14.09.10
12:08
Искам да ви попитам може ли в тренировката за гръб да има повече от едно гребане,като например гребане с щанга чукчета и гребане с Т-щанга мечка
14.09.10
12:45
според мен максимата на мечо пух тука може да се приложи ... гърба неможе да се претренира
14.09.10
13:19
мда това е болезнено вярно !
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.09.10 13:19.
14.09.10
13:26
принципно съм гледал ,че доста културисти програмата им има само гребания и тяга,така че може мечка чуккчета гребане с дъмбел и тяга в еднатренировка влизат доста яко, стига да имаш стабилен кръст
казано от kristiancho на 14.09.10, 12:45:
според мен максимата на мечо пух тука може да се приложи ... гърба неможе да се претренира
Претренирането не е сьстояние на даден мускук а на организма като цяло. ;)
14.09.10
13:49
където прочета някоя статия за гърба не като упражнения а за самия мускул винаги пише, че неможе да се претренира.....
Тогава подбирай източниците, на които да вярваш и се запознай с претренирането като състояние. Vatman е прав, претренирането е състояние на организма най-вече и си има симптомите. А организмът може да се натовари изключително много от тренировка за мощна група, като тази на гръбните мускули.
14.09.10
15:17
какви са симптомите ?
# продължителна умора
# мудност
# мускулни и ставни болки
# повишена дразнимост
# проблеми със съня
# депресия
# намален апетит и съответно загуба на тегло
# диария/запек
# чести инфекциозни заболявания
# зачестяване на травмите
# повишено ниво на кортизол (познат още като “хормон на стреса”)
# понижен тестостерон
Източник: Претренирането http://www.bb-team.org/articles/1591/#ixzz0zW8pdayM
14.09.10
15:23
значи съм добре... за сега а според мен най-важния симптом е мотивацията нямаш ли мотивация значи не върви добре работата
14.09.10
18:32
казано от kristiancho на 14.09.10, 15:23:
значи съм добре... за сега а според мен най-важния симптом е мотивацията нямаш ли мотивация значи не върви добре работата
Не забравяй, че анорексичките са мотивирани да отслабнат, т.е. те имат яко мотивация, но дали не претоварват системите в организма (в техния случай не с претрениране, а с глад)? Отделно много хора имат семейство, работа..., а не живеят само за да тренират и е нормално да не са на 100% готови за поредната тренировка. Аз не мисля, че холандците, англичаните или германците претренираха на световното, но едва ли след него бяха със 100% мотивация за трениране.
Тъй като няма един единствен универсален признак, валиден за всички, хората правилно са си дали повече критерии, по които да съдим дали не претренираме ;)
2 пул дауна + 2 гребания + тяга е перфектна тренировка за гръб.
Е, аз правя 1 пул даун, 3 гребания + тяга, но всеки с предпочитанията си.
Рони Коман има две тренировки за гръб. Една за upper back и една за lower back в която използва 3 гребания или 2+тяга. Всеки се досеща защо ги биеше толкова на олимпията. Lights out - game over позата :D
Друго правило е пък: Набирания,чукчета и мечка = на Широк и пълен с детайли гръб.
И все пак ти си решаваш какво да правиш.
14.09.10
20:46
ем той кръста с краката ли го прави ?! или как...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.09.10 20:46.