11.09.10
15:13
Добър вечер! Днес е доста студеничък ден за съжаление. Аз си хапнах малко джънк, повечко шоколад. Използвах деня за размисли и се опитвам да се организирам по някакъв начин, защото това, което ми предстои ми носи много излишен стрес още от сега. Доста време не бях ангажирана почти с нищо, но от месец октомври ежедневието ми ще бъде коренно различно. Опитах се да си направя някаква програма, защото ми е пълна каша в главата - ще трябва да съчетавам лекции, учене, тренировки, танци /които ще започвам/, хранителен режим и за капак - работа. Разпределих си горе-долу добре графика, но като гледам ще е голямо тичане от едно към друго, а работа ще трябва да си търся явно за през нощта, защото няма къде да я сместя, а не искам да пропускам нито лекции, нито тренировки, изобщо ... луда работа (shake)
Edit: Yeah, ... I like things to seem imposible ...
Мнението беше редактирано от dance_girl на 11.09.10 15:55.
11.09.10
15:21
а работа ще трябва да си търся явно за през нощта
Това може да бъде тълкувано по много начини! :D (giggle)
11.09.10
15:36
Ха, ха, много смешно ... всеки да си го тълкува, както си иска
12.09.10
14:33
Послания на деня:
1. DANCE as though no one is watching you
LOVE as though you never been hurt before
SING as though no one can hear you
LIVE as though heaven is on earth
2. Животът си има своите начини да ни учи. Животът си има своите начини да ни обърква.Животът си има своите начини да ни променя.Животът си има своите начини да ни изненадва.Животът си има своите начини да ни наранява.Животът си има своите начини да ни лекува.Животът си има своите начини да ни вдъхновява.
3. „Изживей всичко, което можеш. Ще сбъркаш, ако не го сториш. Не е толкова важно какво правиш, стига да разполагаш с живота си. Ако не си имал това, какво си имал?... Изгубеното е изгубено, не си прави никакви илюзии... Подходящо е всяко време, с което човек все още има късмета да разполага... Живей!” Ако погледнете назад в живота си ще установите, че рядко съжалявате за нещо, което сте извършили. Мъчат ви съжаления за това, което не сте извършили. Посланието е съвсем ясно. Извършете го! Научете се да разбирате настоящия момент. Улавяйте всяка секунда от живота си и й се наслаждавайте. Ценете миговете на настоящето. Да ги използувате по самопогубващ начин, означава да ги изгубите завинаги.
12.09.10
14:41
Поема, написана в болницата от едно малко момиче, на което му остават 6 месеца живот:
SLOW DANCE
Наблюдавал ли си някога децата в луна парка?
Или пък чул ли си как пада дъждът по земята?
Наблюдавал ли си лудия полет на пеперудата?
Загледа ли се някога в залеза на слънцето?
По -добре се отпусни.
Не танцувай толкова бързо.
Животът е кратък.
Музиката не продължава завинаги.
Тичаш ли като подгонена сърна по цял ден?
Когато питаш някого “как си”
Чуваш ли отговора?
Дали вечер си лягаш прегърнал мислите за стотици грижи?
По -добре се отпусни
Животът е кратък.
Каза ли някога на детето си “това ще го направим утре”
И в бързината си не видя тъгата му?
Загуби контакт, остави едно старо приятелство да завехне
Защото никога нямаше време да се обадиш и кажеш”здравей”,
По -добре се отпусни.
Животът е кратък.
Музиката не продължава завинаги.
Когато тичаш като луд
Губиш половината радост от пътуването.
Като че ли хвърляш един подарък, който не отвори.
Животът не е спринт
Затова отпусни се, чуй музиката
Преди да спре песента.
SLOW DANCE
Have you ever watched kids
On a merry-go-round?
Or listened to the rain
Slapping on the ground?
Ever followed a butterfly’s erratic flight?
Or gazed at the sun into the fading night?
You’d better slow down.
