Тренировка за сила?

VA

11.09.10
16:08

Преди помня имаше “тренировка за сила от старата школа” в секцията с тренировки, но сега не мога да я намера... Та досега не съм правил цикъл за сила. Смятам да започвам. Не съм запознат с методите на трениране. Може ли да ми покажете някоя примерна програма, или да ми кажете на кои упражнения да наблегна, по колко серии и колко повторения. Тренирам от 1 година интензивно, иначе общия ми стаж е година и половина-2, разпокъсан в последните няколко години. От 3 години се занимавам с бойни спортове без прекъсване. Смятам да взимам протеин и азотен бустър джак3д.

11.09.10
16:20

Аз пък я намерих без да съм я търсил - http://www.bb-team.org/workout/1280/#axzz0zETIPUnP

Мнението беше редактирано от El padre на 11.09.10 16:21.

АН

11.09.10
17:25

Васко, crossfit е истината.

11.09.10
17:26

казано от Vask0 на 11.09.10, 16:08:

От 3 години се занимавам с бойни спортове без прекъсване.

Сила в такава връзка, или сила на трибой ? Че то много сили има, и от това зависи каква ще е програмата.

VA

11.09.10
18:14

Значи до сега качвах мускулна маса за основа. В момента съм 85кг. Нужна ми е груба сила а не експлозивна или иначе казано да увелича работните килограми. Занимавам се с мма и тренирам граплинг повече. След това ще градя експлозивна сила...

11.09.10
18:25

За увеличаване на работните кила системи много, но това не винаги е ползотворно.
Силова тренировка точно за тези спортове от известно време (1 месец) правя с кръгчета и освен, че за това време съм сложил доволно кила на лоста самата сила има доста добър пренос в борбата (защото съм се борил с трибоец - ми вдига сигурно 3 пъти колкото мен, ама в борба изобщо не го усещам да е по-силен .. преносът в спорта е много важен).
Та, как се правят тия кръгчета? 4-5-6 упражнения от хубавите (гребане, набирания, лег, кофи, клек, тяга, обръщане .. ) се изпълняват без почивка между тях. 5-6 пъти се върти това, в началото тежестите са за нещо като петици, после на всеки кръг килата се вдигат и накрая последните 1-2 врътки може да минат и на единички. Резултатите са доста впечатляващи, стига човек да си даде зор както трябва и да вдига достатъчно тежестите от серия на серия.
За повече инфо -> http://daobg.com/?showtopic=46914 от тук се вдъхнових да го пробвам този метод и засега съм изключително доволен (освен по време на самите тренировки - тогава ми се плаче).

Мнението беше редактирано от G33K на 11.09.10 18:27.

11.09.10
18:34

Ами трибоеца е трибоец. За сила в боренето се прави.. борене. Та нормално да си се чуствал по-доминиращ.

Мнението беше редактирано от huckleberry на 11.09.10 18:35.

VA

11.09.10
18:36

Когато тренирах карате понякога ходихме във фитнеса (ама много рядко и отделно си ходих на фитнес така че едва ли е имало ефект) и правихме такива кръгчета на по 7-8 упражнения всяко по 20 секунди с малки килограми бързи повторения. Само че във фитнеса който тренирам незнам дали ще е възможно да заема 5-6 уреда наведнъж. Вярно че е към файт клуба и често даже няма хора... но все пак ако има друг трениращ то е почти сигурно че някои ако не и повече от 1 от уредите ще е зает :D
едит: Едва ли чак три пъти повече е вдигал от тебе, а те трибойците толкова бързо се уморяват че не е истина :D

Мнението беше редактирано от Vask0 на 11.09.10 18:37.

11.09.10
18:42

казано от Vask0 на 11.09.10, 18:36:

едит: Едва ли чак три пъти повече е вдигал от тебе, а те трибойците толкова бързо се уморяват че не е истина :D

Айде сега всички трибойци в кюпа :)
Трибоеца с който аз тренирам, така скача на въже, че ако си до него ще си помислиш, че всеки момент ще го скъса :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1