16.09.10
09:45
Здравейте,
гърдите са ми изключително малки, а тренирам от доста време. Чисто вдигам, никакви добавки и т.н.
Сега ме обзе една мания да правя лицеви, с идея да ми пораснат гърдите, но си мисля, че ще претоваря мускула и няма да постигна никакъв ефект, дори малкото мускул ще “изгори”.
Идеята ми е следната. При 2 дневен цикъл (2 дни тренирам, 1 почивам) да правя лицеви в нас. В тренировъчен ден да правя 4 серии по 100 (разпределени в серии по 40, 30, 20, 10), а в нетренировъчен да правя 6 серии по 100 (същото разпределение). Като между сериите да се прави около час-два почивка, в зависимост до каква степен съм уморен.
Какво мислите за тази налудничева идея ...
Приемам всякакви съвети за растеж на гърдата!
Зависи. Не знаем нищо за теб. Дай повече информация - какъв тип тяло се определяш, от кога тренираш и по колко калории приемаш дневно.
казано от Capolavoro на 16.09.10, 09:45:
Какво мислите за тази налудничева идея ...
Мисля, че е налудничава.
Вместо да претренираш с 4 х 100, прави 4-5 серии х10 с колко тежест можеш в раница (10-15-20 кг).
Според мен ползите ще са откъм силова издръжливост, а не маса. Ако искаш опитай седмично 2 тренировки за гърди - 1 лека и 1 тежка. Или раздели гърдите на горни и долни в 2 дни и ги тренирай тежко и в двата дни.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.09.10 10:55.
Напълно е възможно да ги претренираш и затова да не растат, масово хората просто обичат да тренират гърди, и ги претоварват :)
казано от Миsh0 на 16.09.10, 11:24:
Абе каква е тази тъпа мания по лицевите oпори?
x2
16.09.10
12:36
Най-добре прави лицеви 2-3 пъти в седмицата, 5 по 20-30 ... или както каза по нагоре един с тежести. Ако искаш да са ти по-трудни качи си краката на стол или нещо по-високо.
16.09.10
13:19
Гена играе роля за формата и големината ... поне доста голяма част от това как изглежда даден мускул зависи от гена
казано от Миsh0 на 16.09.10, 11:24:
Абе каква е тази тъпа мания по лицевите oпори?
Е, няма нищо лошо в тях. Просто не може да се разчита за кой знае каква хипертрофия само от лицеви.
Ако е с генетика на хърбаво момче, не може да си позволи да прави повече от това, което прави в залата. По-добре да замести упражненията за гърди в залата с лицеви опори, но съдейки по бройките, които иска да прави, са му твърде леки за някаква маса. Няма лошо да ги прави често, стига да не прекалява с обема и да слага някаква тежест, така че отказа му да не е на 500 опори, ами на 20-30 да речем.
С толкова малко лицеви няма как да претовариш мускула, а и може просто гърдите да са ти изоставаща група :)
Стоянчо, има лошо в неговия сучай - очаква едва ли не хипертрофия от лицеви - много се зарибяват от неграта по вибокса, мислейки си, че ставаш такъв без зала и химия, само на кофички и набиране :D :D :D
16.09.10
18:05
мда и докато ги гледате тея яките негри оператора е стъпил върху све кутии ‘’Анимал Пак’’ щото негрите са пораснали много от метана и да е на тяхното ниво с камерата....
с лицеви гърди не се правят ,а ако искаш големи гърди не дигай чисто ;) Арнолд го е казал ,аз само го повтарям
Можеш да направиш брутално тяло и само със собствено тегло, не бъди скептик.
Зависи какви са ти критериите за брутално ;)
казано от tabu на 16.09.10, 18:25:
с лицеви гърди не се правят ,а ако искаш големи гърди не дигай чисто ;) Арнолд го е казал ,аз само го повтарям
Всъщност, правят се. Личен опит ;)
И ако искаш големи гърди, вдигай ЧИСТО.
16.09.10
21:51
казано от tabu на 16.09.10, 18:25:
Дa…. Той Арнолд от това ги е направил гърдите.
Към автора - прави базови упражнения с големи тежести (ама не с прекалено големи), сменяй упражненията всяка тренировка и почивай добре. Лицевите опори ги пропусни.
17.09.10
10:06
казано от Voyager на 16.09.10, 19:48:
и аз така мисля че може да се постигнат добри резултати така .
17.09.10
10:13
казано от Wrestling_pro на 17.09.10, 10:06:
казано от Voyager на 16.09.10, 19:48:
и аз така мисля че може да се постигнат добри резултати така .
Tрима сме значи дотук :)
17.09.10
11:13
казано от Oranje на 17.09.10, 10:13:
Tрима сме значи дотук :)
Четирима, като знам как ме изсмукваша едни кофички/помпички, набирания, или дори някой комплекс само със собствено тегло.
Навремето като тиин, по лосответе в училищата имаше доста прилично направени батки.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 17.09.10 11:14.
17.09.10
17:49
казано от cool`man на 17.09.10, 13:06:
слушаите бате Ориндж и далеч ще стигнете вие... ;)
Знаем знаем, но да не спамим темата излишно.