Don’t dance so fast.
Time is short.
The music won’t last.
Do you run through each day
On the fly?
When you ask “How are you?”
Do you hear the reply?
When the day is done
Do you lie in your bed
With the next hundred chores
Running through your head?
You’d better slow down
Don’t dance so fast.
Time is short.
The music won’t last.
Ever told your child,
We’ll do it tomorrow?
And in your haste,
Not see his sorrow?
Ever lost touch,
Let a good friendship die
Cause you never had time
To call and say “Hi”?
You’d better slow down.
Don’t dance so fast.
Time is short.
The music won’t last.
When you run so fast to get somewhere
You miss half the fun of getting there.
When you worry and hurry through your day,
It is like an unopened gift….
Thrown away.
Life is not a race.
Do take it slower
Hear the music
Before the song is over.
12.09.10
14:54
Нещо, което си заслужава не просто да се прочете, но и човек сериозно да се замисли и вникне надълбоко в думите /винаги, когато го чета, ми се налага да спирам по няколко пъти, поради бликащите сълзи/:
Garsia Markes Letter
Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.
Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.
Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!
Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си.
Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната. Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им...
Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам. Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.
На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят,че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон. Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръстта на баща си, го пленява завинаги.
Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко, само когато трябва да му помогне да стане.
Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.
Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.
Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря” и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.
Никой няма да се сети за скритите ти мисли. Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш. Покажи на приятелите си какво означават за теб.
12.09.10
18:32
12/09/2010г
ХРАНА:
10:00 – кафе с мляко, 3 сл мюсли, 1 чл сусамов тахан, 1 чл мед
12:00 – 15г протеин Nectar, 100 мл пр мляко, 1/2 банан
14:00 – 1 варено яйце, 1 и 1/2 варен картоф, 1 сл зехтин
16:00 – 3х1 с 200 мл пр мляко, 200г течен шоколад :D
19:00 - 1 варено яйце, 1 и 1/2 варен картоф, 1 сл зехтин, 1 ябълка, 25г ядки микс
Мнението беше редактирано от dance_girl на 12.09.10 18:42.
Защо нямаш протеин за закуска, а и като цяло ми се струва, че той ти е в малки количества?
12.09.10
18:43
Защо нямаш протеин за закуска, а и като цяло ми се струва, че той ти е в малки количества?
Да, днес определено е малко, а на закуска по принцип освен мляко, друг източник на протеин не ми се нрави особено.
Да, днес определено е малко, а на закуска по принцип освен мляко, друг източник на протеин не ми се нрави особено.
Ами спокойно можеш да прибавиш с овеса 2 яйца или най-малкото кисело мляко, сирене, извара? Опитай, аз понякога си правя бъркоч от 3сл овес + 200гр КМ + 2 настъргани яйца + мерудийка(приготвям си го от вечерта) и става превъзходно, ее това е въпрос на вкус разбира се, но може да опиташ разни варианти докато намериш своята комбинация?
12.09.10
18:55
Ами спокойно можеш да прибавиш с овеса 2 яйца или най-малкото кисело мляко, сирене, извара? Опитай, аз понякога си правя бъркоч от 3сл овес + 200гр КМ + 2 настъргани яйца + мерудийка(приготвям си го от вечерта) и става превъзходно, ее това е въпрос на вкус разбира се, но може да опиташ разни варианти докато намериш своята комбинация?
Ще видим какво ще измисля, киселото мляко става, но другите неща ... По принцип съм свикнала закуската да ми е предимно въглехидратна и задължително сладка на вкус, солени неща сутрин също не ми харесват много. Абе ... големи капризи ... :D :)
Ще видим какво ще измисля, киселото мляко става, но другите неща ... По принцип съм свикнала закуската да ми е предимно въглехидратна и задължително сладка на вкус, солени неща сутрин също не ми харесват много. Абе ... големи капризи ... :D :)
Не е капризи, всеки си има предпочитания, така че е обяснимо, аз пък така свикнах да хапвам закуската си с шарена сол, че убий ме не мога да хапвам нещо сладко, било то и мед, само протеин с хубав вкус може да замести тази ми солена закуска, защо не опиташ овесената питка, която kapri си прави и да си добавиш мед за разкош? :)
Мнението беше редактирано от S_L на 12.09.10 19:08.
