10.09.10
20:32
Здравейте. Замислям започването на зала през идната есен/зима. На почти 17 г. съм, висок - 182 см, тежащ - 65 кг. Подчертавам, че целта ми е да натрупам мускулна маса главно в ръцете, гърба и гърдите. От сега изключвам упражнения фокусиращи се само върху крака и корем, надявам се разбирате какво имам в предвид. Моля за съвети от по-опитните, като например колко пъти в седмицата да посещавам фитнес залата, колко време да продължи една тренировка, упражнения и тн.
10.09.10
20:38
Не разбирам какво имаш предвид. Но предлагам да посещаваш залата 3 пъти в седмицата с инструктор. Или прочети поне 10 от темите като твоята.
10.09.10
20:41
казано от anonymous на 10.09.10, 20:38:
Не разбирам какво имаш предвид. Но предлагам да посещаваш залата 3 пъти в седмицата с инструктор. Или прочети поне 10 от темите като твоята.
Не разбираш? Имам в предвид, че не ми трябва да правя упражнения за корем и крака, а да наблягам на... написал съм какво.
10.09.10
20:42
Защо не искаш да правиш за крака ?
Или си приготви 55лв. и се обърни към Белчо,той ще ти изготви ‘’ професионална индивидуална програма ‘’ ,която даже не си длъжен да спазваш на 100% - и 80% са достатъчни. :D
10.09.10
20:44
Стига ве The Boss хахахаа не стига колко са смях неска,че и ти :D
2-3 месеца е добре да се запознаваш с правилното изпълнение на различните упражнения и да првиш т.нар. кръгова програма. След това 3-дневен сплит примерно. Различните упражнения ги има описани в сайта. 40-60 мин тренировка е нормално, но от повече няма смисъл.
казано от Krasimirson на 10.09.10, 20:32:
Здравейте. Замислям започването на зала през идната есен/зима. На почти 17 г. съм, висок - 182 см, тежащ - 65 кг. Подчертавам, че целта ми е да натрупам мускулна маса главно в ръцете, гърба и гърдите. От сега изключвам упражнения фокусиращи се само върху крака и корем, надявам се разбирате какво имам в предвид. Моля за съвети от по-опитните, като например колко пъти в седмицата да посещавам фитнес залата, колко време да продължи една тренировка, упражнения и тн.
Слушай сега. Много хора не тренират кракта и са много прави. От клек с щанга на 40 години са с бастуни, а на 50 вече на легло. Ето затова ще ти помогна със програмата, ползвай я на 80 % поне и ще имаш уникални резултати .
Ден 1
лег - 4х10
полулег - 4х10
обратен лег - 4х10
флайс - 4х10
кросоувер - 4х10
пек-дек 4х10
След това се прибираш за 20 мин хапваш и отиваш отново във фитнеса и почваш със набиранията
Набирания - 4х10 раменен надхват
Набирания - 4х10 раменен подхват
Набирания - 4х10 широк надхват
След това отиваш и почваш да правиш мъртва тяга - 4х15
За трицепс правиш следното
Френско разгъване - 8х8 в суперсерия с разгъване на въже на скрипец - 8х8
Прибираш се хапваш и отиваш пак във фитнеса да тренираш ръцете. Предполагам бицепса ти харесва повече от трицепса затова..
Сгъване с дъмбели - 4х10
Чуково сгъване - 4х10
Скотово с шанга - 4х10
Скотово с дъмбел - 4х10
Скотово на машина - 4х10
Концентрично - 5х20 ! - Избери по-лека тежест тук
Накрая правиш набирания за бицепс - 4х20 - споко ще са ти лесни, много кръв ще има в мускула.
Разбира се трябва да се храниш правилно. Наблегни сутрин на пловдовете и зеленчуците, а вечер на някоя друга вафла и кроасанче. Не е нужно да ми плащаш, за 1-2 месеца от зимата като правиш това ВСЕКИ ден ще станеш машина.Не слушай Стоянчо, кръговите са за хора, който за първи път ще тренират в живота си, но ти си цели 65 килограма, а не 30-40 и няма да имаш особени проблеми. Ставаш в 8, хапваш 2 домата и отиваш да тренираш в 9, прибираш се хапваш 1 краставица, после отиваш пак, прибираш се и седиш гладен, след това отиваш и правиш ръцете. Знаеш ли, приятел ако тялото ти има някакви мазнини, ще ги направи на мускули, супер бързо.И знай всичките тея тапаци дето тренират краката, един ден ще са в инвалидна количка. Сигурно не искаш да тренираш корем, защото той е стабилизиращ мускул при клека, но няма да ти трябва. Добре си се ориентирал. Успех.
