09.09.10
11:11
Ами.. това е.. да кажем че тренирам краката от горе долу 5-6 месеца по 1 път в седмицата. Накрато ще кажа какво ми представлява тренировката за крака в актуалния си вид:
3x10 разтваряния на краката встрани
3х10 бедрени разгъвания
3х10 клякания
3х10 напади
4х20 повдигания на пръсти
всичко това отнема около 40 минути заедно със загрявката. Тежестите са МИНИМАЛНИ!!! И всеки път след деня за крака, на следващия ден горе долу си ги чувствам прилично, с леки наченки на мускулна треска, на следващия ден си е стабилна мускулна треска, и на третия вече отшумява... и в бедрата и в прасците и в дупето!.. направо ужас.. в началото се радвах като почвах да тренирам крака, че явно упражненията работят, само че вече мина доста време, и след деня за крака се чувствам непоносимо.. боли ме като качвам стълби, като слизам по стълби.. понякога дори като ходя..
МОЛЯ, ДАЙТЕ СЪВЕТ!
09.09.10
11:47
16 серии за крака при какъв тренировъчен опит?
ами то горе долу го казах за крака.. 5-6 месеца.. а иначе общо - да кажем 7-8 месеца.. като разбира се първите 2-3 месеца още не знаех много къде се намирам и си тренирах малко хаотично.. ама това важно ли е? Въпроса е, че вече доста време продължава тая мускулна треска в краката след като ги тренирам и почвам да се чудя къде е проблема.. в другите части също имам отвреме навреме мускулна треска но в МНОГО ПО-ЛЕКА СТЕПЕН и не винаги.. още една подробност която може и да има някакво значение - преди деня за крака правя ръце (бицепс+трицепс+предмишница), а след деня за крака - корем.
09.09.10
13:50
краката са най-големия мускул според мен е нормално да те болят най-много време ;)
09.09.10
14:27
При мен съм усетил, че тонусът на бедрата ми спада по-бързо от другите мускулни групи. Почти редовно имам мускулна треска, при 16-20 работни серии, като по-голямата част от обема на тренировката идва от клекове.
Също така голяма грешка при мен е, ако в деня за бедра (прасците са в друг ден), както и този след него, не са богати на въглехидрати. Силата е осезаемо по-малко, както и възстановяването.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 09.09.10 14:28.
аз и с 8 серии, редовно, си докарвам мускулна треска на бедрата .... но не и с минимални тежести
За да нямате мускулна треска по няколко дни вземете упсарин с витамин Ц (разтворим е струва макс 4 лв) - помага невероятно много !
казано от 4today на 09.09.10, 17:21:
За да нямате мускулна треска по няколко дни вземете упсарин с витамин Ц (разтворим е струва макс 4 лв) - помага невероятно много !
Едва ли ще помогне, колкото 8-9 часа сън и достатъчно храна.. :)
09.09.10
18:08
аз пък съм пристрастен към мускулната треска и не бих я заменил с витамин С :Д
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.09.10 18:09.
Нормално е да имаш мускулна треска.Аз лично с една тенировка на седмица клек 5х5 и тяга 5х5 следващите няколко дни бабите ме задминават по стълбите.
казано от Rikoo на 09.09.10, 17:38:
казано от 4today на 09.09.10, 17:21:
Едва ли ще помогне, колкото 8-9 часа сън и достатъчно храна.. :)
Но нали знаеш че няма как да ти мине мускулната треска от 8-9 часа сън и достатъчно храна, упсарина с тях заедно става доста добра комбинация
Мнението беше редактирано от 4today на 09.09.10 20:22.
Ами не се възстановяваш добре ,обаче на краката го усещаш повече отколкото на другите неща.Ако ходиш много пък след тренировката си е направо претрениране. Ако ходеше на ръце щеше да видиш ,че на тях щеше да ти се струва брутална мускулната треска.
И друго не по темата. Не мога да разбера защо хората тренират краката с леки тежести.. Най-готините дни за трениране винаги са ми били гръб и крака(макар ,че и аз не наблягам на тях), но когато ще се тренира нещо да се тренира а не като да идеш..
Мнението беше редактирано от +_+Oo_oO на 09.09.10 20:51.
Благодаря на всички за мненията, явно е нормално и повечето хора също не могат да се отърват от мускулната треска след тренировка за крака, което ме успокоява донякъде!
Това което мисля да направя е да ходя по-малко пеша след тренировката за крака и също да опитам да правя малко клякания примерно 2-3 дни преди тренировката за крака, един вид малко да ги подготвя за нея.
10.09.10
15:29
Мускулната треска след тренировка дори при много напреднали културисти е нещо желателно и търсено, това е така защото мускулната треска е най-изначалния признак на това че в мускулите се случва някакво развитие, някакъв прогрес, тази мускулна треска не бива да е непоносима и да пречи на движенията ти разбира се, един от методите да избегнеш тежка мускулна треска е след съответната тренировка на следващия ден направиш абсолютно същата тренировка.
казано от Трениращ на 10.09.10, 10:39:
Благодаря на всички за мненията, явно е нормално и повечето хора също не могат да се отърват от мускулната треска след тренировка за крака, което ме успокоява донякъде!
Това което мисля да направя е да ходя по-малко пеша след тренировката за крака и също да опитам да правя малко клякания примерно 2-3 дни преди тренировката за крака, един вид малко да ги подготвя за нея.
Бях забравил, ако искаш друг начин да се отървеш от мускулната треска - болките в краката на следващия ден, след натоварването правиш 20,30 мин. зверски стречинг, да опънеш навсякъде и ще усетиш резултата на следвашия ден. + UPSARIN = почти няма болки