12.09.10
19:55
Мда, тази питка е интересна, но се чудя в микровълнова ли, или как я прави?
2-3 яйца ги размесваш с овес, колкото смяташ, че ще ти е достатъчен добави и канела, ако ти допада- слагаш в плоска чиния и за 2-4-5 минути на макс в микровърновата- в зависимост колко е мощна... може да отвориш по някое време да видш как е положението, но ще разбереш като е готово. Аз от 1 седмица знам тази рецепта и съм изял 15 поне :D
И аз си откраднах рецептата и закусих тази сутрин с такава овесена питка - много вкусна :) Стана по-сочна от печената на тефлонов тиган :)
13.09.10
07:14
Добро утро! (sun)
Айде и аз да се присъединя към групата на “овесените питки” :D
Днес си направих за закуска, малко по мой вариант, и то май по-скоро си е палачинка де, ама нищо :)
Смесих яйца, прясно мляко, по 1 лъжичка от мюслито, ленено семе, сусамово брашно, овесени трици, канела. После отгоре сложих малко кашкавал, сусамов тахан и мед :P И то си стана хапване за напълняване, не за отслабване, ама айде от мен да мине, днес такова и едно (coffee) разбира се :)
Айде да отивам да си готвя императорския ориз за обяд. Чао за сега! :*
13.09.10
07:41
...И то си стана хапване за напълняване, не за отслабване, ама айде от мен да мине...
Напротив - получила се е една добра закуска (както трябва и да бъде)... :P
13.09.10
10:09
13/09/2010г
ХРАНА:
9:30 – гореописаната закуска :)
13:00 – ябълка
13:30 – пилешко каре, черен ориз, домат
16:00 – кафе с 2 сметанки, 2 редчета шоколад финес
19:00 - пилешко филе, чушка, корнишони
13.09.10
17:56
Успях най-после да си открадна и една тренировка :)
13/09/2010г
ТРЕНИРОВКА:/17:00 - 18:00/
1. Загрявка - 20 минути
2. Упражнения - 3 кръга от следните:
- 10 сек - почивка
- 50 сек - Pike press - Pike jump - Jump up
- 10 сек - почивка
- 50 сек - Forward - Backward lunge /left leg/
- 10 сек - почивка
- 50 сек - Forward - Backward lunge /right leg/
3. Стречинг - 30 минути
Резултати:
- Pike press - Pike jump - Jump up - 7 - 6 - 5 reps
- Forward - Backward lunge /left leg/ - 19 - 11 - 12 reps
- Forward - Backward lunge /right leg/ - 16 - 12 - 10 reps
За първи път правя толкова кратка и интензивна тренировка /имам предвид същинската такава/, беше си доста трудно. По принцип трябваше да са 4 кръга, но успях само 3, което все пак като за начало не е зле, а и доста време нямах тренировки.
Ето и линкче към тренировката!
13.09.10
18:50
Такааа, тази травма, която ми се получи преди седмица, в тазобедрената област вече взе да ме притеснява много. Не знам точно на какво се дължи, може би на разтяганията за шпагат, но не е изчезнала, даже на моменти се засилва болката. Днес ми създаваше проблеми при тренировката, а иначе болката е почти постоянна, като на моменти ми се случва, докато ходя да “приклякам” от внезапна рязка болка. Не знам какво да правя. Тук имам 5 пликчета останали от Артивит 30, който си бях купувала преди време. Чудя се дали да ги изпия, обаче имат фруктоза и са си доста калорични и допълнително ще ми прецакат отслабването, от друга страна пък само 5 пакетчета колко ще помогнат, не са достатъчно количество, не знам ..... Само знам, че подобни травми минават много бавно, понеже съм си патила от подобна, пак заради шпагат, и почти цяла година бях безполезна по време на репетициите с балета, пълен кошмар беше. А сега тъкмо се зарадвах, че пак ще започвам танци и ако това се окаже сериозно, тотално ще ме смаже вече ;(
14.09.10
06:31
Чудя се дали да ги изпия, обаче имат фруктоза и са си доста калорични и допълнително ще ми прецакат отслабването
НО КОМЕНТ
къде е точно болката от вътрешната част на бедрото или там къдено е тазобедрената става ли?
