14.09.10
20:33
Като цяло и аз съм фен на базовите упражнения.Тренирал съм по 3 дневен сплит в който правех почти само базови упражнения.Но вс епак си беше сплит-Гърди-бицепс , Гръб-трапец-задно рамо, Рамо-трицепс.Имам 6 месеца стаж взалата .Крака не съм тренирал почти,качил съм 10 кг.
Понеже всички препоръчвате да се тренира базово се чудя ако почна една такава програма дали ще ми се отрази добре за покачване на още обем.
Някой може ли да покаже какво ще представлява тази програма 3 пъти седмично без крака?Без крака!.Всичко останало?
Темата беше редактирана от PULLUP на 14.09.10 20:34.
1ви ден. Гърди и бицепс:
Повдигане на щанга от тилен лег (класически вариант) 5x8-10
Повдигане на щанга от полулег 5х8-10
Повдигане на щанга от обратен наклон 5x8-10
Бицепсово сгъване с дъмбели 5х8-10
Концентрирано сгъване 5х8-10
Бицепсово сгъване с щанга 5х8-10
3ти ден. Гръб и трицепс:
Придърпване на вертикален скрипец пред и зад врат ( като ги редувам ) 5х8-10
Гребане с дъмбел 5х8-10
Придърпване на долен скрипец 5х8-10
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 5х8-10
Кик-бек 5х8-10
5ти ден. Рамо и корем
Повдигане ръце встрани 5х8-10
Повдигане ръце напред 5х8-10
Раменни преси с щанга 5х8-10
Коремни преси 5х20
Странично извиване от стоеж 5х8-10
Повдигане на краката 5х8-10
:)
Без краката нямаш достатъчно мускули за 3 смислени тренировки. Или ще има половинчати работи, или ще си претренираш другата половина с толкова работа. Ако наистина искаш да работиш с големи упражнения де, иначе със скрипци и сгъвания можеш и повече тренировки да правиш.
Ако ще тренираш само от кръста нагоре и само базово може или едната тренировка да е дърпане (гребания, набирания, обръщания и т.н.), а другата бутане (лег, кофи, рамо и т.н.), или бутане + дърпане с различни упражнения в двата дена (гребания + лег, набирания + кофи и т.н.).
Общо взето, ако няма да товариш краката така или иначе няма да е много “базово” тренирането (не за друго, ми щото те са ти “базата”), така че може да пробваш с по-изолиращи упражнения поне да се напомпаш.
За мен това са базови ще кажа по 2.Клек и преса това за крака.Гьрди лежанка и кофи.Грьб набиранета в сички варианти и за долна част тяга.Рамена преса.Другите мускули ги прави както знаеш те не са важни :D А и сплит не ти трянва.
Мнението беше редактирано от vatman на 14.09.10 22:41.
Еми аз така или иначе сплита си го правя почти само с базови упражнения.Ама си мислех да не разделям групите по дни ,а да си правя 3 тренировки за всичко от кръста нагоре.И се чудех как би изглеждала подобна програма?
Мнението беше редактирано от PULLUP на 15.09.10 08:24.
15.09.10
08:25
защо една от тези 3 да не е за краката :)
казано от PULLUP на 15.09.10, 08:24:
Еми аз така или иначе сплита си го правя почти само с базови упражнения.Ама си мислех да не разделям групите по дни ,а да си правя 3 тренировки за всичко от кръста нагоре.И се чудех как би изглеждала подобна програма?
1. Набиране
2. Лежанка
3. Гребане
4. Раменна преса
5. Тяга
6. Ръце (бицепс и трицепс)
7. Преса
Сложил съм и тяга, която не е за “от кръста нагоре”, но ти си решаваш дали да я правиш.
казано от Петко К на 15.09.10, 08:35:
1. Набиране
2. Лежанка
3. Гребане
4. Раменна преса
5. Тяга
7. ПресаСложил съм и тяга, която не е за “от кръста нагоре”, но ти си решаваш дали да я
Попринцип тяга правя.Ти какво мислиш дали ще е по добре така отколкото сплит?Предиство май е ,че ако разместя някой ден или пропусна ще е по-малко фатално отколкото при сплита.
казано от Rikoo на 15.09.10, 08:45:
След време ще съжаляваш, че не си тренирал краката, много!
В момента съм доволен от размера на краката.Даже са по големи отколкото ми се иска.Вярно е че самата им форма им куца,но нямам достатъчно храна да захранвам и краката ,така че засега ги изключвам.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 15.09.10 09:09.
imarhov мерси за идеята но не бих тренирал така.Имаш много малко серии за гръб и прекалено много за бицепс.Също не ми харесва и самата подредба на упражненията.Пък и това си е сплит.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 15.09.10 09:12.