Мнението беше редактирано от Riko на 10.09.10 22:28.
При Белчо не само без крака ами и без рьце може да ти направат.А тази програма е супер (devil)крьговите са за хора които се движат в крьг ти не си от тях (sweat)
Мнението беше редактирано от vatman на 10.09.10 22:41.
11.09.10
07:40
казано от anonymous на 10.09.10, 20:38:
Много си пестелив с нулите :)
11.09.10
07:41
казано от Rikoo на 10.09.10, 22:17:
Слушай сега. Много хора не тренират кракта и са много прави. От клек с щанга на 40 години са с бастуни, а на 50 вече на легло. .
Aди ве ? Ем да спираме да тренирме щом е така?
11.09.10
09:34
Благодаря за отговорите. А @Rikoo е обяснил вместо мен защо не искам да тренирам за крака.
казано от Miro Gi4ev на 11.09.10, 07:41:
казано от Rikoo на 10.09.10, 22:17:
Слушай сега. Много хора не тренират кракта и са много прави. От клек с щанга на 40 години са с бастуни, а на 50 вече на легло. .
Aди ве ? Ем да спираме да тренирме щом е така?
Хаха, брат как никой не схвана :S То и аз на 40 ще съм с бастун :D
Мнението беше редактирано от Riko на 11.09.10 09:38.
Рико,иронизира и съвсем леко се присмя на подбудите,които карата хората да не тренират крака.
Мнението беше редактирано от Андриан К на 11.09.10 09:45.
Между другото, Красимирсон, намирай си кръгова програма за 2-3 месеца, после зимата почваш сплит, като няма да пропускаш да тренираш краката. Не тренираш ли краката, няма да имаш и големи ръце.
11.09.10
10:06
ясно.
Краката са голяма мускулна група и като не ги тренирате те се развиват а останалите мускули не се развиват с тях !!! И т’ва че няк’ви мъже на 40г. били с бастун а на 50 в леглото... А замисляте ли се че има хора на 70 и са 100 пъти по здрави от вас, и бягат по-бързо от вас, тея, които са в леглата не тренират правилно. Междо другото т’ва с бастуна няма нищо общо с краката, не виждам какво общо има, бастунът се използва при счупен крак примерно и т.н. и най-вече с болки в кръса. Ако човек има проблеми с краката се използва ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА !!!!!
Мнението беше редактирано от MeGa_xXx на 06.03.11 11:42.
С клека много внимаваите и с много загрявки преди да почнете сьс сериозни кила.Този пич след инцидента 6 седмици на легло и вече никога няма да тренира с тези кила. http://www.youtube.com/watch?v=Cx8ol5K_9-s и това тук се вижда че не е за всеки http://www.youtube.com/watch?v=Y2KMSRZtMEA&feature=related :D
Мнението беше редактирано от vatman на 17.09.10 00:09.
17.09.10
05:48
казано от atanasov на 17.09.10, 04:59:
пича ясно и точно си го казва , а това е в кръга на шегата :)
Шега, шега тая мадама бая серозни крачета има :)
Абе въобще не е шега... смешно ми е като видя в залата мъж към 100 кила и крака като на девица от градския балет...
казано от MeGa_xXx на 16.09.10, 23:06:
хахахахахаахаххахахахахахахахахахах да за т’ва краката са голяма мускулна група и като не ги тренирате те се развиват и другите мускули не се развиват с тях !!! И т’ва че някви мъже на 40 били с бастун а на 50 в леглото, а замисляте ли се че има хора на 70 и са 100 пъти по здрави от вас, и бягат по-бързо от вас, тея, които са в леглата не тренират правилно. Междо другото т’ва с бастуна няма нищо общо с краката, не виждам какво общо има, бастунът се използва при счупен крак примерно и т.н. и най-вече с боли в кръса. ако човек има проблеми с краката се използва ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА !!!!!
А друго е иронизираш, пък някой да не схване а :D