само като ходиш ли те боли или е непрекъснато?
Мнението беше редактирано от roberta на 14.09.10 07:05.
14.09.10
11:00
къде е точно болката от вътрешната част на бедрото или там къдено е тазобедрената става ли?
само като ходиш ли те боли или е непрекъснато?
Не е от вътрешната част, а от кръста надолу. Да, почти непрекъснато.
14.09.10
11:24
Чудя се дали да ги изпия, обаче имат фруктоза и са си доста калорични и допълнително ще ми прецакат отслабването
НО КОМЕНТ
Това малко ми напомня на :
http://prikachi.com/images/40/2508040I.jpg
Иначе казано - важното е да не напълнее, заеби възстановяването :) Ум море, глава шамандура :)
14.09.10
15:50
Тази 10-минутна тренировка от вчера ми разказа играта. Направо не мога да повярвам какъв ефект ми оказа, днес съм цялата скована, всичко ме боли, едвам мърдам и ми трябва бая време, докато “запаля” двигателя ... :D
Иначе настроението ми е смотано, денят - също, а храната - още повече ...
14/09/2010г
- мюсли, орехи, сусамов тахан, мед, кафе с мляко
- кафета, мляко, захар, сметани, шоколадови бисквити
- пилешко каре, черен ориз
- за вечеря ще е сигурно пилешко бон филе с някакви зеленчуци, макар че ми се гади нещо и да видим дали ще го ям ...
Добавки:
- артивит спин 30
помислих да не е нещо разтегнато но явно е по сериозно. най добре отиди на лекар особено след като болката е непрекъсната. за момента спри всякакви тренировки и се старай да не травмираш мястото допълнително.
15.09.10
07:04
Тази 10-минутна тренировка от вчера ми разказа играта. Направо не мога да повярвам какъв ефект ми оказа, днес съм цялата скована, всичко ме боли, едвам мърдам и ми трябва бая време, докато “запаля” двигателя ... :D
Иначе настроението ми е смотано, денят - също, а храната - още повече ...
14/09/2010г
- мюсли, орехи, сусамов тахан, мед, кафе с мляко
- кафета, мляко, захар, сметани, шоколадови бисквити
- пилешко каре, черен ориз
- за вечеря ще е сигурно пилешко бон филе с някакви зеленчуци, макар че ми се гади нещо и да видим дали ще го ям ...
Добавки:
- артивит спин 30
Ко няма д ати се гади!? Вкарай още малко захар и пак питай!!!
15.09.10
07:28
Благодаря ти, Roberta! Ще изпия сега този артивит да видим дали ще има подобрение. Не знам дали това е добре, но по принцип до лекари опирам в много краен случай, след като съм изпробвала всички възможни други варианти. Снощи изпих едно пликче Артивит спин 30, масажирах се малко с масло от жожоба, хапвам повече орехи и сусамов тахан.
Днес май съм по-добре. Четох също за чай от дафинов лист, както и масаж със смес от зехтин и дафинов лист, сусамово олио и др. Затова смятам да си купя и да пробвам. Освен това пише, че трябва да се ограничат храните, които предизвикват кисела реакция в организма, да се хапват повече плодове и зеленчуци. Така, че спирам да тормозя тялото си, без това отдавна усещам, че е задръстено с много боклуци и се нуждае от пречистване. Днес тъкмо ми свършват пилешкото и яйцата, повече за момента няма и да купувам, ще спра и млечните и кафето. Ще мина на по-лек режим, за който вероятно ще ме критикувате пак, но имам нужда от това, тялото си подсказва.
