12.07.10
19:04
Здравейте!
Имам проблем с бицепсите, които ми изостават и в отпуснато състояние едвам си личат на дългата ми ръка (190см, 75кг)
Правя:
1. Загрявка с дъмбели 20-30 повторения
2. Крив лост прав - 3х12/10/8-6 г-д
3. Скотово - същите серии и повторения
Имам огромен проблем и избягам да се набирам, защото ме заболява жестоко левия бицепс(все 1-че се разпъва и понякога боли няколко дни след това. Ходих на физиотерапия имаше г/д ефект ама нз... )
Та какво да сменя в програмата да им увелича масата и същевременно някакъв релеф да изкарам, защото дори не са релефни а ръката ми е малка ...
12.07.10
19:06
Ако станеш 100кг. и пак не си личат тогава се притеснявай.
При 75кг и 190 сигурен ли си, че имаш ръка, та да говорим за бицепси :D
Подкрепям горния пост
Знам, че съм слаб и все пак виждал съм и по-слаби с по-релефни бицепси... Та какво да сменя за повече растеж и релеф
13.07.10
05:53
казано от 6uuuppp на 12.07.10, 23:52:
Знам, че съм слаб и все пак виждал съм и по-слаби с по-релефни бицепси... Та какво да сменя за повече растеж и релеф
и обема и релефа идват с храненето, разберете го това или сменете спорта
Прочети тази тема и извлечи някой от нея което мислиш за полезно - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40627/
Можеш да разнообразяваш упражненията - вместо с крив, да го правиш с прав и вместо ското - концентрично.
Според мен ако тренираш стабилно бицепсите ти няма да изостават, просто защото няма да има причина за изоставане...
казано от MeGa_xXx на 09.09.10, 23:25:
Според мен ако тренираш стабилно бицепсите ти няма да изостават, просто защото няма да има причина за изоставане...
Вярно? Недохранване, претрениране, травми...ето ти едни хубави причини ;)
10.09.10
15:51
Докато влезеш във форма ти препоръчвам да правиш сгъвания на скрипци.
казано от bioDNA на 10.09.10, 16:29:
Genetic maybe…
Ай пак са почна с тая ген........ При 75 кг на 1.90 с какъв бицепс да е, като качи на 100 ще видим дали няма да му личи..
Мнението беше редактирано от Riko на 10.09.10 16:50.
Може да направиш голяма рька и без да качваш кила ама е много трудно и чесно казано не си струва усилиата а и после лесни ще я губиш. (headbang)
Може би отличен? Аз поне не знам как по тези данни се преценява какъв е гена, но ти може би имаш някакъв таен метод.
Не съм експерт и незнам всичко, както повечето хора. Нали знаеш, колкото повече четеш, толкова повече разбираш колко много неща незнаеш.
казано от 6uuuppp на 12.07.10, 23:52:
Първо кажи какъв тип ти е бицепсът:продълговат или къс ? :D Релеф на какво ? На кокал ли ? :D
Сега сериозно :
Намали повторенията до 6-8,атакувай мускулът под различен ъгъл,т.е.разнообразявай упражненията.Доста си слаб като килограми за ръста ти.Мисля,че не само бицепсът ти изостава.Започни да се храниш правилно и ще дръпнеш.Иначе няма да се получат нещата !