Лицеви с пляскане ?

WT

13.09.10
09:06

Да ви питам вместо човек да прави 100 лицеви според вас дали 1 лицева с пляскане е = на 2 обикновенни ако е така и трябвало този който може 50 лицеви с пляскане да се броят за 100 обикновенни демек ?

13.09.10
09:11

Определено неможе да се говори за 2 лицеви в една с пляскане :)

WT

13.09.10
09:14

казано от bioDNA на 13.09.10, 09:11:

Определено неможе да се говори за 2 лицеви в една с пляскане :)

е лицева с пляскане е по трудна от обикновенната лицева опора

мда ама за някой може да му идват като две обикновенни на друг да му идват за 10… за да подскочиш ти трябват и рамене и трицепс и зависи ако трябва и кракта да вдигнеш стават много повече от 2 обикновенни.... аз мога да напрая н-брой обикновенни ама незнам дали ще мога и 2 с пляскане ...

13.09.10
09:21

Лицевата с пляскане е като Expolosive лицевата само че и пляскаш. При една лицева с пляскане, оттласкваш по-силно от раменете за да можеш да пляснеш с ръце, и оттласкваш малко повече. При 2 лицеви оттласкваш 2 пъти с умерена сила, неможе да се говори за такава статистика, че 2 обикновени лицеви са равни на една с пляскане :)

WT

13.09.10
09:22

казано от kristiancho на 13.09.10, 09:15:

мда ама за някой може да му идват като две обикновенни на друг да му идват за 10… за да подскочиш ти трябват и рамене и трицепс и зависи ако трябва и кракта да вдигнеш стават много повече от 2 обикновенни.... аз мога да напрая н-брой обикновенни ама незнам дали ще мога и 2 с пляскане ...

кажи един ДОКАЗАН начин да мога да правя около 100 лицеви опори :)  а иначе можеби си прав има хора които не могат с пляскане аз лично с пляскане ако се напъна към 30 ще правя

Мнението беше редактирано от wtf0 на 13.09.10 09:22.

WT

13.09.10
09:24

казано от bioDNA на 13.09.10, 09:21:

Лицевата с пляскане е като Expolosive лицевата само че и пляскаш. При една лицева с пляскане, оттласкваш по-силно от раменете за да можеш да пляснеш с ръце, и оттласкваш малко повече. При 2 лицеви оттласкваш 2 пъти с умерена сила, неможе да се говори за такава статистика, че 2 обикновени лицеви са равни на една с пляскане :)

Expolosive лицевата от кфо се състои ?

VA

13.09.10
09:24

Зависи какви са ти целите, с пляскане няма да правиш мускулна маса а ще правиш експлозивност която е нужна при бойни спортове ;)

с много тренировки ... ! това, че правиш 30 с пляскане може да се равняват и на 50 и на 100 и на 150 няма формула която да ти каже колкото обикновенни правиш по този начин ..поне аз незнам за такава формула

WT

13.09.10
09:27

казано от Vask0 на 13.09.10, 09:24:

Зависи какви са ти целите, с пляскане няма да правиш мускулна маса а ще правиш експлозивност която е нужна при бойни спортове ;)

целите са ми предимно сила и издражливост :) стигнах около 80 кг не ми трябва повече 1 ,2 кг да кача стига ми :) не само при бойните спортове се изисква сила и издражливост ти ми кажи някфа трен по която да тренирам да правя около 100 лицеви обикновенни :)

WT

13.09.10
09:32

казано от kristiancho на 13.09.10, 09:24:

с много тренировки ... ! това, че правиш 30 с пляскане може да се равняват и на 50 и на 100 и на 150 няма формула която да ти каже колкото обикновенни правиш по този начин ..поне аз незнам за такава формула

с кфи тренровки специало само с лицеви или щото и на фитнес ходя ( в нас имам ) ..... но мога 54 обикновенни .......  исках да ги сложа едно 10 , 20 отгоре поне .......

Лицевите с пляскане са експлозивно упражнение. Колкото по-екссплозивен е един мускул, толкова по-силен може да стане и повече маса може да се качи на него.
Хората имат различни фибри, оттам и един е по-експлозивен и може да направи 10 с пляскане, а друг е по-издържлив и може да направи 110 обикновени.
Не е уместно да се сравняват несравними неща.

13.09.10
09:40

Относно програма ... преди да започна да се занимавам с тежести пробвах и това: http://hundredpushups.com/ ... тъкмо за 100 е :P Поне при мен имаше ефект - започнах от 20-тина и стигнах до 70 преди да ми омръзне.

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 13.09.10 17:27.

каква специална тернировка ти трябва за лицевите ?! ти си ходи и на фитнес може едно от упражненията за гърди да са лицевите упори... слагаш си ръцете на земята и почваш.... недей да се замисляш за схеми и тем подобни... трябва опити опити опити. аз като почнах да ходя на фитнес правех 15 лицеви сега незнам колко мога но са повече от 15 си мисля просто остави времето да изиргае своята роля нищо в спорта не става от днес за утре.

WT

13.09.10
09:44

казано от kristiancho на 13.09.10, 09:41:

каква специална тернировка ти трябва за лицевите ?! ти си ходи и на фитнес може едно от упражненията за гърди да са лицевите упори... слагаш си ръцете на земята и почваш.... недей да се замисляш за схеми и тем подобни... трябва опити опити опити. аз като почнах да ходя на фитнес правех 15 лицеви сега незнам колко мога но са повече от 15 си мисля просто остави времето да изиргае своята роля нищо в спорта не става от днес за утре.

от днес за утре ли , че аз почти 2 години ходя на фитнес ........

