11.09.10
20:29
Здравейте, искам да попитам дали е възможно редуването на мускули с всеки месец.. Например - 1ви месец - 3 пъти в седмицата правиш само трицепс и гърди .. 2ри месец - 3 пъти в седмицата правиш само гръб и бицепс .. рамото и краката през тренировки ..
искам да попитам дали ще даде резултат това .. докато правиш едните мускули напомпваш другите мускули и като дойде другия месец просто ги сменяте .. помагайте :)
11.09.10
20:42
мм няма да се получи така ще се претовари ... незнам какво имаш предвид да тренираш 1 мускул 3пъти в седмица добре ами другите как ще ги тренираш напиши една примерна седмица която си намислил да ти кажем как е :)
11.09.10
20:51
Определено не става
11.09.10
20:58
с това ‘’Не става’’ сигурно си мисли много разбират пък тея... оставете да напиши програма и да се аргуменирате защо не става
“с това ‘’Не става’’ сигурно си мисли много разбират пък тея... оставете да напиши програма и да се аргуменирате защо не става”
:D
Човече, ти си фурия
Мнението беше редактирано от alabalaa на 11.09.10 21:12.
11.09.10
21:11
ами .. някаде четох, че в седмицата тренирали 1 мускул по 3 пъти .. и си помисих че така ще е мн натоварено и си помислих, че така ще е по- леко ..
11.09.10
21:13
О боже :D да не би да говориш за кръгова бе момче :D
11.09.10
21:13
по два пъти е възможно с 3 дневен сплит ама по три пъти... може би е дву разова тренировката на тези момчета. Все пак колко ти е стажа като тренращ или кръгова което.... я напиши тая програма дето си я видял :)
алабала - мерси :D стараем се да огреем навсякъде като господин мин.председателя
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 11.09.10 21:15.
11.09.10
21:18
еми .. ходя от 1 година сериозно .. а това което видях не беше програма .. а само предложение на 1 пич в форума .. просто цяло лято бях с 1 програма и реших да пробвам нещо друго и ефикасно :)
11.09.10
21:18
е кажи какво ти е казал де :)
11.09.10
21:24
не ми се търси човек .. той каза това което ми е като въпрос :) и реших да попитам .. просто това е .. а можеш ли да ми предложиш програма за през есента и зимата .. 61кг - 170см .. фитнес от 1 година .. мисля да се напомпам през зимата и пролетта и лятото да чистя и да правя релеф .. помагай не съм голям спец ;D :)
Абе май Арнолд си беше тренирал някой мускулни групи 3 пъти седмично. Тренирай сплит, след като вече тренираш година.
11.09.10
21:28
до сега тренирах сплит :)
11.09.10
21:30
ем то няма метод ‘’след сплит’’ :) кажи колко дена искаш да тренираш 2,3,4,5 :)
Рико кои мускули е тренрал Арнолд 3пъти и аз знам такова нещо ама кои са тея мсукули.. ?!
E ако растеш с него продължавай, ако не го сменяй, може да опиташ 5х5 за сила..
Мнението беше редактирано от Riko на 11.09.10 21:31.
11.09.10
21:32
ами .. сега с това училище малко трудно за 5 пъти .. но ако можеш да ми направиш програма 5 пъти седмично и да не е много натоварваща си златен ... и това с повтарянето на мускули ще може да се пробва в тия 5 дни мисля аз .. :)
Е аз програма немога да ти направя, има много просто потърси. Програма според целите ти - сила,маса,издръжливост и.т.н.
Незнам какъв ти е бил сплита досега. Може да пробваш
ден 1 - гърди, бицепс
ден 2 - почивка
ден 3 - гръб, трицепс
ден 4 - почивка
ден 5 - рамо,крака
ИЛИ
ден 1 - гръб
ден 2 - гърди
ден 3 - почивка
ден 4 - ръце
ден 5 - рамо, крака
И не забравяй, че храненето е най-важно ;)
Мнението беше редактирано от Riko на 11.09.10 21:36.
11.09.10
21:36
ами .. раста, но не знам дали не е бавничко .. за 1 година съм качил 35 кг лежанка .. и сега дигам собствени килограми 8 пъти .. но някак си ми омръзна програмата .. имайте предвид, че съм на 15 години 170см - 61кг
11.09.10
21:38
това което Рико написа не е ли 4дневен сплит... тренира се 4пъти а не 5 ?!
11.09.10
21:38
ден 1 - гърди, бицепс
ден 2 - почивка
ден 3 - гръб, трицепс
ден 4 - почивка
ден 5 - рамо,крака
така ми беше до сега .. но ден 5 ми беше малко скучен и реших да го разнообразя с нова програма .. която може и да е 5 пъти седмично само и само да има разлика .. аз търся сила сега
11.09.10
21:41
нямам стриктен режим, защото отчасти не зависи от мен, но гледам да ям всичко що е домашно .. така наречените манджички са незаменими за мен .. гледам да не ям много сладко и такива солени глупости .. избягвам газираното .. ми това е
11.09.10
21:55
а можеш ли да ми покажеш примерна програма за сила .. че не намирам нещо .. няма значение дните в седмицата
казано от kristiancho на 11.09.10, 21:30:
Рико кои мускули е тренрал Арнолд 3пъти и аз знам такова нещо ама кои са тея мсукули.. ?!
Всички.
казано от EventGuard на 11.09.10, 21:32:
ами .. сега с това училище малко трудно за 5 пъти .. но ако можеш да ми направиш програма 5 пъти седмично и да не е много натоварваща си златен ... и това с повтарянето на мускули ще може да се пробва в тия 5 дни мисля аз .. :)
Ако досега си бил на 3, пробвай като начало с 4.
12.09.10
07:29
е той значи или тренира по 3 часа или тренира двуразово.... ама ко да правим Арнолд си е Арнолд...
Убеден съм от чисто практическа гледна точка, че за учащи и хора с натоварено ежедневие, тренировките с базови упражнения за цяло тяло са по-удобни. Сплитът изисква твърде голяма точност в тренировките и в храненето и често се оказва неблагодарна работа. Докато с базови тренировки за цяло тяло няма как да сбъркаш жестоко. Пък и при такива тренировки нервният и хормоналният стимул за растеж е доста съществен.
Ако избереш този път, гледай всяка тренировка да включва по едно упражнение за голяма мускулна група - гърди (вдигане от лег/горен лег/кофи с тежест), гръб (набиране с тежест/ гребане), рамо (военна преса!!), бедро (клек!!), задно бедро (римска тяга!!). При такова базово трениране и ръцете ще растат доволно. Коремът също ще бъде пълноценно натоварен. Научи и да държиш front lever. Тежко трениране през ден или през два, с вариации в обема на тренировките откъм серии и повторения, ще ти донесе желания резултат. И ще е по-лесно да си разпределяш тренировките... при сплит, един пропуснат ден е проблемен и обърква малко или много цялата схема. При базовите тренировки за цяло тяло си по-флексибилен, горещо ти ги препоръчвам.
13.09.10
08:22
Ще имам впредвид всичко, което казахте .. благораря