Все повече осъзнавам, че сама си се прецаквам в живота, сама си го провалям. Не мога да кажа, че не съм имала шансове за успех в всяко едно начинание, даже напротив, но работата е там, че аз сама си правя така, че да се провалям, водена къде от някакъв неоснователен страх, къде от нещо друго. Но това е истината. Проблемите с кг-те започнаха, когато реших да спазвам диети, които първоначално даже не бяха за отслабване, а си имах други цели. И всичко, поради незнание и липса на опит. И в любовта, като се връщам назад, си се прецаках сама, и сега не мога да намеря спокойствие от това, защото бях открила Мъжа с главно “М”, който беше всичко, което някога съм искала, че и повече. И всичко бих казала пак, поради незнание и липса на опит. И най-вече в оснавата на всичко съм аз самата и по-точно забравата на моето Аз, на целите ми в живота, вървене срещу сигналите на тялото, а не в хармония с тях. Изобщо не знам какво да кажа повече, освен че трябва да тръгвам на дълъг път към себе си, защото отговорът е тук и никъде другаде.
Здравей! Първо поздравления за желанието да се промениш, да влезеш във форма. Аз съм като теб. Отдавна чета, научавам и прилагам наученото. Не съм открила топлата вода де! Пътят към успеха е ХРАНАТА! Запомни това! 70% от успеха се дължи на храната, останалите 30% спорт. По долу ще изредя храни, които ти трябва да изключиш от менюто си, защото твоята цел е ясна-ОТСЛАБВАНЕ. Трудно е, но никой не е казал че ще е лесно.
Изключи:
1. Захар-има безброй статии за захарта. Избягвай изкуствените подсладители, които са под формата на фруктоза, декстроза, малтоза и прочее. Консервираните зеленцуци също съдържат захар. Дори забрави за меда (съдържа прости захари), докато си в период на чистене. Сметана също. Пий кафето си чисто. Не се мръщи, а се усмихни :D широко. Свиква се. :D
Ограничи и плодовете засега, но може да включиш грейпфрут и зелена кисела ябълка.
2.Мюсли-по горе съфорумците се изказаха, повярвай те са изминали дълъг път и сега се радват на “завидна визия”. Мюслито за мен е за боклука. Това, че не пише че съдържа захар, не означава че няма.
3.Мляко-има цяла книга за вредите от това мляко. Млякото пречи за доброто усвояване на веществата, защото съдържа лактоза. А калция хич не се усвоява.
4. Прости въглехидрати-бял хляб, бисквити. Дори кашкавала и сиренето имат прости въглехидрати. Но виж изварата е друго нещо. Неслучайно всички тук ядат извара.
5.Намали приема на сол.Соли-но умерено. Тук да подчертая не го изключвай. Вземи си калиева сол и редувай с натриева. И пии многооо вода. :)
Наблегни:
1.Консумирай сложни (бавни) въглехидрати-това са овесени ядки,сурови ядки, сурови семена, кафяв ориз, картоф с кората.
2.Яж повече “зелено”-маруля, краставици, броколи, карфиол, зеле, спанак, зелен фасул.
3.Много вода-нека шишето с вода да е до теб, да го виждаш. Тялото ти трябва да е добре хидратирано. Редувай минерална с чешмяна.
4.Месо(пилешко, риба), яйца, извара
5.Закусвай рано. Закусвай след ставане от сън до 30 мин. Така метаболизмът ще се забърза и ще работи в твоя полза.
6.Изготви си хранителен план за “седмица”. Така няма да се луташ какво ще ядеш днес, какво утре.