и за 2години тренировки правиш 54..?! добре това няма значение то и да хванеш някой културист дето тернира от 10-15години и той няма да може да ти ги направи сиг и 50 ама.... ами днеска опитай 55 утре 56… и прави серии не 1,2серии примерно направи 10серии така обема на общите лицеви от тея 10 серии ще е по-сериозен да го наречем

WT

13.09.10
09:51

казано от Иван Божанов на 13.09.10, 09:40:

Относно програма ... преди да започна да се занимавам с тежести пробвах и това: http://hundredpushups.com/ ... тъкмо за 100 е :P Поне при мен имаше ефект - започнах от 20-тина и стигнах до 70 преди да ми омръзне.

вижда ми се доста сложно били ми обяснил кфо точно да права

WT

13.09.10
09:52

казано от kristiancho на 13.09.10, 09:47:

и за 2години тренировки правиш 54..?! добре това няма значение то и да хванеш някой културист дето тернира от 10-15години и той няма да може да ти ги направи сиг и 50 ама.... ами днеска опитай 55 утре 56… и прави серии не 1,2серии примерно направи 10серии така обема на общите лицеви от тея 10 серии ще е по-сериозен да го наречем

да за 2 години 54 имай предвит , че по тфа време много лицеви не съм пробвал да правя :)

ем нали ти казвам, опитите са му цаката ! и културистите дигат по 200кила лежанка ама като не правят лицеви може и 50 да не могат.... всеки ден с 1 повече... ще плачеш,ще псуваш,ще молиш господ ама ще я направиш тази +1 лицева.Малко мъжка злоба вкарай и инат и ще стане.

WT

13.09.10
09:58

казано от kristiancho на 13.09.10, 09:56:

ем нали ти казвам, опитите са му цаката ! и културистите дигат по 200кила лежанка ама като не правят лицеви може и 50 да не могат.... всеки ден с 1 повече... ще плачеш,ще псуваш,ще молиш господ ама ще я направиш тази +1 лицева.Малко мъжка злоба вкарай и инат и ще стане.

абе пробвах нещо такова вижте раздел травми и контузий там съм пуснал тема докато не ми се оправи лявата китка няма да мога сериозно да почна с лицевите  макарче болката в китката не е голяма

13.09.10
09:59

Послушай Оранж.

еми като те боли недей да правиш.... няма смисал доколкото прочетох Коментара на Юли той просто разграничи двата вида лицеви не му е казал как да прави повече лицеви пък и то си мисля, че няма такъв метод

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 13.09.10 10:04.

WT

13.09.10
10:03

а за лицевите на юмруци кфо може да кажете за тях ?

Мнението беше редактирано от wtf0 на 13.09.10 10:04.

WT

13.09.10
10:04

казано от kristiancho на 13.09.10, 10:03:

еми като те боли недей да правиш.... няма смисал

е то ще мине :)

влзиат май в трицепса и се правят на ширината на раменете...

WT

13.09.10
10:10

http://vbox7.com/play:45c9e46c и спартанските лицеви са добри  много хора обаче им се струват трудни тези  и тези с пляскане аз ги правя всички видове без проблем

Мнението беше редактирано от wtf0 на 13.09.10 10:10.

13.09.10
10:10

Прави kipping pull ups. Също са за експлозивност. Може и вече различни обръщания, изхвърляния с щанга и.т.н.

13.09.10
11:06

Относно лицевите е много относително :) аз лично правя около 10 вида лицеви :) от другите смисъл не виждам, казвам поне от мой опит ;)

13.09.10
11:09

Просто изгледайте клипа, ако не сте го видели вече.
http://www.youtube.com/watch?v=wXxwyi7L4WU

WT

13.09.10
11:40

казано от Ivan Boichev на 13.09.10, 11:09:

Просто изгледайте клипа, ако не сте го видели вече.
http://www.youtube.com/watch?v=wXxwyi7L4WU

клипа е як но ме съмнява негрите от гетото така само на лоста да тренират сигурно ходят и на  зала пък може и да зобят много хора си  мислят , че само на лоста стоят ......

13.09.10
11:47

(bowdown) Много добър клип! Само тези разновидности на лицеви опори не мога да разбера защо се причисляват към “top 10 moves”, като половината форумни жилки сигурно ги правят.

определено хвата им е .... покъртителен. Има едни момчета по 100кг минимум и подскачат настрни праят лицеви направоо... са супер момчетата :)

АВ

13.09.10
15:56

Няма зависимост между обикновена лицева опора и лицева опора с пляскане, поради простата причина че при втората има подскоци, а подскоците са добро упражнение за кардио, но не толкова добро упражнение за мускулна хипертрофия, можем да съотнесем това към вездесъщите крака, клякането е едно, подскачането е съвсем друго, и двете нямат нищо общо разбира се, никой не подскача с крака за да натрупа мускули в тях, нали.
Иначе лицевите с пляскане са добро кардио за експлозивна сила, но не са най доброто за покачване на мускулни влакна.

WT

13.09.10
16:12

казано от Ангел Василев Тодоров на 13.09.10, 15:56:

Няма зависимост между обикновена лицева опора и лицева опора с пляскане, поради простата причина че при втората има подскоци, а подскоците са добро упражнение за кардио, но не толкова добро упражнение за мускулна хипертрофия, можем да съотнесем това към вездесъщите крака, клякането е едно, подскачането е съвсем друго, и двете нямат нищо общо разбира се, никой не подскача с крака за да натрупа мускули в тях, нали.
Иначе лицевите с пляскане са добро кардио за експлозивна сила, но не са най доброто за покачване на мускулни влакна.

постигнъл съм желаната от мен мускулна маса целта ми е сила и издражливост :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1