казано от vatman на 15.09.10, 09:09:
Колко дни искаш да са ?
3 дни. Четвъртък,Събота и Понеделник.
Тренирал съм така
ПОНЕДЕЛНИК-гърди бицепс Сряда-гръб,трапец,задно рамо Петък-рамо,трицепс
1горен лег-4по8 1.набиране 5по10 1.преси-4по8
2горен флайс-4по8 2тяга-4по8 2разтваряне в страни-4по8
3лег-4по8 3чук-4по8 3хеликоптер-4по8
4мечка-4по8 4тесен лег-4по8
4.бицепс с щанга-3по8 5задно рамо-4по8 5кофички-4по8
5.скотово-3по8 6.трапец-4по20 6.скълКрашъР-4по8
Мнението беше редактирано от PULLUP на 15.09.10 09:21.
Както ти е написал Петко е добре може да сменяш бриките всеки месец примерно 5 после 8 и така трбва да гледаш да имаш непрестанен прогрес в тежестите ако се заседиш на едни почини малко или както по горе ти казах смени броиките.Мегду 4 и 5 серии прави на упражнение.Аре успех.
казано от PULLUP на 15.09.10, 09:20:
казано от vatman на 15.09.10, 09:09:
Колко дни искаш да са ?
3 дни. Четвъртък,Събота и Понеделник.
Тренирал съм така
ПОНЕДЕЛНИК-гърди бицепс Сряда-гръб,трапец,задно рамо Петък-рамо,трицепс
1горен лег-4по8 1.набиране 5по10 1.преси-4по8
2горен флайс-4по8 2тяга-4по8 2разтваряне в страни-4по8
3лег-4по8 3чук-4по8 3хеликоптер-4по8
4мечка-4по8 4тесен лег-4по8
4.бицепс с щанга-3по8 5задно рамо-4по8 5кофички-4по8
5.скотово-3по8 6.трапец-4по20 6.скълКрашъР-4по8
Махни го този сплит едно упражнение ти стига аз така тренирам и има ефект .
Мнението беше редактирано от vatman на 15.09.10 09:24.
1. Набиране
2. Лежанка
3. Гребане
4. Раменна преса
5. Тяга
7. ПресаСложил съм и тяга, която не е за “от кръста нагоре”, но ти си решаваш дали да я правиш.
А мога ли премирно Четвъртък и понеделник от ръцете да правя само трицепс,а събота само бицепса?
И интересно ми е дали някой който е по-напреднал ,тренира така и има повече резултати отколкото със сплит.Ясно е че всеки начинаещ почва с нещо подобно, на аз се имам за напреднал-начинаещ.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 15.09.10 09:28.
Това което ти е написал Петко го прави три пати седмично по 4 или 5 серии и това е ставаш животно.
казано от PULLUP на 15.09.10, 09:25:
1. Набиране
2. Лежанка
3. Гребане
4. Раменна преса
5. Тяга
7. ПресаСложил съм и тяга, която не е за “от кръста нагоре”, но ти си решаваш дали да я правиш.
А мога ли премирно Четвъртък и понеделник от ръцете да правя само трицепс,а събота само бицепса?
Ако ги чустваш уморени ги пропускаи може разбирасе.Според мен Махни и гребането или го вьрти с набиранетата щото ще ти доиде много според мен.
Мнението беше редактирано от vatman на 15.09.10 09:29.
Ако ги чустваш уморени ги пропускаи може разбирасе.
.
Идеята ми е да се наблегне повече на трицепса, защото бицепса ми е доста по-маловажен.
казано от PULLUP на 15.09.10, 09:30:
. Идеята ми е да се наблегне повече на трицепса, защото бицепса ми е доста по-маловажен.
За трицепс прави кофи с тежест .
казано от vatman на 15.09.10, 09:32:
казано от PULLUP на 15.09.10, 09:30:
. Идеята ми е да се наблегне повече на трицепса, защото бицепса ми е доста по-маловажен.За трицепс прави кофи с тежест .
Кофите ги прая за сега най-много с 10кг защото нямам с какво да ги закача за себе си и си слагам едно въже на врата и ме души.
За трецепс единия ден ще правя кофи,а другия лег тесен хват.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 15.09.10 09:44.
Човека не иска да тренира крака, което наистина е половина работа, но и аз се докарах до същото положение, след като вчера сутринта отново си разтегнах мускулите на корема и сега нито тяга, нито клек ще мога да правя поне една година. Като ми отмине болката ще мога да тренирам само фитнес движения ненатоварващи директно долната част на коремните мускули. Ако някои има идеи и предложения може да ги сподели по моя случай за 2-3 тренировки за горна част на тялото...
Преди години един познат си счупи крака в катастрофа и с патериците ходеше в залата да прави лежанка.
