програма след пауза

15.09.10
14:50

здравейте
на 21 години съм, от доста време тренирам, но сега съм в пауза от около месец заради възпалено сухожилие на лакътя /оправи се сравнително бързо защото го хванах още в началото/ и до десетина дни се надявам отново да започна да тренирам. аз съм 180 см висок, 70 кг. искам да кача още към 6-7 кг и ръцете малко да порастнат защото тялото ми расте, но те стоят малки.
мисля да започна по следната програма:
*1 ден
- гърди, рамо, корем
*почивка
*2ден
- гръб, корем
*почивка
*3ден
- ръце /бицепс, трицепс, предмишница/
*почивка
*4 ден
- крака

поне в началото мисля да тренирам с малки тежести заради лакътя /докато не се уверя че напълно се е оправил/. виждал съм в фитнеса хора да правят упражнения с леки тежести но много бавно, няколко пъти пробвах да го правя и установих че се получава добро напомпване. възможно ли е по този начин с леки тежести да направя мускулна маса? според вас удачна ли е тази програма за това което искам да постигна? ще съм много благодарен и ще се радвам ако някой ми даде съвет и ми помогне :)

това с бавното спускане и бутане е с цел мускула да е подложен на еднакво натоварване през цялото време докато при експлозивните движения натоварването не е еднакво през цялото движение това дали ще натрупаш маса от това можем само да гадаем ... трябва да пробваш ... но щом си имал контузия е по-добре да го правиш така, с по-бавни и контролирани повторения с по-лека тежест... програмта която си написал не е лоша :)

16.09.10
22:42

С малки килограми едва ли ще качиш маса, зависи много какво ядеш, 50% от развитието на мускулите се дъжли на храната която приемаме !!!

19.09.10
09:51

казано от MeGa_xXx на 16.09.10, 22:42:

С малки килограми едва ли ще качиш маса, зависи много какво ядеш, 50% от развитието на мускулите се дъжли на храната която приемаме !!!

Според мен е повече от 50 %

19.09.10
11:52

казано от the_ace на 19.09.10, 09:51:

казано от MeGa_xXx на 16.09.10, 22:42:

Според мен е повече от 50 %

Дали би качил мускул с малки тежести според мен е вьзможно но много малко вероятно.Като се вьзтановиш си тренираи нормално това е . :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1