11.09.10
16:57
От много време не съм ги тренирал и забелязах,че сериозно изостават от цялостното ми развитие. По принцип знам,че големината им е генетично заложена и трудно нарастват.До преди време ги тренирах единствено в деня в който тренирах гръб,но нямах специална програма-правех само сгъване на китките с щанга в 3 серии до отказ в края на тренировката и след време спрях да ги тренирам напълно защото нямаше никакъв успех. Aко някой може да ми помогне да съставя програма,от която поне сантиметър да кача,ще съм много благодарен!
Темата беше редактирана от DevilHealer на 11.09.10 16:59.
11.09.10
17:20
Навиване на въже с диск накрая - това упражнение натоварва и предната част на раменете, тъй като ще трябва да държите ръцете хоризонтални и изпънати пред тялото (вижте илюстрацията). Ръкохватката, на която се навива въжето, трябва да е дебела около 3 см (колкото лост на щанга). Навиването трябва да става без мърдане на ръцете нагоре-надолу, само с въртене на китките. От посоката на навиването зависи коя част на предмишницата ще се натовари. Ако навивате към себе си, ще натоварите разгъвачите, а ако навивате наобратно - сгъвачите на предмишницата. Това упражнение обикновено се изпълнява до отказ, с редуване. Веднъж навивате към себе си и веднъж - наобратно, без почивка. Изберете си тежест, която ще ви позволи да направите 2-3 навивания във всяка посока. Това ще бъде цялото упражнение, съставено от една голяма серия. На края на упражнението предмишниците ще са напомпани до пръсване. Докато сте още начинаещи, все още няма нужда да правите упражнения за предмишница.
Мнението беше редактирано от Анонимен на 11.09.10 17:21.
11.09.10
19:39
Аз в края на последната серия на тягата държа щангата докато не я испусна. Също Thors Hammer забелязвам, че добре ги помпа.
Прави бицепсово згъване но със супиниран тесен хват, или навивай някаква мъкара с въже !
Мнението беше редактирано от MeGa_xXx на 12.09.10 12:11.
Абе навивания, ала-бала глупости - сгъване, разгъване с щанга/дъмбел и това е.
12.09.10
13:41
казано от Миsh0 на 12.09.10, 12:21:
х3
12.09.10
13:50
казано от Миsh0 на 12.09.10, 12:21:
Бе щом са го измислили значи не са глупости.