И какво като са ти големи ? Същност дай си мерките на гръдната, ръката, талията, ханша и бедрото да видим кое му е толкова добре развитото. Е не отричам, че може да е така, но продължавай да ги тренираш, мен ся ми вървят горе долу краката и дай да спра да ги тренирам :Д Ако тренираш и тях, ще имаш много повече прогрес. Както казва Шишо Бакшишо днес ги заебаваш, утре те ща ... Сещаш се :) Поне прави клек, за цялото тяло...
казано от Rikoo на 15.09.10, 11:18:
И какво като са ти големи ? Същност дай си мерките на гръдната, ръката, талията, ханша и бедрото да видим кое му е толкова добре развитото. Е не отричам, че може да е така, но продължавай да ги тренираш, мен ся ми вървят горе долу краката и дай да спра да ги тренирам :Д Ако тренираш и тях, ще имаш много повече прогрес. Както казва Шишо Бакшишо днес ги заебаваш, утре те ща ... Сещаш се :) Поне прави клек, за цялото тяло...
гръдна 120, ръка 42 , бедро 63, талия 90, ханш 100, 178см ,85кг, 16год
Мнението беше редактирано от PULLUP на 15.09.10 16:00.
15.09.10
16:02
поне ги тренрай за да ти станат големи ръцете ... мисли за тях докато клякаш като ще е по-лесно така :D смисъл рано или късно ще започнат да изостават а тогава клека ще ти е доста отслабнал и става кофти все пак ти си решаваш де неможе никой да кляка вместо тебе :)
15.09.10
16:16
“Нямам достатъчно храна да захранвам и краката” :D:D:D:D:D:D
Мнението беше редактирано от huckleberry на 15.09.10 16:16.
казано от PULLUP на 15.09.10, 16:13:
И в други теми сте се опитвали да ме накарате да правя крака.Обаче няма.
Tвърд,твърд,непоклатим. 8-)
Е, после ще съжаляваш ти. Не си тренира най-силните и здрави мускули. A и 63 сантиметра, не е чак да ти вървят.. Да бяха 66-7 :)
Мнението беше редактирано от Riko на 15.09.10 16:21.
казано от everytime we touch на 15.09.10, 16:16:
“Нямам достатъчно храна да захранвам и краката” :D:D:D:D:D:D
Малко е забавно обаче е така.И тия мусколи ще искат пари за ядене,които нямам.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 15.09.10 16:26.
Сори, закво тренираш? Смешно е широк гръден кош на клечки. Е това за храната вече съм съгласен :Д
Колкото повече мускул се активира в една тренировка толкова анаболниа ефект е по голям . Кьм автора ти не искаш ли за това да правиш базова тренировка? Това е един от наи голямите плусове на Full body абе става и 50%body.Това за храната е пьлна глупост.
Мнението беше редактирано от vatman на 15.09.10 17:56.
казано от Rikoo на 15.09.10, 18:12:
Toй имаше една тема, с 3 лева как да си искара протеинче за деня :П
Аз не живеа в Бьлгариа но мисля че за три лева бая яца ше купи (bow) Аз тука 2.50 евро зимам 30 размер L .
Мнението беше редактирано от vatman на 15.09.10 18:28.
казано от Rikoo на 15.09.10, 17:01:
Сори, закво тренираш? Смешно е широк гръден кош на клечки. Е това за храната вече съм съгласен :Д
Тренирам напълно и изцало за добър външен вид.Представата ми за дъбър външен вид е стабилно количество хармонично разположена маса.Релефът не е задължителен.Не че съм някаф мазняр,но да ти се вижда всяка вена и да имаш 12 плочки е доста гейско.Та според моята представа за хармония трабва да увелича още размера на горната част спрямо краката.
15.09.10
19:21
но да ти се вижда всяка вена и да имаш 12 плочки е доста гейско
Гейско, защото неможеш да го имаш може би :) те значи културистите са си такива така ли ...
15.09.10
19:27
Епа възръстни мъже ходят по прашки на сцена.. педерастия си е :D
До автора.. Приятелче аз съм живял на 2 хранения с месо 1 с яица и пак съм клякал 3 пъти седмично. Калорийте наваксвах със сухи пасти Балкан :D:D:D:D Кой как може бате ама да пренебрегваш краката е глупаво особено с този твой аргумент.
казано от kristiancho на 15.09.10, 19:21:
но да ти се вижда всяка вена и да имаш 12 плочки е доста гейско
Гейско, защото неможеш да го имаш може би :) те значи културистите са си такива така ли ...
Щом се засягаш така значи или си гей или имаш прочки на корема.Дано да е второто.Аз се кефя на култористи ,но когато са в основен период.Пък за мене най-красивия култорист е Арнолд.