08.09.10
17:54
Значи искам да попитам коя част на гурдите натоварват кофичките.
И ако някой иска да каже как му действат и как го натоварват и дали има ефект от тях.
Темата беше редактирана от KiUpAr4eTo на 08.09.10 17:57.
08.09.10
18:09
Долната част.
Последното което четох за кофите е че са наи доброто упражнение за гьрди.Човека ти каза долна част повечето така казват мнението ми е че са едно много добро упражнение за гьрди.Винаги сам тренирал гьрдите като един мускул това за горна и долна са пьлни глупости. :D
08.09.10
19:03
мене ме нацепва навсякъде ... вообще не разбирам как са за долна част като не изпъвам лактите ( да се снеме натоварването от трицепса ) .... аз си ги правя и целите ми гърди гърмят ;)
казано от vatman на 08.09.10, 18:45:
Последното което четох за кофите е че са наи доброто упражнение за гьрди.Човека ти каза долна част повечето така казват мнението ми е че са едно много добро упражнение за гьрди.Винаги сам тренирал гьрдите като един мускул това за горна и долна са пьлни глупости. :D
Не си чел, където трябва.
08.09.10
19:13
казано от Rikoo на 08.09.10, 19:09:
Баш където трябва си е чел.
08.09.10
19:17
гърдите не са един мускул ( две части са ) - това е факт но и няма упражнение са гърди което да е напълно излориащо както и за бицепс както и за почти всички мускули ( 99% айде )
08.09.10
19:42
казано от everytime we touch на 08.09.10, 19:13:
казано от Rikoo на 08.09.10, 19:09:
Баш където трябва си е чел.
Смисал за кофичките де.. не, че гърдите са един мускул.
08.09.10
19:45
Съгласен съм,че е добро упражнение за маса и на гърдите,и на трицепсите ;) Но лег-а му е майката,че и бащата.
За лег не говорим много ясно че лежанката е супер.Но кофите могат да се прават с доста тежести това е развитието то само ако ги правиш сьс собствено тегло ефекта няма да е сащиа като един пьт стигнеш 10 броики почваш да слагаш тежести.Правенето на кофи не исклучва бтане от лег и другите хубави упражнениа.Аз кофите ги правя като трето упражнение 1 права бутане от лег след него от наклон но вече с дьмбели и после кофи. :D
“Кофички-те” са упражнение за мускулна маса в гърдите и трицепсите, и от части натоварването пада върху делтоидеусите (раменете - но по-малко)
В зависимост как се изпълнява упражнението - когато ръцете са в по-широк захват акцентирате върху гърдите, а когато ръцете са близо до тялото тоест по-тесен захват акцентирате върху трицепсите. Също така когато се наведете напред акцентирате върху гърдите. Може да се изпълнява упражнението с тежести. Препочъчвам на тези, които искат да изпълняват това упражнение да загреят добре !!! ;) :)
09.09.10
14:45
Кажете си постиженията с каква най-голяма тежест сте правили.Моят максимум е 20кг.
09.09.10
15:12
аз правя като последно упражнение със собственото тегло 4х25 някъде с кросоувъра супер серии
Аз пък смятам, че кофичките са излишни, НО не приканвам никого да не ги прави. Лично аз изпитвам само и единствено дискомфорт в предното рамо и силна болка в горните гърди, и абсолютно никакво мускулно натоварване където и да е.
казано от Denis22 на 08.09.10, 19:45:
Съгласен съм,че е добро упражнение за маса и на гърдите,и на трицепсите ;) Но лег-а му е майката,че и бащата.
Не за всеки. Всъщност, много хора(треньори) я отричат.
09.09.10
15:34
лег с дъмбели е по-добро от щангата.... за мен лично. Нашия 110килограмов инструктор почти не съм виждал да прави гърди с щанги само с дъмбели и кофички ... просто щангите лично мен натоварват в рамото и трицепса разбира се и гърдите ама с дъмбелите си е супер (muscle)
10.09.10
10:17
казано от KiUpAr4eTo на 08.09.10, 17:54:
Значи искам да попитам коя част на гурдите натоварват кофичките.
И ако някой иска да каже как му действат и как го натоварват и дали има ефект от тях.
Виж ми снимката от галерията и ще прецениш сам(през пубертета правих само това за гърди и от тогава формат им остана същата)
ПОзнавам доста момчета, които правят само кофички и гърдите им са само долна и външна част.Мускола не е като топка ами е като бицепс захванат от рамото до гръдната кост.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 10.09.10 12:26.
10.09.10
14:54
По принцип кофите са за долни гърди, това е логично след като ръцете бутат на долу спрямо тялото, но в зависимост от изпълнението можеш да пренесеш натоварването и върху целия обем на гърдите, като например изнесеш тялото напред вдигайки таза на горе, т.е. доближаваш тялото до ниво успоредно на лостовете, след като можеш да усетиш мускулна треска на рамената след кофи то значи че можеш да тренираш и горни гърди.
За Planche ли му приказваш :? Той незнае къде влизат кофите ти къде го вкара в гъбите :)
Мнението беше редактирано от bioDNA на 11.09.10 16:38.
еми кофичките натоварват средната част на гардите зависи как ги правиш (muscle)
14.09.10
15:44
средна част няма :)
казано от KiUpAr4eTo на 09.09.10, 14:45:
Кажете си постиженията с каква най-голяма тежест сте правили.Моят максимум е 20кг.
15 с 20кг в раница, с повече може да ми се скъса раницата.
С 60 кг 7 повторения.
Но в последно време не обичам да товаря много на кофичките, долните гърди и без това са ми преразвити.
15.09.10
10:12
След малко ще правя на халки с тежест за 1 път. Притесняват ме само трицепсите, зле са още и дори още раменете. Дано стане. Иначе, както се изказах за набиранията, така и кофичките - много уважавам.
Ама ще го заключваш ли горе този 1 път, или нема да го заключваш :D
Тва звучи като песен на Ъпсурд :D
15.09.10
10:32
:D ще даваш ли дупето... или нема да го даваш 8-)
15.09.10
11:49
казано от Madboy на 15.09.10, 10:31:
Ама ще го заключваш ли горе този 1 път, или нема да го заключваш :D
Тва звучи като песен на Ъпсурд :D
НЕ, ако правилно съм те разбрал - особено днес. Принципно не искам да доминират трицепсите със заключване горе, да не говорим днес, когато са леш.
Бях чел, мисля че в t-nation, някаква статия - интервю с треньор на гимнастици, в която се казваше, че огромна част от бруталната сила на гимнастиците се дължи на заключването на лактите при всяко упражнение, на всяка стойка.
Отделно, аз винаги си заключвам лактите. Не мисля, че болките в тях се пораждат от заключването, не виждам логика. По-скоро биха се появили при негативната част, когато ставата е под най-сериозно напрежение. Сериозна загрявка си трябва.
16.09.10
04:55
казано от Thrash на 15.09.10, 18:06:
Темата се изчерпа с първите два коментара.
х2
ПОСЛЕ СТАНА ХВАЛЕНКА
21.09.10
15:41
Какво ще рече “заключване на лактите”?
21.09.10
15:43
казано от anonymous на 21.09.10, 15:41:
Какво ще рече “заключване на лактите”?
Предмишницата и мишницата да са в една линия, демек изпъваш в горно положение.