Мускулна треска всеки път след КРАКА

09.09.10
11:11

Ами.. това е.. да кажем че тренирам краката от горе долу 5-6 месеца по 1 път в седмицата. Накрато ще кажа какво ми представлява тренировката за крака в актуалния си вид:
3x10 разтваряния на краката встрани
3х10 бедрени разгъвания
3х10 клякания
3х10 напади
4х20 повдигания на пръсти

всичко това отнема около 40 минути заедно със загрявката. Тежестите са МИНИМАЛНИ!!! И всеки път след деня за крака, на следващия ден горе долу си ги чувствам прилично, с леки наченки на мускулна треска, на следващия ден си е стабилна мускулна треска, и на третия вече отшумява... и в бедрата и в прасците и в дупето!.. направо ужас.. в началото се радвах като почвах да тренирам крака, че явно упражненията работят, само че вече мина доста време, и след деня за крака се чувствам непоносимо.. боли ме като качвам стълби, като слизам по стълби.. понякога дори като ходя..

МОЛЯ, ДАЙТЕ СЪВЕТ!

16 серии за крака при какъв тренировъчен опит?

09.09.10
11:53

ами то горе долу го казах за крака.. 5-6 месеца.. а иначе общо - да кажем 7-8 месеца.. като разбира се първите 2-3 месеца още не знаех много къде се намирам и си тренирах малко хаотично.. ама това важно ли е? Въпроса е, че вече доста време продължава тая мускулна треска в краката след като ги тренирам и почвам да се чудя къде е проблема.. в другите части също имам отвреме навреме мускулна треска но в МНОГО ПО-ЛЕКА СТЕПЕН и не винаги.. още една подробност която може и да има някакво значение - преди деня за крака правя ръце (бицепс+трицепс+предмишница), а след деня за крака - корем.

краката са най-големия мускул според мен е нормално да те болят най-много време ;)

09.09.10
13:58

Тренираш ги вероятно един пьт седмично нормално е да имаш треска.

При мен съм усетил, че тонусът на бедрата ми спада по-бързо от другите мускулни групи. Почти редовно имам мускулна треска, при 16-20 работни серии, като по-голямата част от обема на тренировката идва от клекове.

Също така голяма грешка при мен е, ако в деня за бедра (прасците са в друг ден), както и този след него, не са богати на въглехидрати. Силата е осезаемо по-малко, както и възстановяването.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 09.09.10 14:28.

09.09.10
15:25

аз и с 8 серии, редовно, си докарвам мускулна треска на бедрата .... но не и с минимални тежести

09.09.10
17:21

За да нямате мускулна треска по няколко дни вземете упсарин с витамин Ц (разтворим е струва макс 4 лв) - помага невероятно много !

09.09.10
17:38

казано от 4today на 09.09.10, 17:21:

За да нямате мускулна треска по няколко дни вземете упсарин с витамин Ц (разтворим е струва макс 4 лв) - помага невероятно много !

Едва ли ще помогне, колкото 8-9 часа сън и достатъчно храна.. :)

аз пък съм пристрастен към мускулната треска и не бих я заменил с витамин С :Д

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.09.10 18:09.

09.09.10
18:18

Нормално е да имаш мускулна треска.Аз лично с една тенировка на седмица клек 5х5 и тяга 5х5 следващите няколко дни бабите ме задминават по стълбите.

09.09.10
19:09

Аз пък с 1 серия съм си докарвал мускулна треска. :)

09.09.10
19:11

казано от Rikoo на 09.09.10, 17:38:

казано от 4today на 09.09.10, 17:21:

Едва ли ще помогне, колкото 8-9 часа сън и достатъчно храна.. :)

Но нали знаеш че няма как да ти мине мускулната треска от 8-9 часа сън и достатъчно храна, упсарина с тях заедно става доста добра комбинация

Мнението беше редактирано от 4today на 09.09.10 20:22.

09.09.10
20:50

Ами не се възстановяваш добре ,обаче на краката го усещаш повече отколкото на другите неща.Ако ходиш много пък след тренировката си е направо претрениране. Ако ходеше на ръце щеше да видиш ,че на тях щеше да ти се струва брутална мускулната треска.
И друго не по темата. Не мога да разбера защо хората тренират краката с леки тежести.. Най-готините дни за трениране винаги са ми били гръб и крака(макар ,че и аз не наблягам на тях), но когато ще се тренира нещо да се тренира а не като да идеш..

Мнението беше редактирано от +_+Oo_oO на 09.09.10 20:51.

10.09.10
10:39

Благодаря на всички за мненията, явно е нормално и повечето хора също не могат да се отърват от мускулната треска след тренировка за крака, което ме успокоява донякъде!

Това което мисля да направя е да ходя по-малко пеша след тренировката за крака и също да опитам да правя малко клякания примерно 2-3 дни преди тренировката за крака, един вид малко да ги подготвя за нея.

АВ

10.09.10
15:29

Мускулната треска след тренировка дори при много напреднали културисти е нещо желателно и търсено, това е така защото мускулната треска е най-изначалния признак на това че в мускулите се случва някакво развитие, някакъв прогрес, тази мускулна треска не бива да е непоносима и да пречи на движенията ти разбира се, един от методите да избегнеш тежка мускулна треска е след съответната тренировка на следващия ден направиш абсолютно същата тренировка.

11.09.10
08:57

казано от Трениращ на 10.09.10, 10:39:

Благодаря на всички за мненията, явно е нормално и повечето хора също не могат да се отърват от мускулната треска след тренировка за крака, което ме успокоява донякъде!

Това което мисля да направя е да ходя по-малко пеша след тренировката за крака и също да опитам да правя малко клякания примерно 2-3 дни преди тренировката за крака, един вид малко да ги подготвя за нея.

Бях забравил, ако искаш друг начин да се отървеш от мускулната треска - болките в краката на следващия ден, след натоварването правиш 20,30 мин. зверски стречинг, да опънеш навсякъде и ще усетиш резултата на следвашия ден. + UPSARIN = почти няма болки

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1