7.Храни се често. Ти спортуваш. Нека има 5-6 хранения на ден. Настрой си аларма, да не забравяш да ядеш. Така, след време организмът ти ще огладнява като по часовник, още преди алармата да ти напомни.
8.Когато си навън, за да не изтървеш хранене, носи храната в себе си в кутийки.
Тези принципи изградих за месец. Беше трудно. Лутах се като муха без глава. Но когато си водех записки и си организирах седмичния план, всичко започна да върви като по вода.
За завършек ще ти дам пример. Как беше вчерашния ми ден.
7:00 – 6 с.л овесени ядки, 3 с.л овесени трици, 1 с.л сурово слънчогледово семе, 1с.л натрошено сурово сусамово семе- накиснати в вода за 15 мин. (или за 30 секунди в микровълновата) Накрая поръсих сместа с една шепа пресни малини (60гр.). (В началото го ядох с мъка, но после сложих зелена кисела ябълка и стана чудесно.) и ½ грейпфрут. 1 варено яйце. И една чаша кафе чисто.
10:00- 50 гр. зелена ябълка.
13:00- Пилешки гърди на скара(250 гр.), салата (броколи-6 цветчета, червено зеле (1 шепа), 2 малки домата, 1/2 краставица, 1/4 истискан лимон, 1с.л олио), 1 варен картоф с кората
16:00-зелена кисела ябълка.
19:00- Салата (1 домат, 1/2 краставица, сол, 1 с.л олио, магданоз) поръсена с обезмаслена извара може би 150 гр-200гр.
Накрая се извинявам за големия пост. Давай смело напред. Ще следя редовно дневника ти. Хайде с пожелание да бъдем По здрави!
Pepitas
Мнението беше редактирано от pepitas на 16.09.10 07:02.
16.09.10
07:26
Pepitas, много ти благодаря за думите и отделеното време! :) Няма нужда да се извиняваш за дългия пост, даже искрено се радвам на него :) Аз вече съм взела решение да променя до голяма степен храненето си, но сега ми даваш още материал за размисли, от който ще се възползвам също. Като се замисля, колкото и да е трудно, в период на отслабване наистина човек трябва да си постави някакви граници, ако иска да има добри резултати. Знам, че вече много време се лутам, но това при мен е не толкова от незнание как и какво да ям, а проблемът е, че не са ми вкусни храните, начинът за приготвянето им и комбинациите, които се правят, за да е максимално изчистено менюто и да е съобразено с поставените цели. Затова в момента си обмислям варианти, които да ми допадат повече и да не ми се повдига от това, което ям.
Още веднъж ти благодаря, мноооого ме изненада този голям пост! Лепна ми една такава огромна усмивка на лицето и денят ми започна прекрасно :) (sun) :)
Мнението беше редактирано от dance_girl на 16.09.10 07:27.
Все повече осъзнавам, че сама си се прецаквам в живота, сама си го провалям.
Нищо не си прецакала и нищо не си провалила, особено пък живота си. Той е пред тебе. Всичко останало е в миналото, а миналото НЕ СЪЩЕСТВУВА.
И всичко, поради незнание и липса на опит.
Така стават грешките. И при мене беше така. Но именно така трупаме опит, знание и увереност в себе си. Няма нищо непоправимо.
защото бях открила Мъжа с главно “М”, който беше всичко, което някога съм искала, че и повече.
Това са глупости. Така си си САМОвтълпила. Те първа ще ГО срещнеш. Както ти си го представяш и искаш да го срещнеш, така и ти си мечта за него. Кога ще го намериш/ще се намерите/ще те намери - Божа работа, НО НИКОГА НЕ ПРЕСТАВАЙ ДА ГО ТЪРСИШ И НЕ ЖИВЕЙ В МИНАЛОТО!
защото отговорът е тук и никъде другаде.
Step one: Научи се да се обичаш ;) :) .
Мнението беше редактирано от maria на 16.09.10 10:25.
