13.09.10
23:14
Години: 14
Ръст: 1,75
Килограми: 65
Цел: Обем!
1ви ден. Гърди и бицепс:
Повдигане на щанга от тилен лег (класически вариант) 5x8-10
Повдигане на щанга от полулег 5х8-10
Повдигане на щанга от обратен наклон 5x8-10
Бицепсово сгъване с дъмбели 5х8-10
Концентрирано сгъване 5х8-10
Бицепсово сгъване с щанга 5х8-10
3ти ден. Гръб и трицепс:
Придърпване на вертикален скрипец пред и зад врат ( като ги редувам ) 5х8-10
Гребане с дъмбел 5х8-10
Придърпване на долен скрипец 5х8-10
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 5х8-10
Кик-бек 5х8-10
5ти ден. Рамо,крака и корем
Повдигане ръце встрани 5х8-10
Повдигане ръце напред 5х8-10
Раменни преси с щанга 5х8-10
Бедрено разгъване 5х8-10
Бедрено сгъване 5х8-10
Лег-преса 5х8-10
Коремни преси 5х20
Странично извиване от стоеж 5х8-10
Повдигане на краката 5х8-10
Втори, четвърти, шести и седми ден почивка. :)
Е.. моля за вашите мнения.. :)
14.09.10
06:00
Колко стаж имаш ?
14.09.10
06:22
Класически 3дневен сплит. Но след като си на 14, това означава, че поне 1 година преди това (най-малко) си правил кръгови тренировки.
14.09.10
07:22
Това е програма, която може да служи за пример. Всеки, който иска обем, е добре да я прави.
Само да поясня: тренировъчен обем, а не обем на мускулите.
И сега сериозно: 15 серии за бицепс е за хора с няколкогодишен стаж. Дори да пиеш всички възможни добавки на 14 години няма как да си направил поне 3-4 години стаж, за да правиш по толкова серии за малка мускулна група. Не че не може, то може да издържиш и 100 серии за бицепс на тези години, но мускулите не растат на принципа на Мечо Пух “Колкото повече, толкова повече”.
От друга страна виждам, че избягваш тяга и клек. Сигурно те е страх да не останеш нисък. Обаче раменните преси със щанга си ги сложил :)
Аз бих разделил тренировката на 3. Три пъти седмично ще правя всичките мускулни групи, като понеделник ще ми е първото за гърди, сряда - втората, а петък - третото. С останалите групи - по същия начин.
14.09.10
07:40
15 серии за бицепс правеха Олива,Шварценегер вообще старата генерация с главозамайващ опит... до 8-9 серии са ти достатъчни :)
Програмата няма да я започвам скоро защото мисля да направя поне 2-3 месеца кръгова преди това. Просто я пуснах за да я оцените да знам по-нататък дали да я използвам. Скоро ще пусна и кръговата, като я създам де.. :D
Това което ще качиш от крьговата от никои сплит няма да качиш.Немога да разбера тогава защо сички бьрзат да почнат сплит ;)
Мнението беше редактирано от vatman на 14.09.10 10:54.
Хм.. нещо се затруднявам при съставянето на кръгова, някой може ли да ми помогне.. ;)
1.Клек
2.Кофички
3.Набирания
Кофичките и набиранията ако можеш с тежест.И корем правиш понеделник и петък.
Изглежда много странна,но повярвай ми-работи!3 месеца я правих и тогава качих 5 кг,разбира се да не забравиш храненето.
П.П Тук искам искренно да благодаря на Voygaer,ако не беше той още щеше да ме е страх да клякам...или изобщо да правя нещо смислено!
Благодрая!