 10:31:
Не знам колко е полезно това месо, за което авторът говори. Според мен не бива това да е основния източник на белтъчини. На шиша ръгат нискокачествено месо с кожата, най-вероятно крилца и бут. Нали не мислиш, че целия шиш е от бонфиле?
Ние купувахме фенери (за кучетата) от един съсед който зарежда месо на дюнерджииниците и знам че той продаваше в пакети остатъци крилца и бутчета (много хора ги купуваха за лична консумация) , което ме навежда на мисълта че не ги слагат в дюнера , вече за кожата и трътките навярно си прав.
За качеството , то качествено месо в днешни дни само домашни животни.
09.09.10
08:09
казано от nikolaeva на 08.09.10, 13:22:
казано от diksi на 08.09.10, 10:31:
Ние купувахме фенери (за кучетата) от един съсед който зарежда месо на дюнерджииниците и знам че той продаваше в пакети остатъци крилца и бутчета (много хора ги купуваха за лична консумация) , което ме навежда на мисълта че не ги слагат в дюнера , вече за кожата и трътките навярно си прав.
За качеството , то качествено месо в днешни дни само домашни животни.
абсолютно и аз мога да потвърдя - повечето ми приятели имат питбули и ги изхранват точно с такива остатъци които ги купуват от дюнерджиите
09.09.10
08:37
Може да не са хигиенични, но на мен са ми адски вкусни. Винаги като имам ден за джънк си вземам дюнери или от макдоналдс. Мога да не ям сладко и да гледам как ядат другите, но особено ако мина през дюнерите и някой познат си поръча ... край .А като бях 7 клас навръщане от плаж изяждахме по 6-7 малки дюнера....
Дюнерите са вкусни но като се сетя ,че ги правят араби и други нечистоплътни хора които кой знае как се гаврят с сосове и други неща направо .... .
А цената на един дюнер е 5-6 лв. (голям) за да ме наяде . Аз за тези пари ще хапна 2-пъти и то с много по-качествена храна от колкото този дюнер .
09.09.10
09:08
казано от k1r1I на 09.09.10, 08:39:
Дюнерите са вкусни но като се сетя ,че ги правят араби и други нечистоплътни хора които кой знае как се гаврят с сосове и други неща направо .... .
А цената на един дюнер е 5-6 лв. (голям) за да ме наяде . Аз за тези пари ще хапна 2-пъти и то с много по-качествена храна от колкото този дюнер .
x2 (че и 3 ако си приготвяш сам храната)
09.09.10
09:28
хах... че и българин да ти го прави дюнера кво си мислиш че го прави от любов към ближния а ? арабин българин всички дюнери се правят по еднакъв начин тва че един сложил малко повече от нещо друг не ... :)
казано от anxiety на 09.09.10, 08:37:
Може да не са хигиенични, но на мен са ми адски вкусни. Винаги като имам ден за джънк си вземам дюнери или от макдоналдс. Мога да не ям сладко и да гледам как ядат другите, но особено ако мина през дюнерите и някой познат си поръча ... край .А като бях 7 клас навръщане от плаж изяждахме по 6-7 малки дюнера....
Приятел, ако става за въпрос то дори кренвиршите на някои хора са им вкусни. Работата тук е, че за твое добро по-добре не ги консумирай. Ако гониш някакви цели като здраве и хубаво тяло критерият “вкус” трябва да ти е най-последен в списъка ти. В противен случай си най-обикновен чревоугодник.
09.09.10
14:32
Струва ми се, че малко по-генерално зачеркваме дюнерите, отколкото би трябвало. Ако коментираме верига заведения за бързо хранене, там се води, че има стандарт и е едно и също, но от дюнерджииница до дюнерджииница не е изключено качеството да е различно.
В центъра (на столицата) има 1-2 места, на които съм се престрашавал да ям дюнер и ако не бъде добавена мазнина или пържени картофи, се получава нещо приемливо. Ако месото не е добро, стомахът ще си каже.
Да, по-добре филе с броколи, но ... :)
10.09.10
06:30
казано от Sincere на 09.09.10, 13:36:
Приятел, ако става за въпрос то дори кренвиршите на някои хора са им вкусни. Работата тук е, че за твое добро по-добре не ги консумирай. Ако гониш някакви цели като здраве и хубаво тяло критерият “вкус” трябва да ти е най-последен в списъка ти. В противен случай си най-обикновен чревоугодник.
x2 ‘’Храни се по съдържание, не по вкус’‘
Благодаря ви за изчерпателните отговори. Общо взето правя извода, че не е одобено добро, но след тежък работен ден, когато не ти се готви порция пилешко от дюнер шиш горе доле става. Искам да обърна внимание, че не говоря за дюнер със сосове и пържени картови - а само за порция пилешко. Поздрави.