16.09.10
11:40
Мерси за куража, Миме! Като гледам и ти имаш нужда от такъв, затова смело напред! Иначе това, че живея в миналото, си е характерно за моята зодия и някак не мога да се откъсна от него. Не мисля да се предавам или отказвам, но съм толкова потънала във всеки един аспект от живота ми, че имам доста метри, докато изплувам на повърхността. Въпреки всичко съм убедена, че нищо не е случайно и това, което ми се случва е, за да ме научи на нещо. Просто жадувам най-после да изгрее слънцето и за мен (sun)
16.09.10
12:01
Pepitas, извини ме за въпроса, но в менюто ти някак ми се губят разни работи....има въглехидрати(разни ядки, трици, семена, плодове, зеленчуци), в първата половина от деня имаш 250гр пилешко и ...доколкото виждам - липсва друг протеин. Мазнини - 2 с.л. олио за деня + някакви мазнини от семената, които са меко казано незначителни.
Ако не тренираш - хубаво, ще преживяваш някак. Но за трениращ човек менюто определено е несъстоятелно. Да “отслабваш” не значи да се храниш като концлагерист. При достатъчно физическа активност дори едно умерено “тежко” меню ще ти позволи отслабване. С горното тормозиш тялото си, дори и да не го усещаш.
16.09.10
13:04
Pepitas, извини ме за въпроса, но в менюто ти някак ми се губят разни работи....има въглехидрати(разни ядки, трици, семена, плодове, зеленчуци), в първата половина от деня имаш 250гр пилешко и ...доколкото виждам - липсва друг протеин. Мазнини - 2 с.л. олио за деня + някакви мазнини от семената, които са меко казано незначителни.
Ако не тренираш - хубаво, ще преживяваш някак. Но за трениращ човек менюто определено е несъстоятелно. Да “отслабваш” не значи да се храниш като концлагерист. При достатъчно физическа активност дори едно умерено “тежко” меню ще ти позволи отслабване. С горното тормозиш тялото си, дори и да не го усещаш.
На мен пък тази храна би ми била твърде много. Не виждам защо трябва да има протеин на всяко хранене, нито смятам, че мазнините са малко /добре е да е зехтин, не олио/. Всеки човек отслабва при различно количество храна и какво означава трениращ човек, то калориите, които се изгарят по време на тренировка не са особено много, затова ако не си правиш сметката с храната, ще тъпчеш на едно място.
Здравей Кому е нужно! Показах само един мой ден, това не означава, че не приемам достатъчно протеин. Това беше един ден в седмицата в който вечерята не е пилешко на скара. Изварата също е източник на протеин, доколкото аз знам.
И аз не спортувам активно. Моята цел е друга.-Имам здравословни проблеми и се стремя менюто ми да е здравословно и лека полека да включа спорт. Спортувам 2 пъти в седмицата, само малко бягане. След като оправя здравето и храненето, тогава ще мисля за моята “осанка”. Това за мазнините не го разбрах, повече ли трябва да включа? Иначе благодаря за вметката. :)
dance_girl. Радвам се, че не си ме “ругала”. (nfun) Постът ми бе много по-дълъг, ама се притесних и го орязах.
Виж това за храната, че е безвкусна зная, но си има начини да подобриш вкуса. Например аз едни задушени моркови ядях всеки ден, все излизаха различни я “преварени”, ” пресолени”, “кисели”, “воднисти”, (puke) на петия ден станаха лъскави и вкусни поръсени с пресен магданоз :D . Ами броколи, ей така да си го ям нъцки, ама взех да го смесвам и с други зеленчуци и става за ядене. Ами дето не съм и месоядна, малии аз се оядох на месо от сега, ама за каузата ще се яде. Поразрови в нета, рецепти много. Хващай една тетрадка пиши, записвай си и ще имаш по ясна представа.... и ти си човека. И недей се тормози, гледай менюто да опростено, не нещо изчанчено, а ако бюджетът ти позволява повече .. давай. С интерес следя дневника ти. Поздрави
16.09.10
13:24
Не виждам защо трябва да има протеин на всяко хранене...
Протеинът е основен макронутриент, физиологичните му функции са меко казано многобройни и фундаментални. Той е от особено значение за всеки спортуващ организъм. Нужните количества протеин са доста завишени при такива условия и набавянето им на практика означава точно това - белтъчен източник при всяко хранене. Има и друг момент - тялото не може да усвои безкрайно голямо количество белтъчини, подадени наведнъж. Това налага разпределението на нужното количество протеин в по-голям брой хранения за деня. Не на последно място - предполагам знаеш колко важен е гликемичният индекс на храните. Е, ето тук можеш да разбереш за връзката между него и протеините... и други важни за теб неща, след като целиш намаляване на телесните мазнини.
16.09.10
13:56
Благодаря ти, Кольо! На ясно съм с тези неща, но все пак ми се струва, че се спекулира донякъде. Аз лично не целя качване на мускулна маса, даже искам да махна малко от краката. Не искам обем, а фини и издължени мускули. Като гледам снимките на мацките във форума, повечето, от тези, които се хранят с много протеин, са обемни. Аз искам друга структура, затова не трябва да прекалявам с протеините, нито с калориите. При тренировките ми краката винаги участват активно, особено пък при танците е нещо страшно, затова много протеин + тренирани крака = и става не това, което искам :)
16.09.10
14:13
А от какво ще отслабнеш, като не искаш да приемаш протеин - от въглехидрати и мазнини ли?! Останалата храна ще те поддържа, колкото да не припадаш по улиците и то при активна физическа дейност е под въпрос дали няма да се случи. И както бяха писали някой съфорумци преди няколко страници, ако не приемаш такъв тип храни, то отслабването ти ще е временно. И след като решиш, че си достигнала нужното тегло и визия, по всяка верояност ще включиш отново някои храни, които ти се услаждат и мога да ти гарантирам, че след 1-2, максимум 3 седмици, ще качиш отново. Попаднала си в омагьосан кръг и от доста време насам се луташ и се хвърляш в крайности - един път си съгласна и променяш тук-там, после пак се връщаш към твоето си, защото виждаш, че няма резултат. А повярвай ми - не може да се получи за 1-2 месеца. За това се иска труд, мнооого време и най-важното търпение.
Успех!
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 16.09.10 14:14.
16.09.10
14:24
@dance_girl - адаша ми го е казал достатъчно добре относно протеините, няма да го повтарям. За мазнините ще кажа, че те пък са ти основен източник на енергия - изгарянето на 1 грам мазнини отделя 9ккал енергия(не мога да проверя, но някъде там беше), а 1 грам въглехидрат - 4ккал(отново приблизително). Все пак не е хубаво да се прекалява ;)
16.09.10
14:26
Е, сега пък опираме до дефиницията на “много протеин”... :) Можеш да бъдеш уверена, че протеинът само по себе си не определя визията, не е способен да ти промени структурата (най-точната дума в случая е ‘конституция’). Качването на мускулна маса определено не е заслуга единствено на протеина, а на множество други фактори (цялостно хранене, специфика на натоварването, генетична предразположеност и т.н.). За прекаляване и дума не може да става, никое прекаляване не води до приятен резултат. Абсолютно си права и за това, че до известна степен се спекулира. В моите тренировки също краката участват активно и поемат основното натоварване (аз не съм бодибилдър!), но ако погледнеш как се храня, ще се учудиш, че моите крака не са като на щангист. Сигурно ли е, че лично при теб увеличаването на протеина води до масивна физика, неподходяща за танци? Краката ти ставали ли са излишно масивни от увеличен прием на протеин? Не вярвам... ;)
Much to learn, you still have, както казва един мъдър зелен герой от мой любим филм.
Това важи с пълна сила и за мен, разбира се!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.09.10 14:27.