казано от Miro Gi4ev на 10.09.10, 06:30:
казано от Sincere на 09.09.10, 13:36:
x2 ‘’Храни се по съдържание, не по вкус’‘
:1 (разделено на 1) - да, бе, да. Професионалисти ли искате да ставате, какви? Ако не изпитваш от малките удоволствия в живота, еб*л съм ти всичко останало. Ще се лишаваш с месеци от всичко вкусно и за чий чеп? Утре може да се разболееш и всичките ти усилия да идат на вятъра. Яж, пий и си носи новите дрехи, пък останалото кучета го яли. Животът е твърде кратък, за да изчисляваш процента захар в даден плод и друго подобно вманиачаване.
Избирай по съдържание не по-вкус. По-голяма глупост не бях чувал. Освен ако не целиш да ставаш про. Яж, пий и си носи новите дрехи. Животът е твърде кратък да се вманиачаваш толкова.
23.09.10
04:46
казано от Cabron на 23.09.10, 00:14:
Избирай по съдържание не по-вкус. По-голяма глупост не бях чувал. Освен ако не целиш да ставаш про. Яж, пий и си носи новите дрехи. Животът е твърде кратък да се вманиачаваш толкова.
Приятел, това е форум за фитнес и здравословен начин на живот!!!! Дюнерите не се вписват нито в едното нито в другото!!
Така че щом смяташ така не ти е мястото тук.
23.09.10
05:28
и защо пък за не се вписват
ти и експерт по дюнери ли си?аз пък ти казвам че един дюнер със месо и домати си е напълно здравословно хранене
23.09.10
06:42
казано от caihundrel на 23.09.10, 05:28:
ти и експерт по дюнери ли си?аз пък ти казвам че един дюнер със месо и домати си е напълно здравословно хранене
..И пържени картофи в стара мазнина с неясен произход и неясна бройка на употреба?...? Това е само едно от мноогоото неща, които могат да се изкарат наяве...
23.09.10
06:46
да съм споменал картофи
чети по-внимателно какво съм написал
Споделям моя опит с дюнерите: хапвам изкючително рядко, може би 1-2 на половин година. Ако голям дюнер е 3.50 или 4 или колкото и да е, винаги казвам да се наблегне на месото и да се спестят картофите, в замяна на което да си хване още 1 или 2 (зависи). Досега не съм оставал разочарован, а по-скоро ми е присядало от месо, но си е голям кеф. Обикновено отговорът е “нямаш грижи”. Преди месец един така ми го напълни (дюнера :)), че не можа да го затвори и си го ядох вкъщи :)
Не мисля че 1 дюнер със пържени картофки ще ви навреди толкова на физиката. Да не би да го ядете всеки ден ? 1 път във месеца да ви се случи да ядете голяма работа, няма все пак да ставате мистър олимпия.
23.09.10
18:02
Ами е дюнерите не са най-здравословната храна, така е. Но едва ли ще стане нещо кой знай колко фатално ако в месеца хапвам по 1голям(аз ям 2-3 малки, наяждат ме повече). Едно от момчетатата тука пише, че трябва да ядем, пием и да се радваме на живота. Според мен си прав, но се изрази рязко. Все пак фитнес и здравословно хранене са начин на живот, но трябва и да носят някакво удоволствие. Пък и всеки си има цели - ограничаваш се от това и това, за да можеш после да се радваш на това и това и да ти е добре. А до останалите - мисля че зе изказахте прекалено остро. Да си позволиш да се отклониш от режима си за 1 ден или да пропуснеш тренировка е човешко и няма да те накаже никой.
24.09.10
06:05
казано от johny_trevata на 23.09.10, 06:42:
казано от caihundrel на 23.09.10, 05:28:
ти и експерт по дюнери ли си?аз пък ти казвам че един дюнер със месо и домати си е напълно здравословно хранене..И пържени картофи в стара мазнина с неясен произход и неясна бройка на употреба?...? Това е само едно от мноогоото неща, които могат да се изкарат наяве...
x2